- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz frisco #20755 üzenetére
No offense, csak fordítva ülnek kissé a lovon. Képlicencre sajnálnak 12 dollárt kiadni, miközben az egész projekt százezrekbe fáj, és tipikusan ezek azok a dolgok, amelyet csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni – hogy még szép is legyen –, ráadásul az így felhasznált kép mindenképpen jogsértő marad. Ha illetéktelen kezekbe kerül, még per is lehet belőle.
Mi nem kizárólag a Ps-sel kapcsolatban tudunk tanácsot adni; közülünk sokak ezt csinálják fő állásban, és ismerik az ilyen tevékenységek árnyoldalait is. Érdemes hát megfogadni a tanácsot, és nem rögtön személy elleni támadásnak venni.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Ebben tudna valaki segíteni?
Köszönöm -
ViZion
félisten
válasz Richvargas #20761 üzenetére
Ilyen egyszerű dologra van PS-ben az Action. Létrehozod, kész. Összefoglalóban van tutorial a részletekről.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
pikszel
addikt
válasz Richvargas #20763 üzenetére
Például. A varázsszavak: photo stitch.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
veterán
Sziasztok!
A photoshop melyik hardver elemekre tamaszkodik a leginkabb? Magyarul minek kell jonak lennie h gyorsan mukodjon?
Koszi[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
ViZion
félisten
válasz Picturemaker #20767 üzenetére
+1
...és kvázi végtelen (de olyan 8-16 GB) ram. Korábban kitárgyaltuk, h HC usereknek lehet sokkal több ram, amire ramdisk és oda a skratch disk, ennél olcsóbb ezt SSD-re dobni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
veterán
Tehat, kell egy bika proci, sok ram, es ssd-re erdemes pakolni? Igaz?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
Arnold2
őstag
Sziasztok Urak!
Remélem jó helyen járok!
Nektek egy kis új-gyakorlat lenne, nekem jó pár óra meló, kétes kimenetellel.
Egy A/4-es lapon lenne egymás mellett 4 kártya hátlap (legénybúcsúra feladatos kártya).
A hátlapon a mellékelt lógó kellene h szerepeljen.
Móricka ábra, hogy hogyan kéne kinézzen ez a minta (villám helyett természetesen a sisak a két csákánnyal ).Előre is köszönöm szépen!
(Ha rossz helyen járnék, csak a jó topic fele irányítsatok kérlek )
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz Picturemaker #20767 üzenetére
Nono, ez bizony felhasználás kérdése. Ha emberünk sokat használja a Filter menüt különösen a Liquify -t akkor bizony el kellhet egy integrálttól combosabb VGA, mert procival ez kicsit lassú.
-
BonFire
veterán
válasz tikshow #20774 üzenetére
Kivéve, ha olyan, mint az én Radeon 4670-esem, ami a CS4 Liquify-ban csak nagy ciánkék foltokat mutatott, ha be volt kapcsolva a VGA gyorsítás. CS6-ban már jó, de ki tudja, mikor melyik fícsör fogja bemondani az unalmast.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Picturemaker
őstag
válasz tikshow #20774 üzenetére
Biztosan életszerű az a felhasználás ahol a júzer naphosszat "Liquifyozik".
A másik, hogy ha a VGA "segítség" engedélyezett, akkor bizonyos nagyítási lépéseknél (ahogy tekerem az egér görgőjét) rendesen szétcsesződik a kép. Totál életlen lesz, nyilván a VGA működéséből adódóan. Ez spec engem annyira zavar (sokat retusálok), hogy nem tudom így használni a PS-t.A másik ahol kellene a kraft, az a magas ISO-s képek zajszűrése. A általam használt pluginok nem támogatják a VGA használatát. Amúgy is, az Adobe nem igazán erőlteti ezt, illetve xarul áll hozzá. Pl. a Lightroom-ban nincs is ilyen opció, pedig ott elkélne a konvertálásnál a rásegítés.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
pufancska
tag
google segített, bocs
[ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
Sziasztok!
Egy kérésem lenne,még pedig egy képet kellene kiélesíteni.
Előre is köszönöm!
kép[ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
válasz Picturemaker #20783 üzenetére
Tudom én is próbálkoztam,pedig Z1-el lett fényképezve a kép......
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
PS-ben, ha Save as-al el akarok menteni egy jog képet, akkor egy kis felugró ablakban először rákérdez, hogy milyen legyen a kép minősége. Egy csúszkával tudok állítani 1estől 10es értékig.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez milyen minőséget állít ?
Konkrétan én most weblapot készítek és a nyitó oldalon egy nagy kép van. Ennek a képnek nagy a mérete 4MB körüli. Ezt le kellett csökkentenem kb. 500 kb ra, hogy könnyebben be tudja tölteni a böngésző a kezdőoldalt.
Betöltöttem a képet PSbe. Ezzen a save as mentéssel elmentettem, de úgy, hogy ezelőtt mindig 10es értékre tettem a fent említett csúszkát, de most meg 3asra. A kép mérete valóban 600kb lett, de minőségbeli romlást nem vettem észre.
Ezért kérdezem, hogy milyen minőségvesztésről van itt szó ?
köszönöm szépen,.
-
Orionk
senior tag
-
Met
nagyúr
Van egy aszfaltos hátterem, azon vannak szövegek és más grafikai elemek amiknek adtam mindenféle rétegstílust amitől olyan "rücskös" hatása van mintha rá lenne festve az aszfaltra, ebből kellene nekem png amin nincs rajta a háttér csak az alap, de ha kiveszem az alapot akkor nem látszódik a rétegstílus, hogy lehetne ezt png-be menteni?
Ilyesmire gondolok.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Orionk
senior tag
válasz Dluinet #20794 üzenetére
Nem kell írni semmit, mert ezek szerint lényegtelen a válasz.
Ebben kérnék szépen egy kis segítséget. ITT A KÉP
A képet a hőlégballont egy másik képről kivágtam quickselection tool al és áthúztam erre a város feletti képre.
Valamiért a körbevágott ballon körül látszódik a képének a jobb és alsó szélének a vonala, hogy hol végződik a kép.
Azt a két csíkot hogyan lehetne eltüntetni ?, és egyáltalán miért jelent meg?
köszi szépen.
-
BonFire
veterán
válasz Orionk #20788 üzenetére
OFF: Weboldalt reszponzívra illik manapság csinálni, így aki asztali gépen full sávszéllel nézi, annak tökmindegy, hogy 4 vagy 6 MB egy kép, aki meg mobilnettel nyomul, az nem köszöni meg neked az 500 kB-ost se!
ON: A JPG-tömörítés a színeket dobálja el. Minél erősebb a tömörítés, annál durvábban megfigyelhető az úgynevezett blokkosodás, ami még videón is ronda, állóképen meg valami über brutál xarul fest. Tesztképnek csinálj gradienteket, meg tiritarka, éles szélű alakzatokat. Azoknál meg fogod látni, ahol a színek találkoznak, hogy miféle pusztítást visz végbe a JPEG-tömörítés.
Én azt ajánlom, hogy ments 24 bites PNG-be, majd ezt tömörítsd mondjuk a TinyPNG-vel.
-
Orionk
senior tag
Mindkettőtök megoldása sikerült köszi. Most eltünt a ballon körüli vonal, ami a maszk szélét jelezte.
Most egy másik problémám jött elő.
Elmentem áttetsző PNG ként a ballont. Megnyitom PSben ezt a png képet, a ballont és a rétegeknél INDEX jellegű képnek jelzi és lakattal le van zárva. Ez miért lehet ?Így nem tudom másik munkafelületre egy másik képre áthúzni ezt a png ballont.
Előfordult már olyan, hogy ha megnyitok egy képet, akkor Background-nak olvassa be, de ha a rétegen kétszer kattintottam, akkor át tudtam alakítani Layer-re. Itt azt sem tudom
köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest