Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    E-gondolkodtam, Én miért nem használok dominót ,fakötéshez, (addig míg nem lesz nagy mennyiségű, szerkezeti kötés erejére kevésbé igényes munkám .)

    A dominós csap idegen csap, a csaphelymarás ,a csapos darab szálait a darab végétől, 40mm-re elmetszi. Ezért a kigyengített csapos darab (rövid erőkar 40mm) könnyebben elhasad szálára - feszítés hatására - , míg saját csappal a szálakat el kell törni, mielőtt szétmegy, ami sokkal nagyobb erőt igényel mint az elrepesztés .
    Háát. A dominó marógép nem sokkal (másfélszer )drágább, mint a pantorouter ,kicsi helyen elfér, és egyszerű a kezelése ,erre találták ki .Viszont drága bele a tipli, drága bele pót maró és nem tudni az alapgép hány tiplimarást visel el mondjuk keményfában,(mert erre is szólt a kitalálás ,hogy fizess még,további költségeket ha már megvetted )
    Egy keskenyebb fajta keményfa kerethez használna az ember ilyet , 80mm-es ajtófrízbe 40mm-es csapot nem építenék , mivel nem átmenő, szálára a fríz lehasadhat ha becsapja a huzat, vagy megszárad.És az ajtópántok pont a vízszintes kötők csapja által nem tartott, nem megerősített frízanyag részbe vanak belemarva De a kuntsaft nyilván örömmel átveszi, ha nem ért hozzá...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák