-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volt (van, de már nem használom) egy Teclast X80 pro tablet, az volt ilyen dual cucc, le lehetett gyalulni úgy, hogy csak egy rendszer legyen rajta (vagy Win, vagy Android).
Mindkét esetben teljesen újra kellett particionálni, és megfelelő ROM-ot flesselni.
Persze manapság ezzel csak elméletben érdemes foglalkozni, mert x86-es Android már rég nincs, a WIN10-ből sincs már 32bit, a logouton van @hcl-től egy leírás, ő linuxot varázsolt rá, azzal tudnál naprakész lenni, de az ilyenekben levő max 2 magos Atom proci és jellemzően 2 Gb Ram már nem sok mindenre elég. -
Nem vészes a 4/3-as kijelző, olvasni, képeket nézegetni szerkeszteni ...stb a hátránya a videó/film nézéskor jön elő fekete csík formájában.
Együtt lehet vele élni, ha nem jelentenek gondot az ios korlátai .
Esetleg x86/64 platform a win mellé duál boot android x86 vagy fydeOs és mindenki bekapha..a -
SunyaMacs
aktív tag
válasz
Dan-szan #84456 üzenetére
USB debugging + ADB logcat-tel talán ki lehetne nyomozni, hogy mi a pontos baja, de az eléggé mélyvíz terület*. Factory reset után sem megy a letöltés?
*Én pl. így nyomoztam ki, hogy x86-os architektúrán virtuális gépből miért nem tudtam letölteni egy bizonyos appot, persze csak tesztelési céllal... -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, nem tudom jó helyen kérdezem-e, indulok azért itt: szükségem lenne egy sok akksiidővel bíró korszerű tabletre, fullhd (vagy jobb) kijelzővel, inkább a közepes és nagyobb fajtából.
Fejlesztésre venném, ha úton vagyok. Azaz ... pontosabban fogalmazok: benéznék vele az otthon hagyott, illetve felhőben bérelt gépemre, gépeimre távolról, melyikre hogyan (ssh és távoli asztal egyaránt van, távoli asztal esetén fullhd max).
Nagyjából tudnátok olyat ajánlani, akár kínai "gagyi" is (azért ne essen szét 10p alatt és egy IPS jó lenne), amire megállnak a következők ?
- várható még legalább egy jövőbeni Android főverzió (és +1 esélyes XDA dev. által, amit rámocskolok 2-3 év múlva)
- fhd IPS
- USB OTG -> billentyűzet, egér egy HUB-on keresztül, ha asztal mellett vagyok és nem az ölemben van
- sok-sok-sok-sok-sok akksiidőGPS/GLONASS/GALILEO, SIM kártyás lehetőség nem érdekel, egy WiFi-je ha van és esetleg egy bluetooth-ja, az bőven jó már nekem.
Láttam egy jóféle verziót a minap, csak nem tudom, netbook volt-e vagy tényleges tablet: bele lehetett állítani a gyári billentyűzetébe és úgy "laptop" volt, egyébként pedig csak egy szimpla tablet anélkül. Ez azért nagyon tetszett.
Az igényeimet látva, 3D izomerő és hasonlók nem fontos. Akksi max-ra hajtok.
Köszönöm
Szerk.: és hogy miért kérdezem lehet, rossz helyen ? -> Valami MS Surface jellegű x86 alapú "tabletre" is vevő vagyok, tulképpen szerintem az én igényeimnek időtállóbb talán, ki tudja. Egy Ubuntuval, Debian-al elnyomkodom.
-
Somatom
veterán
válasz
anonymus89 #80233 üzenetére
A harmadik felejtős. Régi, X86 architektúrás Intel SOC. A másik kettő közül az M30 sztem éri azt a felárat.
-
Somatom
veterán
válasz
lanszelot #80121 üzenetére
A Wikipedia szerint 5.1 -re frissíthető. Egyébként egy X86 -os Intel Atom proci van benne. De, 4.4 -en is használtam KWGT -t. Nem értem a problémát. Ha azt mondod a Google asszisztensnek, hogy nyissa meg a Youtube -ot, akkor meg fogja nyitni a Youtube -ot, ami elindul teljes képernyőn. Tádááám! Az már más kérdés, hogy utána mi fog történni. Mármint úgy értem, hogy ha az eszközből szól a média hangja, akkor a hangszórójától pár centire levő mikrofonján keresztül hogy tudna hangutasítást érzékelni? Süket lesz a saját hangjától.
-
-
yoogie
aktív tag
válasz
t72killer #76291 üzenetére
Igazából nem hiszem, hogy kellhet a natív x86-os környezet, sőt maximálisan csak olvasásra kell Word és Excel fájloknál, szerkesztésre nem igen. Nézegettem a Huawei-t, de akinek lesz ismerősöm sokallja a 150k-t, mert ahogy néztem az LTE képes M5-ös 150k alatt nem úszható meg. Esetleg valami alternatíva Android vonalon ami 130k-ig belefér?
-
válasz
yoogie #76290 üzenetére
Ennyiből mindenképp Android, az olcsóbb windows tabletek nagyon soványak, ráadásul LTE-s modell egyáltalán nem rémlik ebből az árkategóriából. Office-nál nagy kérdés, hogy elég lesz-e valamelyik droidos megoldás, vagy mindenképpen kell-e a full MSO a natív x86/windows környezetében??
Ha droid, akkor a fentebb is szóbakerült Hua m5-öt ajánlom tapizásra
-
hegyimorc
senior tag
válasz
®abstract® #74249 üzenetére
Miket próbáltál? Azokban minden működött?
Én most az Android x86-t próbáltam egy windowsos tableten. Ez nem emulátor, külön partícióba vagy akár a win mellé is felmegy, csak nem működik tökéletesen gyakorlatilag egyik változata sem. Próbáltam a 7.1-rc2-t, 6.0-t, ... most azt hiszem a 4.4 megy, még talán ez a leginkább használható ezen a gépen, amivel már "csak" annyi a baj, hogy nem működik a hangerőszabályozó gombja a tabletnek és nem tud sleepelni. ... Na, ezért kérdezem, hogy az emulátorokon _minden_ rendesen működik-e?
(Én ezzel csak játszadoztam, van egy Lenovo Tab4 plus 10 is rendes használatra. Majd ha emulátor vagy valami önálló android port is fut így az egykori win tableten akkor lehet, hogy én is ajánlani fogom az "alternatív megoldásokat", de addig nem)
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Kiano Inselect 8,9-es tabletem. Tudom nem egy jó tablet, de anyunak akarom netezésre adni.
Ezen gyárilag win8 volt, most 10. Sajnos ez a 16 giga belső tár nagyon karcsu neki. Fel lehet erre tenni szerintetek egy x86-os androidot gond nélkül?
-
VD
őstag
válasz
Scuderia77 #69510 üzenetére
Intel kompatibilitást arra értem, hogy korábban volt gond, az ilyen CPU-k támogatásával android oldalról (ARM vs X86), ezért nem minden program és játék volt elérhető rá. Persze ez a play leírásnál nem volt megjelenítve, így csak akkor derült ki, hogy megy vele vagy sem, ha az adott eszközzel rákeresett a user a play áruházban. A másik meoldás, az volt, hogy az adott játék forumában érdeklődtünk, hogy valaki próbálta már xy eszközzel.
(#69509) arty
A7-es Apple (Ez volt/van 5s-ban és az első generációs iPad Air-ben), az újabbakban már ennél is erősebb van. Illetve a leírás szerint ez van az Asus Z300CL-ben is intel CPU mellett. -
varmi2
nagyúr
válasz
tigomigocika #68551 üzenetére
Erre esélytelen, ez arm alapú socot tartalmaz. A windowsnak x86-64 arhitektúra kell.
-
stewe780
őstag
Sziasztok!
Ismét tablet vásárlás előtt állok, és gondoltam megkérdezlek titeket is.
(A tavalyi lenovo a7 1280*800 nagyon bejött. Sebessége és használhatósága nagyon rendben van. Egyetlen hátránya a hangszórója. Az valami full pocsék. Szóval esetleg nem venném ugyanazt, bár még az sem kizárt.)
Szóval a paraméterek:
- új
- 7-8"
- wifi only
- max 50kHUF, de inkább kevesebb, mert a 4 éves fiamnak is oda lesz adva, úgysem tudom mindig megtiltani...
- használható sebességű (samsung tab3 7.0 lite kizárt, azt már láttam...)
- nagyon fontos: elfogadható hangszóró! Na és itt várom a legtöbb segítséget, mert ezt bizony nagyon nehéz megtudni. Egyébként a tab3 lite ebben nagyon veri a lenovómat. Nem várok el csodákat, de azért egy youtube-on ha angolul beszélnek, ne kelljen már a fülest felraknom, mert egyszerűen nem értem mit mond.Nagyjából ennyi. Átlag felhasználásra lenne, net, játék, videó.
És még1. Hogy áll most az x86 támogatása? Kerestem a neten, de csak tavalyi cikkek vannak, amik romló tendenciát mutatnak. Szóval mennyire gyakran ütköztök bele olyanba, hogy az atomon nem fut valami, ami egyébként egy arm-en kiválóan hasít?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Dolphine #63336 üzenetére
Létezik ilyen megoldás, megoldható a dolog, viszont az olcsóbb és a drágább megoldás is elég költséges.
Vagy projektort kerül lecserélésre (ez az, ami eleve nem játszik), vagy beruházol még a vezetékmentesítésbe is, vagy marad a kábelese megoldás és/vagy a notebook.(#63337) csaba1203
Nexus 7 (2013)
Pro: támogatás, stock Android
Kontra: öregecske AP, nem bővíthető tárhelyLenovo Yoga Tablet 2 8"
Pro: üzemidő, bővíthető tárhely, erősebb AP
Kontra: x86-64-es AP, "nehéz"ASUS Memo Pad 7 ME572C
Pro: az előzőnél is erősebb AP, bővíthető tárhely
Kontra: x86-64-es AP, erősen átszabott rendszer ("bloatware") -
csendes
addikt
válasz
darnics #63304 üzenetére
Az a köze, hogy a hivatkozásról: [link], amit korábban kaptál, le lehetett tölteni és telepíteni az x64 és x86 illesztőprogramot is 8.1-hez. Ha ezek után sem látja az RK BatchTool legfrissebb verziója a tabletet, akkor vagy a csatlakozással van valami hiba vagy a tablettel.
-
mcs
veterán
válasz
tjb007 #63158 üzenetére
Volt már nekem korábban Asus ME70C, és az abban lévő két magos Atom rendszerteljesítményben simán hozta azt a szintet, mint a munkahelyi Lenovo A8-50 A5500-H az MTK 8382vel. Játékokban gyengélkedett csak az Asus néhol, de az valószínűleg az x86 architektúrának volt köszönhető. Anyám úgyse fog játszani, így neki a négy magos Atom bőven kielégítő lesz.
-
válasz
csendes #63123 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Egy gondom van, nem találok update zippet, amiből ki lehetne szedni. Egyedül a Super su van ehhez a tabhoz, de ott maga az update-binary a script is, kicsit el is cseszte a dolgokat az onnan átmásolt fájl... Amit kellett az updater-script szerint kellett volna csinálnia azt totál figyelmen kívül hagyta.
Ha valaki tud x86-os tabletre update zippet linkeljen egyet! köszönöm! -
Telepítenék CWM-ből zip fájlt, de ezt írja:
installation aborted, status 255.
Erre tud valaki megoldást? Elvileg az a baja, hogy x86-os a proci a tabletben. Még mindig a framework-res fájllal küzdök egyébként...
De legalább van előrelépés, a CWM-et sikerült feltenni a Chuwi vi10-re. Működik is, saját mentését vissza tudja tenni.
Arról tudtok valamit, hogy elvileg sok mindent csak Win7 64 bites géppel lehet a Chuwikon megcsinálni? Pl az android gyári visszaállítását? Miért? Én 64 bites windows 10-zel szoktam "piszkálni", lehet ezért nem megy pár dolog? -
Goose-T
veterán
válasz
tjb007 #62815 üzenetére
Köszi, neked is, koncsik! Ezek szerint minimális azon játékok száma, amik nem futnak x86-os architektúrán?
Szerk.: lehet még egyáltalán kapni? Mert a Tesco honlapjáról már az írmagját is kiirtották ennek a terméknek!
-
zoltanz
nagyúr
Asus MeMO Pad 7 (x86) Android-ra szeretnék dualboot-os rendszert húzni Win 8.1-el megoldható?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Arlekim #62711 üzenetére
Phablet témában itt érdeklődj: [link]
A TF303CL esetében nincs lehetőség hanghívások indítására vagy fogadására, vagyis pontosabban fogalmaz van lehetőség, de csak VoIP protokollon keresztül.
2-3Gb RAM-os, min. FHD kijelzős tabletek telefonálási lehetőséggel: Samsung Galaxy Tab S 10.5 SM-T805, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 SM-T815, Sony Xperia Z4 Tablet LTE(#62715) béke
Egy dolog a nyers teljesítmény, és megint egy más dolog egy konkrét készülék.
A nyers teljesítményt tekintve az Intel GPU-ja közel dupla olyan erős mint a Mali-450MP4, ettől függetlenül akadhatnak problémák az x86/64-es architektúra miatt (nem részletesem ismét, párszor megtettem), tehát könnyen fordulhat a kocka. A nálam lévő Inteles (Z3735F, Android 4.4) tableten gond nélkül fut a Mortal Kombat X.
A Mali-400MP2 meg csak a töredékét hozza a másik kettő teljesítményének, ettől függetlenül lehet rajta játszani: [link](#62716) Dolphine
ASUS Transformer Pad TF303CL, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Lenovo Yoga 2 Tablet 10"
-
$p@rr0w
őstag
hello, androidos tabletre amiben Cortex A7 Quad Core, 1 GHz proci van lehetseges a 4.2.2 android helyett Windowst x86/x64 feltenni?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal #62661 üzenetére
Az ME572C frissebb, bővítő, és erősebb processzor is van benn (ami igaz x86-os), plusz a garancia is 2 év. A Nexus 7 meg ugyan nem bővíthető, a processzor is gyengébb és a garancia is csak egy éve, de olyan ROM-ot raksz rá amilyen csak akarsz, plusz van SlimPort is, ha esetleg rá szeretnéd kötni a tévére.
Mindkettő jó választás, csak el kell dönteni mi a fontosabb.
(#62662) ujtelefon
A másik kettő 3G-s, nem írtad, hogy szükséged lenne rá. Ezen kívül hardveresen a Lenovo a leggyengébb közülük.
A B1-830-ban meg van GPS.(#62663) vlevi
Visszatérve a frissítésre.
Ha a dual OS-es modelleket nézzük, akkor azért azoknál a szoktak frissítéseket kiadni az Androidra, a Windowsnál meg ez ugye adott. Persze azért továbbra is az új modelleken van a hangsúly, azokkal foglalkoznak inkább.(#62664) Simon04
ASUS Transformer Pad TF303CL, Lenovo Yoga Tablet 2 10" LTE, Samsung Galaxy Tab A SM-T555, bár utóbbinak az ár/érték aránya elég pocsék.
-
tjb007
nagyúr
válasz
netseft #62545 üzenetére
„az Intelesek kevésbé vannak optimalizálva”
Nem az optimalizálással van/volt gond eddig sem, hanem az alkalmazáskompatibilitással, ami az eltérő architektúrából (x86 vs. ARM) fakad. Ma már egyáltalán nem olyan vészes a helyzet mint 2-3 évvel ezelőtt, de azért még előfordulhatnak (szigorúan feltételes módban) erre visszavezethető problémák.
„MTK-soknál pedig problémás az update (talán mert nem adják ki a forrást)?”
Pár éve valóban volt némi gond a frissítések háza táján, de ma már semmivel sem problémásabb mint a többieknél. Aki nem akar frissítést kiadni az nem is fog, ez nem az alkalmazásprocesszor függvénye.
(#62547) arminlok
Az Alcor billentyűzetét többen is megelégedéssel használják, azt viszont nem tudom megmondani, hogy lifeg-e vagy sem.
A topikjában kérdezz rá, ott több tapasztalattal rendelkező ember fogsz találni.(#62546) maán
Igen, megéri.
(#62548) papeti01
Itthon vagy külföldön? Ha utóbbi akkor hol?
(#62549) netkoo
(#62551) eszgé100
Biztosan rootolt volt, anélkül nem nagyon tudsz build.prop-ot módosítani.
(#62552) Dzsana
Bizony elfogyott (nem csoda), illetve már csak 1-2 helyen kapható a megszokottnál magasabb áron.
(#62553) cidalain
Ha nem lenne kétértelmű az a mondat tudtam volna már elsőre is, hogy hova szeretnél kilyukadni.
-
mArZsi
tag
válasz
tjb007 #61992 üzenetére
Nos igen, Chuwi mögött jobban van support. Lehet kap egy Microsoft frissítési lehetőséget is pont a x86/x64 miatt
Sose voltam benchmark guru, de ha Antutu számokat nézzük MTK felé húz, nem is kicsivel (+10-12e).
Illetve a kijelző, bár erre még nem kaptam választ, mennyire nagy a különbség 1024x600 és 1280x800 között.(#61996) Clown-corp
Szerintem, ha mély-kisülésben is van az akksi, egy negyed óra alatt össze kell kapnia magát annyira, hogy jelezze a töltést. -
tjb007
nagyúr
Ebben a nagy hőségben majdnem ki is ment a fejemnől.
Kaptam alkalmazástesztelésre egy Intel Bay Trail-es tabletet (köszönet érte utólagosan is a WayteQ-nek), szóval lehet kérdezni a mi megy, mi nem megy, mi hogyan megy az x86/64-es Intel processzoron témában.
Amit eddig kipróbáltam:
- Modern Combat 5: Blackout > OK, játszható, egyetlene gyszer akad csak meg
- World of Tanks Blitz > OK, semmi gond nem volt vele, csak egy kicsit sok helyet foglal (3,21GB)
- Despicable Me > szeret néha megakadni, de alapvetően játszható -
tjb007
nagyúr
válasz
TeebyKay #61586 üzenetére
Magán a készüléken is az ehhez szükséges alkalmazás segítségével.
(#61587) Kzoli90
A videókat és fotókat ez nem érinti, csak az alkalmazásokat.
(#61588) Sanyabá
Igen, arra, más értelmes 10 hüvelykest egyelőre nem is lehet ennyi pénzért kapni.
A Chuwi vs. Prestigio témában pedig elég könnyen dűlőre lehet jutni. A Chuwi lenne a jobb választás tövvekt közt a Windows, a több RAM, és az erősebb processzor miatt, de ha a feleségnek nem kell a Windows, ha kicsi neki a 8 hüvelykes kijelző, akkor igazából el is dőlt a dolog.
(#61589) anonym1s
Gyengébb is, viszont még így is nagyon jól megállja a helyét, plusz azért mégiscsak egy Nexus. A kártyahely hiányát pedig a legesztétikusabban egy mini OTG-s pendrive-val lehetne orvosolni, de még így is kényelmetlen lehet.
Nem fogok tudni most mondani egyet sem (vagyis tudnék, de azoknak már készül az x86-os verziója), majd -ha minden jól megy- csak a hét vége felé tudok erre ránézni, de ott van neked a W4s, azon meg tudod nézni, hogy hogyan futnak azok az alkalmazások, játékok, amiket használni szoktál (mondjuk a dual OS-es modelleken lévő Android eleve egy más kategória, de talán a célnak megfelel).
(#61590) Alabástrom
A MediaPad X1 ugye 4.2-vel jött ki, akkor nem volt gond a sebességgel. Hogy azóta történt-e változás nem tudom, nem fogom tudni megmondani.
Az meg, hogy megröccen valami legkevésbé a processzor hibája. A kulcs maga a rendszer. Lehet akármilyen jó processzort és akármennyi RAM-ot rakni egy tabletbe, ha a rendszer rosszul/hibása/összecsapva van megírva, összerakva. Jó példa erre a Samsung Galaxy Tab S széria, ami a jóval erősebb processzorral és a 3GB RAM mellett is tud akadásokat produkálni. -
tjb007
nagyúr
Lehet szoftveres és hardveres gond egyaránt. Előbbi esetben könnyen orvosolható a probléma: első körben csinálj egy gyári állapotra való visszaállítást (akár recovery alól), utána jöhet a rendszer újrarakása, ha esetleg a sima visszaállítás nem hozna eredményt. Ha egyik sem hozna változást ki lehet zárni a szoftveres gondot.
(#61478) h146207
Jár hozzá (legalábbis eddig járt) egy billentyűzetes dokkoló, aminek nem magyar a kiosztása. Magára az Androidra valóban bármilyen és bármelyik billentyűzet alkalmazást felrakhatod, de itt egy fizikai billentyűzetről van szó, tehát ezt maximum átmatricázni lehet.
(#61481) Renok
Az a probléma, hogy amiben 2GB RAM van és bele is fér a 100 ezer forintba abban x86-os/x64-es processzor van, ami játékra nem a legajánlottabb (eltérő architektúra → kompatibilitási gondok → ennél is szaggathat). Ezt amúgy hamarosan le is fogom tudni majd tesztelni, ha minden jól megy kapok az egyik gyártótól egy készüléket erre a célra.
A további lehetőségek között van még egy 2GB RAM-os, az ASUS Transformer Pad TF701T, de ez egy refurbished példány. Ezen kívül már csak 1-1,5GB RAM-os modellek vannak: LG G Pad 10.1, ASUS MeMO Pad 10 ME103K, Samsung Galaxy Tab 4 10.1.(#61482) csendes
Az ND-ből hogyan jön ki Norvégia? Tényleg érdekelne, mert ezt már múltkor sem sikerült megfejteni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szivacs1987 #61420 üzenetére
Max. 40: ASUS MeMO Pad 7 ME176C/CX, WayteQ xTAB-8X, Lenovo A8-40, Prestigio MultiPad WIZE 5002
Max. 55: ugyanezek, plusz ASUS MeMO Pad 8 ME181C/CX, ASUS MeMO Pad 7 ME572C, LG G Pad 8.0, Lenovo A10-70(#61421) core2
Gyakorlatilag a Tab S 10.5-tel el is fogytak a lehetőségek (lesz/van rá Lollipop). Ami ennél is nagyobb lenne az a Lenovo Yoga Tab 2 Pro a 13,3 hüvelykjével, de két dolog miatt is problémás: ár és processzor (x86/x64), meg gondolom a beépített projektorra sincs túl nagy szükséged. A többi alternatívában is x86/64-es SoC, ami játékra problémás lehet.
Innentől általánosságban.
Hogy hardveresen mi a legidőtállóbb arra elég nehéz válaszolni, mert ezt elsősorban az befolyásolja, hogy milyen irányba halad az adott operációs rendszer. Most nagyon túlozni fogok, de lehet, hogy 20 évig elég lesz még egy Snapdragon 400, de az is lehet, hogy 2 év múlva már a Facebook alkalmazás sem fog elindulni rajta. Ez mondjuk egy nagyon erős és szélsőséges példa, de szerintem érhető, hogy hova akarok kilyukadni vele. Érdemes olyan modellt választani, amiben már 64 bites SoC van, mert most ebbe az irányba halad a droid is.
A szoftveres támogatás megint egy nem túl hosszútávú dolog az Androidnál. A hibajavításokon felül általában kiadnak a gyártók még két főverzió frissítést, és ezzel gyakorlatilag le is tudják az egészet, mert már kint van vagy jön az újabb modell és azzal kell foglalkozni, azt kell valahogy eladni. A non-official support persze még mindig ott van, amikor a hivatalos alól kihúzták már a gyártól a talajt.(#61422) Midway
Jónak mondható.
(#61423) phoenix1989
Tudunk, csak nem a Huaweit. 50 ezer forintig nem lesz semmilyen méretben ekkora felbontással, 80 ezer forintig pedig ezek felelnek meg a kritériumoknak: Lenovo Yoga Tablet 2 8" és 10", ASUS MeMO Pad 8 ME581C
-
tjb007
nagyúr
válasz
dauphin #61394 üzenetére
Az általad kinézettek közül (meg úgy en bloc a hazai tablet piacot figyelembe véve) az ME572C lenne a legjobb választás 50 ezer forintig, de. Hiába ez a legjobb ennek is van egy is hátulütője, csakúgy mint az utána sorban következő másik kettőnek: mindegyikben x86-os Intel SoC van. Hogy ez miért probléma? Ezért. Bármelyik játéknál, alkalmazásnál előfordulhatnak ilyen problémák, tehát nem törvényszerű, hogy elő is fognak fordulni, de benne vannak a pakliban. Ha ezek még beleférnek nyugodtan lehet ilyen processzorral szerelt modellt is választani, ebben az esetben -ahogy a legelső mondatban is írtam- az ME572C-t ajánlanám.
A Samsung Galaxy Tab 4 7.0 az ár/érték aránya miatt kevésbé ajánlott, alternatívaként pedig az LG G Pad 7.0-ás és 8.0-át tudnám ajánlani.
3G-vel/4G-vel ennyiből csak B brand modell jönne ki.(#61399) kaposznyak
WayteQ xTAB-7Q, Lenovo A7-10, Prestigio MultiPad WIZE 5002
-
naja
aktív tag
válasz
tjb007 #61310 üzenetére
Először is köszi szépen! Valószínűleg félreérthető voltam, nem Galaxy Tab S 8.4-el egyenértékűt keresek 70eFt-ért, inkább úgy fogalmaznék, hogy mi a Best Buy ennyiért (70k)?
Igényt bemásolom ismét, h ne kllejen keresgélni:
14 éves unokaöcsémnek keresnék 8"-os tabletet:
-mindenképpen újat, itthoni boltból, rendes garanciával,
-általános felhasználásra, a korának megfelelő tudással: social, internet, játék, tanulás, szóval minden amit egy fiatal művel egy ilyen kütyüvel, meg még az is amit most esetleg kifelejtettem. Fotózás például assz'em nem izgatja (most még),
-eddig Galaxy Tab S 8.4 volt a befutó, de kiderült, hogy a kb. 76 eFt az kamu ár (a 95-100eFt viszont már túl sok), így ez nem játszik. E körül lenne jó valami, ha lehet nem többért, kivéve ha nagyon ajánljátok.Amivel még kiegészíteném:
-szerintem sima HD felbontás bőven jó lenne, de minimum IPS legyen,
-benchmark eredmények nem érdekelnek,
-viszont a rendszer fusson simán, ne akadozzon, legyen stabil.Tehát ha az általad említett (köszi érte, megnézzük majd!) Lenovo Yoga 2 8" tablet problémás a kompatibilitása miatt, akkor ezzel nem szívatnám a gyereket.
RE:
"A Tab S 8.4-gyel tudásban megegyező modell ennyiért sajnos nem lehet itthon kapni boltból, gyári garanciával. Ami tudásban közel áll hozzá és árban is passzol az a Lenovo Yoga 2 8", de az x86/64-es architektúrából adódóan előfordulhatnak (tehát csak benne van a pakliban) kompatibilitási problémák." -
tjb007
nagyúr
Hogy mi lesz jó évekig is azt senki sem fogja tudni megmondani, mert:
- bármikor elromolhat (és természetesen pont akkor fog, amikor a jótállás már lejárt)
- bármikor változhat egy alkalmazás rendszerigénye, tehát ami most megy nem biztos, hogy három év múlva is menni fog.
A lag és a gondolkodás megint csak lehet magának az alkalmazásnak is a hibája, (pl. egy félresikerült frissítés után), szóval ez csak részben függ magától a tablettől, ezt sem lehet kivédeni.Rövidre zárva a dolgot nem, nincs szükséged a drágábbra, nyugodtan választhatod a V490-et. Az ASUS ugyan jövőállóbb, de a stream- és filmnézés nem indokolja a erősebb processzort, a több RAM-ot és nagyobb felbontású kijelzőt.
(#61286) gg72
Gyárilag nem tudom mi van a mostaniakon, mivel kerülnek a boltokba, de ha még a 4.2-vel akkor sincs semmi gond, mert frissíthető 4.4-re.
Válaszd azt, amelyik szimpatikusabb. A Lenovo hardveresen ugyan gyengébb a másik kettőnél, a korábban leírtakra viszont még így is tökéletesen alkalmas, a másik kettő között meg jelentős különbségek nincsenek. Egyedül talán az akkumulátort lehetne felhozni az ME181CX ellen (mellette viszont a 2 év garanciát), az B1-850-ben nagyobb van (3950 vs. 4420mAh), persze ez még nem vonja maga után automatikusan a jobb üzemidőt is.(#61289) dragonfx
Pontosan melyik A7?
(#61291) naja
A Tab S 8.4-gyel tudásban megegyező modell ennyiért sajnos nem lehet itthon kapni boltból, gyári garanciával. Ami tudásban közel áll hozzá és árban is passzol az a Lenovo Yoga 2 8", de az x86/64-es architektúrából adódóan előfordulhatnak (tehát csak benne van a pakliban) kompatibilitási problémák.
(#61293) csendes
Telepítésnél azért ez egy jóval komplexebb folyamat.
(#61298) cris78
Nem gond, mert OTG képes (amennyibe valóban az EVO 7HD-ről van szó).
(#61300) gabika0013
„Az egyetlen kitétel, hogy utalni tudjon neten keresztül”
Ez nem tablet függő, nincs hozzá semmi köze, ez a bátyád bankjától függ, hogy hogyan/miképp engedélyezi az utalások indítását.
Ezek jöhetnek szóba: ASUS MeMO Pad ME572C, ASUS MeMO Pad 8 ME181CX, Lenovo A8-40, Prestigio MultiPad WIZE 5002, Lenovo Miix 3 8" (ez mondjuk Windowsos)(#61307) hito
Nem néztél el semmit, erősebb, viszont az x86/64-es architektúra miatt -főleg a játékoknál- előfordulhatnak (tehát nem törvényszerű, hogy elő is fog fordulni) akadások, fagyások, el nem indulások, de ha ezek még beleférnek nyugodtan lehet azt is választani.
Viszont ha már ASUS és Intel, akkor ott van erősebb processzorral, nagyobb felbontású kijelzővel és több RAM-mal az ME572C is. -
tjb007
nagyúr
válasz
Oldbiggy #61248 üzenetére
Igen, jól tudod, az OTA frissítéstől nem fogja érvényét veszteni a garancia.
(#61249) milkabrams
A rendszert akkor majd eldöntöd.
A Samsung Tab PRO 8.4 jó választás, majdhogynem a legjobb, továbbá ezen az ASUS-on is érdemes elgondolkodni. Lenne még pár lehetőség, de azokban x86/64-es processzor van, amiknél előfordulhatnak kompatibilitási gondok.
A használtakra passz, annak nézz utána te és ha találtál valamit, ami szerinted megfelelne gyere vissza, véleményezni fogjuk.(#61250) anna77
Igen, jó vétel lenne; igen, megbízható, és igen, elég az 1GB RAM is, ha egyszerre nem 20 alkalmazás fut a háttérben és nem 20 megnyitott lap van a böngészőben.
(#61251) lac14548
Ott rontottad el, hogy recovery alól próbáltad meg frissíteni, nem az Actions Semi saját szoftverfrissítésre szolgáló programjával. Még nem biztos, hogy az asztal lába alá kell tenni, próbáld meg frissíteni a leírtak szerint (Flash_Tool.zip letölt/kicsomagol/feltelepít, update.zip letölt/kicsomagol, a pdf-ben lévő leírás szerint felrak).
(#61252) jksx
Attól, hogy az USA-ban (mert amit belinkeltél csak ott hatályos) ilyen feltételek vonatkoznak a refurbished termékekre itthon, Magyarországon még továbbra is változatlanul 1 év lesz az ilyen termékekre vállalt jótállás ideje. Nyugodtan megkérdezheted az ASUS magyarországi képviseletétől is, ugyanezt fogják ők is mondani.
A fényerős problémára: [link] Próbáld ki, hátha segít. Az Archos oldalán ugyan van frissítés, lehet abban ez már javítva van, viszont nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy csereszabatos a két modell rendszere annak ellenére, hogy a Q.3253 csak egy brandelt Archos 101 Oxygen.
-
tjb007
nagyúr
válasz
bicajoskema #61060 üzenetére
Teljesítményben felette van, viszont mivel egy x86-os processzorról van szó, ezért előfordulhatnak kompatibilitási gondok, főleg a játékoknál. Igazából még maga a processzor is elég újnak számít, szóval olyan nagyon tapasztalat még nincsen vele.
(#61061) Alabástrom
Nincs, de megér 650 forintot egy próba, és azért mégsem 10 ezer forintot dobtál ki az ablakon, ha mégsem válna be.
(#61063) gibae
Gyakorlatilag beszerezhetetlen, szóval nem a kereséseddel van a gond.
(#61066) Sziszifeca
Ez a topik csak a TF103C-vel kapcsolatos véleményekkel és tapasztalatokkal van tele: [link]
A kamerája meg ennyire gagyi: [link]Az ME102A-t meg inkább felejtsd el.
(#61067) buca84
ASUS Fonepad széria, ASUS MeMO Pad 7 (ME572CL) és 8 (ME581CL), Samsung Galaxy Tab 3 és 4 széria, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Lenovo A8-50 stb.
-
tjb007
nagyúr
válasz
dragonfx #61001 üzenetére
Az, hogy kinek mije van én nem fogom tudni megmondani, de nem is érdekel különösebben. Biztosan van olyan, akinek van B1-750-e, csak épp:
- nem jár ide a topikba
- nem játszik
- nem az a segítőkész típus.A hasonló/ugyanilyen paraméterekkel bíró ASUS-okon megy a Clash of Clans, szóval 90%-hogy ezen is menni fog.
(#61005) phoenix1989
Samsung Galaxy Tab PRO 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 és 10.5, ASUS MeMO Pad 8 ME581C (ez mondjuk x86-os Intel processzor van, ami játékra nem a legajánlottabbak)
-
tjb007
nagyúr
válasz
mattmiller44 #60940 üzenetére
Játékra nem épp a legajánlottabb az x86-os SoC, de viszonylag jól fut az ME572C-n a Hearthstone, szóval ha nem gond a kisebb a kijelző azt is választhatod.
-
tjb007
nagyúr
Mármint a 3G-sekben? Maga a GPS vevő nem jobb, vagyis nem feltétlen jobb. A gyorsabb pozicionálás elérésére jótékony hatással van adatkapcsolat, de csak ennyi.
Továbbra is kérdés az árkategória.(#60912) dragonfx
Például az Asphalt 8 és Dead Trigger 2 gond nélkül fut, de azért benne van a pakliban, hogy az x86-os Intel processzor miatt belefutsz olyanba, ami meg majd nem fog.
25 ezer forintért amúgy nagyon is rendben van. -
tjb007
nagyúr
válasz
Attici #60901 üzenetére
Igazából üzleti felhasználásra, az üzleti szférában való használatra lett/van kitalálva (mint a notebook vonalon az EliteBook és ProBook széria), a rendszer is ennek megfelelően tartalmaz plusz dolgokat, plusz ott van az ultrahangos technológiát alkalmazó toll is, ami a piac egyik legjobb megoldása. A Samsung ceruzás modelljei sem voltak soha olcsóak.
16:10-ben bőven van alternatíva: LG G Pad 7.0 és 8.0, ASUS MeMO Pad 7 (ME572C) és 8 (ME581C), Samsung Galaxy Tab S 8.4, Lenovo S8-50
(#60902) cotag
WayteQ xTAB-7Q, Acer Iconia B1-750 (pl. Asphalt 8, Dead Trigger 2 gond nélkül fut, de azért benne van a pakliban, hogy az x86-os Intel processzor miatt belefutsz olyanba, ami meg nem), Lenovo A7-10
(#60903) sati
Prestigio MultuPad WIZE 5002, WayteQ xTAB-8X, LG G Pad 8.0, ASUS MeMO Pad 7 ME176CX, Lenovo A8
(#60904) buca84
ASUS Fonepad 7 (FE170CG, FE375CXG), Samsung Galaxy Tab 3 Lite 3G (SM-T111), Samsung Galaxy Tab 4 7.0 LTE (SM-T235)
(#60905) Torry
A Lite verziót nézted ki? Hol nézted ki? Az árkategória miatt kérdezem, mert van olyan forgalmazó, akitől már 30 ezer forintért is el lehet hozni, és van olyan is, aki 50 ezer forintnál is többet kér érte.
-
tjb007
nagyúr
válasz
TheProb #60665 üzenetére
Ha szükséged van a nagyobb méretű és felbontású kijelzőre, valamint a beépített projektorra (vagy ha csak az egyikre, de képes egyikért bevállalni a másikat is), akkor megéri (ha azt nézzük, hogy év elején még 200 ezer forint körül volt az ára még inkább megéri). Játszani viszont ne nagyon akarj rajta, és ez most nem csak az x86-os architektúra miatt mondom, hanem a GPU/IGP miatt is, aminek a teljesítőképessége a QHD felbontás mellett igencsak a határon mozog. RK3188 és a QXGA felbontás esete.
(#60668) anto2631
Ezek közül vagy az Alcatel Onetouch 7HD, vagy GOCLEVER INSIGNIA 700 PRO, de inkább előbbi a nagyobb felbontású kijelző miatt.
(#60671) zso73
GOCLEVER INSIGNIA 700 PRO, Wink iX7
-
tjb007
nagyúr
válasz
tozo86 #60602 üzenetére
Ha az FE170CG árát tekintjük a maximumnak, akkor a Lenovo A7-10-et, Lenovo A7-40/50-et, és WayteQ xTAB-7X Quadot, és esetleg még az Acer Iconia B1-730HD-t, de ha szimpatikusabb az ASUS maradhatsz annál is.
(#60608) fragthefter
ASUS Transformer Pad TF701T (refurbished, nem magyar billentyűzet), ASUS MeMO Pad 7 ME572C, Nexus 7 2013 (refurbished, 16GB)
(#60617) patomi
Jól írta cidalain, maga az x86-os architektúra a szűk keresztmetszet, nem a saját IGP.
Ezzel a témával kapcsolatban amúgy van egy tervem, ötletem, de erről majd csak később. -
Shingen
addikt
válasz
zaskar #60394 üzenetére
Ahogy előttem is írták játékoknál, meg bizonyos appoknál lehet gond nem futnak rendesen vagy egyáltalán nem.
Hogy megértsd, Topikgazda leírta régebben:
Az Android egy eredendően ARM architektúrára szánt rendszer, így az x86-os/x64-es Intel processzoroknak a natív kódot tartalmazó alkalmazásokat át kell fordítania, hogy futtatni tudja azokat. Ez a fordítás viszont nem minden esetben 100%-os, nem miden esetben sikeres, lehetséges. Vannak még olyan alkalmazások is, amiknél eleve ki van zárva ez az architektúra, bár ezek száma nagyon alacsony.
Mivel az LG-ben lévő SoC ARM architektúrára épül, így annál ilyen fordul elő, ezért problémamentesebb.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
netkoo #60284 üzenetére
Azt, hogy Android, Windows vagy iOS csakis ti tudjátok eldönteni (vagyis nektek kell eldönteni), senki más.
Maradva az Androidnál ezek a legjobbak, amik 60 ezer forintból kijönnek: Lenovo S8-50 (a felhozatalból az egyik legjobb felszereltségű, de x86-os Intel processzor van benne), ASUS MeMO Pad 7 ME572C (a felhozatal legjobb felszereltségű modellje, de ebben is x86-os Intel processzor van), LG G Pad 8.0 és 10.1 (na jó, ehhez hozzá kell még rakni ahhoz a 60-hoz), Alcor Access O819M.(#60286) Ramoskaa
A mentések az /sdcard/clockworkmod/backup mappába kerülnek, ott nézd meg.
(#60287) JoolsNOS
Pontosan melyik PlayTabPro?
(#60288) DaTika
Lenovo S8-50, LG G Pad 8.0 és 10.1, Alcor Access O819M, ASUS MeMO Pad 8 ME181C/CX
-
_qud_
csendes tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni a gyereknek játékra, olyan 50-60k környéke a max rászánt összeg. Minimum 8 colos. LG gpad 8.0 és Lenovo s8-50et nézegettem eddig, ami szimpatikus. Melyik lenne jobb választás, esetleg még valami alternativa/tipp? Mennyire kell félni az intel rendszerűektől? Csak mert szimpatikusabb a Lenovo 2gb ramja, de ha több alkalmazás/játék nem támogatja az x86-ot, nem tudom mihez kezdjek... -
tjb007
nagyúr
Félig off, de már az x86-os Intel processzoros készülékekre is telepíthetőek a Microsoft Office alkalmazások. További tudnivalók: [link]
-
ClioRS
őstag
válasz
h1ght3chzor #59943 üzenetére
Nem. Nyers erőben valóban erősebb, de az erő egy része elveszik, ha a processzornak (Intel x86) a natív kódot tartalmazó alkalmazást át kell fordítania. Szóval valamivel lehet gyorsabb, de nem kétszer olyan gyors azért. Plusz az LG elég jól összerakta a szoftvert, így az sem egy lassú cucc.
(#59945) h1ght3chzor
Mivel gyári a garancia mindkettőnél, így én inkább a gyártóhoz vinném. Gyári garinál a bolt is a gyártóhoz viszi, ami csak meghosszabbítja a folyamatot.
Edigitalba egyébként csak visszavittem terméket, ami nem tetszett, szó nélkül visszaadták a pénzt, amit egyébként ők ajánlottak fel. Nem kell félni egyiktől sem szerintem. Edigital mellett szól, hogy ingyen postáz, de ha budapesti vagy, akkor ez lényegtelen. -
tjb007
nagyúr
válasz
spiritex #59665 üzenetére
"Negatívumként" csak az x86-os/x64-es architektúrát/utasításkészletet használó processzort lehet felhozni, nem rootolt és tudja az OTG-t.
(#59666) szertz
Az eszközkezelőben megjelenik ismeretlen eszközként ?
Ha igen, akkor csak add hozzá manuálisan a drivert, amit a PhoneixSuit könyvtárának UsbDriver mappájában fogsz megtalálni. -
tjb007
nagyúr
Az Android egy eredendően ARM architektúrára szánt rendszer, így az x86-os/x64-es Intel processzoroknak a natív kódot tartalmazó alkalmazásokat át kell fordítania, hogy futtatni tudja azokat. Ez a fordítás viszont nem minden esetben 100%-os, nem miden esetben sikeres, lehetséges. Vannak még olyan alkalmazások is, amiknél eleve ki van zárva ez az architektúra, bár ezek száma nagyon alacsony.
Mivel az LG-ben lévő SoC ARM architektúrára épül, így annál ilyen fordul elő, ezért problémamentesebb.
-
tjb007
nagyúr
Bár játékra nem éppen a legajánlottabb az x86-os/x64-es architektúra miatt, de gyakorlatilag az ASUS MeMO Pad HD 7 (ME176CX) a legjobb ajánlat jelenleg ennyi pénzért (vagy az LG G Pad 7.0 az Expansystól, bár ez nem egészen itthonról van).
(#59320) tybsen
Igen, nyugodtan bevállalhatod az olcsóbbik változatot.
-
tjb007
nagyúr
Nem alaptalan, viszont ennyire azert nem kell tartani tole. Az a legtisztabb, ha utanakerdezel valamelyik x86-os/x64-es Intel processzorral szerelt keszulek topikjaban, hogy azokkal az alkalmazasokkal mi a helyzet amiket te hasznalni szoktal.
(#59150) Bluerainbow
Igen, azzal jobban jarnal.
(#59151) viharhozo
Nehez kerdes, mert midnketto egy remek modell, ennek ellenere en megis inkabb az iPad-et ajanlanam.
(#59153) AxBattler
Requirements:
• Android tablet with a screen size of 7 inches or larger
• OS version: KitKat (4.4.X)
• ARM based processor
• 1 GB RAM or aboveTehat mindegyikre lehet telepiteni.
Nezegetesre tokeletes, legalabbis nekem bevallt, szerkesztesre viszont macerasabb hasznalni, bar en 8 huvelyken probaltam eddig meg csak. -
taip
senior tag
válasz
poirot #58712 üzenetére
Annyiért nem nagyon van Windows-os tab itthonról, max. a Prestigio-t lehet megnézni. Külföldet nem tudom.
Androidosból van választék, csak nem tudom, mit jelent neked a "kompromisszumok nélküli megjelenítés". Az androidra elérhető Office alkalmazások mindegyike valamilyen tekintetben kompromisszum. Kérdés, mennyire bonyolult Office doksikat akarsz kezelni. Lehet, hogy először ki kellene próbálni egy tetszőleges Android eszközön.
zozika2: Abban is x86-os Intel Atom van.
-
tjb007
nagyúr
Lenovo A7
(#58699) atis1224
Mivel az adott készülékre senki sem portolta/készítette el a CWM recovery-t, így sehogyan, nincs rá lehetőség.
(#58700) smiti
Igen, annyit megér.
(#58701) ShellKretor
Nem csak az.
(#58705) poirot
Akkor jó lenne ismerni a keretet, mert ilyen jellegű felhasználásra én is inkább Windowsos modellt ajánlanék.
(#58706) zozika2
Ajánlott, az ME572CL gyakorlatilag egy prémium modellnek számít.
A szokásos x86-tal kapcsolatos dolgok viszont ennél is fennállnak. -
tjb007
nagyúr
válasz
sirszevenap #58588 üzenetére
Csináltál-e rendszer visszaállítást, próbáltad-e frissíteni a szoftvert.
Amúgy biztosan a HD 7-ről (ME173X) van szó, és nem a 7-ről (ME176C/CX) ? Azért kérdezem, mert az újabb modellt, ami simán csak 7 sok helyen helytelenül HD 7-nek írnak.(#58589) Shingen
Nem, nem az.
Nincs számszerű adat arról, hogy mi megy, és mi nem megy. Jelenleg több mint másfél millió alkalmazás (aminek kb. a 20%-a szemét) tölthető le a Play Áruházból, kicsit macerás lenne mindegyiket letesztelni. Sok esetben nem is azzal van a gond, hogy x86, hanem a készüléken futó hibáktól nem mentes rendszerrel. Ezt ugye egy frissítéssel lehet orvosolni.Ár-érték arány szempontjából a Lenovo verhetetlen, főleg azzal a mínusz 15%-kal. Egyetlen egy dologgal van problémám, a garanciával. Nem azzal, hogy ki szervizeli itthon, hanem azzal, hogy csak egy évet adnak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Pitterix #58084 üzenetére
Erre már én is rábólintok, mert ez egy elég jó ár ezekért (csak a színűkben térnek el). Igaz, hogy refurbished, de nagy valószínűséggel ezt észre sem lehet majd venni.
Két fontos dolgot viszont meg kell említenem. Az egyik, hogy egyes játékok, alkalmazások még mindig nem szeretik az x86-os/x64-es processzorokat, tehát inkompatibilitási problémákba bele lehet futni. A másik pedig, hogy erre az árra szállítási költségen felül rájön még az áfa is (mindenképpen ki kell fizetni), tehát 40 ezer forintban állna meg.(#58088) duplaa
1. A 4.4-et már megkapta, az 5.0 nem valószínű.
2. [link]
3. Igen x2.
4. Mindegyik alkalmas, de a legjobb az LG-ben található.
5. Mindegyik normálisan össze van rakva, de ezt saját magad is tapasztalhattad amikor megnézted.(#58090) SylarHUN
A hátlapi kamera alatt található reset gombbal próbáld meg újraindítani. Tű, gemkapocs, vagy valamilyen más vékony és hegyes tárgy lesz hozzá szükséges.
-
tjb007
nagyúr
válasz
szitamon #58051 üzenetére
„Van-e másik olyan tablet, amelyik tudja mindazt, amit a Pipo t9, és itthon is kapható.”
Nincsen.
A T9-hez a legközelebb az Alcor Access O819M áll, de ez csak 8 hüvelykes és a kijelzőfelbontás is alacsonyabb.
A kérdésed első felére már válaszoltak.(#58053) taip
Igen, jól látod.
Az elavultság meg attól függ honnan nézzük a dolgokat.(#58057) duplaa
Azért tűnik annak, mert az is (sokszorosan), de nem is állította senki az ellenkezőjét. Mondjuk abban a táblázatban a 8Q szerepel, nem a 8X, de a lényegen nem változtat.
Példa ? Az Androidos Microsoft Office. Még egyszer: nem azzal van gond, hogy Intel, hanem azzal, hogy x86. Ha AMD lenne akkor sem menne.Ha csak nem szintetikus teszteket fogsz futtatni 24/7-ben, akkor nem igazán fogsz észrevenni különbséget a sebességben. Mondjuk ez megint egy olyan dolog, amit saját magadnak kell megtapasztalnod.
(#58060) katonab1983
Gyártatnak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #58039 üzenetére
8X: ár, háttér
O819M: erősebb SoC, több RAM(#58040) duplaa
Igen, nagyon leegyszerűsítve a dolgot ezt jelenti. Nem a processzor itt a lényeg, hanem annak az architektúrája. Az Android egy eredendően ARM architektúrára szánt rendszer, így az x86-os/x64-es Intel processzoroknak a natív kódot tartalmazó alkalmazásokat át kell fordítania, hogy futtatni tudja azokat. Ez a fordítás viszont nem minden esetben 100%-os, nem miden esetben sikeres, lehetséges. Vannak még olyan alkalmazások is, amiknél eleve ki van zárva ez az architektúra, bár ezek száma nagyon alacsony.
Az 8X-ről még nem nagyon vannak tapasztalatok, elég friss modell, az ME176C-ről pedig itt találsz véleményeket (de ide is benézhetsz, mert gyakorlatilag a kijelző mértét leszámítva egyezik a kettő).
A WayteQ a jobb márkák közé tartozik. A régebbi modelljeik között voltak problémásak, az újabbakra viszont, amióta csak egy partnerrel dolgoznak nem igazán van panasz. -
tjb007
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
Nem lehet, nem áll rendelkezésre a firmware.
(#57695) Lenry
Amondó vagyok, hogy nincs értelme, főleg nem az AnTuTuval, ami minden, csak nem konzisztens a kapott pontszámokat tekintve. Erre igazából nincs is 100%-osan jó megoldás.
Mindegy, mondok azért kettőt, aztán majd ti eldöntitek alkalmazzátok-e: GFXBench, Geekbench.(#57696) HagaNRG
„nem tudom, egy Asus TF700 Infinity-hez képest milyen teljesítménycsökkenésre kell egy ilyen olcsó árkategóriás gépnél számolnom?”
Semmilyenre. Még a 30 ezer forintba kerülő ME70C-ben is erősebb processzor van, mint a TF700-ban.
Az a probléma, hogy a MeMO Pad széria tagjaiban szinte kivétel nélkül x86-os/x64-es Intel SoC van, ami játékra nem a legajánlottabb. A helyzet ugyan évről évre javul, de még mindig benne van a pakliban, hogy belefutsz egy olyan játékba, alkalmazásba, ami vagy el sem indul, vagy ha el is indul hibásan, akadozva fog futni az eltérő architektúra miatt.
Ettől függetlenül persze meg lehet venni, mert épp akkora esély van egy ilyenre, mint arra, hogy nem fogsz találkozni semmilyen problémával. -
tjb007
nagyúr
válasz
sajtee5 #57599 üzenetére
WayteQ xTAB-7Q, a DPS-t meg tessék inkább elfelejteni.
(#57601) Micsurin
Az ASUS lenne a jobb választás, csak pont a játék az, amire nem igazán ajánlott az x86-os Intel SoC miatt.
A helyzet évről évre javul, de még mindig benne van a pakliban, hogy belefutsz egy olyan játékba, alkalmazásba, ami vagy el sem indul, vagy ha el is indul hibásan, akadozva fog futni.
Ettől függetlenül bele lehet ugrani, mert épp akkora esély van egy ilyenre, mint arra, hogy nem fogsz találkozni semmilyen problémával. -
tjb007
nagyúr
válasz
Flayer #57541 üzenetére
Lenovo A7, WayteQ xTAB-7Q, esetleg még az Acer Iconia B1-730HD, de ez játékra necces lehet az x86-os Intel SoC miatt.
(#57543) Co-Driver
LG G Pad 7.0, ASUS MeMO Pad 7 (ME176CX)
(#57546) zsolthee
Újonnan az Alcor Access O819M, és az ASUS MeMO Pad 8 (ME181CX) fér bele a keretbe, bár utóbbi játékokra az x86-os Intel SoC miatt necces választás lehet.
A használtakat passzolom.(#57547) Kowi84
Lenovo A7, ASUS MeMO Pad 7 (ME70C), Acer Iconia B1-730HD
(#57548) Mister_X
Csak azok, amik a Note szériába tartoznak, és aminek az elnevezésében megtalálható a Note szó. Összesen amúgy négy ilyen modell létezik.
-
tjb007
nagyúr
Nem csak a régebbiekkel van gond, hanem az újakkal is. Nem is azon van a hangsúly, hogy régi vagy új, hanem azon, hogy tartalmaz-e natív kódot, és ha igen, akkor át tudja-e azt fordítani (az már részletkérdés, hogy a teljesítmény nagy része elvész a fordítás során). Plusz nem csak a játékok érintettek, hanem az alkalmazások is (pl. Microsoft Office, hogy valami újabb is legyen).
Javulni javul a helyzet, például tavaly év végén megkapta az Unity motor is a natív x86 támogatást, szóval innentől már csak a játékfejlesztőkön múlik a dolog, de az Intel ettől még mostohagyereknek számít.
Amúgy meg a Google is hibás ebben a dologban, mert ha az Intel kérésének nem tett volna eleget, miszerint engedje át a szűrőn az összes alkalmazást nem lenne ekkora probléma, csak ugye akkor meg a top alkalmazások nagy része kiesne. Az lenne a legjobb megoldás mindegyik fél számára, ha csak tesztelés után engedélyeznék a letöltéseket, de pont olyan nagy munka lenne, hogy a Google inkább lesz@rja.Egy szó, mint száz, évről évre javul a helyzet, de korántsem olyan mértékben, hogy el lehessen bagatellizálni ezt a problémát.
(#57425) dragonfx
Az A9 az erősebb és a többet fogyasztó, az A7 pedig a gyengébb, de kevesebbet fogyasztó megoldás. Annak ellenére, hogy gyengébb az A7 a mindennapi használtban ez nemigen mutatkozik meg (főleg ha a rajta futó rendszer sincs összecsapva).
Az A9-et újabb dizájnokban már nem is lehet megtalálni, eljárt felette az idő.(#57429) papeti01
LG G Pad 7.0, ASUS MeMO Pad 7 (ME176CX) és 8 (ME181CX), Lenovo A7, Acer Iconia Tab W1 (Windows).
-
tjb007
nagyúr
válasz
dragonfx #57409 üzenetére
A Mali-450-nél is erősebb.
(#57412) Faterkam
Ha a játékokon van a hangsúly, akkor az utolsót ki is lehet húzni a listáról, pedig azt lenne érdemesebb választani és pont az lenne a best buy, csak ugye még mindig van olyan játék és alkalmazás, ami nem szereti az x86-os/x64-es architektúrát.
Maradt a Prestigio és az LG. Előbbivel nincs túl sok tapasztalat, az ára és a tulajdonságai alapján viszont jó vételnek nevezhető. Utóbbi pedig egy jól bejáratott modell, itt minden lényeges információt megtalálsz róla. Ezek alapján talán már el tudod dönteni, hogy melyiket válaszd.(#57413) ThorsHUN
A fent megnevezett három modellhez képest ezt érdemes a legkevésbé választani, főleg játékra.
(#57414) dragonfx
Nincs, és sokkal jobb.
Ha neked megfelel a MultiPad 8.0 HD is minden negatívumával együtt, akkor igen, az is jó. -
tjb007
nagyúr
válasz
kalozhun100 #57392 üzenetére
Ajánlott, igen, van benne GPS, és igen, frissíthető 4.4-re.
Van-e jobb 40 ezer forintig ? Papíron ez például jobb, de túl sok tapasztalat nem áll rendelkezésre.(#57394) dragonfx
Igen, visz. Amúgy meg még mindig az x86-os/x64-es architektúra adja a szűk keresztmetszete, nem az IGP/GPU, szóval ha valami nem megy, az nem feltétlen a GPU/IGP hibája.
„mali 400? mali 450 vagy mégis hova tennéd be? adreno 330?”
Az Adreno 330 alá, a Mali-T642MP4/Adreno 405 fölé.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Gyb001 #57302 üzenetére
Vagy egy interjú során nyilatkozta valamelyik fejes az Intelnél, vagy valamelyik Inteles rendezvényen került szóba, de igazából mindegy, mert ez egy olyan nyílt "titok", hogy bármiféle előzetes bejelentés nélkül is tudni lehetett, számítani lehetett rá. Mivel még nagyobb részesedést szeretnének elérni a piacon, így az érdekük azt diktálja, hogy ezért mindent meg is tegyenek. Ezért lesz elérhető még a Clover Trail+-os modellekre is. Persze a frissítések kiadása a gyártók feladata lesz, ahogyan eddig is, így biztos lesznek olyan gyártók is, akik a Bay Trail-T előtti chipekre nem fognak kiadni.
A hivatalos bejelentések a gyártóktól amúgy majd az MWC-n, az MWC után várhatóak.
(#57303) bugizozi
Azon csak az adott alkalmazások fejlesztői tudnak javítani.
(#57305) Tekmen
A Samsung Galaxy Tab S 10.5.
(#57306) memoril
LG G Pad 7.0, esetleg még az Alcor Access O819M.
Gyakorlatilag bármelyik műszaki áruházban, műszaki cikkeket forgalmazó cégnél meg tudod vásárolni őket.(#57307) sharkypeti
Ha használtad már a két rendszert, akkor elég jól tudod mi a helyzet velük.
A Windows egy sokkal multifunkcionálisabb rendszer az Androidnál, viszont jóval kevesebb direkt érintőképernyős használatra írt alkalmazás érhető el rá (plusz ugye az alkalmazáskínálat sem egyezik 1:1), és a legtöbb x86-os alkalmazás gondtalan használatához is egér és/vagy billentyűzet szükséges.
Lehetne még itt sok mindenről írni, de úgyis a tapasztalat dönt.(#57308) kisza25
Nem olyan biztos az, hogy az van benne. Most én is meglepődtem egy kicsit, mert úgy tudtam mindkét változatban ugyanaz van, de az ASUS oldalán egyik helyen Z3745-öt írnak, a másikon meg Z2560-at. Ránéztem a német és angol oldalukra is, ott csak Z2560 szerepel. Ki néne ezt deríteni, de amennyiben ez tényleg így van sztornó az egész, ennyit nem ér ezzel a processzorral.
-
tjb007
nagyúr
válasz
sharkypeti #57265 üzenetére
Lenovo A8 3G, Acer Iconia Tab W1 (Windows), esetleg még az ASUS MeMO Pad 8 (ME181CX), de ennél számba kell venni azt is, hogy az x86-os Intel SoC miatt a játékoknál előfordulhatnak problémák.
Ennyi fér bele a keretbe (már amennyiben a noname dolgot jól értelmeztem).(#57269) dragonfx
Egyrészt azért, mert olcsón adja az Intel, másrészt meg az olcsóságon felül a gyártók még kapnak ártámogatást is.
(#57273) dragonfx
Semmi, és Alcatel.
-
tjb007
nagyúr
Nem egyedi problémák.
Előbbivel túl sok mindent nem lehet kezdeni, utóbbival pedig az a gond, amit te is írtál. Esetleg vedd fel videóra a jelenséget, úgy könnyebb bizonyítani a hiba meglétét.(#56870) assassiin
Jobbat nem, csak hasonlót, de az -hasonlóan a korábban általad írt Allviewhoz- az x86-os Intel SoC miatt játékra nem igazán ajánlott. Az ME581C-s ASUS MeMO Pad 8-ról van amúgy szó.
(#56871) Matykoh
Mivel játék nem lesz, olvasás viszont annál inkább, így nem éri meg.
-
tjb007
nagyúr
válasz
von toth #56853 üzenetére
Akkor a vezeték nélküli megoldások kilőve (hacsak nem veszel egy Miracast/DLNA sticket), ezzel együtt pedig az ennyi pénzért megvásárolható Full HD kijelzős 8-9 hüvelykes tabletek is.
(#56857) seger
Általában pontosak a nem gyáriak is, de ez úgyis csak a belepróbálás után derül ki. A képekre adni nem szabad, mert sokszor nem sok köze van a valósághoz. Jártam már én is úgy (igaz telefonnal), hogy a képen minden tökéletes volt, a valóságban meg rá se lehetett rakni.
(#56861) assassiin
Az első a -játékok szempontjából- gyengének mondható processzor miatt esik, a második pedig szintén a processzor miatt esik ki, de nem amiatt, mert gyenge lenne, hanem az x86-os architektúra miatt, ami az alkalmazásoknál, játékoknál problémákat okozhat (nem indul, akad, lefagy stb.).
Maradt három, amik közül a Samsung a legajánlottabb, de azt itthon csak bolti garanciával kapod meg. Ha ez számodra nem gond, így is megfelel, akkor nem is keresgélj tovább és válaszd azt.
Ez után sorrendben az LG következne, legvégül pedig az Alcor. -
gyurkikrisz
őstag
Voltam már itt, csak azóta több lett a pénzem
Szóval miket ajánlanátok ilyen igényekre?
-8" vagy 10"
-IPS kijelző
-2-4 magos processzor
-minimum 1GB RAM
-magyar forrás
-30 000-40 000 Forint
-(játékra lenne, szóval lehetőleg ne Intel processzorosat mondjatok, bár nem tudom hogy nilyen mostanában a helyzet x86 fronton)Köszönöm
-
tjb007
nagyúr
válasz
sanikak #56220 üzenetére
Próbáld meg újrarakni a szoftvert, az ASUS oldalán minden ehhez szükséges dolgot megtalálsz: [link]
(#56222) Herczi
A lehetőség a ráfordítandó összegtől függnek.
A legolcsóbb ajánlott 10 hüvelykes modell az ASUS Transformer Pad TF103CX, utána az LG G Pad 10.1 következik. A leírtakra majdnem* mindkettő töklétes választás.* Az ASUS-ban x86-os Intel SoC van, ami játékoknál problémákat okozhat, de ez még nem jelenti azt, hogy fog is.
-
ClioRS
őstag
válasz
Lackó86 #56068 üzenetére
Inkább Wayteq 8Q, erősebb mindkettőnél, és pár ezer csak a különbség.
De ha csak ez a kettő lehet, akkor inkább a Lenovo. A Samsungban az a processzor nem egy bajnok darab....(#56069) kalm007
Szerintem a 64bit előnyére azért várni kell még, talán 1-2 év kell neki. De aztán ne legyen igazamAz Intellel az a baj, hogy nem ARM alapú, hanem x86, ezért lehet, hogy nem minden számodra fontos program vagy játék fog elindulni rajta. Úgyhogy valamennyire kompromisszumos a dolog.
-
ClioRS
őstag
válasz
fausto #55828 üzenetére
Ha megnézed az Asus tesztjét, a Teljesítmény-teszt résznél össze tudod hasonlítani a Galaxy Tab 4 10.1-el, mivel nagyjából ugyenaz a hardver van az LG-ben is. Látható, hogy az Intel SoC erősebb, viszont mivel x86-os, és sok program még csak ARM-re van írva, és ezeket csak bináris fordítással tudja futtatni, ami elvesz ebből az előnyből valamennyit, de azért még erősebb lesz.
Az Asus-nak is jó a supportja, viszont ha például az Intel nem írja meg a drivert az új Androidhoz, akkor hiába minden, nem lesz frissítés rá. LG-nél viszont valószínű, hogy lesz.Ha nem akarsz játszani és kell a nagyobb képernyő, akkor Asus.
Ha akarsz, és beéred 8"-os kijelzővel, akkor LG.
(#55839) nagypasztor
Én nem nagyon vennék ilyen gépet, oké, hogy 3 év a gari, de inkább nem
A travian flash alapú játék? Ha nincs androidos alkalmazás, akkor azt számold bele, hogy lehet, hogy nem fog fényesen futni a dolog, mivel a mobil flash fejlesztése befejeződött. Meg lehet oldani, hogy fusson, de szoktak gondok lenni. Wayteq 8Q, LG G Pad 7.0, 8.0, Samsung Galaxy Tab 4 7.0, 8.0, illetve Lenovo A7 vagy A8.(#55841) To_Pet
Wayteq 8Q, LG G Pad 8.0, Samsung Galaxy Tab 4 8.0, Lenovo A8, Asus MeMoPad HD 8 ME181CX, Asus MeMoPad HD 8 ME181C(#55842) Sdmv8
Wayteq 8Q, LG G Pad 7.0, Samsung Galaxy Tab 4 7.0, Lenovo A7, Asus MeMoPad HD 7 ME176CX(#55843) stewe780
Ha 7", akkor miért 8"-osat nézel?LG G Pad 7.0?
-
stewe780
őstag
Üdv Mindenkinek!
Melyik a legolcsóbb tab, amiben már 16gb ram van, és ARM proci (nem intel atom x86) ?
Vennék egy tabot, de nem biztos, hogy sokat szeretnék vesződni vele, hogy rootoljam. De a 7colosok mind 8GB rammal vannak szerelve, ott meg nem marad 4GB sem a felhasználónak, mert a droid elviszi több mint a felét. Az x86 inkompatibilitást meg nem szeretném nagyon megérezni, hogy valami fut, valami meg nem.
Viszont sokat nem költenék rá, és amúgy is kissebbet keresek 7col környékén.
Eddig amit találtam a fentieknek az lg gpad 8.0, de az is már 50 felett van, tudtok valami olcsóbbat? -
tjb007
nagyúr
válasz
greenarrows #55384 üzenetére
60 ezer forint környékén gyakorlatilag az egyetlen, ami szóba jöhet az az LG G Pad 8.0.
Nem azért, mert olyan baromi erős lenne, hanem azért, mert a többi, ami még szóba jöhetne játékra elég zsákbamacska az x86-os architektúrájú Intel Atom SoC miatt.A stickes megoldást meg inkább felejtsd el: [link], [link]
(#55385) tepenzed
Samsung Galaxy S 10.5, Sony Xperia Z2 Tablet, esetleg még az ASUS Transformer Pad TF303CL
Nexus 9-et itthon még nem kapni (legalábbis hivatalosan), az Amazon német vagy angol oldaláról viszont könnyen beszerezhető (igaz a garancia kérdéses).(#55386) csendes
Egyetlen egy dolgot felejtettél csak ki a képletből, a legfontosabbat: a memóriavezérlőt.
Lehet akármekkora sávszélessége a memória modulnak, ha a SoC csak annak a töredékét képes kezelni. A kínai alkalmazásprocesszoroknál ezt mindig homály szokta fedni, ez az RK3288-cal sincs másképp. Valamiért erről nem szeretnek beszélni, gondolom nem véletlenül.
Az meg okés, hogy a Samsung chipjei ezt tudják, de -ha csak nem szedtél már szét P90HD-t- nem tudhatod, hogy pontosan melyik gyártó chipje van benne, így felesleges is róla beszélni. Ha esetleg mégis, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.A T764-et meg legközelebb írd inkább T760MP4-nek (hisz az). Úgy könnyebben, és több mindent találhat róla az, aki utána szeretne olvasni, nézni.
(#55391) saphancs
WayteQ xTAB-8Q, LG G Pad 7.0, ASUS MeMO Pad 7 (ME176CX)
(#55397) csendes
4000 mAh az Intelesben.
(#55398) Kisfundy
Szoftverfrissítést próbáltad ?
Volt ilyenre már példa más modelleknél is, azoknál ez megoldotta.(#55401) Vermilion69
Még így is megéri, hogy kiderült nem az Inteles xintron i 7.0-ról van szó, hanem a xiron 7.0 HD-ról.
(#55402) Sordoran
Hivatalosan ezt a funkciót csak a 8.0 és 10.1 kapta meg, de szerencsére léteznek ilyen célra 3rd party alkalmazások is. A SwitchMe a legnépszerűbb ilyen jellegű alkalmazás, de a teljes funkcionalitásért fizetni kell, és a rootolva is kell lennie a tabletnek ahhoz, hogy használni lehessen. Ezt is megpróbálhatod még, de ehhez is root szükséges.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
miska17 #55091 üzenetére
Szerintem a 8.3 ideáis a feladtra.A Snap 600 nem egy friss hajtás,de bőven van még potenciál benne...viszonyításképpen én Snap 400-as Lg 10.1-est használok ami egy lépcsővel gyengébb (bár kissebb a felbontás) és kifejezetten elégedett vagyok vele(játék,net,olvasás).
Rockchip már most elavult,legalább is a 3188 ig bezárólag,inkább hanyagold.
Az Intel erős soc,de még mindíg kérdőjel számora,főleg hogy az eggyik legkedveltebb játék (Real Racing 3) nem indul el egyetlen Asus/ Intel soc-s gépen Nov 12-ő óta (gondolom majd javítják),így én még mindíg valós problémának érzékelem az x86/Android Appok viszonyát (biztos javulni foga jövőben a helyzet és elkezdenek normálisan optimalizálni,csak az időpont a kérdés).Persze a legtöbb alkalmazás vígan fut rajtuk,csak néha belefut az ember egy-két idegesítő dologba.Megjegyzem főként játékok terén van ez a hiba maga az Android os száguld rajta.
E téren a Snapdragon legalább nem lutri. -
tjb007
nagyúr
Van is, meg nincs is.
Az ASUS Transformer Pad TF103CX-ben erősebb SoC van, olcsóbb is jelen pillanatban az LG-nél, de a processzor utasításkészlete x86-os, így benne van a pakliban, hogy a gyerek bele fog futni olyan játékba, ami majd vagy rosszul/hibásan fog futni, vagy el sem fog indulni. Ettől még nem kell megijedni tőle, ez csak olyan dolog, ami bekövetkezhet, de nem törvényszerű, hogy majd be is fog,
Gondold végig és dönts a legjobb belátásod szerint. Mellényúlni egyikkel sem fogsz, tehát rosszat választani nem tudsz.(#54859) hyk6161
Igazából mindhárom tökéletesen megfelelne, de hármójuk közül vagy a WayteQ-et, vagy az ASUS-t érdemesebb választani. Hogy a kettő közül melyiket az már rád van bízva.
(#54860) RomiJosy
G Pad topik: [link]
G Pad 8.0 LTE teszt és topik: [link]Amúgy meg jól bírja, akár 9 órát is ki lehet belőle sajtolni.
-
stewe780
őstag
válasz
csendes #54793 üzenetére
Köszi a választ rendkívül részletes volt.
Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy igazából akkor derül ki, hogy támogatja-e a procit az adott alkalmazás, ha már megvettük a tab-ot. Annyi alkalmazás van, hogy ezt előre nem lehet tudni.
Egy oldal addig is, ahol erről értekeznek:
[link]
Sok jó nem olvasható ki belőle, például a non working app a diagram szerint növekedett (6%-->9%) fél év alatt.(2013.07-->2014.01).Az sem jelent túl sok jót, hogy a középkategóriába szánt tab sorozatában a samsung a tab3-nál (10.1) még alkalmazta az atomot, de a tab4 esetében visszaváltott ARM-re. Sőt a samsung ma már sehol sem alkalmaz x86-os procit androidra. (javítsatok ki ha tévednék, én nem láttam sehol)
Az ASUS egyedüli aki nagyon úgy tűnik nagyon elkötelezte magát az Atom procik mellett, a legtöbb azzal szerelt a kínálatában.
-
csendes
addikt
válasz
stewe780 #54791 üzenetére
Az atom erős és megbízható
.
Az Android nem ARM-ra tervezett rendszer, jól portolható, megy pl. MIPS-en is. Az Android SDK-t (Android fejlesztőkészlet) használó programok, amik a Dalvik Java virtuális gépen (JWM) futnak, teljesen kompatibilisek az Atommal. Azokat az alkalmazásokat, megosztott könyvtárakat amik az NDK-t (natív fejlesztőkészlet) használják, általában C/C++ forráskódból közvetlenül fordítják az adott hardverre. Ezek általában olyan kódok, ahol fontos a teljesítmény vagy egyszerűen lusta a fejlesztő és nem akar java-ban újraírni már meglévő kódot. A portolás egyszerű esetben a forráskód fordítása más beállításokkal, de lehetnek hardverfüggő részek, amit a forráskódban kell(ene) módosítani. Az Intel kitalálta a bináris fordítást (kb. mint a Wine Linuxon), amivel elvileg a natív alkalmazások is futtathatók más hardveren. Itt megy a nyilatkozatháború az ARM és az Intel között, hogy ez mennyire hatékony, mennyire megbízható, az alkalmazások hány %-a érintett. Minél több lesz az Atomos tablet, annál jobban megéri a fejlesztőknek SDK-ban átírni vagy natívan x86-ra portolni, tehát ha tartósan nő az Intel részesedése, akkor ez mgoldódik a jövőben.[link][link][link]
A személyes tapasztalatom, hogy néhány játék tényleg el sem indul vagy időnként elszáll (Angry Birds valamelyik verziója is), olyan is van, hogy egy-egy alkalmazás indításkor kiírja, hogy nem támogatja a hardvert. -
stewe780
őstag
Üdv ismét Mindenkinek!
Megosztaná velem pár felhasználó, akinek atomos tabletje van/volt, hogy mennyire megbízható, mennyire elégedett vele? Gondolok itt arra a problémára, hogy az atom x86, az Android meg ARM-re tervezett rendszer. Általános bosszúság-e az atomos proc? Csak játékoknál van fagyás/nem indulás/kilépegetés, vagy normál progik is meg tudnak dögleni, amik nem annyira nagy erőforrás igényűek? -
tjb007
nagyúr
válasz
dionaea #53590 üzenetére
A MeMO Pad 7 nem 3G-s (legalábbis amelyiket megkapnád ennyiért), szóval az ki is esik.
Három olyan modell van (újonnan), ami megfelel az elvárásaidnak: a WayteQ xTAB-7X Quad, a ConCorde tab KRONOS IPS, és az ASUS Fonepad 7 (FE170CG).
A filmnézés, netezés, zenehallgatás, navigáció egyiknek sem kottyan meg, a játékok viszont már más tészta.
Az ASUS-ban lévő x86-os Intel SoC (aka processzor) miatt elfordulhatnak problémák (annak ellenére, hogy aGPU egyáltalán nem nevezhető gyengének), így ezt játékra inkább nem ajánlanám. -
Looserke
őstag
Használ valaki ilyet? Ha igen mi a véleménye róla? x86 proci jelent még hátrányt mostanában?
-
Looserke
őstag
x86 procis tabletekkel milyen hátrányokkal kell számolni az ARM-hez képest? Tényleg sokkal kevesebb game és progi támogatja őket, vagy már szinte minden progi támogatja őket?
-
tjb007
nagyúr
válasz
bostone #51709 üzenetére
Van 45e forintért ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) egy tényleg erős processzorral, de a kijelző csak HD, a RAM csak 1GB, és az az erős processzor is egy x86-os Intel, amivel meggyűlhet a baja egyes játékoknak.
(#51710) SZKEBE75
Mekkora kijelzőt szeretnél, és mik az elvárások ?
(#51713) MadKet
Feltételezem ez egy használt példány, de még így is megér ennyi pénzt.
Ha meg esetleg mégis új lenne, akkor javaslom vegyél belőle pár darabot és add el őket egy húszassal többért.
70-80e forint környékén amúgy meg a G Pad 8.3-nál csak gyengébb képességű modelleket kapsz. -
válasz
draco31 #51618 üzenetére
A droid tabok nem igazan jok flashes jatekokra, mert azok egerre es nem erintesre vannak optimalizalva. Kisse maceras a flash jatekok futtatasa... mind e mellett fogja a hw-t mig betolt. Nem egy x86 elmeny jatszani flash jatekot androidon...esetleg ha klienst, dedikalt programot talaltok hozza akkor jo a dolog...amugy flash jatekra egy win tab a megfelelo egerrel ...stb.
-
atesz999
tag
válasz
tjb007 #50784 üzenetére
Szia!
Hát nekem ez kicsit fura, ez az internet USB stickkel, mármint hogy ez működik android tablettel. Szerintem a Vodafonnál, vagy bármely más szolgáltatónál ha ilyenre fizet elő az ember biztos kell valamit feltelepíteni a gépre, ami tuti egy exe fájl, ami meg biztosan x86-os program.
Milyen nehéz dönteni windows 8 és android táblagép között...
-
tjb007
nagyúr
válasz
anonym1s #50548 üzenetére
OtterBox Defender, ez a legjobb és legstrapabíróbb mind közül, de ez meg is látszik az árán. Szilikon tok nem sok van, ami van az is az eBay-en nem épp alacsony áron. Maradtak az ilyen és ehhez hasonló tokok, illetve az univerzálisok.
(#50550) Lovi24
Akku: az FNF 4,5-5 óra körül, az Onda 7-8, persze:
- ez függ a beállításoktól is
- ez csak egy saját becslés a megadott adatok alapján, amik nem mindig tükrözik a valóságotAz FHD filmek és az újabb játékok is gond nélkül fognak menni mindkettőn, persze ha az időtállóság is szempont, valamint a játékok is prioritást élveznek, akkor érdemesebb inkább mást nézni.
(#50551) Hungarikum87
Az erősorrend így néz ki:
RK3288 > Z3745* > Amlogic M802
* jellemzően ez kerül a kínai tabletekbe, szóval ezt veszem most alapul, de láttam már 35-tel szereltet is
Mindegyik ajánlott, persze azért vannak elég komoly különbségek köztük. Például:
- az M802-ben lévő Mali-450 nem ismeri/nem tudja az OpenGL ES 3.0-ás API-t, így ha kijön egy ilyen játék nem fog rajta elindulni, bár erre nem sok esély van a közeljövőt tekintve.
- a Z3745 egy x86-os architektúrára épülő SoC, nem ARM-re, így előfordulhatnak problémák a natív alkalmazásokkal, de erre az esély igen csekély. Némi öröm az ürömben, hogy az x86 miatt elméletben akár még Windows 8.1 is futtatható ezeken a készülékeken.Ha fontos a jövőt állóság, akkor e közül a három közül inkább az RK3288-cal szerelt modellek között nézz szét.
10,1 hüvelykes modellt meg azért nem találtál még, mert egyelőre még nem létezik ilyen.(#50552) monti0222w
Androidos vonalon a jelenlegi egyik legjobb, csak épp elég nehéz beszerezni.
(#50553) dragonfx
Az első felejtős, a második ajánlott, a harmadik szintén felejtős, a negyedik pedig már nem különösebben ajánlott, de be lehet vállalni (legfőképp akkor, ha számít a kijelző felbontása).
„A cortex procik után az a betű utáni szamnak a kisebb vágy a nagyobb a fejletebb gyorsabb?”
Minél nagyobb az szám, annál erősebb, de ez még önmagában nem jelent semmit, ugyanis egy SoC nem csak ennyiből áll, és a csíkszélesség sem mindegy.
„Számít ha mali vagy power vr gyorsító van bennük?”
Maga csak az, hogy Mali vagy PowerVR nem, mivel ezek csak márkanevek. Többféle Mali és PowerVR IP is létezik, ezek között viszont már vannak különbségek, sok esetben elég nagyok. Például a Mali-400MP4 gyengébb a PowerVR G6400-nál, viszont a Mali-T760MP16 erősebb nála. Játékoknál számíthat, minden másnál meg szinte mindegy, hogy mi van benne.
-
tjb007
nagyúr
válasz
energy4ever #47052 üzenetére
Azt csak te tudod megítélni.
Az A10 gyakorlatilag egy érintőkijelzős Androidos netbook, tehát nem tablet. Ha erre van szükséged, akkor igen, megéri azt a 70e forintot, viszont ha fontosak az x86-os játékok, akkor inkább valami mást nézz.(#47053) Spet
Nincsen.
-
tjb007
nagyúr
A Clover Trail/Clover Trail+ platformnak speciel már nincs jövője, az Intel elég szépen le is csípett az árából, az ASUS új telefonjaiba is ezért került csak (ők még ezen felül is kaptak kedvezményt, szinte ingyen volt nekik).
Jövője meg tényleg van az Intelnek ezen a piacon, de ezt a jövőt én nem az Androiddal, egy „gyárilag” ARM-es rendszerrel képzelném el, amihez semmilyen pluszt nem tud hozzáadni az x86-os processzoraival.(#46792) secler07
Alcor Zest D714I, Prestigio MultiPad 7.0 HD
-
parandroid
félisten
válasz
Bdanyy #46704 üzenetére
"Az rt miért készült akkor emellé? milyen előnye van?"
Nem kell hozzá x86-os processzor, amitől jóval olcsóbb. Nem mellesleg az új Bay Trail Atom előtt az olcsó x86-os vonal elég vérszegény volt teljesítmény tekintetében.
gabag28: Óvatosan a Tab3-mal, nekem nagy csalódás volt élőben minőségérzetre, még a Tab2-höz képest is. Mindenképpen tapogasd meg, próbáld ki, mielőtt döntesz, nekem elképesztően vizipisztolyműanyagnak tűnt élőben. Note egy fokkal jobbnak tűnt, persze nem véletlenül más árkategória is.
p
-
parandroid
félisten
"-ill. hiába kötöm össze usb-mikro usb-vel az ottoni vasra, nem találják meg egymást (ill. elkezdi tölteni, de egyik sem dobja fel, hogy új hardvert talált."
Most nem akarok hülyeséget írni, de mégis mit szeretnél, mit csináljon? Ez nem tablet, hanem egy annak kinéző számítógép, x86, meg minden, gyakorlatilag olyan, mintha két számítógépet összedugnál USB-n. Mégis mit vársz, mi történjen?
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged