Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    Tanyára szeretnénk internetet bekötni, és jött is egy jó szolgáltató mikronettel.

    A szakember egy elég jó megoldást ajánlott, viszont túl szép, hogy igaz legyen így első hallásra, ezért inkább itt is rákérdezek, mielőtt beleugrunk a szerződésbe.

    "Sajnos" a tanyán elég sok fa van, és 3 ház, amik egymástól kb 20-30 méterre vannak. Emiatt az internetet a tanya közepén egy oszlopra helyeznék el (mezős fa mentes részre, tökéletes rálátás a toronyra ahonnan a jelet kapnánk), mmint a jelvevőt.
    Ami WIFIn keresztül küldené a jelet 160 méterre egy jelvevőnek(talán erősítő, sajnos nem én beszéltem az úriemberrel), az meg routernek a házban, ami szétosztaná az internetet ott a 3 házban wifin keresztül. Kb 1 sornyi fa van a ház és az oszlop között (valamint 160 méter), ahol a jel jönne át.

    Ezzel gyakorlatilag ha hinni lehet a wikipédiának és a 240 méteres hatósugárnak, majdnem az egész mezőt + házakat befedné a wifi.

    De vajon tényleg így lesz, vagy azért a 160 méter a vevő és jelerősítő között túl nagy, és a ping brutálisan meg fog nőni a digi 4-5msjéhez képest 200-300msre? Mert aki használná az játszani is szeretne online játékokkal.

    Valamint ha kb 40cm vastagok a falak, viszont csak Ytong téglák, akkor a 20 méterre lévő házba is elviszi a jelet a router? Így 2db 40centis Ytong falat kell átvinnie, egy tornácot és kb 20 métert.

    Ez kb 15k bekötési díj és még 20-30 ezer "anyag költség" lenne routerestül, repeaterestül, ez kb reális, nem?

    És még valami, van amire érdemes odafigyelni, pl hogy milyen jel erősítőt/repeatert alkalmazzon az úriember, vagy ilyenből ők nem a leggagyibbat szokták felrakni?

Új hozzászólás Aktív témák