Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emitter

    őstag

    válasz jNk #24621 üzenetére

    Sziasztok,

    én is WDS bridge-el próbálkozom, arra már rájöttem, hogy csak WEP-es titkosítással működik a WDS, ma este sikerült is több órás kísérletezgetés után belőni a routereket (fizikailag egymás mellett voltak ekkor). Ment a net az asztali gépen XP-n, laptopon win7-tel, mobiltelókon is, minden ok. Majd miután levittem az egyiket a ház másik szintjére, teljesen megbolondultak. Ugyebár 2 wifi-hálózat van, mindkettő dhcp-kiosztású, a tartományok között nincs átfedés (adsl-modemes Pirelli: 192.168.1.2-100, TP-Link TL-WR941ND: 192.168.1.101-200).

    A Win7-es gépen ment mindkét routerre csatlakozva a net, viszont az XP-s csak az egyik routerre tudott csatlakozni. Aztán már arra sem. Egy idő után a win7-es gép is csak az egyikre tudott. Néha egyikre sem tudtak. Volt hogy a routert sem érték el, máskor elérték, de a netet már nem kapták meg. Újraindítottam a routereket, gépeket - nem lett jobb tőle semmi. Belenézve a routerek dhcp-kliens listáiba, volt hogy az "A" router wifijére csatlakozó gép a "B" router IP-tartományából kapott címet, viszont a mobiltelóm rendesen a saját routerétől. Szóval teljes a káosz..

    Alapból az volt az érdekes, hogy a neten talált leírások szerint csak az egyik routeren kell WDS-t beállítani, a másiknak (amelyiktől kapja a netet) nem is kell tudnia a WDS-t. Ezzel szemben nekem csak úgy működött a dolog (amíg még működött), ha mindkettőn beállítottam a WDS-t.. (még jó hogy mindkettő képes rá)

    Mit ajánlotok, van rá remény, hogy stabilizálódjon a rendszer, vagy vegyek inkább egy wifi-boostert? (pl. ez a Netgear)

Új hozzászólás Aktív témák