- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
neshcen
csendes tag
Ha akartok nagyon okos embertől származó memória kártya átalakítást akkor ez mindenkinek tetszeni fog.
Kis elő tőrténet. A barátom hivatalos számítógép szervízes és az egyik nap bevittek hozzá egy p4 gépet, hogy valami baja van mert amikor berakták a memóríákat elkezdet füstőlni és leállt a gép, és azóta nemtudják bekapcsolni, tehát nem reagál semmire. Ők otthon szétszedték és nemtaláltak semmi hibát. A barátom felvette a mnkát és amikor elkezdte megjavítani ott kezdte ahol az ügyfél mondta, hogy a probléma kezdődött. Így tehát kivette a 2 memória kártyát és amikor meglátta leesett a székről.
IME EGY OKOS ÉS ÜGYES EMBER MEGOLDÁSA! Hogyan csináljunk p3-as sdram-ból p4-es ddr2-es ramot!!!!!! -
Tubi2
senior tag
Köszi a dicséreteket, ekkora sikerre nem számítottam. Igen, ahol lehet bemutatom.
Azért ott van a ram, mert az még a számítógép belseje, így talán ott nem érik káros külső behatások. Ja a házszellőzés? Sosincs rajta az oldala, így talán nem olyan vészes. A flakon még lehet tartósabb lenne, mint a papírguriga.Amoroso: Hát, a papír valami másra kellett.
Stirbi:Mi a gond a vinyóval? Ez egyik venti többnyire áll, ez igaz. Le nem szedem amennyi kínlódtam a beépítésekkel. Az meg hogy a ram ki van véve szerintem senkinek sem fáj annyira.
neshcen: Nagyon adja, holnap ki is próbálom. Viszont én ddr2>ddr3-at akarok. Biztos úgy is működik
[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
geprombolo
őstag
A guriga remek alátámasztás, nem szabad elrontani azzal az összhatást, hogy lecseréled valami olcsó műanyag vacakra.
#14849 Amoroso: hát akkor hajrá, az ötlet megvan, a fejedben már kész is az egész. Gányra fel, csinálj egy tökszuper gépet! Képeket kérünk majd!
#14850 LW: te ide tartozol, ez már nem vitás! Csodás pofalemezhűsítőt dobtál össze!
#14852 neshcen: ennél durvább már csak az volt, amikor valaki egy AGP-re fűrészelt PCI-os videókarit mutatott be az itteni lelkes közönségnekcmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Amoroso
aktív tag
válasz geprombolo #14858 üzenetére
Áhh nekem jobban megy az elmélet... Az összes szerszámom néhány csavarhúzó.
Csak vidéken tudnék barkácsolni, oda meg ritkán jutok el. De ha valami alakul természetesen közzéteszem. -
Probber
őstag
válasz neshcen #14852 üzenetére
Ha ezek a dolgok ilyen könnyen kivitelezhetőek lennének, akkor belereszelném a 462es AMD Athlont az AM2es foglalatba!
Egyébként nemsemmi alkotás!
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
Tubi2
senior tag
válasz Stirbi #14857 üzenetére
semmi baj, de senki nem tud meggyőzni, hogy alakítsam vissza. meg igazából hely se volt így a három vinyónak, azért jobb neki lent.
A fogyasztásról nincsenek adataim, csak belegondoltam, hogyha valami nagyon melegszik, akkor ott energia megy kárba...- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Tubi2
senior tag
válasz geprombolo #14862 üzenetére
Ez kapásból -13 fokot jelentett.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
kmisi99
addikt
Van egy nagyon jó kényelmes hintás forgószékem 16 000 pénzért vettem kb 1 évet éltem benne a gép előtt főként úgy hogy hátradőlve lábakat felrakva az ágyra hát kb majdnem fekvő állapotban gépeztem na így voltam kb nap mint nap majd ma hátradőlök RECSSSSSS mondom a jó k*rva anyád hát eltört az egyik felfogatásnál és még ráadásul két műanyag közt volt egy alátét is na azt a csavar kitépte ahogy hátradőltem és lehetetlenség lett volna vissza rakni órákat szarakodtam hogy hogy csináljam meg míg végül jó erős rag szalaggal összeragasztottam aztán nem volt jó majd még több rag szalag de mivel az alátétet az isten se tudta volna belerakni közé be ezért kívülre kellett rakni de úgy meg kicsi volt a csavar na jó keresgéltem sokáig és találtam hosszabb csavart na de az meg túl hosszú és így telepakoltam alátétekkel minden szarral most már jó de itt már csak hátra se dőlhetek teljesen
itt vannak a képek.
[link]
[link]Mostantól vége a fekve gépezésnek Nem baj erősödik a gerincem
-
zoleek
tag
Esetleg mit szólnátok egy szépen összerakott, szellős, kábelek terén szépen elrendezett házikóhoz?
kisscsonti kollega csudiszép gépe a képen.
Azért mertem nem saját képet feltenni, mert a hirdetésemben ezt már nyilvánosságra hozta
Ha akarnám sem sikerülhetne a sajátom ilyen kacifántosan!Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.
-
Pista0001
addikt
válasz kmisi99 #14864 üzenetére
Előbb-utóbb minden ilyesmi széknek eltörik az a műanyag része. Az a baj velük hogy az tartja a háttámlát és nincs fémmel megerősítve. Nekem is eltört már mindkét oldalon, de én kib*sztam vele! Csináltam laposvasból mögé egy merevítőt, így most már az tartja a háttámlát, a műanyag pedig már csak kartámasz.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz geprombolo #14868 üzenetére
Enyém meg szép rendezett
-
-
kmisi99
addikt
válasz Panzermeyer #14871 üzenetére
Akkor tudnál képet csinálni mert egy pár évig nem cserélnék széket!
-
kmisi99
addikt
válasz Panzermeyer #14873 üzenetére
Kösz a képeket. Én sajnos csavarozni nem tudom mert se csavar se jukat készítő eszköz nincs így erős ragasztószalag marad!
-
Panzermeyer
tag
válasz kmisi99 #14874 üzenetére
az kakkantást sem ér, főleg ha feküdni akarsz a székben, én is feküdtem amúgy évekig benne
be kell szerezni egy fúrógépet, 2-es fúróhegyet, előfúrsz és szépen behajtod a facsavart
a csavart meg csavarboltban tudsz venni, 1-2 forint darabja, veszel 20-at 40 forintért, járj utánaWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
kmisi99
addikt
válasz Panzermeyer #14875 üzenetére
Hát a fekvésről lemondok kibírom csak a hátamat tartsa meg anélkül hogy kitörjön
-
-
kmisi99
addikt
válasz killer1203 #14877 üzenetére
Nekem olyan ragasztó szalag van amivel a filmekben az emberek pofáját ragasztják be rohadt erős és ragad mint a hülye
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz killer1203 #14877 üzenetére
epoxi ragasztó télleg rohadt erős
kmisi99: "Nekem olyan ragasztó szalag van amivel a filmekben az emberek pofáját ragasztják be"
Sttirbi: nah és kitől?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Pista0001
addikt
válasz Panzermeyer #14873 üzenetére
Ötletnek nem rossz csak az a baj hogy a furatokkal meg a csavarok feszítésével is gyengíted az anyagot. Az én megoldásomnál az a lényeg hogy teljesen tehermentesítve lett a műanyag mert a vas "szerkezet" tartja a háttámlát. Tegnap próbáltam lefényképezni de semmi értelmeset nem sikerült összehoznom, így inkább megpróbálom leírni. A lényeg hogy két 4mm-es laposvasat összehegesztettem hogy egy sík "L" alakú darabot kapjak. A két darab találkozásánál egy háromszög darabbal merevítettem meg. Mindkét szárára felmértem az ülőlap és a háttámla oldalán található csavarszemeket majd akkora fúróval kifúrtam amekkora a csavarszemek külső átmérője. Készítettem még egy ilyet a másik oldalra is, majd leszereltem a karfákat, ezeket a vasakat a helyükre illesztettem és úgy raktam vissza őket.
[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
válasz geprombolo #14858 üzenetére
Köszi.
Mx440 Dell GX150-es gépben takarólemez nélkül. (rögzítettem, hogy ne essen ki dugászolás közben)
[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
Nem fértem be a szerk időbe.
Mi a kakukktojás a második képen? -
Brian_RL
aktív tag
-
Amoroso
aktív tag
válasz Brian_RL #14888 üzenetére
Sztem egy sima soros kapcsolás amiben led-ek vannak és ellenállás. A felépítése függ a ledek számától, fajtájától, ebből jön majd az ellenállás értéke. De egyszerűbb lett volna a hozzászólás írójának intézni egy pü-t. Mondjuk nem értek hozzá, lehet hogy butaságot írtam.
-
LW
őstag
Hogyan lehetne bekötni?
Egyes eSata-hátlapon van molex kivezetés, arról biztosan megy.
-
p3rgam3nt
tag
Itt van nektek usb lámpa.Az eredeti az volt , csak már gyenge volt a fénye.
Bevesztek a bandába?
Bevallom csak unatkoztam , nem ez a végleges , csak teszteltem h jó e egyáltalán.[ Szerkesztve ]
"Elég szar a helyzet mostanában. Férges az alma, savanyú a narancs, csak a dió kemény és hozza a formáját." -grelekin
-
LW
őstag
Nekem tetszik, bár funkcióját tekintve a fények iránya nem az igazi. Ragasztóból nem spóroltál.
Én így értékelném:
Technika: 4/5
Funkció: 2/5
Gányság: 5/5 (vagy több) -
p3rgam3nt
tag
-
szakalistvan
senior tag
-
Brian_RL
aktív tag
válasz szakalistvan #14898 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem én is egy ilyen megoldást választok. Ez nem is drága, és egyszerű Keresek is zöld ledsort
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest