- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Kapszulás elektret mikrofonhoz keresnék valami jó kis áramkört. Előre is köszi!
-
pc-user
senior tag
válasz Wannacoke #12303 üzenetére
Értem, köszi.
De most eszembe jutott valami! Régi kazettás deckeken van lehetőség mikik csatlakoztatására és előerősítésére. Nyilván ki kell próbálni, de azért megkérdezem, hogy ha a kapszulás elektret mikrofonokat oda csatlakoztatom, kell-e még valamilyen plusz alkatrész hozzá, vagy direktbe beköthető? -
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Elég régen jártam már itt... Javaslatokat kérnék: egyedi alaplapot (p4 Compaq, link is van esetleg) építenék be vmilyen dobozba (nem kapok hozzá gyári házat). Arra gondoltam, hogy vmilyen régi magnódeck, erősítő stb. fémdobozát használnám fel a célra, nem tudom, hogy csinált-e valaki ilyet mostanság?
-
pc-user
senior tag
válasz Pista0001 #13278 üzenetére
Én 40 megás hdd-vel kezdtem egy 386 sx33 (remélem pontosan emlékszem) gépen, 4 mb ram társaságában... Win 3.x ment rajta, de inkább mellőztem; a dos-os játékok izgalmasabbnak bizonyultak...
Ha jól emlékszem, a win95 min. 50 mb-ot foglal, a win98 pedig talán min. 80 mb-ot
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #13302 üzenetére
Akkor jól el lesz vele...
-
pc-user
senior tag
válasz mbence96 #13309 üzenetére
Próbálkoztál másik egérrel?
Win98 indítólemez (floppy) segítségével is megoldható a telepítés. Biztosan tudod, hogy floppyról való bootolás után a telepítés elindul a cd-ről. Ha nincs ilyen floppy lemezed és az ismerőseid között van olyan, aki win98-at használ, az indítólemez azzal egyszerúen előállítható ("rendszerindító adatlemez készítése" - ha pontosan emlékszem).
-
pc-user
senior tag
Sziasztok! Mobilom kijelzőjén észrevettem egy kis fekete csíkot fényképezés közben. Arra gondoltam, meg kellene tisztítani a burkolat átlátszó műanyagát és a lencsét. El is végeztem ezeket a műveleteket, de a probléma továbbra is fennáll... Nem tudom, hogy tovább lehet-e/érdemes-e bontani a kamerát a tisztítás érdekében, vagy cserélni kéne esetleg, vagy egyáltalán mi okozhat ilyen kis fekete csíkot?
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #13791 üzenetére
Hát jó kis "babramunka" lehetett. Ráadásul ilyenkor arra is vigyázni kell ugye, hogy az alkatrészek nehogy túlhevüljenek a forrasztástól...
-
pc-user
senior tag
válasz NeoPampalini #13944 üzenetére
Nekem tetszik ez a megoldás, de talán hatékonyabb a csillapítás, ha csak fölül rögzíted a bicikli-belsőket, azaz csüngenek egymás alatt a hdd-k. Ha jól látom, ez négy csavart jelent (alátéttel).
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz NeoPampalini #13946 üzenetére
Csak félreértettem egy mondatot, nem a képpel van gond
"Alfa verzió" -mint írtad, úgyhogy még biztosan finomítasz rajta, bár lényeg a lényeg.... -
pc-user
senior tag
válasz fenergie84 #13950 üzenetére
Sokat dolgozhattál rajta! Masszív és egyedi szerkezetnek tűnik, amit felborítani sem egyszerű a széles talpaknak köszönhetően... Egyébként hány kg kb.? (Ja, ezt megtaláltam fentebb...)
[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
Kedvet kaptam és megcsináltam én is a hdd felfüggesztését rugalmas gumicsíkokkal, miután meguntam a berezonálás hallgatását...
3,5 -es helyen kellett megoldani a dolgot, sikerült és végre eltűnt a kellemetlen zaj -
pc-user
senior tag
válasz FoxiestFox #13987 üzenetére
Szerintem - ha már Ikarusz-os gombsor - át lehetne festeni a házat feketére és arra a részre, ahol kb. a Compaq felirat van, egy sebességmérő órát lehetne felfogatni...
-
pc-user
senior tag
válasz FoxiestFox #13997 üzenetére
Nagyon egyedi lenne!
A tetején - ha kivitelezhető és van - jól mutatna egy kapaszkodó fogantyúként, szerintem. -
pc-user
senior tag
válasz FoxiestFox #14003 üzenetére
Arra a kis kapaszkodóra gondoltam, ami a vezető fülkéken volt (kb. 30 cm). Persze lehet, hogy ez már tényleg túlzás lenne
-
pc-user
senior tag
válasz urbanjozsi #14019 üzenetére
Nagyon igényesen kivitelezett munka, gratula!
-
pc-user
senior tag
válasz geprombolo #14127 üzenetére
Jobbulást!
Volt már varratszedés?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest