Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz A_ScHuLcZ #19677 üzenetére

    Ha ezt nem lehet beállítani, akkor jöhet a bovden vágó.
    Egész bovdenezést levág, hosszanti erezésű bovden házzal összerak, szépen levágott végekkel, optimális hosszúságúra vágva. Új bovdennel.
    Váltót ha mocskos, nem árt kimosni, láncot szintén, fogsort szintén, brigéciol, fogfeke, meló míg a csuklód be nem áll meg míg nem fényesedik a vas, aztán bő víz. Kerékagyat nem beáztatni, hajtómű csapágyat se.
    Aztán a váltó forgáspontok zsír spréval, vagy annak hiányába lánc kenő sprével átfúj, átmozgat, lánc gyűrűnként befúj, fölösleg letöröl, aztán jöhet a váltó állítás, korlátozó csavarok, bovden feszesség, nem árt kicsit elő feszíteni a bovdent, úgy hagyni 1 órát, aztán utána neki állni.
    Váltókart sem árt átmosni wd40 el, vagy fegyver tisztítóval, lánckenő spével ami akad. Főleg ha pozicionált, rugóit, mechanikáját szépen át mosni. Borító fedelét le lehet szedni esetleg. Ha nem pozicionált, fékje utánhúzása.
    Váltót ellenőrizni nem-e görbült el, függőlegesen áll-e a kanál, nem-e csavarodott stb. Ha igen, akkor megpróbálni vissza görbíteni, saját felelősségre.
    Váltó görgőket kiszed, dzsuvát levakar, kreatívan valami sprével kimos, perselyekre csapágy zsírt tesz, összerak.
    Ha nyúlott a lánc, akkor kell csere, ha veszettül nyúlott, akkor lehet a fogsor is kuka, de az ilyen nem HG -s rendszerek szinte semennyivel sem fognak jobban váltani, szóval az miatt ne cseréld.
    Ha nem akarsz rá egy forintot se költeni, valamint az újra bovdenezés nem megy, akkor szét kell bontani, átmosni a bovden házat mondjuk teflonos lánckenővel, (TF2) bovdent tiszta rongyon valami oldószerrel jót áttörölni, de vigyázni hogy ne rojtosodjon ki, mert akkor nem fogod tudni visszafűzni, aztán összerakni, és folytatni a többivel.
    Valamint ilyen szintű alkatrészektől ne várj csodát, ha tökéletesre meg van csinálva, akkor sem fog váltani minden helyzetben, és mindenki kezében, és tudok az ilyennel is váltani, de van akinek hiába magyarázom, sose fog vele.
    Nah ennyi elég volt a műhelytitkokból mára. :D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák