Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Üdv!
    Egy TP-Link TL-WR743ND router kliens módban való beüzemelését szeretném véghez vinni, egyelőre kifogott rajtam.
    Adott egy router, minek IP-je 192.168.1.1 ehhez kapcsolódik egy AP aminek IP-je 192.168.1.33

    Adott egy TV amin van egy ethernet csatlakozó, viszont UTP-hez messze van, egy kis antennás USB stick pedig nem volt járható út, mivel gyengusz a jel már a szobában.Beszereztem a fent említett routert, ez tud kétféle kliens módban is működni (egyébként ezt valaki innen javasolta)
    A gondom a konfigurálás során akadt. Nekem az kellene, hogy az AP-m jelét fogja ez a TP-link router, majd etherneten tovább ossza a TV-nek és az képes legyen az internetre csatlakozni.
    A router kitűnően csatlakozik Repeater módban az AP-hez, a kapcsolat gyors, tehát nincs gond a jelerősséggel, ez pipa.
    Két féle kliens módom van. Az egyik a WISP Client, a másik a Client Only nevezetű. Leírom mindkettőnél mi történik.
    A WISP client módban a router összes funkciója elérhető, a wireless settingsben pluszban egy csatlakozásra alkalmas felület van, ám miután itt kiválasztottam a kíván hálózatot és beállítom a kódolást sehol nem látom a jelét, hogy csatlakozna (mint a client only vagy repeater módban). A wireless rádiója működik, SSID-t sugároz, de nem látom, hogy csatlakozna, vagy próbálna csatlakozni. Internet elérés persze nincs, de helyette van minden router funkció.
    Client only módban rengeteg beállítási mód eltűnik. Van DHCP Wireless és LAN beállítási módom, DHCP-ben a kapcsolódó gépem IP-jéhez kapcsolódó dhcp van, Wirelessben állíthatom be az AP-hez csatlakozást, a LAN menüben pedig a router IP-je, alapértelmezett átjárója és maszkja állítható.
    Azt nem tudom, hogy a routeremnek most egy random kliens IP-t kell adnom, a gateway-t 1.1-re állítanom, és úgy csatlakoznom? A csatlakozásnál Scan... forgatja a csatornákat, majd Auth.. és nem csatlakozik (repeaternél ugyanez, de ott rögtön kapcsolódik)
    Segítene valaki? :R :R

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák