- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
YouTube kisokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
-
nem_tom
őstag
Köszi a tippeket, mindenképpen ki fogom próbálni őket. Viszont az utóbb javasolt beállításoknak megkérdezhetném a technikai hátterét, hogy miért gondoljátok ezeket nyerőnek?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz nem_tom #3557 üzenetére
Valószínűleg a CRF a CBR egy másik megfogalmazása.
CBR: konstans bitráta, az enkóder csak az adott képkockát figyeli, ez az I-frame-ek (adott időközönként teljes képkocka) rovására megy.
VBR 1-pass: változó bitráta, az enkóder futás közben igazítgatja a bitrátát, úgy, hogy az átlag kijöjjön, de az I-frame-ek és a részletesebb képkockák (pl. kameraváltás) előnyt élveznek, akkor megugrik a bitráta, ezt mondod meg a maximummal, hogy meddig, majd alacsonyabbon megy tovább.
VBR 2-pass: először az enkóder végigelemzi az egész videót, megállapítja a lehető legjobb tömörítési módot, majd egy második átfutással nekiáll a konvertálásnak. Ez akár ötszöröse is lehet futási időben a CBR-nek, de a legjobb eredményt adja.[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Murphistic
aktív tag
x264-nél a CRF inkább a VBR 1-passnak felel meg és az ajánlott kódolási beállításnak felel meg (pl. a konstans bitráta nem ajánlott)
Amolyan viszonyítási pont, hogy minden egyes képkocka azonos minőségű legyen. Aztán, hogy az enkóder milyen bitrátával oldja meg az már más tészta.
Egyébként az alacsonyabb CRF felel meg a jobb minőségnek. A 0 elméletileg a lossless, ha az enkóder támogatja.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Murphistic #3559 üzenetére
Na ez új. Viszont tök jó, hogy létezik. Akkor CRF 0, és nincs miért aggódni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
PuMbA
titán
CRF a legjobb, mert nem te döntesz a bitrátáról látatlanba, hanem az enkódoló az adott képkocka részletességéhez igazítja, így egy adott minőséget kapsz, legyen bármilyen részletes rész is a videóban. Egy bitráta megadása, ha alacsonyra lőjjük be, bajt okozna, hiszen egy maximum bitráta fölé ott nem mehet az enkódoló. CRF 0 teljesen használhatatlan és felesleges pazarlás, sehol sem ajánlják, nem lesz jobb minőségű semmi. 18 alá nem szabad menni semmilyen esetre sem. 21-22 a normális FullHD anyagoknál, ami nagyon jó minőséget ad, SD-nél pedig 20-19
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Rendereltem egy tesztvideót h.264-el High profillal 4.2 levellel CRF1.0 ami 88mbps lett. Ez lett belőle. Nálatok hogy jelenik meg? Nalam elég fura volt, eleinte nagyon fos. Aztán van egy youtube felbontás vezérlőm (Youtube High Definition) ami 720p-re volt állítva, de a megjelent kép így is fos volt, most átállítottam 1080p-re és nyomtam egy oldal újratöltést, így tökéletes lett a minőség. Viszont még továbbra sem értem, hogy más videóival nem volt ilyen, azokat mindig 720p-ben játszotta és teljesen jól jelentek meg az enyémek meg mint egy első generációs webkamera.
A fehér maximum szintje 255 a feketéé 0 !!! Teljes átfogás! Most már csak arra lennék kíváncsi másnál is ilyen? -
VoidXs
Topikgazda
válasz MrChris #3562 üzenetére
Ez két kép. Nem jelenhet meg nem tökéletesen, még 5 Mbps bitrátán sem. Nekem van olyan videóm, amit 1.2 Mbps mellett exportáltam, és Full HD-n is hibátlanul néz ki, mert bár az mozog, de csak 4 szín. Az összetettségtől függ a végső minőség, sőt, a zaj is nagyon sokat számít. Egy profi kamera felvétele sokkal jobban tömörül, mint egy mobilé ugyanazon a felvételen, hiába ugyanolyan éles a nyersük, mert a mobil zaja kinyírja az enkódert.
[ Szerkesztve ]
-
Samus
addikt
Változás történt Youtube-on (vagy a Chrome újított)? Igaz, mostanában elég ritkán ülök gép előtt (telefonról többet nézem), de azt vettem észre, hogy a háttérben megnyitott videók nem indulnak el automatikusan, hanem csak akkor, ha az adott fülre váltok. Utána már megy a hátérben a lejátszás. Ez bug vagy feature? Nekem nagyon bejön.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
MrChris
nagyúr
Ez nem két kép! Nyomtattam azt az ábrát, letettem állványra a kamerát és levideóztam jó minőségben, ugyan így a játékokat. Mindezt azért mert korábban ki akartam tesztelni mit bír videóban a kamerám (Panasonic G6) ami nem annyira vacak minőségű, valódi 1080-t tud.
Amúgy meg elbaxtam a linket, nálam most ha lejátsza a youtube az ilyen jól néz ki, ez képernyőmentés lejátszás közben! Az hogy az 1080p-s oszlop nem annyira szép ne zavarjon meg, interferencia. Sarokban a videóba beillesztett színábra tökéletes. De most a korábbi videóim is jobban néznek ki, legalábbis nálam (szintén képernyő mentés youtube lejátszás közben) , pedig aszem 16mbps-ost töltöttem fel. A nagy tartalom váltást azért nem kedveli. -
VoidXs
Topikgazda
-
DrojDtroll
veterán
Csak nekem olyan furcsa a napokban az automatikus lejátszás és az ajánlott videók?
Mindkét helyen teljesen nem oda idő zennék jelennek meg.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz DrojDtroll #3569 üzenetére
Teljesen normális, neurális hálózat van mögötte. Ha egyszer elindulsz olyan videók irányába, amire nem számít, akkor bekattan.
-
titán
Sziasztok!
Egyik rokonomnak kuldenek at par sorozatreszt, amit a tv-bol vettem fel. Mivel gyors netem van, arra gondoltam feltoltom a youtube-ra nem listazott videokent es a linket elkudom neki. Szerintetek ez mukodhet, vagy ugyan ugy torolni fogjak, mintha nyilvanosan toltenem fel?
Koszonom!
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy olyan alkalmazást (PC) vagy weboldalt, amivel akár 85 videót tartalmazó lejátszási listát is le lehet tölteni? Legtöbb esetben van egy 10 videó körüli limit.
What is your ikigai?
-
nem_tom
őstag
Sajnos ez sem jött be srácok. Profile: High Level: 4.2 Convert to YUV 4:2:0 CRF 21. Kipróbáltam, de a végeredmény pontosan ugyan az.
-
VoidXs
Topikgazda
Ez valami új korlát? Mert nemrég kerültek bele ilyesmik, pl a videóvágóban a gyorsvágást (formátum megtartása) prémiumhoz kötötték, most csinálhatom konzolból FFmpeggel. A tömeges képkonvertáló is csak rosszabb lett, de az már annyira, hogy sajátot kellett csinálnom. Azóta nem is frissítettem, csak az FFmpeg exéjét cseréltem ki, nehogy ellopjanak még egy feature-t.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tobb dolog miatt is hulyesegeket beszelsz.
1. A magyar torvenyek ertelmeben audiovizualis anyagot letolteni es feltolteni sem illegalis, ha nem all mogotte kozvetlen anyagi haszonszerzes. Tehat ha letoltok egy filmet es azt torrenten ugyan ugy visszaosztom, amiert nem kapok egy fillert sem, nem kovetek el buncselekmenyt.
2. Egyedul te beszelsz itt letoltesrol, en nem toltottem le semmit sehonnan, amit megosztanek a rokonommal, legkozelebb kerlek olvasd el amit ir a masik forumozo, ha mar meg akarod mondani a tutit neki.
3. Mivel semmi olyan dolgot nem kerdeztem, irtam le, ami utkozne a forum szabalyzataval, foleg nem ertem hogyan kerult a beszelgetesunkben szoba.
Kozben privatban megkeresett egy segito (es nem okoskodo) szandeku forumozo, szoval megoldodni latszik a dolog.
Tovabbi szep napot.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nem_tom #3585 üzenetére
Találtam Google-n egy olyan hozzászólást, amit megoldásnak jelöltek erre a problémára:
Youtube degrades my HD video quality?
"It looks ok, but there's no official documentation (that I can find from a quick search) about what that quality setting is. I can only assume it's a percentage.
I don't think I've ever seen this sort of quality loss except when uploading videos that are odd resolutions. You might just have to play around a bit with some of the settings. I can't see anything specifically that would be causing issues. You could also try recording in lossless or high quality lossy and then transcode the video using something else afterwards. I normally transcode with x264 using VidCoder as the graphical front end, although unless you stick mostly to presets you'll probably find yourself confused by all the available options."
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
1. Logouton volt egy cikk róla, hogy egy jogi szakértő elmagyarázta a helyzetet. A feltöltés (ez a te eseted, ezért hoztam fel a teljes törvényt, hogy minden tiszta legyen) minden esetben tilos, akár legyen az egy zene a barátodnak emailben. Az alapelvek szerint itt nem beszélhetünk semmi illegálisról, és más topikokban már olyan konvenciók alakultak ki, hogy a letöltéseket sem tárgyalják meg. Itt ugye filmről és zenéről van szó, mert a szoftverek esetében a letöltés is tilos.
2/3. Fedeztem, hogy mit miért hoztam fel. A felvétellel nincs baj, az legális volt akkor is, amikor a magyar törvények a letöltéseket is tiltották (StrongDC korszak), és osztogatták a többszázezres büntetéseket.
-
PuMbA
titán
válasz nem_tom #3588 üzenetére
Próbálj meg valami közel tömörítetlen nyers videóanyagot előállítani a Vegasból és Handbrake-kel átkódolni H264-be High profillal, konstans képkocka sebességgel és CRF 21-gyel Illetve a mostani felállásodban enkóder beállításainak többi fülét tudnád linkelni, ahol láthatóak a részletesebb beállítások? Hátha ott van valami elmászva
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nem_tom #3590 üzenetére
Nem H264-gyel, kell lennie valamilyen kis tömörítésű kodeknek, aminek nincsenek ilyen beállításai, hiszen nem vagy alig tömörít. Fogalmam sincs, hogy miket lehet kiválasztani
"A konstans képkocka sebesség mit jelent?"
A Handbrake alapból variált képkockasebességgel kódol, ami azt jelenti, hogy egy jelenetben lehet 25fps, másikban 50fps ugyanazon videóban és ezt így át is engedi, de ritka az ilyen forrás anyag
[ Szerkesztve ]
-
titán
1. Logouton volt egy cikk róla, hogy egy jogi szakértő elmagyarázta a helyzetet.
Engem nem erdekel ki mit magyaraz. A btk vilagosan fogalmaz:
385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja.
Errol beszeltem. Es akkor itt meg errol sem volt szo. Egy tv-bol felvett musorbol indultunk.
No komment ember.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
titán
Onnan indultunk, hogy a tv-bol vettem fel valamit amit szeretne megnezni rokonom. Te keverted ide ezt a jogi cirkuszt, amibol nekem mar elegem van.
Ez amit beideztel pedig pont azt bizonyitja, amit ir a btk. Egy maganszemely, aki feltolt valamit azt sem tudja kinek, az semmilyen szinten nem szolgal neki kozvetlen vagyonszerzest, innentol fogva nem kovet el semmit.
Itt en befejeztem ezt a kavarast amit kirobbantottal egy teljesen artatlan es egyszeru kerdesre.
-
aAron_
őstag
Azt hiszem sikerült mindenféle mocskot letöltenem a gépemre, de a programot feltennem még így sem ment.
Sok nyomkodással ugyan, de végül csak megoldottam: http://www.downvids.net/download-youtube-playlist-videos#ConvertMp3
What is your ikigai?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest