Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Igazán nincs mit!

Egyébként Jellyfinből van már SynoCommunity verzió is, az nem "csirkelábas"

-
galaxys80
veterán
Tegnap lefrissült a Download Station nálam. Az első letöltésnél 100%-nál megakadt a letöltés és csonttá fagyasztotta Syno124-et. Csak a gombos újraindítás élesztette újra. Gyorsan tettem is vissza a korábbi verziót. Azóta semmi gond vele.
-
TomPack
őstag
Sziasztok! DownloadStation nem küld e-mailt a letöltés végeztével!
A beállításokban be van pipálva az opció, és a teszt e-mail is sikeresen megérkezik!
Más is futott már bele ebbe a hibába? Ha igen, mi lett a megoldás?szerk; más dolgokról, pl idegen helyről bejelentkezésről, havi jelentésről, elavult csomagokról megjönnek az e-mailek
-
paolinho
addikt
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"A Megnyitás-ra..."
Ja, Te gondolom a csomagkezelőből nyitottad meg!
Azt hagyd, ments el egy könyvjelzőt hozzá a böngészőben a helyes porttal!A csomagkezelőben mutatott port telepítéskor kerül oda.
Ahhoz, hogy ott is a 8097-et mutassa, vagy módosított spk-t kellene manuálisan telepíteni, vagy megkeresni a rendszerben, hogy hol tárolja és azt is átírni hozzá.
Mivel csak tesztelni akarsz és a végén gondolom vagy letörlöd az Emby-t, vagy visszaállsz a 8096-os portra, ebbe most nem ölnék túl nagy energiát.
Ha véglegesen így akarod használni és mindig a DSM felületéről nyitogatni, akkor megnézhetem. -
IRO21
senior tag
válasz
Sanya
üzenetére
A serviio-t telepítés után 15 napig Pro verzióban tesztelheted, utána átáll ingyenesre.
A DLNA szerver része korlátlanul működik az ingyenes verzióban is.A Stremio maga ingyenes, sőt open source, de léteznek hozzá fizetős kiegészítők.
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"De amint fent a "web-soron" a 8096-ot 8097-re, azonnal betölti az oldalt."
Hát mert átírtuk az Emby portot 8097-re, hogy párhuzamosan tudd futtatni a Jellyfinnel!
Most az Emby kliensekben 8097-es portot használhatsz, a Jellyfin kliensekben továbbra is a 8096-ot. Mehet egyszerre mindkettő.
Vagy nem ezt akartad?
"...ahogy olvasgatom, az Emby-ért is fizetni kell."
Nem kell, de az Emby-ben is vannak fizetős funkciók. -
Alvin76
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én is szívok a Download Stationnal, vagyis szívtam. Feltettem a Transmissiont (DS124) de ez is hektikus letöltési sebességet produkál. (olyan torrentnél is amit 2500-an seedelnek)
van amikor 1-3MB/s al döcög, van amikor felmegy 35-re... máskor nem volt ilyen, szinte folyamatosan 30-40el töltött. A Proci/Ram normál állapotban, az internet 500Mbps optikai, bírnia kellene... -
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Közben mióta frissítettem a NAS-t csak bosszúságot okoz ez a szar Download Station. Idáig hibátlan volt minden erre most csak szenvedek vele. Elkezdtem utánajárni aztán rájöttem hogy a 4.1.0-5005 nagyon sok embernél rossz. Rákerestem itt és más is írta hogy neki is gondja van vele.
Ha downgradelek az előző verzióra akkor a torrenteket újra be kell raknom a kliensbe egyesével, vagy megmarad a jelenlegi több száz torrent?

-
Synology DDNS derzeit mit Aussetzern
DDNS gondok voltak/vannak napközben
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Egyelőre hagynám a Container Managert, azon, vagy abban most nem fut semmi.
Szerintem a scriptet sikerült lefuttatni, és root-ként, de nem történt így sem semmi. A Megnyitáskor még mindig a 8096-ra szeretne csatlakozni az Emby. Ekkor viszont azt az üzenetet kapom egy szinte teljesen fehér képernyőn, hogy a Kapcsolódás sikertelen...bla..bla..bla..Próbálja újra! De amint fent a "web-soron" a 8096-ot 8097-re, azonnal betölti az oldalt.
Nem tudom, mit csinálok rosszul, de nem akar ez nekem működni sehogy. Szerintem marad a Jellyfin. Az legalább fut rendesen minden eszközömön, és teljesen ingyenes. A Plex fizetős, ha távoli eszközként szeretném elérni a NAS-t, de ahogy olvasgatom, az Emby-ért is fizetni kell. -
tobias40
veterán
Syno docker téma ezért ide is beteszem
:
"Találkoztam ezzel a project-el: [link] Van vkinek tapasztalata a Stremio-ról a Plex-el összehasonlítva?
Felraktam a Syno Nas-ra de vmiért nem működik így nem tudom kipróbálni élőben.
Vmi apróság lehet nálam a gond mert a 2 torrent oldalt látja csak nem tudom a linkemet betenni addonként,azt nem fogadja el.
Nem találtam CE-Kodi alá ilyen plugint,igaz nem is sokat kerestem
"szerk:(annyit változtattam hogy a portot átírtam 6882-re mert a 6881-et a qbittorrent használja)
Hátha vki hozzáértő megcsinálta vagy csinálja (kíváncsiságból) és kiderül hogy nálam hol bukik a történet.

Jöhet PÜ-ben is a segítség ha nagyon nem idevaló a dolog természetesen...
-
IRO21
senior tag
válasz
Zsombe
üzenetére
"FreshRSS-re is létezik esetleg Synology csomag? "
Ha az nem is, de docker image létezik, hivatalos és a linuxserver csapattól is.Vagy, ha nem tud dockert a NAS-od próbáld meg a Web Station-nel sima php oldalként futtatni: General Installation Instructions · FreshRSS
Úgy nézem néhány php modul meg valami adatbázis kell csak hozzá, ezeket tudod csomagból telepíteni, jó eséllyel működne úgy is. -
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"Egyébként lehet, törölnöm kellene a Container Managert, és akkor kiderülne, hogy egyáltalán van-e valami szerepe."
Felesleges letörölni, inkább tanulj meg róla néhány dolgot, hogy hasznos legyen!
A tároló fülön láthatod a létrehozott konténereket, bármelyik módszerrel is hozod létre.
Ha előtte egy zöld pötty van és van üzemideje, akkor fut.
Ha nem fut, akkor nem csinál semmit, nem zavar, hogy ott van (némi tárhelyet foglal).
Nálad, az utolsó képeden fut egy Emby. A részleteknél (rákattintasz a nevére, vagy kijelölöd a sort és kiválasztod, hogy részletek) meg tudod nézni, hogy milyen porton érheted el, milyen mappákat lát...stb.
Ha azt leállítod, akkor nincs konténeres Emby-d. Ennyi elég, felesleges letörölni.A csomagkezelőből telepített alkalmazásoknál az adott csomagnál láthatod, hogy fut-e.
Feltételezem, hogy akkor ott is van egy Emby nálad, legalábbis arra adtam a feladatütemezős scriptet."Azt, hogy lefuttattam-e a scriptet, hol látom?"
Kijelölöd az adott feladatot/Tevékenység/Eredmény megtekintése
Ha még nem futtattad, akkor azt írja, ellenkező esetben látod a futtatás idejét és eredményét. Többszöri futtatásnál ki tudod választani, hogy melyik időpontra vagy kíváncsi."A DSM az 7.2.2, és igen, root felhasználóval léptem be."
Nem az a lényeg, hogy a DSM-be milyen felhasználóval lépsz be, hanem, hogy az ütemezett feladatot a root nevében futtasd, mert csak neki van joga szerkeszteni az Emby konfigurációs fájlait.
Lásd a képen:
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Az a helyzet, hogy próbálkozgattam a Container Manager-rel is mind a két applikáció esetében is, de szerintem a Csomagkezelőből vagyok a rendszerben.
Azt, hogy lefuttattam-e a scriptet, hol látom? Szerintem, igen, de nem esküdnék meg rá.
A DSM az 7.2.2, és igen, root felhasználóval léptem be.Egyébként lehet, törölnöm kellene a Container Managert, és akkor kiderülne, hogy egyáltalán van-e valami szerepe.
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"A Feladatütemezőben bemásoltam a szkript-het adott szövegsort, de továbbra is a 8096-on futna."
Le is futtattad?
És root felhasználót adtál meg a feladat létrehozásánál?
DSM 7.x-ed van ugye?Bár nekem most nem teljesen világos, hogy a Container Managerben 4 napja futó Emby-t használod, vagy telepítettél egyet a csomagkezelőből is.
Amit írtam az a csomagkezelős verzióra vonatkozik, konténernél csak egyszerűen megváltoztatod a mappelt portot.
(Az egyszerűen ugye annyit takar, hogy lemásolod a futó konténert és az újnál más portot adsz meg. Nem annyira egyszerűen, mint amikor még dockernek hívták
) -
ekkold
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
- Nem lehet, hogy a beállított port ütközik valamivel?
- Próbáld eltávolítani, és ujratelepíteni, de más portot adj meg telepítéskor.
- Vagy ha SSH-val be tudsz lépni, akkor (leállított qbittorrent mellett) a qbittorrent.conf fájlban át tudod írni másra portot.
- További ötlet: egy port szkennerrel (ha nincs agresszív tűzfal ami kizár) meg lehetne nézni milyen portok vannak nyitva a NAS-on, hátha meg lehet találni másik porton.

-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Létezik qBittorrent telepíthető csomag Synology-hoz, amit csak a Csomagkezelési központon keresztül lehet telepíteni? Sajnos a docker-es megoldással csak meggyűlik a bajom.
Elnézést, de Synology téren még nagyon kezdő vagyok.
-
paolinho
addikt
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
A Feladatütemezőben bemásoltam a szkript-het adott szövegsort, de továbbra is a 8096-on futna.
Igen, a docker (Container Manager) megoldása is érdekelne, de ez valóban egy kicsit bonyolultabb téma. Mondom úgy, hogy próbálkoztam már a Jellyfin-nel is ott, és maradtak is ennek nyomai, de szerintem a valami fura kínai csirkelábas Jellyfin lett akkor a befutó.
Viszont az engedélymegadás valóban meghozta annak eredményét, hogy betöltődtek a filmek. Köszi szépen a tippet.
-
-
IRO21
senior tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Kíváncsivá tettél, ezért kipróbáltam. Nálam működik.
Link-local címekkel teszteltem egy alpine virtuális gépről.
A NAS VirtualDSM, 7.3.2-86009 DSM verzióval.
A DSM az 5050 porton van, SSH a 22-n. Az adott kliensről beengedtem a 22-őt, de semmi mást nem.Tűzfal beállítások:
A teszt:
-
Dawe24
tag
Sziasztok!
Transmission gondjaim akadtak pár hete, de mostmár nagyon megelégeltem.
Letöltési könyvtár: /volume1/Video/Movies/
ideiglenes könyvtár: /volume1/downloads/incomplete/
Régebben, ha sorozatok mappába szedtem le, ha a filmek mappába, de akár simán a Downloads-ba mentettem, mindig át rakta és a seedelés sem szűnt meg ezzel.Most viszont az van, hogy beragad az Incomplete mappába minden, megnéztem minden mappánál megvan osztva az sc-downloads-nak a transmission-nek minden pipálva, mégsem másolja az eredeti célkönyvtárba. Ha viszont kézzel másolom át, azt írja a program, hogy Nincs engedély az adott mappában, pedig mindent megadtam elvileg..
Mi lehet a probléma? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Volt egy DSM frissítésem és valamiért a DS ellenőrzi a torrenteket. 400-ból 100 ment le reggel óta. Ez ilyen lassú folyamat? Szerintem rég volt már ellenőrizve, de akkor gyorsabbra emlékeztem. DS423+ a NAS.

-
Troy66
junior tag
válasz
paolinho
üzenetére
A Plex ugyan teljesen perfekt, de mobilon fizetős.
Ezt hogy érted? az emby több szolgáltatása is fizetős.
A plexnél, már nem kell mobil használtért fizetni, abban az esetben ha van pass a szervernél.
az emby annyival biztos többet tud, hogy az közvetlenül lemezt is tud olvasni, képfájlt, ahogy olvastam. tavaly gondolkodtam rajta, de elég a plex is bőven nekem. -
IRO21
senior tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Nálam ki van kapcsolva az ipv6, így tapasztalatom nincs, de érdekelne mi a hibajelenség.
Mindent átenged vagy semmit sem?Synology szerint a tűzfaluk támogatja az ipv6-ot.
What services on my Synology NAS support IPv6? - Synology Tudásközpont -
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"Bocs, de ezt hol találom, hogy módosítani tudjam?"
Ez egy rejtett mappában van, a grafikus felületen nem látható. SSH-n vagy telneten kell belépni parancsorba, és ott valami szövegszerkesztővel tudod módosítani.Ha ilyet még sohasem csináltál, akkor a Feladatütemezővel (Vezérlőpult/Feladatütemező) is megoldható:
Létrehozás/Ütemezett feladatok/Felhasználó által definiált script
Felhasználó: root (neki van engedélye módosítani a fájlt)
Feladatbeállítások fülön a szkripthez bemásolod:sed -i 's/8096/8097/' /var/packages/EmbyServer/var/config/system.xml
(ez lecseréli a fájlban a 8096-ot 8097-re)
Ezt a feladatot egyszer lefuttatod, utána törölheted is. Ha ezután újraindítod az Emby-t, akkor már a 8097-es porton fog futni."A meghajtóig tudtam tallózni, de mélyebbre nem lehetett."
Meg kell adni az Emby-nek a jogosultságot a filmes megosztott mappához!
Vezérlőpult/Megosztott mappa/kiválasztod a megfelelő mappát/Szerkesztés/Engedélyek/Rendszer belső felhasználó/megkeresed az emby-t a listában és adsz neki legalább olvasás jogot. Ha mondjuk az Emby-vel szeretnél feliratokat letölteni vagy nfo-ban tárolni a metaadatokat, akkor írásjog is kell!Programokat tesztelgetni egyébként nagyon jó megoldás a docker, érdemes lehet kicsit beleásni magad. Ott pl. a portokat is nagyon egyszerűen tudod variálni.
-
takos
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Megpróbáltam, sajnos amint elindítom a DS-t és újraindula. letöltés 1-2 perc és restartol a NAS is.
-
paolinho
addikt
válasz
IRO21
üzenetére
Synologyn a /var/packages/EmbyServer/var/config/system.xml fájlban a
HttpServerPortNumberváltozót kell átírni, majd újraindítani az Emby-t.
Bocs, de ezt hol találom, hogy módosítani tudjam?Tudtad egyszerre telepíteni a két programot?
Azt tippeltem volna, hogy a portok ütközése miatt nem engedné, mert a csomaghoz tartozó INFO fájlban is meg kell adni az adminportot.
Csak úgy tudtam telepíteni, ha előtte leállítottam a Jellyfin-t.Egyébként lehet, hogy nem kínlódok vele, végül is csak tesztelni szeretettem csak, hogy láthassam a különbséget a Plex, a Jellyfin, és az Emby között. De (Jellyfin lekapcsolását követően) hiába sikerült web felületen megnyitni az Emby-t, nem találtam sehol rajta annak a beállításnak a lehetőségét, amivel eljutok a filmjeimhez. A meghajtóig tudtam tallózni, de mélyebbre nem lehetett. Így be sem adta a Filmek, és azok almappáit.
-
csomi1977
aktív tag
sziasztok . IPV6 címzés esetén másnál sem működik a tűzfal?
-
takos
tag
Sziasztok! Olyan problémám van, ami edig még nem jelentkezett, de sajnos hetek óta üldöz. DS718+ van 1-2 éve szépen működik. Újabban a Download station-t ha elindítom egyszerűen újraindul a NAS néhány perc után. Kitisztítottam az egész gépet, megnéztem nem melegszik, szünetmentes cserélve sőt még az adaptert is cseréltem, a tápellátás elvileg rendben, ennek ellenére összeomlik. Ilyenkor jön is a riport, hogy váratlanul leállt, majd elindul újra. Ezt csak akkor produkálja ha töltök le valamit a Download station-al.
Mi lehet a hiba és mi a megoldás? -
paolinho
addikt
válasz
Sanya
üzenetére
Az a helyzet, hogy ezt sajnos nem tudom összehasonlítani, mert míg a Jellyfin alá be tudtam csatolni a NAS-on tárolt filmeket, addig az Emby alá ezt nem tudtam megoldani. De ez nyilván akkor lehetne érdekes, ha működne egymás mellett a két app.
AiRLAC: Hát, most biztos nem hiszed, de lövésem sincs. A Jellyfin-nel anno sokat szenvedtem, míg sikerült beüzemelni, szerintem ez a Container Manager alól ment fel, de nem ezer százalék, míg az Emby szerintem simán natívan ment fel.
-
IRO21
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
"Pedig a fogaskerék (Beállítások) alatt a port módosítva lett 8097-re."
Amit ott átírtál az a nyilvános port, amit a távoli klienseknek jelent le az Emby, nem ezen fut.
Egy normál Emby szerveren külön input mező van a helyi portnak, azt kellene átírni, de a Synology verziókból ez a lehetőség hiányzik, itt nem tudod a webfelületen módosítani.Synologyn a /var/packages/EmbyServer/var/config/system.xml fájlban a
HttpServerPortNumberváltozót kell átírni, majd újraindítani az Emby-t.Tudtad egyszerre telepíteni a két programot?
Azt tippeltem volna, hogy a portok ütközése miatt nem engedné, mert a csomaghoz tartozó INFO fájlban is meg kell adni az adminportot. -
ssgt1981
senior tag
Dockerben futtatott ntopng- vel szeretném a teljes hálózati forgalmat ellenőrizni. Jelenleg a DS723+ 1. lan portja van összekötve a routerral. Azt, hogy tudom megcsinálni, hogy a 2. port csak az ntopng részére álljon rendelkezésre a hálózat figyelésére?
-
paolinho
addikt
Már előre is bocsesz, ha rossz helyen teszem fel a kérdést, de lévén egy Synology DS220+ NAS, amin a DSM verzió 7.2.2-72806 fut, arra gondoltam, talán nem szentségtörés azzal kapcsolatban érdeklődnöm, hogy miként lehetne (kvázi, mint Plex -utód) telepíteni az Emby-t úgy, hogy már fut rajta a Jellyfin. A Plex ugyan teljesen perfekt, de mobilon fizetős. A Jellyfin ingyenes ugyan, de valahogy a felülete egy kicsit szerény. Gondoltam, kipróbálnám az Emby-t, de valahogy a Jellyfin-nel nem akar "egyszerre" működni. Ez gondolom abból adódik, hogy a port egyező lenne (8096). Ugyan sikerült átírnom 8097-re valahogy, és a könyvjelző menüsorról ezzel a végződéssel tölt be, de Jellyfin ikonjával ugrik fel az oldal, és csak forog a közepén egy karika. Ha leállítom a Jellyfint, és megnyitom az Emby-t, akkor viszont a 8096-os porton nyílik meg ez. Pedig a fogaskerék (Beállítások) alatt a port módosítva lett 8097-re.
Mi lehet a megoldás arra, hogy akár felváltva is tudjam használni a két applikációt? -
TaliGa
aktív tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen, a STATION-ra
, csak az Asustor miatt a Center ugrott be, bocsi..., mert Asus-on, a Download Centerben választható, hogy csak a feladatot törölje vagy a feladatot ÉS a letöltött fájlokat is, magyarul nem kell felesleges köröket futni..., gondoltam hátha van ilyen Synon is... Jelzem, Asusnál van smart folder is, tehát nem kell betallózgatni a torrent fájlokat, hanem a megadott könyvtárba letöltve automatikusan bedobálja a DC-be. -
Borisz76
nagyúr
válasz
TaliGa
üzenetére
Mire gondolsz ?
Mert én pl. PC-n böngészek....
Letöltöm a torrent fájlt a PC-re.
Webfelületen hozzáadom a feladatot a Download Station-hoz....nem a centerhez ...olyan nincs.
Így a torrent fájl a PC-n van.
Ha kell onnan törlöm a "gyári" letöltés mappából.
A Download Station-ban meg csak simán megállítom a feladatot , majd törlöm ha már nem kell.
Viszont ekkor még az anyag megvan a Download Station-ban beállított "CÉL" mappában , amit a felhasználó határoz meg, hogy hol is legyen.
Onnan én szintén PC-t használva a Total Commander-el szoktam törölni ha valami nem kell.
Általában úgy járok el, hogy ha valamit törlök a DS-ben, akkor a hozzá tartozó anyagot is törlöm a célmappából. -
TaliGa
aktív tag
Biztos én vagyok vaksi, de a Synology-nál, hogyan lehet törölni a Download centerből a letöltési feladattal együtt a hozzá tartozó letöltött fájlokat is?
-
Sketch001
tag
-
ssgt1981
senior tag
Plex futtatása során találkoztatok már azzal a problémával, hogy három könyvtárból egynek a tartalmát két eszközön (Apple Tv és Samsung TV) nem tudom lejátszani, mert azt írja, hogy nem található a fájl. A könyvtár teljes tartalma megjelenik. A többi szerverre kötött eszközzel nincs ilyen probléma. A szervert újraindítottam, a klienseket újratelepítettem, de semmi javulás.
-
Troy66
junior tag
válasz
IRO21
üzenetére
Az is volt, de azzal csak egyes dolgokat mentettem le (magát a rendszert meg, amit tud alkalmazást). a megosztott mappákat, mappákat önmagában nem. Persze rendszer mappákat elvileg így is ment. És így sem ment mindent elvileg l plexet sem.
Active Backup ot is használtam, pc mentésre.
-
Troy66
junior tag
Ha mentést szeretnék készíteni vagy le szeretném másolni a nast vagy több mappákat, tartalmat akkor mi a legcélszerűbb?
A filestation néha elég lassan másol.
sima megosztott mappaként pc-n elérve őket jobb?
Miért van, az, hogy eltérő a fájlok száma, pl pc-n megnézve a megosztott mappát x a másolás pedig x+y darabot tartalmaz (valószínűleg trumbs vagy más fájlok a plusz)
Ti, ha másoltok külsőre biztonság mentésképp, hogy csináljátok? (külső hdd)
A copy funkció nem nyert meg. Sajnos már nem emlékszem, hogy csináltam legutóbb. De az kevesebb ideig tartott. Most csak egy sok fájlból álló 40 gb-os mappát kb/s-el másol, emiatt sokszor úgy tűnik, mintha állna. -
ssgt1981
senior tag
Áthelyeztem az új kötetre az összes docker konténert, amelyek rendben futnak. A pi-hole a korábbiakhoz képest lényegében semmilyen reklámot nem fog meg. Ezen az oldalon ([link] az áthelyezés előt 99%-os volt az eredményesség most 7%. Tudnátok abban segíteni, hogy mi lehet a probléma?
-
IRO21
senior tag
-
IRO21
senior tag
válasz
ssgt1981
üzenetére
Neked nem ezt írja?
Uninstallnál ne válaszd ki, hogy törölje a konténereket és a képfájlokat!
Azt tudod, hogy ez csak egy sima megosztott mappa, ugye?
Csak az van itt, amit Te ide teszel, amit ugyanennyi erővel tehetsz másik mappába is
A konténerek és az imagek egy rejtett mappában vannak (/volumeX/@docker) -
hunace
tag
SHR-ben van és a méret módosítás szürke
-
hunace
tag
Sziasztok, szerettem volna upgradelni az SSD -ket a NASS-ban. Klónoztam a 256 GB rendszer SSD-t egy 1TB-s meghajtóra. A DSM látja a meghajtón hogy 1 TB, de a kötet maradt a 256 GB és nem tudom ezt a plussz tárhelyet hozzáadni. Van erre valami ötletetek hogy lehet a + tárhelyet elérhetővé tenni a DSM számára ?
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült. Alapvetően dockert szeretnék ezen futtatni (pi-hole, qbittorent, portainer, ntopng). A kérdésem az lenne, hogy a meglévő docler mappát hogy tudok átrakni volume 3-ra? A konténereket és magát a dockert is leállítottam, de a megosztott mappa szerkesztő nem engedi áthelyezni, mert szerinte használatban van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ssgt1981
üzenetére
Nem én próbáltam de itt a kapcsolódó hozzászólás :
[hsz_100324-100324] -
ssgt1981
senior tag
DSM 7.3.xxx. fut egy DS723+-on. Docker konténereket (qbittorent, pi-hole, ntopng) szeretnék átrakni ssd-re. Verbatim NVMe meghajtóból lehet kötetet készíteni ezzel a DSM verzióval?
-
klambi
addikt
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy DS716+II?
-
IRO21
senior tag
A csomagot letöltheted a Synology-tól és tudod manuálisan telepíteni.
Ha még nem próbáltad, akkor indítsd újra a NAS-t.
Nézd meg, hogy az időszinkron rendben van-e:
Vezérlőpult/Területi Beállítások/Idő
Dátum/idő rendben van?
Nyomj egy Frissítés most-ot! Sikeres?Parancssorból nézd meg, hogy a /root vagy a /tmp fájlrendszer nincs-e megtelve?
df -h / /tmpHa már úgyis parancsorban vagy: pingeld meg a
global.download.synology.com-ot.
Majd próbálj meg letölteni valamit a wget-tel.
Ezek mennek? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Letöröltem a DMS-ben a download stationt (torrent töltési hiba miatt) viszont most újra szeretném telepíteni azonban a csomagkezelési központban csak a telepített alkalmazások vannak, de az "Összes csomag"-ban nincs semmi, azt írja, hogy kapcsolódás sikertelen ellenőrizze a hálózatot és az időbeállításokat. Mi lehet a gond és mit tehetek, hogy "visszajöjjön" az összes telepíthető csomag?
És ha a DMS-ben hálózati beállításokat nézek néha kiírja, hogy nem hajtható végre mert nem biztonságos a kapcsolat.
-
pzstm
titán
válasz
Patice
üzenetére
köszi mindenkinek.
Igen, tracker frissülést tudom, hogy 30 percenként van, illetve hogy manuálisan is lehet.
Azért lepődök meg, mert anno (közel 20 éve) bérelt távoli szerveren sikerült minden ilyet beállítani, konzolos rtorrent (vagy mi volt a neve) esetében is
Macbookom Time MAchine backupja szépen lefutott, és hálószobában lévő régebbi Tv-n futó VLC simán látja a filmeket és gyönyörűen le is játsza, ez elsőnek egész okés.
Plexet majd megnézem akarom-e/kell-e nekem, de nem érzem a szükségességét.
MEg ismerkedek stremio-val kicsit
-
válasz
pzstm
üzenetére
Akkor most csak várj egy kicsit, amíg frissül a tracker.
Vagy adj hozzá egy újat és nézd meg azzal mi történik.Amúgy üdv a klubban!
Kezdésnek tökéletes az a NAS, sok dologra elég lesz még mostanában is.
Később backupnak, média szervernek, kamerák képének rögzítésére is jó lesz. -
IRO21
senior tag
válasz
pzstm
üzenetére
Ezeket tudom így hirtelen elképzelni:
- Nem ugyanazt a portot állítod be a routeren a WAN és a LAN oldalon. Ilyenkor ha a külső portot teszteled aktív lesz, viszont a torrent kliensed a belsőt jelenti le, ezért nem tudnak csatlakozni hozzád.
- Valami megzavarja a kliens tesztjét. Pl. a Transmission (amit egyébként a Download Station is használ) port tesztje passzívnak mutat, ha az ipv6 engedélyezve van, de ez csak kozemtikai hiba, attól még tudnak csatlakozni hozzád.
- Rossz adatot nézel, vagy hülyeséget mutat a tracker.

Hol ellenőrzöd pontosan?
-
pzstm
titán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Mindenkinek nagyon koszonom a sok helpet.
source ip-t ha uresen hagyom azt megette. Multibit altal ajanlott oldal szerint az adott port nyitva van
az IP pedig publikus.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pzstm
üzenetére
Akkor, ahogy IRO21 javasolta, valami mással kellene próbálkozni (üresen hagyod, csillag stb.)
Egyébként majd ezen a listán kell kipipálnod mindent, hogy aktív legyél:
- portszám beállítása a torrent kliensben (ez már megvan nálad)
- port átengedése a tűzfalon, ha be van kapcsolva (DSM-en alapból semmi sincs tiltva, szóval ha eddig nem hoztál létre szabályokat, akkor ezzel most nem kell foglalkoznod)
- port forwarding a modem/router felületén (ha sikerül megetetni a source IP mezőt, akkor ez is pipa)
- publikus IP cím, tehát ne legyél NAT mögött (ezt itt tudod csekkolni, ha a megjelenő IP megegyezik a modemed/routered által kiírt WAN IP-vel, akkor publikus IP-d van, ha eltér, akkor NAT mögött vagy és a szolgáltatóval kell beszélni, hogy tudnak-e adni publikus IP-t) -
IRO21
senior tag
válasz
pzstm
üzenetére
"...van egy publikus IP címem, beírtam azt is..."
A forrás ip a túloldalra vontakozik. Jelen esetben ez a peer ip címe, akitől le-feltöltesz.
Torrentnél ez kb. az egész világ lehet, vagyis ide olyasmit kellene beírni, ami mindenkire vonatkozik, nem egy specifikus ip-címet!
Pl. üresen hagyod, * (csillag), 0.0.0.0/0, vagy bármi, amit a routered értelmezni tud.CGNAT:
Ha 100.64.0.0 és 100.127.255.255 közötti WAN ip címeket kapsz, akkor bármit állítasz nem fog menni. Szolgáltatóval kell egyezkedni!
Ha UPNP-vel sem ment, akkor van rá esély, hogy ez a helyzet.Ezen kívül beleszól a NAS saját tűzfala is, ha engedélyezve van, azon is át kell engedni a megadott portot.
Port tesztet csináltál, vagy csak a trackeren nézed, hogy aktív vagy-e?
-
pzstm
titán
válasz
///Krisz\\\
üzenetére

-
pzstm
titán
válasz
tobias40
üzenetére
egyezik, csak source IP-nek nem értem miért a privát IP lett beírva...nah mindegy...szóval van egy publikus IP címem, beírtam azt is, toltam mindennek restartot most éppen.
Kaptam új IP címet szolgáltatótól. Megadtam most azt.
UDP-t kivettem, DHT-t download stationben kikapcsoltam. Portforward beállítva de passzív még így is

mindegy...ennyit nem ér

0.0.0.0-t nem enged router beállítani source IP-nek
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pzstm
üzenetére
Source IP: 0.0.0.0
Destination IP: a NAS IP címeViszont a Protocol-on is lehetne állítani. A 16881-en engedélyezni kellene az UDP-t és a TCP-t is, mert a uTP-hez kelleni fog az UDP. A 6881-et csak a DHT-hoz használja, ha nyilvános tracker-ön torrentezzel, akkor maradhat, de ha priváton (pl. ncore), akkor ezt felesleges megnyitni, Download Station-ben is kikapcsolható.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pzstm
üzenetére
Nem , a torrent kliens portját kell átirányítani.
A kliens használja a 16882-s portot.
Routerben a Port Forward beállítása :
Sorban ( balról , jobbra ) :
- Ezt adtam meg mint külső port.
- Mellette a protokoll : TCP
- Aztán az eszköz ( NAS ) belső hálós IP címe.
( Ez fixálva a routerben )
- Majd a belső port ....ami ugyanaz.
- Utolsó ablakban lehetett nevet adni a port forward szabálynak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Androidos fejegységek
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Házimozi haladó szinten
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Witcher topik
- Suzuki topik
- BestBuy topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A beállításokban be van pipálva az opció, és a teszt e-mail is sikeresen megérkezik!

nálam ezért (is) fut két sbcn is a pihole