- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew31
senior tag
Régi, de én csak most találkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mekkora az a legkisebb felbontás, ami egy 50x75-ös méretű printhez szükséges?
Találtam egy oldalt, ahol ajánlott felbontásnak 1800x2700 pixelt írtak. A fotókat kiállításra printeltetem.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Aaron14
őstag
válasz tikshow #20259 üzenetére
Nikon D90-em van, ami 4288x2848 pixelt tud. Eddig ez bőven elég volt az 50x70 cm-es mérethez. Van egy kép, amiből vágnék, kb. a kép 30%-át, viszont ugyanúgy 50x75 cm-es méretben kell kiállítani, amekkora a többi. Kérdés, hogy mennyire lesz észrevehető a különbség.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
N0zer0
senior tag
RGB színkódolású PNG képet szerettem volna CMYK-s JPG-vé alakítani. Linuxot használok, nincs foudousapom, ezért a linuxos imagemagick program parancssori konverterével konvertáltam, Adobe WebCoatedSWOP2006Grade5.icc profilt használva. Jó is lett az eredmény, a színek is szépek maradtak, de túl nagy a JPG kép, 4MB, míg ha sRGB-vé konvertálom, akkor 1,1MB, ha pedig GIMP-pel mentem RGB JPG képpé, akkor megfelelő beállításokkal belefér 250KB-ba, úgy, hogy nincs szemmel látható romlás
Azt értem, hogy egy 24 bites JPG kép a 3 színkomponens miatt kisebb, a CMYK meg 4 komponens (8 bites mélységnél 4×8=32 bit), így valamivel mindenképp nagyobb lesz. Nem lehetne ezt kisebbre összenyomni? Arra gondolok, hogy az imagemagick cseszi el a tömörítést.
-
N0zer0
senior tag
válasz N0zer0 #20267 üzenetére
Az imagemagick azt írja, hogy 92% a JPG minősége. Levetettem vele 10%-ra, de a kép még mindig majd 3 MB. Valaki kipróbálná Photoshopban, hogy egy kb. 2000x2000-es felbontású RGB PNG képet (az enyém egy jó minőségű, közeli önarckép) elment CYMK JPG-be, és megnézné, hogy mekkora lett a file?
-
N0zer0
senior tag
Ha meg nem ICC profillal konvertálom, hanem csak simán, profil nélkül (-colorspace cmyk), akkor a CMYK JPG csak 1,3 MB. Nem értem, hogy miért van ekkora különbség. A logikus az lenne, ha 4:3 arányban lenne nagyobb az CMYK-s kép.
Esetleg a profilt kódolná bele a fájlba? Mert az csak 650KB.
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Kezdő Photoshopos vagyok, hogy lehet a háttér helyére áttetszőséget varázsolni?(vagy átlátszó?)
No Sana No Life
-
BonFire
veterán
válasz CJ4567 #20271 üzenetére
Q1: Duplaklikk a Layer palettán a Background névre, majd a felugró párbeszédablakot leokézva kapsz egy szerkeszthető réteget. Annak aztán nekieshetsz (ha vagány vagy) radírral, vagy (ha kifinomultabb vagy) ecsettel és rétegmaszkkal.
Q2: Azért azt nem ártana tudni, hogy miféle videóról van szó! Konténer, kodek? Mert nem szeret ám mindenfélét. BTW, videót videoszerkesztőben praktikus szerkeszteni. Ps-ben a videó és a 3D szopóág.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
CJ4567
nagyúr
Újabb kérdésem van: Ha beillesztek egy képet, akkor annak a hátterét hogy lehet áttetszővé beállítani?
No Sana No Life
-
ViZion
félisten
válasz CJ4567 #20278 üzenetére
...a background layert törlöd. Ha fotó és annak a hátterét szeretnéd törölni, akkor kijelölés, törlés. Mentéskor save for web és png 24 a megfelelő, transzparens engedélyezésével.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BonFire
veterán
válasz CJ4567 #20280 üzenetére
De ez nem így megy! Ha sose láttad még a programot, akkor mi hiába irkáljuk le, mit kell csinálni, bármilyen érthetően is fogalmazunk, bele fog törni a bicskád, amíg nem vagy tisztában a legalapvetőbb fogalmakkal, mint rétegkezelés, maszkolás stb.
Tutorialt találsz bőven az 1 hsz-ben, onnan kéne elindulni, mert nem fogsz másképpen boldogulni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Pityu.
nagyúr
Hogyan lehet kivágni képről embereke,úgy lenne hogy a képen 4 ember lenne a lényeg de egyben vannak kettesével ide linkelem a képet inkább
És nem tudom hogy lehet e őket valahogy egymáshoz közelebb is rakni meg a méretüket csökkenteni,mert egy másik háttérre mennének.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
indigo
aktív tag
Belefutottam egy érdekes dologba PS6 (magyar) használata közben. Megszerkesztés után a képeket kinyomtattam PS6-on keresztül a Fájl menü -> Nyomtatás menüpontra kattintással. Időközben rendet tettem az íróasztalomon és helyet cserélt a monitorom a nyomtatóval. A korábbi monitor-laptop-nyomtató sorrendről nyomtató-laptop- monitor sorrendre változott balról jobbra. Ez csak azért érdekes, mert Win 7-et használok és jobb egérgomb asztalra->Képernyőfelbontás, majd a megjelenő A képernyők megjelenítési módjának megváltoztatása panelen a bal oldalon levő monitort áthelyezem a jobb oldalra. Így az egérkurzort jobbra vonszolva simán átléphetek a jobb oldalon levő kiterjesztett monitoromra.
Namost innentől kezdve nem hozza elő a nyomtatási panelt
Ha visszaállítom, hogy a A képernyők megjelenítési módjának megváltoztatása panelen bal oldalon szerepeljen a monitor (holott valóságban ugye a jobb oldalon van), akkor meg működik.
Összefügg-e ez valamivel, amit nem említettem? Vagy mi lehet a hiba? Találkoztatok-e már ilyen problémával? -
zho-lee
addikt
Üdv mindenkinek!
Tudom, nem megfelelő topicban vagyok, de nincs hasonló a ph-n, és arra gondoltam, talán itt tudtok ajánlani nekem egy másik topicot, ahol segítséget kérhetnék.
(ph-n nem találtam ehhez való topicot)
Sikerült ma egy "elrontott mp4" videót csinálnom a telefonommal, de persze fontos lenne.
Az első 5 google találatot végig zongoráztam, de semmi eredmény, pedig ez, ahogy látom, előfordul mással is..
Nagyon köszönöm, ha tudtok ebben segíteni"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
-
*Ropi*
félisten
válasz zho-lee #20294 üzenetére
Mondjuk ez nem az a topic, de ha esetleg elárulnád, hogy pontosan mi történt: milyen telefon, milyen videóformátum milyen beállításokkal, milyen memóriakártya, stb...? Mert az is lehet, hogy a memóriakártyád haldoklik, akkor pedig adatmentésre lesz szükséged, nem szimplán csak videó javításra. Pontosan mit tettél, amikor ez bekövetkezett?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
zho-lee
addikt
válasz *Ropi* #20295 üzenetére
Köszi!
Szóval, androidos telefon, a videó mp4 formátum.
Ami után leállítottam a videó felvételt, egy pár pillanatig még szöszmötöl ilyenkor a telefon (több, mint 3 perc a hossza a videónak), hogy elmentse.
Ekkor történt a baj, kicsúszott majdnem a kezemből a telefon, és persze pont a vissza nyílnál tudtam elkapni, ami az alkalmazás kilövését hajtja így végre hosszan nyomásra.
A végeredmény lett egy xy.mp4.tmp nevű videó, amit a telefon a saját 3 féle lejátszóval nem tud lejátszani (az mp4-re való átnevezés után sem).
Tegnap gugliztam, és a video repair nevű javító progit megtaláltam, de az sem tud hozzányúlni.Persze a felvétel a két pici lányom, klassz lenne ha kinyerhető lenne belőle valami.
Ezért kértem itt tanácsot, hogy hátha van erre is trükkötök, vagy esetleg egy hely/topic ahol értenek hozzá.szerk: telefon SGS3/android 4.4.2, sd: samu 32Gb sdhc talán még egy x van a nevében.
(ezen kívül -normál módon kiváló videókat készít)[ Szerkesztve ]
"Motoron 5 perc alatt néha többet élek át, mint más egy egész élet alatt.."
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest