Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz erdoke #26342 üzenetére

    nem, sajnos akkor sem ennyire egyszerű a helyzet!
    hiába van aránylag közel egymáshoz a két eszköz, és hiába a maximális jel erőssége, egy - vagy több - azonos vagy szomszédos csatornán forgalmazó hálózat simán lenyomja a sebességet, ha az elér az ő hálózatáig, és mindezt úgy, hogy az ő jelének az erőssége látszólag nem csökken!
    a router hardveres kiépítése/erőssége, ilyen szinten nem nagyon befolyásolja a wifi sebességet, amennyiben wan - lan irányban képes egy adott sebességre, úgy wifi útján sem lenne probléma, még húzósabb titkosítás mellett sem, csak itt már sokkal több szempontot kell figyelembe venni! amiket korábban leírtam ezzel kapcsolatban, azok mellett még fontos, hogy mennyi a tényleges kapcsolati sebesség, és abból lehet következtetni a hozzávetőleges mérhető átviteli sebességre - a kettő közötti eltérést adja, hogy a wifi átvitel során a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak!
    gyengébb hardveres specifikációval bíró router esetében, ha kábelen húzós terhelést kap, akkor van olyan, hogy a wifi teljesítménye szenved csorbát, mert ott vesz vissza a rendszer, de akkor sem a wifi átvitel lassulása szokott jelentkezni, hanem szakadások, vagy teljesen behal a wifi rész!
    rengetegszer fordulnak hozzám olyan hibával, hogy vettek x vagy y típusú routert, mert adott típust előtte saját notijukkal is kipróbálták ismerősüknél, és ott nagyon jól teljesített, de nála otthon már nem szuperál olyan jól azonos notival, lassú a wifi átvitel, szakadozik...stb! cserélni akarták a routert, mert biztos az rossz, hiszen az ismerősüknél...
    segítettem beállítani a routert - távolról, vagy kevésbé hozzáértő személy esetében magam mentem a helyszínre, és állítottam be -, és láss csodát, minden okés lett!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák