Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
-
ViZion
félisten
Némileg érdekelt vagyok elektronikai témában, szal. persze hogy trafóolaj... lehetne, de az nagyon nem ilyen, sőt... szigetel, de nem áttetsző. A mineral oil felirat meg ugye elég tág... lol.
DVD-t egyértelműen nem bele, de szerintem a HDD-t sem, ezért is kérdeztem Tőletek mit hallottatok, vagy esetleg vki csinál ilyesmit.
Nem, nem ilyent készítek, csak ötletes, érdekelnek a részletek.
Igen, a gariknak gondolom viszlát, pedig ártalmatlan, sőt, por sem lepi a gépet -és mint tudjuk, az mindenhol ott van, és rengeteg baj forrása.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
mmcc02
tag
válasz ViZion #15700 üzenetére
Szia!
Ezzel csak az a baj, hogy alkatrészbővítésnél valahogy ki kell tisztogatni pl. a RAM-foglalatokat, illetve hogy az egész olajat felmelegítheti egy komolyabb hardver.
Egyébként hatékony, gondolom hangtalan.* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
sptkyle
senior tag
Sziasztok.
Támadt egy kis gondom, amire ugy tünik találtam is megoldást, gondoltam megosztom.Nem egy nagy dolog. Előre bocsátanám egyrészt azt, hogy nem sok közöm van az elektronikákhoz. Konkrétan kb annyi, hogy láttam már olyan embert, aki mért multiméterrel. Másik dolog, hogy nagyon nem törekedtem a szépségre. Ez látszik is. De nézzük is, hogy mi volt maga a művelet.
A probléma annyi volt, hogy estefelé a szobában ugye jo sötét van. Monitor fénye pont nem világít rá a billentyűzetre (aminek persze nem háttérvilágításos billentyűi vannak), így esténként kicsit körülményes a gépelés. Nagy villanyt nem szivesen égetem csak ezért, lávalámpa nem világítja be a billt, kislámpáim meg sorra tönkrementek.
A cél tehát az volt, hogy valami kicsi , lehetőleg keveset fogyasztó valami kellene az asztalomra, ami megvilágítja a monitort, de nincs akkora fénye, hogy zavarjon. Tökéletes megoldás erre egy USB-s kis flexibilis lámpa, pár ezer forintért lehet kapni. De egyrészt az pár ezerrel több, mint amit most el akarok költeni, másrészt pedig abban nincs semmi barkács.
Körbenéztem , mit lehetne használni. El is vetettem sokmindent, végül ezek mellett döntöttem:
-Félig hibás ledes bringavillogó (hibája, hogy kapcsolója meghalt, elemet belerakva folyamatosan világít)
-Hibás 1000ft-os Tesco webcam
-Régi telefontöltő
-1db kapcsoló (végülis nem azt használtam fel, ami a képen van)Webcam-et szétszedtem (persze kapásból beletört az egyik csavar), majd teljesen kibeleztem. Látszik is, hogy nem nagyon figyeltem , hogy a maradék részek szépen egyben maradjanak.
Lámpával ugyanezt tettem. A középső nyákot (amin a ledek vannak , kioperáltam, többi kuka.
Nem esett éppen egybe a webcam -el a ledek helye, így az oldalait megvágtam.
Kerestem kapcsolót, hogy ne égjen már folyamatosan szegény. Ennek helye hátul lett, fúrtam neki egy sima lyukat. Némi forrasztgatés, és sok szigszallag, és mégtöbb pillanatragasztó. (ez utóbbi a cam két felének összetartására.)
A végeredmény nem szép, de müködik, és pont megfelelő fényerőt ad.
Képeken brumi barátom azért ücsörög a termék mellett, mert beleleintegrálódott az egész kütyü, hogy annyira mégse legyen randa. (erről sajna nem készült kép, mert fényképező azt mondta die.. )(ja és bocs a rosszminőségű képekért)
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
.physX.
csendes tag
Csá !
Valami házi procihűtés érdekelne...van-e ötletetek ?
Szárazjeget akartam rádobni a procira de nemtom hol lehet kapni. -
ViZion
félisten
válasz .physX. #15707 üzenetére
Uhh... a szárazjég durva árban van, és pl. játék közben szerintem sűrűn kellene utántölteni (rádarálni a CPU-ra?), ill. a keletkező CO2-t elvezetni...
Leírás szárazjegesről és nitrósról [link]
Egy jó vizes esetleg nem megfelelőbb otthonra?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
pr05p3c
tag
Most találtam ezt a képet, úgy éreztem ide illik :
-
albert8
veterán
válasz pr05p3c #15710 üzenetére
Lehet most nagy dolog de ezt én is megcsináltam mert nem volt nyáron venti a házba mert vadi új volt és nem találtam más megoldást
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Blabcsi
senior tag
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
molnarpeter
nagyúr
Kicserélheted, de tegyél be mindhez egy-egy ellenállást. A kiszámítási képlet: R=(Utáp-Uled)/0,02
Feszültségek:
vörös - 1.6V; zöld, sárga, narancs - 2.1-2.3V; kék, fehér - 3.6-4V
Így, 4 voltos táppal, és 2,1 voltos fogyasztóval számolva 95 Ohm-os ellenállás kell neked, szerintem 4 db 100 Ohm-asat vegyél (nem is biztos, hogy van 95-ös ), működnie kéne.#15700-ViZion: Babaolaj kell oda azt hiszem, korábban már felmerült itt, keress rá
#15697-Jhericho: Szerezz egy alaplaptálcát, és arról másold le a lyukak helyét, hajrá
#15696-Blabcsi: Ügyes
#15690-Razer6666: Szép
#15980-BangoSkank: Profi!
#15676-DIMITRIUS: Szép lesz, látom még inkább funkcionális
#15707-.physX.: Inkább víz, kivéve ha OC világkupára mennél...
#15706-sptkyle: Grat, jó lett! Nekem olyan ufósan néz ki
-
goodboy007
senior tag
Kényelmes, épphogy le kell hajolnom, ha nagyobb fokozatba akarok kapcsolni.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Probber
őstag
válasz goodboy007 #15718 üzenetére
Ebből azt szűrtem le, hogy mindig nyitva van a ház oldala.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
r-chee
őstag
Egy kis döbbenet, egy orosz mod: Cyberpunk PC mod Biztos öröm lenne szétszerelni vagy áttelepíteni máshová .
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
-
jaja1981
addikt
válasz anatre1 #15725 üzenetére
Belül semmi extra nincs, de majd csinálok róla.
A HW már benne van, üzem kész.
ASUS alaplap 965chipset, Core2DUO 2140@1,6GHz proci, 2x256 DDR533 Kingstone, ASUS HD3450 256MB VGA, és egy 60GB Fuji noti 2,5" vinyó (mert a 3,5"-osok hangosak).
Ennyi. Nem nagy szám, de a HD videókat vígan viszi.
Persze van hozzá távkapcs is.
Ebből a házból lett.
[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
A táp elhelyezésére hívnám fel a figyut.
SK."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
ViZion
félisten
válasz jaja1981 #15731 üzenetére
Háát, legalább lesz esélyed jogosultan használni e topikot, mert a fenti képen semmi gányolás nincs, szal. nem is értem mit keres itt a géped
Akár egy gyári -sőt, a többségénél jóval szebb! Gratula.N ekem terv van csak, de még hegesztgetem... mert tervezés közben mindíg újabb ötleteim vannak... ehhh. Rendelek előlapi panelt, meg egy halkabb ODD-t. A slim DVD írók is SATA II csatlisak? Vki azt monda, h az csak laptopba való, ott meg nem is tudom milyen csatli van.
Szerintem a gépek legrondább része a DVD. Hmmm... ha kihagynám? Lehet külsőben kellene gondolkodnom...
Itt egy preview, az előlapra balra kerül még egy befelé fújó 12-14 cm-es venti, illetve fentre is egy kicsi, ami kihúzza a luftot. Várom a véleményeket...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
r-chee
őstag
válasz ViZion #15732 üzenetére
Nem értem, miért baj, ha ide berakta. Engem is leszólt vki, mert beraktam ide a VGA vízhűtő blokk átalakításomat. De láttam már képeket itt csili-vili high-end megamodding gépekről is, azok senkit sem zavartak... Ha nem jók ide az ilyenek, akkor mondd meg, ugyan melyik topikba mehetnének? "Hogy is néznek ki a a gépeink?" topik nem ez a téma, "Modding és elektronikai kérdések" szintén nem, akkor ugyan hová... Vagy ide csak olyanok jöhetnek, hogy "figyúú, tejfölös dobozból vágtam ki ventihez lapátokat!!" vagy hogy "májkrémmel ragasztottam oda a ventiszabályzót" ??
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
-
ViZion
félisten
válasz r-chee #15734 üzenetére
Sajnálom, ha leírva nem jött át... hehe.
Az én kommentem dícséret volt a szép munkára, és némi iróniával valóban a topik címére céloztam, mert ez nem gányolás. Olvasd el még egyszer amit írtamA májkrémes ötleted Basicsnak említsd meg
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
lorenzen
aktív tag
válasz Pista0001 #15703 üzenetére
Keresd úgy hogy trafó olaj ..a vinyót nem szokás beletenni.
A merevlemezek nem zártak!
A hőmérséklet ingadozás miatti nyomáskülönbségek megszüntetésére, egy szűrön keresztül tud a levegő ki - be áramolni a merevlemezbe.Az olajban addig nincs gond, amíg melegszik a merevlemez. Legfeljebb bugyborékol egy kicsit. Amint hűlni kezd, csökken a belső légnyomás. A szűrő áttörésével beszívja az olajat. Szóval reszeltek neki.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
r-chee
őstag
válasz jaja1981 #15738 üzenetére
Ja, az olaj nem tesz jót a chip-eknek meg a kondenzátorok gumi/műanyag aljának sem . Én sosem raknám bele folyadékba a gépet, hogy utána meg azt törölgessem róla, ha vmit cserélnem kell. És nem is biztos, hogy teljesen el lehet távolítani utána az étolajat v. szilikon olajat stb-t...
[ Szerkesztve ]
-
betmenyman11
csendes tag
sziasztok abit nf7 s v2.0 lapom van és tonkrement rajta a hűtés tudnátok segíteni h miet tudnék rátenni vagy h lehet e passzíra cserélni?
-
mmcc02
tag
válasz betmenyman11 #15740 üzenetére
Szia!
Egy elég nagy passzív borda elég lehet, a felfogatást meg lehet oldani kábelkötegelővel vagy a bordát átfúrva csavarokkal.
Úgy rémlik, valaki csinált más ilyent.
Gondolom a venti ment tönkre. A legegyszerűbb lenne egy pont ugyanilyen hűtőt valahonnan beszerezni, és azt rászerelni. Akkor még barkácsolni se kell.* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
Pista0001
addikt
A Zalman ZM-NB47J-t pont neked találták ki. Átalakítás nélkül fölszerelhető és bőven elegendő teljesítményű, ha a procihűtőről kap egy kis légáramot is akkor akár IGP-s NB-t is elvisz.
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Gépház hiányában és gép függőség miatt megoldást kerestem, hogy használhassam a gépemet. Ősszebarkácsoltam az íróasztalra, igaz megpróbáltam a lehető legpraktikusabban.
Mivel a régi házat eladtam, az újat pedig nem kaptam meg, és ugyebár a kényszerűség nagy úr.[ Szerkesztve ]
-
Probber
őstag
Nyáron anti-légy/szúnyogmegsemmisítő gépként is remekül szuperálhat.
Egyébként én is sokáig gondolkodtam ehhez hasonló megoldáson, végül lebeszéltek róla.[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
ViZion
félisten
Olyan szép a CPU blokk, hogy azt nem is lenne szabad házban tartani!
Látom az egér felől van... FPS-nél nem szerncsés, egy hirtelen rohamban én leverném az egészetHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Dimitryj
aktív tag
Mit jelent, h tönkre ment a hűtés? CPU hűtő v chipset?
Cpu-ra ezt ajánlanám chipsetre meg a pár postal odébb lévő Zalman ZM-NB47J-t
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
- APC Smart-UPS 750VA LCD(SMT750I) valódi szinuszos szünetmentes tápegység, számlával,1 év garanciával
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest