- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
geprombolo
őstag
A múlt héten vettem magamnak egy GPS kütyüt. Minden szép és jó, de... szokás szerint nincs hálózati töltője, mert hát úgy gondolják, hogy ha egyszer autóba való, akkor az ember ott fogja tartani mindig. Gondolkoztam, hogy ezt a dolgot hogyan lehetne megoldani másképp, mert az sem megoldás, hogy a számítógépről, vagy notiról töltöm. Eszembe jutott, hogy a múltkor vettem egy 12 voltos töltőt
Na, annak a kimenő drótjáról levágtam a dugót és előkapartam a pincéből az ott porosodó szivargyújtót, amit szépen ráforrasztottam, persze a megfelelő polaritással (az oldala a minusz, a pöcök a plusz)
Innen már sima a dolog, táp a dugaljba, szivargyújtó töltő, ami járt a GPS-hez bele a tápba és megy a cucc.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Úgy érzem eljutottam ahhoz a ponthoz, hogy publikáljam a házam előlapjának átalakítását
Erről a Chieftec házról lenne szó ami van nekem már pár éve
Nemrég úgy döntöttem, hogy kéne a ház elejébe két 14cm-es venti a jobb szellőzés érdekében, ezért elkezdtem meglehetősen átszabni a ház előlapját. Konkrétan kivágtam az 5,25" alatti részt
Két 14cm-es porszűrős alu rács is beszerzésre került a ventik után.
Mivel van nekem itthon két ilyen gombom, ezért legalább az egyik bele fog kerülni. De szerintem a másik is, legalább szimmetrikus is lesz a dolog
És mivel a 3,5" floppy helyre sem volt szükségem, az is repült.
A két venti közé kerülnek át az előlapi csatlakozók, és a két új gomb
Na és akkor beszéljenek a képek
Terv | Kivágva a két nagy lyuk | Egyik rács installed | Mindkét rács beimplantálva | Előlapi csatik is középre beragasztva (még csak gagyi mobilos képem van sajna, mert lemerült a fényképező)Egyelőre ennyi. Valami kis dizájnt is akarok az előlapra, mint valami spoiler - valami ehhez hasonlót
Aztán festés..."Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Probber
őstag
válasz johniee #14654 üzenetére
Így nyersen még brutális, de ebből később még valami pofás dolog is kisülhet.
Ahogy nézem a képeket, a porszűrők tisztításával sem lesz gond.
Lepattintod a ház elejét és mehet a víz alá."Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Panzermeyer
tag
ma letörtem az Asus Tusl2C alaplapomról az alábbi kis tranzisztornak tűnö szart egy viharos szerelés következében, fogóval nem figyeltem oda és mire kapcsoltam, már el is repült, soha nem lett meg
a dolog ontopic része most következik
a gép nem indult, 1x újraindult magától (a cd rom kattant, mint minden bekapcsoláskor), de a monitor nem kapcsolt be
fogtam, előszedtem a 10 éves Soltek P3-as alaplapomat és kerestem rajta ilyen sot23 tokozású tranzisztort
az Asus lapján QG6 jelű volt az alkatrész, a Q a tranzisztort jelöli, a G-re nem jöttem rá, talán FET
leforrasztottam egy sima 75 wattos barkács pákával a tranyót a soltekről és feltettem a tusl2c-re minden mindegy alapon
és bekapcsolt
és működikés nem hiszem el...
[ Szerkesztve ]
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Sonky
aktív tag
-
pc-user
senior tag
Lehet, hogy nem kifejezetten itt kellene feltennem a kérdést... Alaplapon, a cmos kapcsolónál égésnyomot észleltünk, mi lehet a hiba oka?
-
Krisinto
őstag
na..neki akarok állni a gépház tetjéből kivágni a ventilátor helyet
Hogyan próbálkozzak?
valami tippAz én ötletem:
vonalzó segítségével középre teszem,és körző segítségével kimérem a 12cm-et
közepébe egy lyukat fúrok fúróval...és ugyan így csinálom tovább,amíg ki nem tudom vágni
Utána reszelővel megdolgozom,majd lecsiszolom..kb ennyi!
Ötlet? -
Krisinto
őstag
válasz geprombolo #14663 üzenetére
Hát...úgy néz ki vége a moddingnak
megszaladt a flex,és a fúró...és összekarcolta a házat
Maximum akkor van esély,ha tudom glettelni a fémet?!
Pillanat és teszek fel róla képet,hogy milyen lett -
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14668 üzenetére
Köszi, megpróbálok képet feltenni mielőbb...
Linux-al próbáltam, ment, nem tapasztaltam semmi rendkívülit
-
Sonky
aktív tag
-
Krisinto
őstag
http://picasaweb.google.com/113972324616084750128/Modding#
-
Probber
őstag
-
hole
csendes tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam itt az idő hogy megosszam veletek a gányaimat.
Kezdem is az elején. A legelső módosításom[ez] volt. Elvileg a chipsetet kéne hűtenie de, a mérete miatt ez nem igazán teljesül. Eredetileg egy kisebb venti volt a helyén de az menet közben kiesett és letört egy lapátja.
A következő a memóriákat hivatott hűteni, és gemkapoccsal van "rögzítve".
Egy kis segítség a videókártyának.
90°-kal elforgatott hdd tartó és a rezgéscsillapítása.
Kicsit útban voltak a kábelek ezért kívülre számüzem őket.
[link] [link] [link] Ezt pedig a meleg ellen csináltam, egy szétvágott DVD-ből, egy mittoménhonnanvan motorból és alumíniumlemezekből, gemkapoccsal és ragasztószalaggal rögzítve.
Ez pedig anyám gépének tápja. Még régebben kiszedtem és átalakítottam 4-pin molex-re hogy használni tudjam ház hűtésnek csak közben szükség volt a tápra és így lehetett visszarakni .+ a gépem elölről: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
nagyon frankók főleg aza venti csak le re repüljön 1 darab lapát
egész faszás aza ram hűtés , mein ramok ezeke?
hú nem semmi aza digitális kijelző a ház elejében , most nézem
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
total90
veterán
Hello!
A fenti képen látható venti kábelről érdeklődnék... Az érdekelne, hogy ha leszedem az alaplapi csatlakozót, majd átkötöm elméletileg 5 V-ra, tehát a fekete és piros kábelt a tápra kötöm, akkor műxik-e majd a ventilátor? Tehát nem lenne gáz ha az egyik szál drót üresben maradna?
A másik kérdésem az lenne, hogy ez az elv alapján kötögethetem végül is ezt a ventit is? Mármint, hogy a 3 szálat ha így kötöm, egy mindig szabadon maradna... és működne?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
törölt tag
válasz total90 #14683 üzenetére
A linkelt elv alapján bátran kötheted a ventit, úgy, ahogy szeretnéd. A módszerrel 12, 7, 5V érhető el, ám a 7V nem teljesen biztonságos, mert ha rövidzárlatos lesz a venti, a 12V könnyen rámehet az 5V ágra, visszafelé, kinyírva a gépet. Az alaplapon nem tudsz variálni a csatlakozóval, ha a lap nem tudja szabályozni, akkor mindig 12V-on menne a venti, csak akkor tudod változtatni a feszültséget, ha a tápra kötöd egy kábellel és ezzel a kábellel tudod variálni a feszültséget. Az a harmadik vezeték, a sárga ha nincs bekötve a venti még megy, mert a sárga vezeték csak a fordulatszám jelzésére szolgál, ha csak a sárgát kötöd a lapra (és a többit a tápra), akkor tudod figyelni mekkora fordulatszámon jár a venti.
-
total90
veterán
válasz #19617792 #14689 üzenetére
Nem tartok a forrasztástól, máskor csináltam pl. sztroboszkópot meg hasonló vackokat... de most annyira nem akarok belemenni. Jó lesz az 5V és a 12V.
Arra esetleg van ötleted, hogy miképp lehet az ilyen dugókból kiszedni a kábeleket? Csak, mert kicsupálni és vágni nem akarom. Valami megoldás biztosan van, de erre konkrétan szerszámom nincsHa nincs jó, ló a szamár is.
-
Pista0001
addikt
válasz total90 #14690 üzenetére
A linkel képen látszó téglalap alakú lyukakba kell valami vékony szerszámmal benyúlni és az ott található fém pöcköt benyomni, miközben a hozzá tartozó drótot enyhén húzod. Amint az első kijön és jobban megnézed egyből érteni fogod.
Szerk.: Jó az a szerszám de egyesével is könnyen ki lehet őket szedni.
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14684 üzenetére
Akkor egy kép a megpörkölődöttnek látszó részről: [link]
[ Szerkesztve ]
-
T_boy
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a 3Ghz-es Prescottom olyan, mint a kazán. Hiába cseréltem le a gyári Intel hűtőt egy Zalman CNPS cu 7700-re + szereltem be ventiket így is fűt rendesen. Ilyenkor nagy melegben, ha a maxon megy a cpu hűtő (potival állítgatom) akkor idle 53C° körüli, azonban ha elindítok egy játékot, azonnal bőven 60C° fölé megy, néha már rögtön az indítás után 70C°-os. Az oldallap le van véve, sőt nem is a helyén van a gép. Sajnos hely szűkében az asztal és a szekrény között van, kb. fél-fél centi hely van a gép két oldalánál.
3 lehetőség merült fel bennem:
1.) A procival egy magasságban az oldallapra kellene vágnom egy lyukat és beraknom egy 12 cm-es ventit pl. Arctic Cooling AF12025L-t vagy egy Coolink Swif-1201-et.
2.) A DVD író alatt kiszedem a takaró lemezeket és oda szerkesztem be valahogy a ventit.
3.) 1.+2. egyszerre.Egyébként a házban így helyezkednek el a jelenleg üzemelő ventik:
szellőzésJól helyeztem el a ventiket vagy tudtok jobb elrendezést ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest