Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz SZKEBE75 #80322 üzenetére

    Üdv!
    Na, akkor rövid fél nap utáni helyzetjelentés, a Topping E30-ról.
    1./ Csomagolás, abszolút profi módon, masszív kartondobozban, belül alul-felül kemény szivacsokkal kibélelve.
    2./ Gyárilag 2 db USB kábel jár hozzá, az egyik a digitális jelet továbbítja, a másik a tápellátást szolgálja. Aki az alaplapi USB portokkal esetleg szűkében van, és nem tervez külső tápot használni, az ezzel számoljon.
    Itt jegyezném meg, én két, szomszédos USB 3-as portot használok, amíg ma meg nem jön a külső táp. Rápróbáltam, hogy esetleg hallható-e valami zaj ebben a felállásban, az USB-s tápellátás miatt. Az Atom hangerő szabályozóját többször feltekertem szép lassan a maxig, de én a saját fülzúgásomon kívül mást nem hallottam :D .
    3./ Van távirányító, de elemet(2 db AAA típus) nem adtak hozzá, így az első pillanatban én is csak pislogtam, azután egy mobil, hátsó bicikli lámpából gyorsan kipattintottam az elemeket.
    A távirányító az első lenyomásra azonnal reagál, szóval ez is rendben.
    4./ Ami nálam macerás. A legújabb Win 10 alatt, a gyári driver telepítéssel, többszöri kísérlet után is kudarcot vallottam. Elvileg végig fut a telepítés, a végén kér egy géprestartot, de újraindulás után, a Win nem érzékel semmilyen eszközt, a DAC is fél perc után készenléti állapotba lövi magát.
    Ilyenkor egy újabb géprestart után, a Win felrak egy saját drivert, de így is a hangkeverőben, csak sima hangszóróként jeleníti meg.

    Így a jelszinteknél sem lehet bepipálgatni, az egyébként szokásos mintavételi lehetőségeket.
    Az eszközkezelőben sárga felkiáltó jeles:

    Az illesztőprogramnál meg ezt írja :

    Az ASIO-t sem sikerült életre lehelni a Foobar-ban, a gyári driver mellett elérhető, két ASIO-s komponens használatával sem.
    Mindezektől függetlenül, a Foobarban, a kimeneteknél a DSD Wasapi beállítható, és szépen le is játsza a DSD-s cuccokat is.
    Hasonló a szitu a JRiver-nél is, ott is Wasapi kimenettel mindent visz, így különösebben nem foglalkozok ezzel a telepítési mizériával. Ha majd egyszer tisztán újrarakom a Win-t, lehet, hogy megoldódik ez a probléma is.
    5./ Hangzás. Ebben egy AK4493-as chip van, az UD-503-as 4490-es továbbfejlesztett változata, így abban bíztam, hogy valami hasonló karakterű hangot kapok. Ez csak részben igaz, mert amíg az UD-503 egy kifejezetten meleg hangú cucc volt, itt nem annyira érzem azt.
    Szerintem közel áll, egy teljesen semlegesebb hangzáshoz, főleg az Atommal.
    Végszóként viszont továbbra is pozitívum, hogy az Amironnal ez is k@rva jól szól. :D

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák