- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
blinthun
csendes tag
Sziasztok
Rootolni szeretném a Freelander PD10-esemet, csak sajnos nem akar összejönni
Ahogyan sok helyen írták, az UnlockRoot nevű progival próbálkoztam, de az azt írja ki, hogy nem találja az eszközt.
A Windows 7 eszközkezelő is azt írja rá, hogy Unknow device.
Drivert sem igazán sikerült hozzá feltenni. Mintha Win7-hez nem lenne. A példa rootolásokat is XP alatt láttam.Sikerült már ez valakinek Win7-ből?
-
válasz
PongiBandi #47470 üzenetére
Én is ilyet tervezek, csak nekem már megvan hozzá a tablet (Freelandey PD10). Erős, nagyon gyors és baromi pontos GPS (már sokat használtam), jó mindenre. Annyi, hogy én egy középen felnyitható változatot akarok berakni, de majd csak nyáron fogunk neki apóssal és a testvérével. Addig egy sima kis autós tartóba rakom.
A lényeg, hogy ezt nagyon tudom ajánlani, mert nem takar ki sokat (az általad választott már egy elég nagy darab), de mivel erre a célra nem szükséges bitang hardver, ha nem lenne már meg az eszköz, én egy ilyen jellegű eszközt szerelnék be a méret és praktikum miatt. Ezt pl könnyen be lehet rakni olyan módon is egy DIN-es foglalatba, hogy onnan kihúzva majd felhajtva használhasd.
Azt nem tudom, hogy itthon fogják-e ezt árulni, mert egy elég új készülékről van szó. -
Zeki
nagyúr
Erős kínai gép jó áron, akcióban.Freelander PD10 Exynos quad core 2GB ram 16GB rom 120USD
Antelife -
válasz
AxBattler #44846 üzenetére
Nagyon még nem volt időm vele semmit megnézni, bár tegnap már meghozta a futár. (Most vagyok túl egy 3,5 órás telefonáláson, még a headset is lemerült, csak 5 perc pihire jöttem fel ide)
Ami nagy örömhír, hogy mégsem nano SIM kell bele (mint ahogy a honlapon írták), hanem micro SIM (Az invitel azt mondta, nem tud nano SIM-et adni) Ma délelőtt rátettem a töltőre. Este talán lesz tapasztalatom. Fogásra, érzésre, első pillantásra nagyon pozitív, kívülről ugyanaz, mint a No.1 (a méretet leszámítva persze).
Este - ha nem felejtem el - átbogarászom mélyebben. Sebességre teljesen jó, a wifi stabilabb, mint a P7, még a Freelander-nél is picit erősebb A legjobb teszt az, mikor átmegyek a szomszédba a templomba. Ott a sarokülőn ami látja a jelet, az már jó (a No. 1 nem látja, a Freelander néha-néha, a HP Elitebook-ok látják, ahogy az U55GT is, a Lenovo B590 nem látja - ha kell még tudom tesztelni további 8 telefonnal és 11 laptoppal)
Egyszer próbáltam telefonálni a Freelander PD10 Typhoon-nal, nem volt vele gond (bár nagy volt fogni), de én inkább a BT fülest preferálom...
-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Androidon lehet tiltani/engedélyezni valahogy a képernyő kikapcsolást? Egy idej csak teljesen tudom kikapcsolni a pd10-et, se a rövid onoff gomb-megnyomásra, se screen-off appokkal, se magától x idő után nem megy le pihenő állapotba. A gomb maga hardveresen jó, hiszen ki-bekapcsolni lehet vele, a droid meg tud így butulni, vagy valami program letilthatta a screenoffot?
-
válasz
blueye #37415 üzenetére
Remélem, a héten már megérkezik hozzám a PD10 tablet egyik változata és nyilatkozok róla.
Az azért fontos, hogy háromféle változat is van. Az egyik, amelyik ugyanaz, mint a Hyundai T7s, arról van már tapasztalatom. Gyors, erős, és bár kicsi az akkuja, de mivel jól optimalizált, ezért így is elketyeg négy órát netezés során (standby-ban alig fogyaszt).
A másik PD10 az MTK6575-tel szerelt 3G változat, olyanom nem volt.
A harmadik az MTK6577-tel szerelt és 5200MAh-s változat, ez érkezik most hozzám. -
blueye
veterán
Mai pandawill hírlevél: Freelander akciók + kiegészítők ingyen.
Ezek közül a PD10 (7") és a PD80 (10") nagyon tetszik. Ezek a tabletek is felveszik már a versenyt pl. a Samsungokkal, mint a újabb android dual sim okostelefonok?
-
-
válasz
csiribacsi #36907 üzenetére
Freelander PD10.
Jó nagy akkuja van, nálam ez a fő szempont, illetve abban van 3G modem.
Van itthon No 1. és quad core Onda v811 is, ezek is jók, de a No 1 ne mrendelkezik elegendő akkuidővel. Az Onda igen, az nagyon tetszik is, de ha már nincs 3G, akkor inkább tetszene a Chuwi a keskenyebb test miatt. -
Sanzaa
senior tag
A Freelander PD10 DVB-t vevős verziójával vannak valakinek tapasztalatai?
Vagy bármilyen másik dvbt vevőssel? -
Kbali
nagyúr
Sziasztok!
Van egy freelander tab (talán PD10), amin 4.0.3 van, de a Play-re (ill. egyáltalán a Google fiókra) nem lehet csatlakozni.
Olyasmit ír, hogy átmeneti hiba lehet, próbálkozzon később, de mégsem megy - egyébként a net megy a gépen.
Próbáltam már FR-t, ill. gyári recoveryből wipe cache, wipe data is volt.
Remélem tudtok segíteni...Köszi!
-
Gorktar
csendes tag
válasz
Flinter #31539 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is megpusztult a freelander pd10-en a play store (szintén tökéletes működés után, minden előzmény nélkül).
Két nap után a következő megoldás segített:
http://www.pandawillforum.com/showthread.php?15606-PD20-Google-play-issues/page4
Sajnos én is csak mechanikusan lemásoltam, úgyhogy nem értem igazán, magyarázni se tudom, de bevált. Odáig tiszta a hosszas fórumböngészés után, hogy nem a géppel van a hiba, mert sokkal drágább Androidos gépeken is előjön a probléma és azokon is vagy segít a factory-reset, vagy nem.
Az egyetlen kérdésem az (már ha jól értem mit csináltam), hogy miért nekem kell a google szerverének IP címét javítgatni és ez a nemzetközi hiperszuper cég miért nem lök ki egy futtaható javító fájlt, amivel igénybe tudom venni a fizetős szolgáltatásait? Én biztos nem úgy nyitnék boltot, hogy a lakatot rajta hagyom az ajtón és csak az jöhet be vásárolni, aki elég ügyes, hogy kinyissa.
Minden esetre sok szerencsét nektek is!
-
Flinter
tag
Tisztelt Hölgyeim/Uraim,
van egy óóóriási problémám - és sehogy se sikerül megoldanom - ebben kérném T. szakértők segítségét.
Mindhatni, férfias kihívás, mert tele van a kérdéssel a net [na meg a t¤k¤m] - http://href.hu/x/j9w6 - de választ (=müködö megoldást) igazából nem találok sehol.
A probléma:
Adott egy kínai tablet: Freelander PD10 Excellent (SXZ-PDX0-01)
Sw: Android 4.0.3
Kernel verzió: 3.0.8-tcc
zxp@kf-mid#137Fel szeretnék menni Wifin a Play áruházba (vagy a Google fiókba) - erre kiírja, hogy "Nem lehet megbízható adatkapcsolatot létrehozni a szerverrel".
Bármit mahinálok, csak ez a válasz, immár 2 hete.
Wifi kapcsolódás megvan, böngészni tudom a netet, csak a Play áruház/Google fiók nem megy.Próbáltam új Google accountot is létrehozni - akkor is ugyanezt írta ki.
Próbáltam más wifin (ami itt elérhető, publikus) - azzal se ment.A "vicc" az, hogy "kicsomagolás" (2012.12.19) után kb. 1 hónapig minden ment, saját "szokásos" Google accountommal fel tudtam jelentkezni a Play áruházba, aztán egyszer csak "se szó se beszéd"
elkezdte ezt a hülyeséget csinálni.
Már 2x reseteltem gyári állapotba - de nem segített.Van egy Motorola Defy I. telefonom is, már 2 éve, amellyel a Play áruház mindvégig a legnagyobb rendben működött/működik ugyanezen a wifi hálózaton, ugyanezen Google accounttal.
Tud valaki v.mi épkézláb ötlettel szolgálni, hogy mi a francot csináljak, hogy be tudjak lépni a Play-be??
Danke sőn mindenkinek a jó tanácsért.
Flinter
-
128bit
tag
melyiket?
Huawei IDEOS S7 Slim 3g vagy Freelander PD10 3G? -
128bit
tag
válasz
Magnat #30154 üzenetére
hmmmmmm....
Ár érték dolgában jól néz ki, gondolkozom is rajta ,romok nagyon nincsenek rá ,ezt nagyon sajnálom!
Ha valakinek van FreeLander PD10 3G az szoljon megveszem,vagy ha akar rendelni akkor is szóljon ,vegyen nekem is !
Vásárolnék tényleg ,segíthetnétek ,mert még nem rendeltem kintröl!
köszi nagyon -
Magnat
veterán
Szia,
van 3g modemmel szerelt tab 40k alatt, ha nem gond a kinti rendelés, nemrég szedtem össze párat a #29477-ben.
Még dual simes is van köztük amiben van BT és hdmi is és 40k alatt meg is áll ha nem vámolják meg: FreeLander PD10 3G Pro -
jom
csendes tag
válasz
Exploratory #25162 üzenetére
Sziasztok!
Freelander PD10 3G tabletnél találkozott valaki olyannal, hogy az első kamera funkció eltűnt, nem találom sehol, lehet hogy valami frissítés miatt, nem tudom, de az eredeti kamera program és a skype sem látja már. Mi lehet a gond??? -
Istya
csendes tag
Hello
Kellene segitség mert még nem rendeltem kinából, azaz ha Paypal-el fizetek egy PD10 Leaderért,hogy nem kell vámot és áfát fizetnem érte? Milyen szállitással érdemes behozatni ? Igaz,hogy csak a Leader akkuja cserélhető a többié nem?
Üdv -
Exploratory
csendes tag
Hello!
A FreeLander PD10 3G Version (8GB GPS Bluetooth Dual Sim Card) gépnél olyan problémával találkoztam, hogy a mobiltelefon funkcióknál az összes kimenő hívás le van tiltva. A megváltoztatáshoz jelszót kér, amit nem tartalmaz semmi . Valaki találkozott ilyennel, esetleg ismeri az alapkódot?
Előre is kösz. -
szabi__memo
nagyúr
a 3g-s PD10 kijelzoje nem ips ugye?
-
Attici
őstag
válasz
laszlohu #23262 üzenetére
Ez a Mercury M-tech Atab7-es engem is érdekelne, de sehol sem olvastam róla semmit, még nagyon új. Főleg az érdekelne, hogy milyen a GPS-e.
A másik pedig a PD10-es testvére (szerintem tök ugyanaz a két gép) autós csomaggal a FreeLander PD20 Great Version GPS. Elég jó ára van és csak jókat írnak róla.
Valaki rendelt már ettől a Electronics Store-tól?Szia Loituma69! Te tudsz ezekről valamit?
-
ametza
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen rootoltam a freelander pd10 tablettem, illetve vettem hozzá egy 32 gigás sd karit, amit szépen lát is.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan progi, ami teljes egészében átpakolja a progikat, játékokat a külső sd-jére, nem csak a data részét, mert az továbbra is folglná a belső sd-én a helyet?
Ha ext 3- ra formázom a karit, a gép nem is akarja látni az sd-met.
Próbáltam már ezeket: apptoSd, link2SD, Root all toSD, directory bind, progikkal. De sajna nem jártam sok sikkerrel.A tabletten android 4.0.3 van.
Létszi segítsetek!
Köszi!
-
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van ilyen táblagépem: Freelander PD10 3G edition.
2 hét alatt megérkezett Sencsenből, ahogy az eladó ígérte. (eBay)
Természetesen bőrtokot, mini hdmi kábelt és mini usb átalakítót is az eBay-ről rendeltem, olcsón illetve fillérekért. Itthon már semmi ilyet nem veszek, 5-10szeres áron.
Egy hete nyüstölöm, és qrvajó kis gép!
Android 4.0.4 fut rajta, Google Play, gmail stb. A wifi-je ugyanolyan erős, mint a telefonomé (Samsung Galaxy Ace).Azt még nem tudom, hogyan lehet a Google naptárammal szinkronizálni az alapból beépített naptárat vagy a Jorte nevű naptárat. Felvettem a gmail fiókomat, az email-ek befutnak.
A telefonomon megy a naptár-szinkronizáció, de a táblagépen nem. Valahol valamit be kell állítani, hogy ezen is szinkronizáljon, csak még nemtom, hol.Esetleg tudtok ebben segíteni?
-
pmikloska
aktív tag
Köszi a linket. Azért általánosságban van valami jó módszer a firmware mentésére? Csak hogy megnyugtassam magam, hogy le tudom menteni.:-)
Egyébként van egy PD10-esem is, Olympic változat, ott pedig azzal a problémával állok szemben, hogy a WEP titkosítású hálózatomra nem tud csatlakozni, folyamatosan csak IP lekérést csinál, és egy idő után kapcsolatot bont. Egy haveromnak is van egy ilyen PD10-es Olympic, az simán csatlakozik, de abban kicsit régebbi a szoftver. Hogy lehetne rávenni, hogy működjön az enyém is? Így csak a szomszéd WLAN-jára tudok vele kapcsolódni.
-
ametza
csendes tag
válasz
Attici #22989 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a hozzá adott tartozékokban tér el és talán pár kisebb változtatás.
Lényegében teljesen ugyanaz, mint az árukban is csak pár dolcsi különbség van.
Viszont még azonos típusban is vannak eltérések pl. Pd10-ből is van több változat. Van amiben kevesebb a ram és a tárhely, van 3Gés, van tvtuneres, 2 sim kártyás... -
ametza
csendes tag
válasz
Attici #22938 üzenetére
Szia!
Gps részét eddig nem nagyon használtam, kb egy 5km próbára csak. Nem volt vele semmi gond. Jelet kb 1 perc alatt talált, útvonal tervezése meglepően gyors volt (wayteqx850-hez képest), Kanyarokat időben jelezte, nem vesztette el a jelet sem, házszámra pontos volt.
Igo primo 9.6.7.235654 és változat van rajra Navteq 120522 térkép.
Érdekes tartót adtak hozzá, mind a két fele tapadó korongos, így bármekkora eszközt rálehet cuppantani, elég sok irányban is mozdíthaó.
Mivel mindkét oldalán van kamera a gépnek, lehet vele driving records felvételt csinálni is. Magyarul rögzítheted kamerával azt, hogy merre jársz a kocsiddal, kb mint az amcsi rendőrautókon van.
Kijelzője egész jó, de napos helyen nagyon türöződik, még szobában is sokszor látom magam benne. Filmeket, mobilos netes oldalakat szépen megjeleníti, de hagyomás oldalaknál zavaró tud lenni a sok görgetés, nagyítás, hogy rendesen lásd a tartalmat, de szerencsére a sok oldalnak van mobilos változatuk, azok mesésen festenek rajta.
Wifis routerrel használom, gond nélkül csatlakozik hozzá, gyorsan betölti a tartalmakat, főleg a mobilosokat, hagyományosnál kicsit gondolkozik, kb 5 másodperc, de cserében az egész oldalat bevágja, utána nem lesz vele gond.
Rengeteg alkalmazást lehet hozzá letölteni a google play-ből, és szépen futnak is rajta.
e-könyv olvasó része gyönyörű, játékokat nem próbáltam csak ami rajta volt gyárilag. Az angry birds tökéletesen ment. Filmeket is szépen lejátszott, ki lehet választani, hogy szoftveresen vagy hardveresen kódoljon.
Az aksija legalább 4 óra nyúzást bír, értsd wifi+ videók, (ez saját tapasztalat) de gyártó szerint wifi nélkül akár 6-7 óra is lehet.
Kinézetre a gép tetszetős, de elég gyengusz műanyagból készült, kicsit nyikorgós és a sötétben átlátszik némi fény a hátulján.
A készülék magyar nyelvű, de alapból kínaira volt állítva, de meglehet találni benne szerencsére a magyar nyelvet így is. Sok kínai alkalmazás volt rajta, de ezeket is le lehetet szedni gond nélkül.
A csomagban kaptam hozzá, autós szettet( tartó+töltő) mini usb kábel, hálózati töltő, egy kis védő tasak, pár képernyővédő fólia. Ez volt 113 dolcsi. Eddig nagyon elégedett vagyok a géppel, bőven megérte az árát!
Hátránya annyi volt, hogy kb 1 hónapig jött kínából, illetve usb kábelen nem tölti magát. Készülék hangja sem túl hifi, de fejhalgatóval már rendben van.Én is bizonytalan voltam a vásárlásával kapcsolatban, ezért utána is néztem a neten alaposan, de csak jókat írtak róla. Nem is bántam meg egyáltalán.
Rengeteg változat létezik belőle, Pd10, pd20, illetve 3G-és vagy tv tuneres, kinek milyen igénye van.
Csomó videó van fent a youtube-on is róla:Kb ennyi! :-)
Üdv!
-
ametza
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég rendeltem kínából egy FreeLander PD10 deluxe tablet gépet!
Tökéletesen megvagyok elégedve vele. Remekül működik rajra minden, még az igo primó is szépen fut rajta. Jelet is egy perc alatt talál általában. Autós tartóval és töltővel együtt volt 113 dolcsi, ami kb 25 ezert FT. Szerintem bőven megéri az árát, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Viszont szeretnék venni bele egy 32 GB memóri kártyát. Adtlapban 32 gigás micro sd írnak amit még tud kezelni, csak abban nem vagyok biztos, hogy tudja-e a SDHC kártyákat is?
Elméletileg HC jelőlés a High capacity jelenti, szóval ez a lapján tudnia kellene.Erősítsetek már meg, hogy jól gondolkodom!
Köszi előre mindenkinek!
Ja ezt venném bele:
-
Magnat
veterán
válasz
tomi5244 #21735 üzenetére
Inkább csak kevés van amiben van gps...
FreeLander PD10 Leader
Hdmi, BT, GPS, ips kijelző, USB host, külső 3g support. Tegra 2, 1 giga ram, ICS, mi kell még? 169 usd-ért mindez... ok, van ennél gyorsabb SOC, de szvsz még nagyon vastagon használható kategória a Tegra2. -
ametza
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gépről? :
7inch tablet pc freelander PD20 GPS mid A5 Dual Core Mali400 1GB 8GB 1.2GHz Android4.0 Car recorder+OTG cable+protector film
AZ ÁRA 30 ezer Ft ALATT VAN!
Érdkelne, hogy az előző verziójának "mid pd10" mennyire volt pontos, használható a gps része, illetve igo primóval működik-e!?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
GrooveHero #18860 üzenetére
az alap pd10-hez tökéletes a régi nokiák töltője (az a nagyonnagyonpici végű)
(#18885) tjb007
Nekem az Ulock root a pd10-re azt mondta, hogy már rootolva van, akarom-e ismételni. -
mipityu
tag
válasz
Mandarinn #18796 üzenetére
Gondolkodtam a Freelander PD10 Tegrás változatán, illetve a pandától azt is rendeltem, mondtam le, de aztán megtaláltam ezt a PIPO U1-et és a 7"-en 1280X800, a JB és a 3066 nagyon megtetszett. Ja és alu hátlap. A méreten kívül azt tudja, mint az A500-am tudott. Harmad áron.
Én inkább megveszem Kínából.
Nagyjából 100+ vásárlásnál tartok, javarészt Kína (Hong Kong), 1x faragtam rá egy kb. 25.000 Ft-os telefonnal, de azt is el tudtam adni egy húszasért. Nem rossz volt, hanem a leírt paramétereket meg sem közelítette.
A pandától szerdán kértem vissza a pénzem. Mikor múlt vasárnap megrendeltem beleírtam, hogy ha nincs raktáron, illetve szerdáig nem küldik (Ők írják, hogy postázás 1-3 nap), akkor töröljék a rendelésemet. Szerdán még mindig paid volt a status. Írtam, hogy storno. Válaszoltak, hogy rendben, nézzem a számlámat. Az előbb jelent meg a kiengedett összeg a számlámon. Azért nevezem kiengedettnek, mert ilyenkor még pénzmozgás nincs, csak a fogadó bank levette a foglalást (internetes kártyával fizettem, nem PayPallal) és a foglalt összeg ettől kezdve újra az enyém. -
mipityu
tag
válasz
Osynho #18778 üzenetére
Én a Pandán szerdán mondtam vissza másodszor egy tablet rendelést és ezek után soha többet panda. Tudják Ők is, hogy bűnösek, mert szó nélkül elindították a visszautalást. Megírtam nekik, hogy már megint (hanyadszor is?) olyan árút adtak el, ami nincs a birtokukban és fogalmuk sincs mikor lesz (most egy PD10 volt a rendelés, a Tegrás). Érdekes pl. a Gadgetgreats-nél van árukészlet jelzés és ami in Stock, az van is - 3 napon belül küldik (és náluk volt is PD10, azért a pandánál rendeltem mert a GG-s árba belefért még egy 16GB microSD is). De ugyanígy korrekt a kijelzés és a küldés a Tinydeal-nél is, meg még van sok-sok kínai bolt, ami korrekten üzemel. De a panda az egy rakás kaki.
Végül is a TD-ről rendeltem egy PIPO U1-et, in Stock írta, kiváncsi leszek szerdáig feladják-e. A Ramos W17 Pro jött tőlük, bemondásra pótolták a hibás töltőt is (előfordul hiba, de szerencsére USB-ről is töltött, illetve a levágott töltőkábelre ráforrasztottam egy USB dugót és az 1.2 Ah-s Sensation töltőjéről töltöttem, amíg el nem adtam. Érdekességképpen: nem jött meg a töltő az eladásig, odaadtam vele a Sensation töltőfejét és amikor megjött a gyári, akkor visszacseréltem :-) A Sensationt ritkán töltöm direktben, van 2 tartalék akkum és a gyárival vetésforgóban cserélem és egy külső töltővel töltöm őket.18779 csibe1: ha nem akar működni az SD, bele kell tenni egy digitális fotó masinába, azok mindent megformáznak vakon és utána már jó szokott lenni. Ha jó az SD.
18781 szilchi: amit linkeltél az jó, mini kell hozzá.
-
Szőröstalpú
tag
Tabletet szeretnék venni (eddig nem túl meglepő
). A főbb szempontok: 7" IPS, Bluetooth, GPS. Nem nagyon vannak pont ilyen gépek, a specifikációk alapján a Freelander PD10 leader tűnik a legszimpatikusabbnak. Tud erről valaki valamit?
-
mipityu
tag
" én is a freelandert néztem ,de jobb a tegra2 mint a másik...? "
Melyik másik, mire gondoltál? Freelander-ből van egy rakás, PD10-ből is. Nem tudom miért kell nekik vagy 5-6 teljesen különböző konfigot (talán a tok azonos) ugyanúgy nevezni.
Volt már Frelander PD10-em, de ez ugyanazon a jelzésen kívül teljesen más. -
mipityu
tag
Ma megpróbáltam lemeríteni, mert beragadt az akku szintjelzőm (sikerült helyrehozni, hallod Crytek?).
3x játszottam le Youtube klienssel a Metallica több mint 2 órás koncertjét.
40% fényerő, folyamatos internet kapcsolat, full hangerő.
Böngészéssel kapcsolatban csak az alapokat használom, a gyári (alighanem Chrome, mert bejelentkezik a google account-omra) flash-sel is rendben múködik.
Megjelent egy amerikai srác által átírt ROM, ez már minden szempontból kifogástalan.
Már a 0705-ös ROM-ban megszüntették a bizonytalan pozicionálást, ebben már jó a wifi is és megszünt repülő módban a pattogás.Ennek ellenére megy a piacra, ma megrendeltem egy Freelander PD10-et ismét.
De ez már a Tegra2-es, GG-s IPS-sel, cserélhető akkuval, GPS-vel, BT-vel és van benne magyar nyelv is. Az Ainol csak igéri (hogy visszateszi-e az még kérdés) a magyar nyelvet az Aurora II.-re. -
Magnat
veterán
Hi,
láttam visszakeresve, h pár ember rendelt innen PD10 Freelandert, de azt nem tudom, h ez a Tegra2 kiszerelés van-e vkinek? Ha igen, mik a tapasztalatai vele? Csak azért kérdezem, mert ha jól működik, akkor ezért az árért az eddigi legjobb tab amit láttam.
-
arnyekxxx
veterán
nem tudom volt-e már, kijött a PD10 gps+3G dualsimes verzio 1024x600as felbontással 170$ért
-
epy
csendes tag
Sziasztok!
PD10 FreeLander-hez tudtok letölthető XP-s drivert hogy az 'USB hibakeresés' működjön? Letöltöttem az Android SDK-t de nem tudom hogy hol tudom vele letölteni.
Előre is köszi
-
mipityu
tag
válasz
szilchi #16794 üzenetére
Gratula hozzá.
OTG átalakítót mindenképpen be kell szerezned, anélkül nem tudod a 3G sticket felismertetni vele. Arra figyelj, hogy micro vagy mini USB, a Tiedhez MINI kell. A micro íves trapéz, a mini kettős, szögletes trapéz. Ha Kínából rendeled nézd meg a képen is mert gyakran elírják.
Toknak keress egy 7" tablethez való tokot. Pl. ezt. Nekem már a 2. jön belőle. Nem egy szuper minőség, de nagyon lapos, akkora mint a tablet. Az elsőt megfaragtam a PD10-hez, de nem kellett az új gazdájának. Az Aurora kezelő szervei máshol vannak, ezért rendeltem a 2.-at, azt meg majd ehhez lyukasztgatom ki.
16796 Crytek 6 órával vannak előttünk, vagyis most Náluk 20:15 van.
-
Sanzaa
senior tag
-
Sanzaa
senior tag
Pandawill.com
[Share] Coupon Code: PD102012
Discount: 16% off
Duration: 3 Days from now onONLY For [link]
Meg a fehérre is. A facebookon írták -
arnyekxxx
veterán
PD10 belülről:
Az adatlap szerint 3ezres aksi a cimke szerint 2700as
pandawill-fórumos kép
-
-
mipityu
tag
válasz
freemanone #14440 üzenetére
-
vamzi
senior tag
Ha esetleg érdekelne valakit PD10 FreeLander Tablet PC 7 Inch Android 4.0 1.2GHz 512MB RAM 8GB 1080P White $79.99ért.
-
mipityu
tag
Ha megengeditek beírom, hogy én miért használok tabletet.
Munkahelyemen (mh) 19"-es monitor, otthon (o) 32" tv monitorként, mindkettő PC-vel. Laptopot, notebookot egyszerűen nem tudom megszokni, nem szeretem. Mindkét helyen használhatok wifit.Volt 10"-es tabletem (Acer A500), túl nagy és drága volt - eladtam.
Most egy 7"-es PD10 Freelandert használok, de már megrendeltem a Ramos W17 Pro-t.
Mh: nem akarom beállítani a személyes dolgaimat (levelező, jelszókezelő, könyvjelzők, stb.), ezért ha kell valami a tableten elérem.
O: lefekvés után ha még eszembe jut bármi, amihez információ kell - ott a tablet. Olvasni is szoktam elalvás előtt - van hogy 1-2 órát is - elsősorban regényeket - tablet.
1-2 havonta, ha kimozdulok otthonról - pl. Anyukámhoz - tableten majdnem mindent elérek - ha szükséges. Ilyenkor tényleg csak a legszükségesebb esetben használom. Ha kell hozzá net a telefonomról kaphat.Köszönöm a türelmeteket. Hátha valaki kedvet kap a tablethez a fentiek alapján :-) Bár aki ezt a topikot olvassa, az már fertőzött :-)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
mipityu #13681 üzenetére
Az ehavi frissitést tetted rá? Én tegnap tettem fel az 2012.05.03-as firmware-t, ezzel a marketből play lett de egy halom program ami fent volt korábban a gépen, nem kompatibilis cimkét kapott. konkrétan pl az appbrain se megy fel a Play-ből, simán apk-ból meg szó nélkül.
a proci nekem is igy skálázódik, lentebb venni nem tudtam.
Van valakinek ötlete, hogy mi alapján találja a market Play kompatibilisnek a programokat, és át lehet-e verni valahogy? Én annyit látok a Playen, hogy a SXZ-PD10 helyett SXZ-PDX0-01 lett a neve.
-
mipityu
tag
Továbbra is segítségre lenne szükségem.
A tablet PD10 Freelander.
Gondolom a smooth-ság érdekében a minimális processzor frekvencia 343 MHz. Ennek következtében még alapjáraton, repülőmódban is igen magas a fogyasztása. Ezt hogyan lehet lejjebb venni - nem gond ha nehezebben pörög fel - hogy lecsökkentsem a fogyasztását.
Rootolva van. Mit kell átírni és hol? Ha ilyen egyszerű és tudod a megoldást légyszíves zaklass itt, vagy privátban.Kiegészítés: arnyekxxx jelzésére alapállapotra hoztam a tabletet, de így is 5%-ot merült 7,5 óra alatt, repülő módban. Ez már jobb, de még mindig nem az igazi.
arnyekxxx: megnéznéd a Tied milyen frekvenciákra van skálázva? Az enyém 343-1200 MHz. Ez nem az eredeti - amivel érkezett - firmware, ráengedtem a gyári frissítést. Természetesen a rootolást kivéve, minden gyári.
-
mipityu
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
PD10 Freelander a tablet. Két hibát találtam benne, amik engem zavartak. Az egyiket a density-t megoldottam. 240-ről levettem 160-ra, így már kisebbek lettek a betűk és az ikonok.
A másik: gondolom a smooth-ság érdekében a minimális processzor frekvencia 343 MHz. Ennek következtében még alapjáraton, repülőmódban is igen magas a fogyasztása. Ezt hogyan lehet lejjebb venni - nem gond ha nehezebben pörög fel - hogy lecsökkentsem a fogyasztását. Tudom kikapcsolt állapotban nem fogyaszt, de 3 perc a bekapcsolás. Ezt szeretném elkerülni. Legyen repülő módban, készenlétben legalább egy hétig :-) Ha megoldható.
Rootolva van. Mit kell átírni és hol? Ha ilyen egyszerű és tudod a megoldást légyszíves zaklass itt, vagy privátban. -
mipityu
tag
válasz
tvamos #13196 üzenetére
Na most lett elegem ebből az "olvasásra 4:3" mániából.
A könyvek méretét - bizonyos korlátok között - nem véletlenül tartják kis méreten.
A cél, hogy a sorok csak olyan hosszúak legyenek, hogy a végigolvasásuk ne járjon fejmozgással (természetesen ettől speciális (pl. képzőművészeti kiadás) esetekben el lehet és el is térnek). Erre ideális még 10" esetén is a 16:9. 7"-es képernyő esetén nagyjából mindegy, de 10"-esnél mindenképpen a 16:9 a jobb, mert 4:3 esetén már nem tudod csak szemmozgással követni a sort.
Ettől függetlenül természetesen mindenki olyan tabletet használ olvasásra, amilyet akar. Nekem volt Acer 500 (16:9) is, jelenleg PD10 (16:9) és mindkettőn (sőt a 4,3"-es 16:9-es Sensation-ön is) probléma nélkül olvasok. Regényeket. Igaz a huszon akárhány év alatt (mióta számítógépet használok) hozzászoktam a képernyőn olvasáshoz.PD10 Freelander - Skype próba.
Tegnap délután kipróbáltuk, de egy aag lakóhelye közelében alakuló vihar kétségessé tette a tesztet.
Én a PD10 oldalon ültem. Amit eddig sikerült kideríteni: ez volt a tesztelt készülékek között eddig a legjobb. Én már délelőtt is kipróbáltam Melbourne-i barátommal. Részemről (fülhallgató csatlakoztatása után) teljesen jó volt a bejövő kép és hang is. Saját hangszórójával halk. A mikrofon minden esetben a beépített. Péter szerint a kép gyenge de látható, értékelhető volt (0,3 megapixeles kamera - nincs csoda), a hang érthető.
Aag-gal, ha Ő nem kapcsolta be a kameráját, akkor a kimenő kép lsd. Péternél és mindkét irányú hang kifogástalan volt. Ha Ő is bekapcsolta a kameráját, akkor az én hangom szétesett. Elvileg az Ő oldalán 20/2 a net, nálam 50/5 (mindkettő megabitben értendő), de egy Náluk kialakulóban levő vihar miatt (légkábel) egyszer meg is szakadt a netje, ezért gyanús lett, hogy nem stabil sávszélesség okozhatta a hibát. Ma újabb teszt, remélhetőleg "ideális" körülmények között. -
arnyekxxx
veterán
válasz
arnyekxxx #12884 üzenetére
ez itt most az én kinábólmegjöttkicsomagolós-kipróbálos részem
Nézegettem a pd10-re fóliát, de olyan ami pont passzol / nem is tul kicsi, égen-földön nem volt.
Ez lett a kiválasztott, le kellett vágni a hosszabbik oldalon pár mm-t, de üveglapon a snicer tökéletesen megoldotta, szépen felsimult, a borotválkozótükör csillogós kijelzőből kellemes matt felületet csinált, végre nem tapad az ujjam húzáskor, elégedett vásárló lettem
-
mipityu
tag
Sziasztok!
Megérkezett a PD10 Freelander.
Első benyomásaim - láthatóság, sebesség, használhatóság - jók.
2900 Antutu pontot kapott, ami szvsz. alap dolgokra elég. -
sittes79
addikt
Sziasztok,
PD10 és ICOO D50 között vacilálok, melyiket vegyem szerintetek?
-
tvamos
nagyúr
válasz
DemonDani #12371 üzenetére
Ha ez igaz:
"A PD10 -nél maradva van egy Quadrant és kb. kifújt."
es miet ne lenne az, akkor ez a processzor semmivel sem jobb, mint egy jobbfajta 1.2-1.5GHz egy magos SoC. Meg esetleg a fogyasztassal meg lehetne magyarazni a dolgot. De csak vakitjak a parasztot, hogy ket magos, akkor ez tuti JOBB!Na ezt kifejtettem!
-
tvamos
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
szabi__memo #12363 üzenetére
Például az A8 -nál erősebb és jóval kevesebbet is fogyaszt, szóval nem igazán lehet gyengének nevezni.
(#12364) DemonDani
A PD10 -nél maradva van egy Quadrant és kb. kifújt.
A fene sem tudja, hogy pontosan hol a helye. Nem is nagyon alkalmazzák, most, hogy jön a másik kettő kétmagos még inkább nem fogják szerintem. Tesztelni csak azonos feltételek mellett lenne értelme ahhoz, hogy tiszta, egyértelmű eredményt kapjunk.(#12367) DemonDani
A SmartQ elég jó tableteket csinál (minőségre is), plusz a TI SoC is jóval támogatottabb.
Amit linkeltél az sem rossz de kell még neki egy kis idő neki (remélhetőleg nem sok).(#12368) Imy
A kettő egymásnak a közelében sincs de nem gond
-
DemonDani
addikt
válasz
tjb007 #12340 üzenetére
van erre valami mérés már?
Elég nehéz elhelyezni ezt a furcsa cuccotCortexA5 de kettő is meg elvileg 1,2 GHz-et ír de mintha nem lenne annyi valóságban csak 800 talán. De mintha az MSM7227A 30%kal lassabb mint az MSM7230 ami alapján akár gyorsabb is lehetne már a 800x2 mint az 1 GHz-es A10, csak nemtom mennyire skálázódna mindennapi használatban ICS elvileg már elég jól kihasználná.
Bár én sem a PD10-et venném, mert nem elég h kinai ily módon még zsákbamacska is
(#12362) tvamos
ezek a kinai gyártók egy valamit néznek és azt bizony könnyű áttekinteni4,99$ jobb mint az 5,99$
-
tjb007
nagyúr
válasz
arnyekxxx #12349 üzenetére
Először is az A10 a SoC elnevezése, nem magot jelöl.
Ez a teljesítménykülönbség akár már böngészés közben is előjöhet vagy úgymond a processzorigényes folyamatoknál.(#12350) Imy
Valamennyivel kevesebbet de a fogyasztást ugyebár nem csak a processzor határozza meg. Ezt csak akkor lehetne pontosan kideríteni ha azonos feltételek mellett le lenne tesztelve.
Netezgetni, filmet nézni, ebook -ot olvasni elegendő a PD10 -ben található SoC. -
tjb007
nagyúr
Attól még, hogy valami két magos nem jelenti automatikusan azt, hogy jobb is.
A PD10 -ben lévő SoC két Cortex-A5 magot tartalmaz amik az ARM11 -es processzormagok leváltására hivatottak. Az energiaéhségük is jóval alacsonyabb mint a Cortex-A8/A9 magoknak, úgymond az energiatakarékosságra lettek kihegyezve és nem a teljesítményre. -
arnyekxxx
veterán
Ha már PD10 Létezik program ami le tudja tiltani a hardveres keresés gombot? Pont ott van ahol az ujjam tartani szeretné a tabot és naponta 20x feldobja nekem a gép a keresés ablakot.
-
arnyekxxx
veterán
Gyorsjelentés: PD10 az Unlock Root-al (az android sdk-s driver felrakása után) két kattintással rootolva.
-
tjb007
nagyúr
válasz
DJGABI #12080 üzenetére
Lényegében igen de azt azért nem ár tudni, hogy a tesztelt PD10 -ben max. 800MHz -en járnak menni ezek Cortex-A5 magok holott a TCC8923 magonként képes 1,2GHz -en (amúgy ez a maximum) is működni.
(#12081) Sanzaa
Van külön kínai mobil topik is, ezek lehetőleg legközelebb már menjenek oda, hadd maradjon már meg ez a topik csak a tableteknek ( meg még esetleg a médiaboxoknak)
-
arnyekxxx
veterán
-
DJGABI
addikt
1. előttem is leírták már, de a Paladint inkább ne.
2. dealextreme-ről tabletet inkább ne (RC helim csomagolása sérült volt, benyomódott, a legutóbbi rendelésem tőlük 3 hónap után jött meg, ráadásul az is lehet hogy vámon megfogják)
3. ilyen nagyon-nagyon noname (értsd 2.,3. amik már-már OEM, márka nélküli) cuccokat inkább ne. 100 dodó körül ott a PD10 FreeLander [link] [link], ahogy olvasgattam innen a topicból is rendeltek már páran [link](#11966) arnyekxxx multitáccsra természetesen FruitNinja
ha a gyárinál lejjebb akarod venni a fényerőt: RootDim [link]
-
arnyekxxx
veterán
Gyakorlati életben van előnye az 5 pontos multitácsnak, van olyan program ami kihasználja?
PD10 tapasztalat, az ősrégi nokia 6101 töltője passzol bele és (ha lassaban is mint a sajátja) de fel is tölti. bekapcsolt wifivel, netezve, programokat telepitgetve, videotesztelgetve 0 fényerővel (beltéren bőven elég igy is, éjjel, lekapcsolt villanynál jó lenne -50 lehetőség is) olyan 5 órát megy el.
-
arnyekxxx
veterán
Megjött a pandátol a pd10, ezt már ezen irom: ). A rendelėstöl 13 nap telt el. Elèg fura ezen irni rendes bill utãn. Van androidra valami tesztprogram mint pcn az everest amivel mindent meg lehettudni a belėröl?
-
mipityu
tag
Csak tájékoztatásul.
A múlt hónap 16.-án Focalprice-tól vásárolt és a levelük szerint 18.-án elküldött tablet "eltünt". Barátomnak (ausztráliában él) azt válaszolták telefonos érdeklődésére, hogy a tracking number crackelt - bármit is jelentsen ez - de hosszas rábeszélésre visszautalják az árát. Ha nem, még csak jövő héten jár le a PayPalos 45 nap, visszakövetelem rajtuk keresztül.A 6.-án Pandawillnél megrendelt tablet árát is visszakértem. Jövő héten 26.-ára igérték, hogy talán lesz. Érdekesek ezek a kínai boltok, olyasmit árulnak, ami nincs a birtokukban és ezt nem közlik előre.
A PD10 Freelandert végülis tegnap megrendeltem az itt linkelt eogift-től, miután kérdésemre közölték, hogy van raktáron és 3 nap a csomagolás. Kiváncsi leszek, 8 dezsőért 7-12 munkanapos érkezési időt ígértek.
Ezek után csak akkor rendelek valamit külföldről, ha előtte pozitív a raktárkészletről a visszajelzés.
koncsik A csomagok jelzésével nincs baj, minden kínai giftet és alacsony értéket ír automatikusan rájuk. Tapasztalatom szerint a magyar postán keresztül érkező csomagok általában vám és áfa nélkül átjutnak a vámon. A csomagküldősök ellenben szinte mindig fennakadnak.
-
Mittu88
senior tag
Erről az oldalról tudtok valamit? [link] Inkább innen venném a PD10-est, mint andawill-ről, arról nem sok jót mondtatok.
-
Mittu88
senior tag
Most nézem amúgy, a minimum order ennél a PD10 FreeLandernél 20 darab. Annyira azért nem lenne szükségem, ezért az esélytelenek nyugalmával megkérdezem, van-e 19 ember rajtam kívül, aki igényt tartana egy ilyen bestbuy-ra?
-
mipityu
tag
PD10 FreeLander GPS Tablet PC 7 Inch Android 4.0 1.2GHz 1GB RAM 8GB 1080P
A fenti tabletet megvettem (kifizettem) 04.07.-én a Pandánál, de a mai napig feldolgozás alatt van a megrendelés. Barátom tegnap Melbourne-ből (az angol nyelv perfekt használata miatt Ő) felhívta őket (Ő is rendelt 2, egyet magának egyet a feleségének) és azt a választ kapta, hogy nincs készleten, most éppen keddre várják.
Ha valaki rendel tőlük - ugyanúgy mint néhány hete - számítson rá, hogy megveheti a semmit és majd _valamikor_ kap is valamit. Én valószínűleg visszakérem a pénzem, játsszanak, tőzsdézzenek a saját pénzükkel.Kapacitív tollakat nagyon jókat lehet venni az eBay-en, fillérekért. Sajnos akitől legutóbb vettem azt kirúgták (elküldte és meg is kaptam a 4 tollat), utána kell nézni ki árul még abból a típusból. Nagyon jól használható, van egy eredeti, amerikai i-hez készült tollam is, azzal vetekszik (az ára nem) :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged