Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Optik #15738 üzenetére

    2013 decemberében kezdtem, 17 évesen (183 cm, 55 kg, számtalan izmom efektíve nem létezett, nem volt keresztmetszete, pl mellizmom nem látszott csak a bordakosár. Most vagyok 186 cm és 72 kg.) Konditeremben, majd megtetszett a sw. Konditermi edzésidőszakok következménye mindig az lett, hogy visszavágytam a sajátsúlyoshoz.

    Eleinte túl csapongó volt az edzésem, nem az alapokra fókuszáltam, mindent akartam csinálni, gyakorlatvideók miatt új gyakorlatokat hoztam be, másokat elengedtem. Impulzivitás, következetlenség.

    Az első években nem volt konzisztencia. Edzésidőszakok és kihagyások váltogatták egymást. Ezt az szakította meg, hogy elmentem csoportos edzésre (sajátsúly + kettlebell), 1 évet jártam folyamatosan, ami nagyon jó alapot adott a szokáshoz is és persze sokat tanultam.

    Otthoni edzésben nagyon jól bevált az edzés "minden nap". Pihenőnapot nem kellett betervezni, mert az élet mindig úgyhozza, hogy heti 1-2 pihenőnap becsússzik. A gyakorlatokat meg ugy kell összeválogatni, hogy az izomláz ne hátráltassa a következő napok edzéseit. Itt alapvetően a húzas-tolás-láb bontás kézenfekvő.

    Jelenleg megint nincs meg a konzisztencia, néha kimaradnak hetek, ritkán hónapok. Most megint próbálok visszaerősödni arra a szintre ami már megvolt csak elenyészett. Próbálok visszaszokni arra, hogy kedvtől függetlenül eddzek rendszeresen.

    Jelenleg a cliffhanger huzi, fordított fogásos gyűrű toli és a gyűrű muscle up van fókuszban. Biceps curlt, török felállást, pluszsúlyos bolgár guggit éshaskereket szoktam még. Mint látod ez nem sok gyakorlat, de ennyi most elég. Fekvő, fej fölé nyomás és evezés jellegű gyakorlatok jelenleg nincenek is képben, de ha nő az edzéskapacitásom, akkor juthat nekik hely majd.

    -

    aztán ahogy olvasgatok, videókat nézek a kivitelezésükről, rájöttem, hogy totálisan rosszul végzem őket, így léptem vissza és kezdtem az elejéről

    Ezért kell igazából az edző. Főleg az elején. Persze én se mentem edző közelébe sem, amikor kezdtem, csak így utólag latom mennyire hasznos lett volna. Ezért ajánlom minden kezdőnek, meg úgy bárkinek, hogy ha teheti menjen el csoportos edzésre. Heti 2x1 óra csoportos edzéssel is nagyon jó eredményeket lehet elérni.

    -
    Nyugodtan csináld az ülőtartást meg a könyökmérleget.
    Meg próbálj szerezni egy hózódzkodóalkalmatosságot, fontos a huzi.

    Angolul értesz amúgy?

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák