Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz aleister #15703 üzenetére

    de ettől a teljes testsúlyt még ugyanúgy a "fő" kéz bicepsze fogja egyedül felhúzni.

    Ez nem igaz. Majdnem olyan, mint egy szűk fogású chinup, csak a teljes súly a fő kéz fogását terheli. Ha a másik kézzel fogod, akkor a másik kar és hát is sokat húz, talán valamivel kevesebbet, mint a fő oldal, de 40%-ot simán rásegít (hacsak nem szabályzod le a segítséget tudatosan).
    Az egykezes huzi erőben annak felel meg kb, hogy a testsúlyod 75%-át magadrakötve tudsz csinálni egy huzit. Zsolt szerint 66%-ot magadra kötve mennie kell egynek és meg kell tudj csinálni szabadon 24-et, hogy hamar elérhesd az egykezest. De közben ismerek olyat, akinek megy az egykezes és csak 15 huzit tud, szóval... Mindenesetre a sima huzi sem erőben, sem technikailag nem fog közelebb vinni, csak erő-állóképességileg, a súllyal terhelt meg csak erőben.

    Érdekes amúgy, hogy említed, pont tegnap döntöttem úgy, hogy elkezdem gyakorolni az alkarfogásos huzit. Még évekkel ezelőtt láttam Magnus Midtbo-tól, de akkor azt hittem, hogy ez nem jó módszer, csak tehetséges volt és azért vált be neki, de azóta arra jutottam, hogy az egykezeshez technikailag eléggé közel van és valószínű az egyik legjobb megközelítés és csak rúd kell hozzá. A hybrid calisthenics csinált is egy videót hasonló, de kicsit más progresszióról: [link]

    Nekem 6-6-5 ment úgy, hogy sorozaton belül az ismétlések között letehettem a lábam, hogy újrafoghassam a fogást.
    Huzinál az 5-10 ismétlés / sorozat egy jó tartomány erő és izomfejlesztésre, így olyan progresszióval fogok edzeni, ami ezen tartományon belül van. A sima csukló alatt fogottat fogom csinálni 1-2 hónapig, heti 2-3x, oldalanként 3 sorozattal.
    Aztán majd lépkedek feljebb, de az egykezeshez közelítve majd kell trükközni azért.

    Egy dolog biztos, ha zsíros a kéz, akkor jobban csúszik a fogás és ha ráfogsz az alkarodra, akkor "összezsírozod" a kezed, így edzés, vagy edzés közben a huzi előtt érdemes szappanos vízzel lemosni az alkart és a tenyeret, hogy ne csússzon a fogás. És/vagy magnézia (bár nem szeretem a ziát, mert jobban izzad a tenyerem, ha rendszeresen használom, azaz függővé tesz. :D)

    Itt egy kis motiváció az egykezeshez: [link]

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák