Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebijani1982

    senior tag

    Üdv!

    Jelenlegi hálózatom:
    -Cisco EPC 3925
    -TP-Link WR841ND ez a fajta, még régi kialakítású
    -TL-ANT2409A 2 db 9dBi antenna (Tudom, ezek kültéri antennák)

    Melósszálló, panel épület egy kollégium szerű elrendezésben, a folyosó két oldalán nyílnak a szobák.
    A Cisco kapja a netet, erre csatlakozik alapból a szobában egy laptop vezetéken és két telefon wi-fi-n, illetve a TP-Link router ugyancsak vezetéken. A TP-Link routerre van feltéve a 2 TL-ANT2409A antenna, az egyik kivezetve a folyosóra 10m antenna hosszabbítóval. A TP-Link router saját SSID-vel és DHCP kiosztással rendelkezik, ehhez más szobákból is csatlakoznak. A sebességek, IP címek, MAC és WPA2 beállítva mindenkinek, ütközés nincs. Tehát a rendszer működik rendesen.
    Felmerült azonban az igény, hogy mások is csatlakoznának a hálózathoz, akár másik emeletről is.

    Kérdésem, kb. max 10-15000 Ft-ot rászánva mit javasoltok a hálózat kiterjesztéséhez? Konkrét típusokat mondjatok kérlek!

    Másoknak is van kint antenna és olyan hálózat is van amit 3 emelettel lejjebb én is látok még.
    Hasonló megoldást szeretnék összehozni. (Viszont a többiek hálózatának kiépítéséből csak az antenna hosszabbítókat és a botantennákat látom. Ezek vannak ugye a folyosón. )

    Arra gondoltam elsőre, hogy a másik antenna kimenetet is kivezetném ugyanúgy 10m-re a folyosóra de a másik irányba. Ha jól gondolom, akkor így botantennára kellene váltani. Milyen dBi értékű botantennákat kellene vennem, hogy továbbra is stabil jelem legyen a másik szobákban és max 1-1 emelet fentre és lentre távolságban?

    Vagy UTP-vel vezessek ki inkább egy ilyen Tp-Link WA901ND Acces pointot vagy hasonlót egy távolabbi szobába, a folyosóra kivezetve ennek az antennáit is.

    Bocs, hogy ilyen hosszú lett!

    A válaszokat előre is Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    "Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

Új hozzászólás Aktív témák