Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz lsc #1318 üzenetére

    Frankó egy cikk, kösz'! Tetszetős idézetek belőle:

    "Hende Csaba és az Orbán-kormány érdeme, hogy ma a honvédség a létminimum alatt vegetál. 2011-re még 177 milliárdot terveztek. Ez tette lehetővé, hogy a tárca túlélje a 2011-es évet, de például az ötmilliárdos NATO-hozzájárulást már nem tudta kifizetni. A 2012. évre tervezett 234 milliárd már a vegetáláshoz is kevés volt, ezért év közben plusz 39 milliárdot kellett a tárcához átcsoportosítani.Ha ez nem történik meg, a HM-nek év közben csődöt kellett volna jelentenie. Érthetetlen, hogy mert a tárca 2013-ra, sőt 2014-re is 241 milliárdot tervezni." (hiszen 2012-ben is 234+39=273 mrd HUF kellett végül; aláhúzás tőlem)

    "A 2012-es év zárszámadási törvényében van egy mondat: „Ugyanakkor az intézkedések ellenére sem javult a feltöltési helyzet, és a korábbi időszaknak megfelelően és összességében csaknem valamennyi állománykategória esetében létszámhiány mutatkozik.” Hende Csaba 4649 fős létszámhiányról beszélt a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt 2012 júniusában. A missziók létszámának 1000-ről 650-re csökkenése 2013-ban további kiáramlást indított meg, nem tévedek nagyot, ha azt állítom, hogy ma bőven 5000 felett van a békehiány, és ebből kb. 4000 a szerződéses. Ez azt jelenti, hogy minden négy katonára jut egy békehiány általában, és minden második szerződéses hely nincs feltöltve."

    "A 2013-as költségvetési létszám szerinti 25 480 fős haderő helyett valójában van egy húszezer fős haderőnk, amelyben 12 ezer fős vízfej von el minden- forrást a maradék nyolcezer fős végrehajtó állománytól."

    "Becsődölt az anyaggazdálkodás, a legtöbb haditechnikai eszköz üzemideje lejárt, megengedhetetlenül alacsony a meglévő eszközök hadrafoghatósági szintje, nincsenek tartalékok. Egy mondat a 2012-es év zárszámadásából: „az alcímnél a 0-ra leírt eszközök aránya 61,9 százalék.” Ez az alcím az Összhaderőnemi Parancsnokság, vagyis a végrehajtók."

    (Érdeklődnék csak, hogy a 61,9%-ban mennyi a csókosoknak kiszanált járműtechnika...)
    (a Szekeres- és Hende-tízéves tervek meg egy vicc)

    "A HM-mel szerződést kötött katonák 87 százaléka negyven év felett van. Az állomány 67 százaléka tiszt, ezen belül 31 százalék alezredes, ezredes, tábornok. Az ilyen „szépkorú” tartalékosállomány semmiféle képességnövekedést nem jelent összetételénél fogva. Az önkéntes műveleti tartalékosok 91 százaléka szociális járadékos, vagyis volt korkedvezményes nyugdíjas, akiket a járadékukra kivetett 16 százalékos személyi jövedelemadó elengedésével lehetett „motiválni” a szerződéskötésre. Így a tartalékosok zöme ún. Ö4 egészségügyi alkalmassági kategóriába van sorolva, vagyis minősített esetben harcoló beosztásba nem helyezhető."

    "„A Hadik-terv keretében megújítjuk a védelmi ipart” – mondja a védelmi miniszter, aki 2012-ben egész évben összesen 12 darab teherautót rendelt a Rábától. Lehet erre a „pazarló” költekezésre védelmi ipart alapozni?"

    "Ha a strukturális torzulásokat a kormány nem képes felszámolni, akkor a magyar haderő az idők végezetéig finanszírozhatatlan marad, 2022-ben is a világ legdrágább hadseregét fogja az akkori kormány a létminimum alatt tartani."

    :C
    Szegény, hajdan Berlint is bevevő, Nagy Frigyest megviccelő András bátyánk... :O

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák