Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bobby_30

    tag

    A tenyeremnél az a gáz mikor a bőrkeményedést lényegében letépi a golyó. Na ilyenkor jó pár napig meg kell gondolni milyen gyakorlatot választ az ember.
    Kicsit elragadtattam magam de valahogy most jött ki belőlem ez az egész. Akinek van lehetősége, ideje, az menjen instruktorhoz. Már csak azért is mert csapatban jobban megmarad az ember, mint otthon egyedül. Bár én jobban szeretek egyedül edzeni, viszont tudom hogy az én fajtám a ritkább. A hatékonyságról annyit hogy van egy haver akivel régen együtt edzettünk, de én időhiány miatt magányos harcos lettem. Ő heti 3-szor jár bellezni szakemberhez, én otthon nyomulok. Eltelt 3 év és nagyritkán tudunk közösen edzeni, na ekkor látom hogy mennyire lemaradt. Mikor beszámol hogy mennyire fárasztó az edzés és a 16-ossal sem bírta át kellett vennie a 12-est, na akkor csodálkozok el nagyon. Aztán rájöttem hogy ez azért van mert az 1 órát aktívan ki kell tölteni az oktatónak, hogy elkérhesse a pénzt. Mikor rákérdeztem hogy ugyan milyen gyakorlatok vannak egy edzésen akkor jöttem rá hogy azoknak 60%-a csak időpazarlás. Én általában 2 gyakorlatot viszek létrában amivel erőt fejlesztek, utána vagy lendítés, vagy szakítás. Ez megvan 30 perc alatt és kész, akinek még van ezenkívül ereje tekergetni a golyókat az szerintem nem edz elég intenzíven.
    Itt még annyit megjegyeznék hogy az általam valamire való gyakorlatok száma golyóval 10 alatt van, de már így is bőven számoltam, a többi csak időtöltés szerintem. Az általam preferált gyakorlatok: clean, press, török,valamilyen féle guggolás, illetve a snatch, swing. Nyílván a nyomások variációinak lehet létjogosultsága, de azt én a presshez veszem. Nyílván más véleményt is szívesen meghallgatok, főleg kiváncsi lennék hogy ti melyik gyakorlatot tartjátok még ezenkívül használhatónak.

Új hozzászólás Aktív témák