Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    400 millió forint értékben adományozunk az afgánoknak - origo

    Maga a nevezett, nem túl hosszú március 13-i jogszabály ez:
    1126/2013. (III. 13.) Korm. határozat az afganisztáni Tartományi Újjáépítési Csoport kivonása után visszamaradó állami vagyon afgán hatóságoknak történõ térítésmentes átadásáról (Magyar Közlöny 43. szám, 4614. oldal)

    "A Kormány, figyelemmel az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1386 (2001), 1413 (2002) és 1510 (2003) számú határozataira, az egy magyar vezetésű afganisztáni tartományi újjáépítési csoport létesítéséről és működésének előkészítéséről szóló 2115/2006. (VI. 29.) Korm. határozatra, valamint a PRT Kormánybizottság által 2009 novemberében elfogadott „Magyarország afganisztáni szerepvállalása középtávú stratégiai kitekintés” elnevezésû dokumentumra,

    1. az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdés a) pontja és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet 50. § (1a) és (1b) bekezdése alapján az állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében álló, a Magyar Honvédség által további rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas, vagy Magyarországra gazdaságosan nem szállítható vagyonelemek (nem beleértve a fegyverzeti, a veszélyes és a környezetre ártalmas szakanyagokat) 1. melléklet szerinti térítésmentes átadásáról dönt az afgán állami és helyi hatóságok felszereléséhez történő magyar hozzájárulásként.
    Felelős: honvédelmi miniszter
    Határidő: azonnal

    2. az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdés a) pontja és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet 50. § (1a) és (1b) bekezdése alapján az állam tulajdonában és a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központ vagyonkezelésében álló páncélozott (B6) Toyota Land Cruiser típusú terepjáró gépkocsi térítésmentes átadásáról dönt az afgán biztonsági erők felszereléséhez történõ magyar hozzájárulásként.
    Felelős: belügyminiszter
    Határidő: azonnal

    3. felhívja a külügyminisztert, a honvédelmi minisztert és a belügyminisztert, hogy az átadás-átvétel megvalósításának céljából vegye fel a kapcsolatot az afgán részről kijelölt átvevőkkel, és gondoskodjon az átadás-átvétel megvalósításáról.
    Felelős: külügyminiszter
    honvédelmi miniszter
    belügyminiszter
    Határidő: azonnal
    Orbán Viktor s. k.,
    miniszterelnök"

    A szakanyagok (leltári) száma mellékletben felsorolva.

    ***
    Jó katona ahol tud, segít:
    A honvédség is segít! Hóhelyzet: percről - percre

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák