- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
válasz 3.Aragorn #14299 üzenetére
Pozdorjából van az ajtónk.
Gondolkodtam azon, hogy a 10 cm vastagságú hangszigetelő kőzetgyapotot használom fel a célra oly módon, hogy a befelé nyíló ajtó külső oldalára teszem fel vmilyen bevonat alá, de nem tudom van-e értelme; még nem olvastam tapasztalatokat erről a módszerről...
Legjobb megoldás az ajtó-csere lenne persze... -
3.Aragorn
addikt
-
3.Aragorn
addikt
A mai napon kisebb nézeteltérésem támadt a gépemmel, melynek – sokadszorra – az egerem itta meg a levét. Ismét én voltam az erősebb, de ezúttal egy használhatatlan rágcsálóval lettem gazdagabb… Vagy mégsem?
A probléma gyökere a következő volt: A bal egérgomb alatti kattintást érzékelő piros izé kissé beljebb rendeződött a fekete aljzatba. Emellett a fölötte elhelyezkedő műanyag pöcökben is keletkezett egy szép bemélyedés. A kettő együtt már elégnek bizonyult ahhoz, hogy ne érzékelje, ha kattintok. Pénzem nem lévén új egérre, maradt a barkács. Először arra gondoltam, hogy pákával kicsit meghúzom a műanyagot és így lesz akkora domborulat, ami ha nekinyomódik a piros érzékelőnek, létrejön a kattintás. (Itt tenném hozzá, hogy pillanatragasztóm sem volt, mert beszáradt, így arra sem számíthattam.) Sajnos, akármilyen óvatosan csináltam, a műanyag szétolvadt és elpárolgott. Mikor forrasztó ónnal próbáltam kipótolni a maradékot, sehogy nem sikerült megfelelő alakú elemet odaolvasztani, közben még több műanyag párolgott vagy folyt el a hőnek köszönhetően. De nem adhattam föl, mert a gép kell, egérre meg nincs keret.
Ekkor jött az ötlet, hogy egy megfelelő méretű és alakú fémdarabot odaapplikálva talán megmenthetem még az egeret. Elő is szedtem egy régi tápkábel levágott vezetékét, amit a „Majd jó lesz még valamire” elven tettem félre annó. A 4 eres alaplapi csatlakozót választottam és a csatlakozó fejből kifaragtam a fém érintkezőt. Ezt félbevágtam, kicsit alakítottam, de ahogy néztem, a célnak megfelelt.
Ezután sikeresen beleolvasztottam a műanyagba. Néhányszor össze kellett raknom az egeret és kipróbálni, hogy jól fekszik-e az elem, de végül kicsit megfaragva a széleit, jó lett.
Az egyetlen probléma csak az volt, hogy olyan érzékeny lett a bal gomb, hogy ha egy kistermetű, kiéheztetett szúnyog rászállt, már be is nyomódott.
A megoldást a klasszikus befőttes gumi jelentette, amit az érzékelő aljzatára ragasztottam, fekete szigetelőszalaggal. (Hogy egy kicsit igényes is legyek, nem a sárga-zöldet használtam.)
Itt újabb probléma merült föl, mégpedig az, hogy így már sehogy sem érzékelte a kattintást. Gondoltam, hosszában félbe vágom az anyagot. Na ehhez azért kellett a Clint Eastwood-i biztos kéz, de végül sikerült. Beragasztottam, összeraktam és szinte csoda, de működik. Egyetlen hibája, hogy nem hallatszik a klasszikus kattintó hang a bal gombnál, ami azért elég zavaró. De legalább használható az egér. Ja, és mindezt bekapcsolt gép mellett csináltam, mert rengeteget kellett tesztelni.
És akkor a képek:(A minőségtelen telefonnal lekapott gagyi képekért előre is elnézést kérek. )
Ebből sikerült kivágni a szükséges fém elemet:
Helyére forrasztva:
Az eszközök:
Az egér felső része összerakva:
Még egy kis faragás:
A befőttes gumi csodái:
Clint Eastwood-i biztos kéz:
Levágva, helyére ragasztva:
És végül a kész egér:A képeket kár kinagyítani, jobb nem lesz...
Az áramért köszönet a mókusoknak, akik a dinamót hajtják a koli pincéjében...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz pEEpEE1019 #14306 üzenetére
Nekem így is tetszik
-
Stirbi
addikt
az oldallapon a szellözönyilásokat leragasztottam belülröl szallagragasztoval
-
Probber
őstag
Szerintem is így jó ahogy van.
Esetleg porszűrőket rakjál a rács mögé azt kész is."Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
pee13
senior tag
válasz 3.Aragorn #14300 üzenetére
Kösz.
Ez sajnos nem komoly hangkártya, ez egy kalap búval b@sz0tt sz@r, már ha lehet iylet mondani errefelé. Megcsináltam az árnyékolást, saját fóliát csináltam hozzá. papír-alufólia-alufólia-kábelkivezetés-papír felállásban. A kivezetés a házhoz van kötve, tehát földön van. Rohadt ronda lett, de kit érdekel? Viszont használni nem sokat, de azért valamit mégis, tehát létjogosultsága van. Igazából mostanában egy usb-s DAC-on (digitál analóg konverter, tehát usb-s hangkártya) ügyködöm, remélem lesz belőle valami. Ha igen, akkor elhajítom jó messzire ezt az istenverte hangkártyát. Főleg a driver támogatásával.. Nem elég hogy elromlik, nagy az alapzaja, de még a driver támogatás is oylan, hogy.. Szép volt kretén.
Na mindegy, itt a kép:"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
-
urbanjozsi
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz urbanjozsi #14313 üzenetére
Én ki se vágtam, úgy plexiztem be. Szinte vadi új ház, karcmentes (és a jelenlegi konfiggal eladósorban is van) úgyhogy nem volt szívem szétvágni. Sokkal csendesebb lett így a gép, a vinyó alig hallatszik ki, de az talán a fontosabb hogy por se jut be.
-
kmisi99
addikt
Egy kis segítséget kérnék a gányoláshoz. Össze akarok hozni valamit amivel a WD cavial black emet kicsit halkíthatnám. Nem rezonál hanem maga a fej vagy mittudom én mi kerreg. És valahogy halkítanám.
-
pee13
senior tag
válasz urbanjozsi #14317 üzenetére
Meg is volt.
De mutatok egy kis részletet az USB-s projectből.
Saját tervezés, és kicsit elbaltázott marás. Sajnos csak a jövő hétre várható elvileg az IC bele, de addig a passzív lkatrészeket be fogom ültetni, és csak az ic-t kell majd beforrasztani. Remélhetőleg szólni is fog."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
geprombolo
őstag
válasz 3.Aragorn #14305 üzenetére
Egérhekk. Nem semmi! Ennyire megszeretted, hogy inkább megcsináltad, minthogy kidobd? nagyon jó! Ha még használható is, mint régen, akkor minden elismerésem.
pee13 #14310: nem semmi az árnyékolásod! Hatása mennyi? Érezhető? Vagy mindent elnyom az alapzaj?cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #14319 üzenetére
Alapzaj halk, de könnyen behatárolható, mindig jelen van. Na de remélem jön az utódja.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz Stirbi #14321 üzenetére
Nem értek hozzá, csak alap szinten. Egy panelt tervezni nem nagy ördöngősség. (amúgy van benne 3 hiba, de jókor veszem ám észre)
Én csak utánépítek, nem tervezek."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
WonderCSabo
félisten
Skacok!
Sürgős kérdésem lenne! Vidkarimra rakok egy ventit, alatta már alig van hely.
A kérdés: rá fújassam a levegőt, vagy el tőle?Köszi!
-
P.K.Gabesz
tag
válasz WonderCSabo #14323 üzenetére
hell.
fújasd.
Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.
-
WonderCSabo
félisten
válasz P.K.Gabesz #14324 üzenetére
Úgy lesz!
-
pc-user
senior tag
Ragasztót vennék, amivel a fenyő-saroklecet falhoz (glettelt, festett) lehet rögzíteni, tartósan. Ki, mit ajánlana?
-
P.K.Gabesz
tag
tegnap este hoztak egy maxi atx házikót, hogy lefestették, kivül-beül, de nem lett a legszebb, hogy lefujnám-e nekik én, mondom lássuk a macit szedjétek elő a csomitartóból (bár ne tették volna) oldallemezek hőálló zománcfestékkel kenték le, a gép belsejét fehér olajfestékkel !öntötték le! mondták, hogy cirka 6 deci ment rá, mert annyi volt otthon, délután teszek fel képet róla ha valaki akar szörnyülködni.
-
-
mar1boroman
tag
válasz P.K.Gabesz #14327 üzenetére
Na muti...
-
geprombolo
őstag
válasz pc-user #14326 üzenetére
Ha nem kell tartson semmit, akkor még a sziló is megteszi. Ha erősebb kell, akkor a legközelebbi barkácsboltban megmondják, sőt, ha mázlid van, még adnak is hozzá ragasztót.
#14327 P.K.Gabesz: merészeld irigy módon nem megosztani velünk ezt a nem mindennapi élményt. Agyon is csapunkcmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Probber
őstag
Na hát erre én is kíváncsi lennék, szóval jöhet!
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Krisinto
őstag
válasz Probber #14333 üzenetére
Hali
ASUS házam belsejét kicsit át akarom alakítani
1)lefújom az egészet feketére(belülről)
2)a ventik helyei elött rácsok vannak,ezeket kivágom.
3)el kellene forgatnom a HDD tartót,úgy,hogy derékszögben legyen
kérdések:
1)mivel fújjam le a ház belsejét(kompresszor,és festékszóró van itthon)
2)Érdemes lenne kivágni?Jobb lenne gondolom a légszállítás,és nem lenne akkora "zaj" sem
3)Ezt nem tudom,hogy csináljam...flexel neki esek,aztán valahogy beillesztem...Vélemény?
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14332 üzenetére
Köszi, időközben sikerült találni megfelelőt!
-
3.Aragorn
addikt
válasz geprombolo #14319 üzenetére
Köszi szépen.
Nem azért nem dobtam ki, mert ennyire megszerettem, hanem mert most nem telik másik egérre. Meg mert mért ne csináljam meg, ha meg tudom?
Amúgy ma éjjel további munkálatokat végeztem rajta, mert nagyon nem tetszett, hogy a bal gombnál nem éreztem, hogy mikor kattintok és mikor nem. Idő után szinte belezsibbadt az ujjam. Szóval fogtam és teljesen szétszedtem azt a piros-fekete érzékelős bizbaszt. Erről most nincsenek fényképeim, mert hajnali 3-kor nem volt kedvem még azzal is bíbelődni. De ha láttál már egeret belülről, akkor tudod, hogy két kis pici pöcök tartja egyben ezt az apróságot. Belül egy laprugóhoz hasonló kis fémdarab van, ami úgy működik kattintáskor, mint egy morze-készülék. Ennek a kis rézlemeznek az alakján kellett igazítani. Eltartott egy ideig, mire a megfelelő alakot elérte (nagyon finoman kellett bánni vele, mert nagyon vékony elem - nem akartam eltörni), de így most szinte ugyanolyan érzés kattintani vele, mint újkorában. A befőttes gumi updatet ki is vettem, mert nincs már rá szükség.De ahogy néztem, ha ez az érzékelő tönkremenne, még akkor sem kellene kidobni a kicsikét, mert akármelyik selejtes egérből át lehet forrasztani egy ilyet, ha egyeznek a paraméterei. Szóval amíg nem töröm ketté véletlenül a paneljét, vagy ölöm meg az optikáját, nem kell lecserélni.
Ezen tapasztalatokon okulva, kezdek egyre jobban azonosulni Édesapám véleményével. /Aki meg a Hi-Fi-jét szokta bütykölni, erősítőt épít, tuningol, mélyládát épít, meg még ki tudja mi mindent /
Ma már egyszerűen nem divat, hogy megszereljünk valamit, ami elromlik. Ha rossz, dobd el, vegyél másikat.
Igaz, már a termékeket is úgy tervezik, hogy minél előbb tönkremenjenek, és vehess másikat. A garanciaidőt még talán kibírják, de utána...
Szóval aki az elektronikai cuccaival bütyköl, lassan már egy külön kaszt. Azért én örülök, hogy vagyunk itt egy páran -
3.Aragorn
addikt
válasz kmisi99 #14316 üzenetére
A Caviar Black ilyen. De hát ha gyors vinyót akarsz...
Még így is jóval halkabb mint egy Raptor mondjuk...Félre ne érts, nekem is ilyen van. Nálam mondjuk nem zavaró a hangja. Nem hangosabb, mint a 200-as seagate PATA illetve elnyomja a gyári intel procihűtő felgyorsulása, lassulása...
Neked azt javaslom, hogy építs be egy jó hangos házhűtést és mindjárt nem lesz zavaró a vinyód.
Komolyra fordítva a szót: elég csendes lehet a géped, ha már csak a vinyó hangja az, ami zavar. És természetesen ezt a legnehezebb lecsöndesíteni anélkül, hogy belefojtanád valamibe...
-
3.Aragorn
addikt
válasz pc-user #14326 üzenetére
Jóféle ragasztót vegyél, mert a sarokléc egyenes, a fal meg akárhogy gletteled, girbe-gurba marad. Így nem fog tudni teljes felületen tapadni. Márkát nem tudok, mert ennyire nem értek hozzá. Ja és a festett falon nehezen tapad meg a ragacs. De biztos van erre valami speciális anyag.
Ja, közben meglett...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Bazz, ez durván hangzik...
Képeket! -
3.Aragorn
addikt
válasz Krisinto #14334 üzenetére
A festékszóró spray megteszi, (feltéve, hogy jó fémre) én is azzal fújtam a házamat. Matt festék javasolt.
A fex-szel neki eshetsz, de csak vigyázva - egyrészt a saját épségedre, másrészt ha megszaladsz az anyagban, kuka lehet az egész. Dekopírfűrész fémfűrész lappal nem lenne jobb? Azzal könnyebb kört kivágni...
Most hogy elárasztottam a topicot a hozzászólásaimmal, elnézést kérek. Közben meg észrevettem, h ez a 666. szakmai hsz-om *evilsmile*
[ Szerkesztve ]
-
P.K.Gabesz
tag
előljáróban annyit, hogy a képeken nem látszik annyira de ennél nagyobb gányt még nem láttam, alaplapi tálcát már felcsiszoltam, 1 réteg festék már van rajta de a rücsköket már lecsiszoltam pár nagyobb karc azért látszik rajta.
a házikó tetejét nem fényképeztem le.
az alaplapi tálca volt a legrosszabb álapotban azt kb 1 órámba telt felcsiszolni, mert sok volt az a 3 réteg festék amit ráöntöttek
ui.: ez egy codegen 6044-es ház, értéke kb 1k jelen állapotában fizetnie kellene, hogy elvigye valaki, de ő mégis leperkál érte cirka 5k-t. ezt nevezik ragaszkodásnak ?
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz P.K.Gabesz #14341 üzenetére
Ez aztán a kókányolás...
-
kmisi99
addikt
válasz 3.Aragorn #14337 üzenetére
Hát ha a szükség úgy kívánja akkor veszek valamit jó hdd csendesítőt. Vagy pedig veszek mellé egy szuper halk samsungot aztán arról had menjenek a progik meg az oprendszer aztán a WD addig kussol. Majd ha a WD-on filmet nézek vagy játszok akkor ott úgy se fog zavarni a kerregése
-
Probber
őstag
válasz P.K.Gabesz #14341 üzenetére
Jesszus, az de gány!
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest