Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • vhw

    addikt

    válasz fsb1000 #29960 üzenetére

    Az a baj az idézeteddel, hogy azt erre a valóságra írta valaki. Egy virtuális valóságban mások a normák, más az elfogadott, mást jutalmaznak.

    A wotban tankokat/embereket ölsz. (Fel lehet fogni úgy is hogy csak pöttyös labdával játszunk kidobost 15vs15, de akkor miért is játszunk egy tankos játékkal?) Ugyanaz a mérce vonatkozna tehát a valóságra, mint erre a virtuálisra? A wotban kitüntetést kapsz, ha többet és hatákonyabban ölsz.
    Ugyanezt, ugyanezzel a könnyedséggel tennéd meg a valóságban is? Ugyanolyan lelki tusa elszámolni magadban azzal, hogy levegőbe repítettem tegnap 20 tankot, mint ha a valóságban tetted volna? A valóságban nem fog az idióta eléd állni a tankjával, hogy ne tudd lőni az ellenséget, nem fog a kis tankjával belédrongyolni, hogy csata végén kompenzációt kapjon. Más lesz a saját mércéd is a játékon belül mint azon kívül, mert mások a szabályok.

    Nézzük a woton belüli normákat. A cél adott; győzni. Ennek érdekében kell megtenned mindent. (aki nem így tesz minek játszik vele? akkor ő nem a játékkal játszik, hanem más emberek idegeivel és türelmével) Mit tudsz tenni a győzelemért? Elsősorban minnél jobb tankkal indulni egy csatába, amennyire a fejlettség szintje engedi. Ha szakasztársak is vannak, akkor ezen felül megjelenik a csapatmunka, amit úgy lehet maximalizálni, hogy egymást kiegészítő, vagy bizonyos erősségeket tovább erősítő típusokat válogatnak egymás mellé. 3 közel azonos szintű med felerősíti egymás erősségeit, mert támadhatnak falkában. Egy scout és két arty kiegészíti egymást stb.
    Ennek a "normának" homlok egyenest ellenmegy az, ha olyan tankokat válogatnak össze amik nem tudnak egymásnak segíteni, sőt gyengítik a csapatot.

    A saját preferenciáim; épp elégszer megtapasztalhatja az ember milyen 4es tankkal (nem scout) 7es tankok ellen harcolni. Elég elkeserítő... ez a tierek különbségének növekedésével csak egyre romlik.
    Ha már ilyen fantasztikus hozzánk az MM, akkor próbáljunk már nem rátenni még egy lapáttal szánt szándékkal.

    Igen ez egy játék, azzal mehetsz szakaszba, akivel csak akarsz. DE nem élvezetesebb (és racionálisabb!) ha a még kezdő új haverunk mellé mi is visszaülünk egy hasonló tankba, és úgy árulhatnk el neki pár trükköt, amit ott azon a szinten tud hasznosítani amin van. Ahelyett, hogy berángatjuk értelmetlenül erős csatákba, ahol csak bámulhatja az óriás vasakat, és lövöldözheti a ping-pong labdáival, de semmi sikerélménye nem lesz.
    A józan ész sérti a normákat?

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

Aktív témák