Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fagyi
aktív tag
Übermanci!
Ilyet nem pipáltam. Percekig nem jutottam szóhoz!
Előkészület.
1 db vadi új hűtőgép, 1 Nagyon hülye ember, némi szerszám és pár munkaóra(perc)Így már biztos nem tudják másra használni!
A dolognak a szépsége, hogy az ajtót is át kellet alakítani, mert nem lehetett bezárni. Ott is véstek 1 kicsit
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Probber
őstag
válasz lujó55 #15156 üzenetére
Nekem ez most nem tiszta. Ha megadta magát a ventilátor, akkor gondolom, hogy csere történt. De akkor most miért is kellett az alaplapra kötni? A videokártyán attól még ott van a venti csatlakozó. Vagy az nem adott le elég kraftot, hogy megtekerje az új szélkereket?
(#15153) Fagyi
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
lujó55
addikt
válasz Probber #15157 üzenetére
Ahha! Ott a pont!
Részletek: vettem egy videokarit (FX5200) aminek a hűtője nem mozdult. Mint utólag kiderült, ezért szabadult meg tőle az eladó. Mindegy, cirkusz volt, de adott ajándékot, hogy befogjam a számat. A lényeg, hogy rádugtam egy másik hűtőt, az se csinált semmit. Kimértem és jé(!) nincs is feszültség! Na ekkor indultam be. Volt egy nagyon régóta kipurcant Radeon 9600XT-m onnan vettem a kábelt, a venti meg volt valahonnan, de molex csatival. Tisztogatás, forrasztgatás, be az NVidiába, már csak feszültség kellett neki. Találtam[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem értem, miért ne lehetne másra használni...
Egyrészt a hideg levegő lefele száll nem felfele, a lyuk pedig fent van.
Másrésztki ne tudná azt a lyukat betömni vanamivel? Purhab, gitt, sziloplaszt, de még egy zsebkendő vagy gyurma is bőven elég lenne. Gyanítom nem sokkal nőtt a hűtő vesztesége.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Vevőjelölt
tag
Olvasgatom, hogy ki mivel szokta lemosni a hővezető pasztát, és azon csodálkozom, hogy a kontakt tisztító sprayt senki nem említi. Nekem az vált be, ráfúlyom a pasztára, várok kicsit vele, aztán simán letörölhető a paszta.
Már bánom, hogy anno nem fotóztam az AGP-s GF6600-asom barkács hűtését. Egy S462-es hűtőt alakítottam át hozzá, vágtam martam fúrtam, de nagyon mutatósra sikeredett.Ha gyereket nevelsz erre gondolj: Ami nem öl meg, az erősebbé tesz.
-
14adam
addikt
válasz Vevőjelölt #15167 üzenetére
Én nyál+zsepivel szoktam a prociról és a gpu-ról A kis chipsettel gondba vagyok,azt csak sima zsepivel
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
válasz 14adam #15168 üzenetére
Én meg bármit felhasználok, amit tudok: sebbenzin, dezodor, víz...
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Jameson
csendes tag
válasz Vevőjelölt #15167 üzenetére
Amway folt tisztitó spay. Tökéletes oldja.
-
molnarpeter
nagyúr
Naszóval. A GF6600 hűtésgányból csináltam egy kis blogot, csekk disz áut
-
Vevőjelölt
tag
válasz molnarpeter #15171 üzenetére
Lehet, hogy csak nállam van probléma, de a képekből mindössze egy keskeny csíkot látok. Talán a felső szélléből.
Ha gyereket nevelsz erre gondolj: Ami nem öl meg, az erősebbé tesz.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vevőjelölt #15172 üzenetére
jobbklikk-kép megjelenítése, fox alatt legalábbis.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vevőjelölt #15172 üzenetére
Katt a bejegyzés címére, lesz ott több kép is
-
Fagyi
aktív tag
válasz adamka16 #15174 üzenetére
A financiális okok miatt is hülyeség szerintem.
1 Új hűtő kb 60 e Ft, egy szódavizet is készítő "ámerikás" vízhűtő 25-30 e Ft.
Megoldás uaz, cska az egyik olcsóbb a másik nem ,és a vízhűtése sem azonnali elmondások szerint a szódás ballonnál.https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e...Ha nem itt kellene feltenni a kérdésem, akkor légyszi linkeljétek be a helyes topicot.
Van egy Gigabyte ODIN 470W tápom, és elromlott benne a ventilátor (elég hangosan ciripel, ha hozzáérek megjavul egy pár másodpercre)...Még garanciás, de mivel rendeltem, ezért vissza kellene küldeni, várni rá, ilyesmi...Inkább veszek egy 12 vagy 14 cm-es ventilátort, és kicserélem én. Tudom, hogy a garancia elvész, de hát ez van. Az lenne a kérdés, hogy hogyan kell kicserélni a ventilátort és milyet vegyek bele?
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
molnarpeter
nagyúr
1. lépés: Kihúzgálod a vezetékeket, kiszeded a gépből, lecsavarozod a borítást.
2. : Megméred a ventit, ez alapján eldöntöd mekkora kell.
3. : Kicsavarozod a venti csavarjait, megnézed hogy miképp van bekötve a nyákra. Ha csatis kihúzod, ha nem levágod a vezetéket lehetőleg a ventihez közel, hogy csak összetekerni kelljen a drótokat, nem forrasztani a nyákon.
4. : A megvett ventit értelemszerűen:
a) rádugod a nyákra
b) levágod a venti csatiját, leblankolod, összetoldod a vezetékeket (piros-piros, szigetel, feka-feka, szigetel, ha nem jó irányba forog a venti, akkor kicseréled a párosításokat), ha van fölös vezeték a ventin, akkor levágod
c) a nyákról jövő vezetékre csatit raksz (ha van felszereltséged, tapasztalatod, etc. hozzá), és összedugod a venti csatijával.
5. : Becsavarozod a ventit, a kábel eligazítod, feltekered úgy, hogy ne érjen semmi "lényegeshez" (táp oldalához pl. felragaszthatod valami erős cuccal).
6. : Felszereled a burkolatot, visszarakod a gépbe, bedugdosod a cuccokat.
7. : Örülsz, hogy jó a tápod.
Ha nem tiszta, mi hova megy, inkább fényképezd le.Apróbetűs: ez egy elméleti leírás, semmi felelősséget nem vállalok.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Ja és ventinek ezt ajánlom: díjnyertesen halk magyar ventillátor (12 cm)
-
LW
őstag
válasz molnarpeter #15180 üzenetére
és még jól is néz ki.
-
molnarpeter
nagyúr
Jaja Bár ezek sem csúnyák
Egyébként egy építő ötlet: az 1. hsz-ben jó lenne ajánlani pár megbízható képfeltöltő oldalt (pl: noob.hu, picasa)
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz molnarpeter #15179 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
3 topicból te voltál az első, aki normális választ tudott adni, a többi helyen figyelmen kívül hagyták.
-
Sonec
tag
válasz molnarpeter #15180 üzenetére
Ha grillezni szeretne a tápon tökéletes lesz. 980/rpm 36cfm... Halknak halk de nem fúj semmit
Egy coolink swif2 120P 80cfm-körül van ha jól emlékszem. És ezekbe általában YL venti van.LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
LW
őstag
Kicsit átböngésztem a topikot, látom erre jött a ventis poszt.
Volt egy 450es Chifi tápom, ventije elég ronda hangokat hallatott, így donornézőbe indultam. Minden tápegységben más venti van (bár vannak kedvencek), tehát meg kell nézni az ODIN hűtésén lévő címkét. (Akár neten) Nálam (max)2200RPM, 0.3A, 12V volt rávésve. Megnéztem a negyker listáját rágugliztam egyenként és tádá! Potenciális találat volt Sharkoon Silent Eagle 2000 hűtője. 1:1 olyan specifikációjú volt mint a jingjánjong dünnyögő kínai ventinek. (Najó, ez nem igaz, mert a SilentEagle 2x annyi levegőt szállított, de az sosem gond.)
Hallottam olyanokat, hogy valaki kedves akart lenni a tápjához és rakott bele egy 0.005A-es Noctua ventit és el sem indult, vagy csak egy idő után.
Szétkaptam, forrasztottam rá egy ugyan olyan (kukázott) csatlakozót, a régi ventit 1:1 eltettem (hátha kell garihoz) azt jóvan. Eladtam azóta de amit 1 évet nálam töltött, addig a legstabilabb részét képezte a gépemnek.
-
molnarpeter
nagyúr
Na most hadd offoljak egyet
Ragasztgatok (sata lábakat fixálom, samu dvd-íróból buherálva):Ebből egy olyan rémséget tervezek, hogy az oldallapi venti, neon, stb vezetékét ráforrasztom egy sata vezetékdarabra, az aljzatot pedig a házra rögzítem, így amint leveszem az oldallapot, minden ki van húzva
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #15188 üzenetére
Megműködtem a csatit:
Ide menne, csavarozva, ragasztva:
Milyen ragasztót ajánltok hozzá? -
Probber
őstag
válasz molnarpeter #15189 üzenetére
Ha nem szeretnéd "soha többé" eltávolítani és annyira passzentos a ház oldallapja, hogy garantált a tökéletes kontakt, akkor szerintem valami kétkomponensű ragasztót használj.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
zalman90
őstag
válasz molnarpeter #15189 üzenetére
ez nem rossz ötlet , gondoltam már rá énis , hogy mindig amikor leveszem az oldallapot ki kell huzkodni a ventit az alaplaprol , ez-t ezzel meg leehtne szünetni , majd énis megprobálok csinálni 1 ilyet
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
adamka16
őstag
válasz TESCO-Zsömle #15193 üzenetére
ennyi... amúgy tényleg így van. én is elvileg egy sharkoon silent ventit vettem ami gyárilag bőven 20 db alatt mászkál, hát a valóságban megállja a helyét a maximális 1100 rpm helyett kb 800 alatt, de ugye itt alig van légszállítása...
-
Sonec
tag
Yate Loon-ventik elég jók
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest