Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Polllen

    nagyúr

    válasz Mathiask #90662 üzenetére

    Miért asszociáltál arra, hogy hangminőség? Én ezt írtam: "A listája minőségi rangsortként működik, ő is erre használja." Szó nem volt hangminőségről. Előtte írtam néhány sorral, hogy Amir sem így hivatkozik rá... Szándékosan fogalmaztam így, hogy ne legyen félreérthető, te mégis korrigáltál...

    Látod, hogy te is azt teszed, amit egy átlag ember. Ha egy dac-amp minőségéről beszélsz, amihez mérések vannak a kimenetről a többség a hangminőségre fog asszociálni. Ennyi. Ez az egész ASR-rel a bajom. Amir nem hülye, pontosan tudja, mire való a SINAD és mire nem.

    "Értem én, hogy vannak jó hangú készülékek a lista elejétől hátrébb is, de erős a gyanúm, hogy nem azért mert magasabb a torzításuk és zajuk az átlagnál. Akkor meg nem lenne szebb (mérnökileg), ha nem lenne ott annyi zaj és torzítás, főleg ha egy készülék sok pénzbe kerül? Igazán megtehetnék, hogy a jó hang mellett odafigyelnek az alacsony zaj és torzítás szintre is."

    Ha hiszel abban, hogy vannak jó hangú dacok rosszabb értékékkel, akkor nem merül fel benned, hogy a mérés vagy legalábbis az ajánlott/nem ajánlott határérték rossz? A tudományban a kivétel semmilyen szabályt nem erősít...
    Ha rosszabb értékkel is el lehet érni jó hangot, mi értelme van erre optimalizálni azon szint felett, amikor már senki sem hallja?

    "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Új hozzászólás Aktív témák