Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz Mathiask #90678 üzenetére

    Aha, szóval a 120-as sinad olyan parádés mérnöki munka, mint az 1500 lóerős autó, azzal a különbséggel, hogy 90-egynéhány sinad fölött képtelenség hallani _torzításban a különbséget, míg a 400 és az 1200 lovas verdák között mérhető ÉS érzékelhető különbség is van.

    A gyártók meg erre optimalizálnak, mert tudják, hogy az autóskártyázó, felvilágosult, tudományos érdeklődésű (hahaha) hifisták erre élveznek, ahelyett, hogy zenét hallgatnának. Az oldal meg továbbra is egyetlenként ezt a paramétert publikálja chartszerűen, "higher better" (wtf) megjegyzéssel, ezzel is adva az autóskártyázók alá a lovat.

    Azt is szeretem, amikor kijön egy mérés, és a szekta "wow, great sounding dac!" felkiáltásokkal rohan vásárolni. :D Honnan tudják, hogy jól szól, ha csak a méréseket látták?

    Ezeknek a méréseknek egy átfogóbb teszt 1-1 bekezdéseként kéne megjelenni, itt pedig ez maga A_Teszt. A meghallgatás meg kb. fél mondat, ha egyáltalán amir ráfanyalodik, hogy meghallgassa az eszközt. (Ezt például meg se hallgatta, vagy ha igen, megtartotta magának a véleményét.) Számomra agyrém, hogy lehet sorozatosan, kvázi üzemszerűen meghallgatás nélkül véleményt mondani hifi eszközökről. Nem egyről, rengetegről. És már ide is beszivárog, mert van kolléga (nyilván asr fan), aki rendszeresen úgy ad tanácsot fejhallgatókkal kapcsolatban, hogy nyilvánvalóan nem hallotta őket, csak felütötte az asr-t és/vagy crinacle chartjait (ami szintén megérne egy misét, de legalább róla a yt csatornáján kiderül, hogy nem süket a gyerek).

    (Az órákat ne vegyük ide. A mechanikus órák pontatlansága szintén napi szinten mérhető és észlelhető, és - néhány speciális felhasználástól eltekintve - vagy 40 éve semmi racionális indoka annak, hogy mechanikus órák létezzenek. Az egyetlen indok, hogy szeretjük őket. Van nekem is ~fél tucatnyi. De nem magyarázom be magamnak, hogy ezekre szükségem is van.)

Új hozzászólás Aktív témák