Hirdetés

Aktív témák

  • hunnylander

    őstag

    válasz rocket #41934 üzenetére

    Amúgy ez egy érdekes téma, de nem akarom szétoffolni a topikot.

    Csak érdekességként, hogy a britek mit néznek / hogyan nézhetik az F1-et súlyos pénzekért (ugye köztudott, hogy Nagy Britanniában licenc díjat/adót kell fizetned, ha TV-d van, nem is olyan keveset és alapvetően ebből gazdálkodik és alkot a BBC (meg abból, ami bevételeket generál magának a produktumaiból, de 'nem tűnik túl nyereségesnek a vállalkozás', mert az F1-es közvetítés exkluzivitásáról is megszorító intézkedés miatt kellett lemondaniuk). Ergo a BBC sincs nekik ingyen. A Sky Sports-ról meg ne is beszéljünk.

    BBC 1 HD képformátuma: 1080i (HDTV)

    Sky Sports F1 HD: 1080i (HDTV)

    Ez meg egy nagyon érdekes infó az egybesült államokról: "In the United States, 1080p over-the-air broadcasts still do not exist as of 2012; all major networks use either 720p60 or 1080i60 encoded with MPEG-2. However, satellite services (e.g. DirecTV, XstreamHD, and Dish Network) utilize the 1080p/24-30 format with MPEG-4 AVC/H.264 encoding for pay-per-view movies that are downloaded in advance via satellite or on demand via broadband internet only." - forrás Röviden magyarul: az USA-ban sincs 1080p sugárzás kivéve műholdas on-demand pay-per-view filmletöltésekhez bizonyos szolgáltatoknál, ami kvázi adatcsomagként megy a fogyasztónak vagy interneten letölti.

    Szóval higgyük el hogy nagyon is jól állunk a magyar királyi televízió formátumával. A Full HD amúgy is egy marketing megnevezés. Az m1/m2 HD adásának HD megjelenítéséhez meg ténylegesen egy Full HD 'besorolású' monitorra/TV-re van szükség, aminek a natív felbontása 1920×1080 pixel.

    [ Szerkesztve ]

    www.HunnyF1.com

Aktív témák