- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz neil_mullen #61500 üzenetére
És akkor mennyi volt az annyi?
És a kapcsolati sebesség mennyi volt?mezis
-
zsiga68
őstag
válasz neil_mullen #61502 üzenetére
Szerintem a kapcsolati sebességnél arra gondol hogy a hálókártya adatainál mennyi a sebesség:
Tehát mennyi a router és a hálókártya közötti max adatátvitel sebessége, ha mennyivel jön az internet /speedtest/ ezen a csövön az egy másik kérdés.[ Szerkesztve ]
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Emeletes magánházban lakok és szeretnék egy kettő routeres rendszert kiépíteni. Az emeleten van a telekom Sagem modem routere aminek le van kapcsolva a wifi adója. A Sagemhez csatlakozik kábelesen az emeleten egy Asus RT-AX 55, ez az ASUS szolgáltatja a WIFI-t illetve egy Synology NAS csatlakozik hozzá kábelesen. Az ASUS-ból elindul egy lan kábel a földszintre ahol található jelenleg egy tp-link gigabites 5-ös switch amihez csatlakozik egy set top box, egy okos tv, egy android media box, és egy internetes lifestyle (marantz) készülék. Ezt a földszinti gigabites switchet tervezem kiváltani egy másik Asus RT-AX 55 routerrel, tehát kábel menne a földszinti routerbe.Kérdésem milyen módba kell állítani a földszinti új routert amivel a switchet váltanám ki illetve szeretném ha szórná a wifi jelet is! Illetve ki tudnám-e használni az Asus aimesh előnyeit?
"So say we all"
-
neil_mullen
aktív tag
válasz zsiga68 #61503 üzenetére
Miközben képernyőmentést szerettem volna csinálni az adatátviteli sebességről realtek utilityvel és anélkül, a probléma megoldódott. Letöröltem a utility és most már 867Mbps sebsséget ír a windows is. Nem igazán tudom mi volt a probléma, mindenesetre köszönöm mezis, zsiga68 és Gubek-Einste a segítséget!
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Joker88
őstag
Lett szerezve jóáron egy ilyen ketyere: [MERCUSYS S12 Wireless Mesh Networking system AC1200 HALO ]
A kérdés az lenne, hogy jelenleg egy TPlink Archer C6 router ossza az észt a hálózaton .
A mercusys elé kell ez a router,vagy egyből mehet a modem ( [ZTE ZXHN–H108N] ) után bekötve ?
A két fontos tulajdonság,hogy van egy fix IP című vezeték nélküli nyomtató és egy szintén fix IP-s NAS (amit akkoriban a routerben konfiguráltunk be,mert a modem nem bírt vele , és ezért kellett a router..)
Ha nem kell a router mennyire nehéz beállítani ezt a "mesh system"-et?In loving memory of Garrett Lockhart
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok üdv!
Nem tudom mennyire vezeték nélküli topikos, de van egy nagyon zavaró tényező a hálózatban.
Röviden megvan minden cucc, de egy IP Scanner progit futtatva feltűnt, hogy van egy ilyen
"ZHUHAI EWPE INFORMATION TECHNOLOGY INC" nevezetű port, amivel nem tudok mit kezdeni, de a router kezelő felületébe, nem mutatkozik csak külön ebbe a progiba.
A név maga egy alkalmazáshoz vezet, ami Smart Home, igen ám csak mi nekünk Home Connect nevű appon csatlakozik az eszközünk.
Kérdés nagyon mélyvíz ez a kérdés vagy még itt bele fér? Nem tudom hova dobhatnám be, mivel engem nem zavar és nem generál adatforgalmat. DE, apámat igen, de azt hagyjuk...
Ötletek, hogy lehetne ki lőni, hogy ne lássuk?
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Digi1000-es netnél van értelme átallni 5Ghz-ről 6ra?
Csak Wifi-n használom a netet, laptopba is kell cserélni a Wifi kártyát ahogy nézem egy Intel AX210-es kártya már jól kezeli, illetve ugye egy normális router is kellene.
Megéri válltani, vagy még ne erőltessem?
-
Topikgazda
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Gubek-Einste #61511 üzenetére
És 802.11ax kapcsolat miatt?
-
Topikgazda
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Gubek-Einste #61513 üzenetére
Köszi!
Még annyi hogy ha laptopot nem tervezem lecserélni ~2 évig, abba viszont érdemes lenne lecserélni a AC8265 wifi kártyát egy AX210-esre? (jelenlegi router RT-AC65P).
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Zeki
nagyúr
Nem is tudtam, hogy a TP-Link Deco P9 tud Powerline opciót a hálózat kiterjesztéséhez.
M4-P9 összehasonlítás -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Valami gebasz van az itthoni digi hálózattal. Routerről van megosztva 3 LAN, ebből 1 a PC, ahol random időközönként 1 másodperce ledobja a netet, majd azonnal fel is veszi. A routerre gyanakszom, de jó lenne tesztelni, hogy mikor van változás. Tudok ajánlani egy olyan progit, ami folyamatosan figyeli a hálózatot legalább fél másodperces időközönként és jelzi a szakadásokat? -
abrtom87
tag
Hello. Telekom 2000 Mbit net mellé keresnék hálókártyát, hogy wifin minél jobb legyen a sebesség.
Ezt néztem: EDUP 2974Mbps WiFi 6 PCIE Wireless WiFi Adapter Bluetooth 5.1 Intel AX200 Dual Band 2.4G/5Ghz PCI Express 802.11AX Wi-Fi Card
[link]Innen is a piros verziót. Ez jó lehet? Vagy melyiket kell venni?
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
válasz zolee001 #61520 üzenetére
Köszi, közben túl vagyok rajta. Azt tudtam kiszűrni, hogy addig nincs gond PC-n a hálózattal, amíg nincs egy másik, a routereen LAN-ra kötött eszköz bekapcsolva.
Bekapcsoltam az okos tévét, és gondolom csekkolta, hogy van e szoftver frissítés, akkor 2 alkalommal megszakadt a net, utána jó volt.
Ezután jött az XBOX, ugyanezzel a tünettel és amikor egy random játékot el kezdtem letölteni, akkor 10mp-ként folyamatosan megszakadt, majd újrakapcsolódott a hálózathoz.
Kampó a routernek? -
zsiga68
őstag
válasz _stick_ #61522 üzenetére
Sok konkrétumot nem írtál. Milyen tip a modem, milyen tip a router. Milyen kábelekkel van összekötve.
Nyomj egy gyári beállítást a routeren,ellenőrizd a kábeleket /a modem és router között is/. Ajánlott a CAT 6-os. Nézd meg a kliensek beállítását. Ne legyen semmi kézi ip beállítás. Próbáld a klienseket egyesével is. Esetleg lehet router tápegység hiba is. -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
WPA3 titkosítás témában szeretnék egy kicsit tájékozódni. Szükséges, hogy a routeren kívül a kliensek is támogassák ezt a protokollt, hogy tudjanak csatlakozni? Van 2 iPhone XS és egy iPad6 (iOS és iPadOS 15-tel), amik talán képesek ezt kezelni, de mi van ha épp egy régebbi eszközzel próbálnék kapcsolódni a hálózathoz?
Létezik erről valami használható leírás vagy tudtok róla ti kicsit bővebb infóval ellátni?Köszi.
-
Topikgazda
válasz Lali-213 #61525 üzenetére
Szükséges, hogy a routeren kívül a kliensek is támogassák ezt a protokollt, hogy tudjanak csatlakozni?
Természetesen igen.mi van ha épp egy régebbi eszközzel próbálnék kapcsolódni a hálózathoz?
Általában van lehetőség WPA2 használatára is párhuzamosan a WP3-mal így a régebbi eszközök is használhatóak ugyan azon a hálózaton.Létezik erről valami használható leírás vagy tudtok róla ti kicsit bővebb infóval ellátni?
Pontosan mire is lennél kíváncsi?Milyen router/AP lenne használatban?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Lali-213
senior tag
válasz Gubek-Einste #61527 üzenetére
Arra lennék kiváncsi, hogy a WPA3 miben több/jobb, mint a WPA2.
Az Asus RT-AX55-öt néztem ki magamnak, ebből kellene nekem 2db Cat6-os kábellel, AiMeshben összekötve, hogy kiválthassam a TP-Link C2 + RE450 párost.[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
válasz zsiga68 #61524 üzenetére
TP-Link 841N roueterm van. Modem nincs, mert még kábelen jön a DIGI, két hét múlva lesz beszerelve az optikai kábel, az új modemmel. A kábel az elég régi, talán CAT4-es, de a DIGI-s fejlesztéssel tervezem erősebbre cserélni, ahogy írtad CAT6-ra.
Amúgy semmi mahinálás nem volt a hiba egyik napról a másik napra jelentkezett.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, pár éve UPC-DIGI átállás miatt volt egy router reset és újra (auto) konfigurálás, azóta nem piszkáltam. A gyári visszaállítást megpróbálom.
Kliens beállítások alatt mit értesz?
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Családi házban lakunk, ahol Tarr szolgáltatos Arriss router van. Namármost a ház legtávolabbi végében lévö tv wifin kapcsolódik a netre, de sokszor gyenge a jel, Netflixet nézünk leggyakrabban, és bepixelesedik. Egy jelerősítővel orvosolható ez a probléma?
Vagy van még itthon egy Tplink C6 router, esetleg váltsam ki a modemet?
Vagy ha Wds módban használnám az adott helyiségben? Mi lenne erre a leghatékonyabb megoldás szerintetek?Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Egy kollegámnak szeretnék segíteni és ebben kérném a javaslatotokat. Adott egy UPC/Vodafone-os modem/router (az a fehér connect box). Ez el van helyezve a tetőtérben, jól. 30cm vastag vasbeton födém sajnos elég jól leárnyékolja a helyzetet.
Légvonalban kb 10m-re lévő egyik szobába már nem ér le a jel a laptopjára.
Szerintetek ez segítene a helyzeten? Koordináta-rendszerben valahol köztesen lenne elhelyezve. Vannak vele tapasztalatok hasonló körülményekkel a topikban?
Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200 [link]Köszönöm előre is!
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
_stick_
őstag
válasz zsiga68 #61530 üzenetére
Igen, tudom hogy a router megérett a cserére, egy ideje már szemezek vele.
Úgy néz ki amúgy, hogy router lesz a ludas, mert dierktbe kötve PC-re a hálózattal nincs gond. (reset megvolt) Viszont az továbbra is fura, hogy csak a PC-n dobálja a netet, mikor más kábelen van adatforgalom, a többi eszközön nem. Attól is független, hogy melyik LAN portba dugom a PC-t a hiba ugyan az marad.[ Szerkesztve ]
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Egymás mellett van 2db Lenovo Laptopom. de mindkettőn más a Wifi sebessége.
A régi laptopon: 3ms ping 97/49Mbps
Az új laptopon: 54ms ping 34/12MbpsHozzáteszem, hogy 1000MB/s előfizetésem van a diginél,
de még soha sem ment egyik gépemen sem 100 fölé csak kábelen.Mi lehet a megoldás?
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
válasz krealon #61544 üzenetére
Szia,
A Router: HG8121 (optikai kábeles)
A környezet: egymás mellett vannak az asztalon, kb 4 méterre a routertől.
A lassú WIFIs gépben ez van: Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
A régi gép ugyenerre a routerre csatlakozik mégis 3-4szer gyorsabb a WIFIhttps://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
válasz Alex91 #61546 üzenetére
Vennék én, de nem tudok, mert a EchoLife HG8121H ONT és Gateway is, a DIGI hozta.
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Alex91
félisten
válasz vakondka #61547 üzenetére
Nem ezt mondtam, hogy helyette… Teszed melle AP modban, vagy Bridge-be allittatod a szolgaltatoval, esetleg dúpla NAT-olsz. A lenyeg, hogy a szolgaltatoi cuccnak gyenge a wifi-je…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest