Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    Pár hvg-s cikk:

    Kihez repülnek a magyar MiG-ek? (júli. 23.)

    Kihez repülnek a magyar MiG-ek? (júli. 28.)

    Úgy tűnik, hogy Bagdad erősen érdeklődik a magyar MiG-29-esek iránt, több (magyar-lengyel és más) árnyékcégen keresztül.

    "A Bsgép szintén ajánlattevő volt a botrányos helikopterbeszerzésen, amelynek végén közbeszerzési eljárás nélkül szállíthatott áprilisban 3 milliárd forint értékben Mi–8-asokat a korábban MSZP-közelinek mondott Solar Kft. a HM-nek (HVG, 2014. április 26.), valamint indult az egy évvel ezelőtti állami légiflotta-pályázaton, amelyet az utolsó percben fújt le a honvédelmi tárca, s amelyről a hvg.hu írt."

    "A vásárló kiléte magyar szempontból azért fontos, mert működőképes harci gépek csak államok tulajdonában lehetnek, az ő úgynevezett végfelhasználói igazolásukat az adásvételhez csatolni kell."

    "A kormányzati szerződésstop aligha lehet a halogatás oka. A korlátozásról egyébként a HM-ben az a vélekedés, hogy a tilalom a folyamatban lévő ügyletekre nem vonatkozik. A HMEI-honlap tanúsága szerint a kiárusítás folyik. A honvédségi cég a napokban például – két tenderen – összesen száz T–72-es harckocsit hirdetett meg. A korábban felkínált 58 belorusz és lengyel gyártmányú hasonló tankra pedig már van is vevő: a tavaly novemberben alakult, csehországi magánszemélyek tulajdonában lévő Excalibur Defense Kft."

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák