Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Optik #15740 üzenetére

    Hogy hogyan bontod, az lényegében mindegy. A húzó-toló bontás előnye, hogy az egyik által okozott izomláz nem nagyon kavar be a másiknak. A vízszintes-függőlegesé meg hogy antagonista mozgások vannak egy napra téve és pl az egyik toló gyakorlat nem kavar annyira be a másik toló gyakorlatnak.

    Az adott napi edzést persze úgy érdemes rendezni, hogy bemelegítés után ügyességi gyakorlat (szabad kézállás, lendületes muscle up stb ilyenek) > nehéz erőgyakorlat (lassú muscle up erőelemek, az amiből kis ismétlésszám megy) > sima erőgyakorlat, ami egésztestes (huzi, toli, fekvő stb) > izolációs gyakorlatok (bicepsz, tricepsz, rotatorköpeny gyakorlatok). Elején kell azt csinálni ami a legtöbb figyelmet és/vagy erőt igényli és vegen ami legkevesebbet, tehát először technikás könnyű gyakorlat, aztán technikás nehéz gyakorlat, majd rutin gyakorlat és végül izoláció.

    Nálam a konzisztencia hiánya a lelki alkatom miatt lehet, nem vagyok "szorgalmas" tipus. Volt persze sérülés is, de volt hogy sok lett a munka és kiestem a szokásból stb.

    Az alapgyakorlatok lényege az, hogy egészen addig, amíg csinálod őket, az általános erőd szinten lesz tartva vagy nőni fog. 1 db húzás és 1 db tolás gyakorlat bőven elég arra, hogy az embert az átlagos szintből kiemelje és meg fejlődni is tudjon. A transzferhatás meg lesz, a tolódzkodás fejleszti a fekvőt es viszont. Persze a fekvőt a fekvő fejleszti legjobban, mert a fekvő, akar a többi gyakorlat nem csupán erő gyakorlat, hanem kell hozzá technika, skill, ügyesség, hatékonyság.
    Érdemes fekvőzni is és tolódzkodni is és fej fölé nyomni is ugyanez igaz a húzásokra is. Az hogy én csak tolódzkodok meg húzódzkodok jelenleg az az én döntésem, az én helyzetemre igazítva.

    viszont, mivel nem erőemelés ill. testépítés a cél, így ebben a sportban nem előny a nagy izomzatú láb, főleg majd a különféle mérlegtartások gyakorlásánál

    Tudod, ez nem más mint megmagyarázás, kifogáskeresés. Mérlegtartásoknál hátrány az izmos láb? Oszt akkor mi van? A magasság is hátrány, de aki emiatt alacsonyabb akarna lenni...
    Ne a gyakorlat végrehajtása legyen a cél, hanem az erő.
    Fontos a láb, legyen az is annyira izmos amennyire tud. Nem vagy fiatal, nem is testépítesz, mázsányi súlyaid sincsenek otthon, szóval ha lelkiismeretesen is csinálod a lábedzést sem lesznek a lábaid kifejezetten izmosak. Neked már arra is kell gyórnod, hogy 20+ év múlva minél több izmod maradjon és azért már most el kell kezdened dolgozni. :R
    A láb izmosodása amúgy erősíti a felsőtest izmosodását, teszto szint növelésére is az egyik alap ajánlás az orvoslásban a lábedzés.
    Lábizmot visszafogni max az élsportolóknak lehet érdekes.
    Nők is a segget nézik, nem a kart... :DDD

    Lábedzést csinálhatsz "aszinkron" is, tehát nem heti 1 láb és 2 pihi v 2 láb 1 pihi, hanem páros héten egyik, páratlanon másik.
    Pl:
    Víz függ láb víz függ láb pihi
    víz függ pihi víz függ láb pihi
    Vagy:
    Víz függ láb pihi víz függ láb
    Pihi víz függ pihi víz függ láb
    Stbstb.
    Vagy 4 napos blokokat ismételsz és nem hét naphoz igazítod.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák