Hirdetés
Hirdetés
-
A szomszédban nyitott mérnöki központot az AMD
it Rögtön két helyen, Belgrádban és Nišben bővíti balkáni kirendeltségét a cég.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Újításokkal gyorsítja a Ryzen AI 300-at az AMD
ph Elsődlegesen az IGP teljesítménye nő, de az egyik technika erre vonatkozóan inkább trükkösnek számít.
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
PC Win 10 és Lumia probléma:
Eddig PC-n 8.1 alatt volt a Metro Windows Phone app. Amikor rákötöttem a gépre a mobilt, mindig szépen automatikusan importálta a képeket ömlesztve a gépre a From Windows Phone Camera Roll mappába, ha végzett jelzett és kész, legközelebb csak az újakat és így tovább, remekül működött. A mappát rendeztem készítés dátuma szerint, explorerben szépen láttam a legfrissebb képeket.
Most 10 alatt sok minden más mellett ezt is elcseszték. Már egy Phone Companion app van és nem csinál magától szart se, de kattintásra sem. Olyat ír ki a Photos app majd importálja nekem. De az is mint minden Metro app ovisoknak van írva és semmilyen opció nincs hogyan hova, be akarta dobálni a telefon képeit a gépre a sima Pictures mappámba ráadásul külön mappákba. Plusz én nem is akarom, hogy aztán a Photos appot megnyitva ott legyen minden létező kép minden létező helyről.
Nekem a fenti felállásra lenne szükségem, hogy egy darab mappában gyűlik az összes fotó, egy helyre importálja a telefonról. Ahogy eddig két éven át működött rendben. És a Store-ban már nincs is fent a régi 8.1-es WP app, csak ez a béna Companion fajta. Nehogymár kézzel kelljen minden alkalommal explorerben telefonról gépre másolni, ami eddig automatikusan ment a háttérben.Valakinek ötlete? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megnéztem én is a kikerült képeket. A 950 hiába szebb szerintem az iphone-nál, flagship áron már piszkosul zavarna a WP sok gondja. Hiányzó vagy meglévő de béna appok. Klassz az egyedi start screen, de meguntam bámulni, jó használhatóság nélkül az egyedül kevés. Elmúlt a varázs, használni szeretném. Hub-ok, panoráma, Fb integráció stb. eltűntek, lett inkább loading és resuming. MS szolgáltatások jobban mennek IOS-en, nem a Snapchat és a legújabb csillámpóni játék hiánya zavar, hanem 2 év után is ugyanaz: Fb, Twitter, Instagram, Spotify nem foglalkoznak a WP-vel, helyi appok se. Desktop Win10 nagyon hiányos tákolmány egyelőre, a mobiloshoz sem fűzök már nagy reményeket. 550 mire kijön lesz saccra 40-50 ezer, akkor inkább most egy még Nokia feliratos 735 QI töltővel, azzal kihúzni jövőre iphone 7-ig, hogy akkor lejjebb menjen a 6s ára. Bárcsak lenne olyan, hogy Lumia stílusú készüléken WP start screen IOS appokkal. Még sorba is állnék érte.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #71651 üzenetére
Várok én, 2 éve várok.
Majd a 8.1, majd a denim, majd a 10...
A jövőre mindig lehet pozitívan tekinteni, csak én így 2 év után már szeretnék a jelenben is látni valamit. És akkor én még viszonylag elégedett vagyok, mert szerencsére a 7.8 kaszálás a 8 miatt zűrből kimaradtam, pedig nézegettem sokat a 800-at. És most is azt mondom alsó- és középkategóriában remek a WP ár-érték arányban, több appot is megvettem, de flagship árat ezért soha nem fizetnék. Ráadásul amíg vártam a majd minden jó lesz ígéretre, közben a Microsoft inkább még rontott a dolgokon. -
törölt tag
válasz fulton #71654 üzenetére
WP-nél vigyázz azokkal ami megtetszik, a Microsoft azokat törli. A Storyteller október végén megy a süllyesztőbe. (Lumia Panorama, Refocus szintén) Azt hiszem már letölteni sem lehet, akinek fent van a telefonján még használhatja, de az online service is kukázva lesz hónap végén. Ez is tipikus MS, sokan panaszkodnak jó appok hiányára, erre ami van tényleg jó azt kivégzik. Hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ZavaBalazs #71663 üzenetére
Persze majd. Tudom csak várni kell. És ha így is lenne miért nem akkor törlik a Storytellert, ha már kész a sajátjuk?
És ha elolvasod a Microsoft közleményét, konkrétan leírják nem ígérik a most kukázott Lumia appok minden funkcióját beleteszik a sajátjukba. "Many of the Lumia features are already included in the Windows 10 Photos and Camera apps. While we can't promise that any particular feature is coming back," -
törölt tag
Szerinted nem használta kutya se. Szerintem sokan, különben nem panaszkodnának az emberek win blogokon. Én is használtam a storyteller, beamer és a rooms funkciót is, néha a refocus-szal is elszórakoztam. Storyteller helyett ugyan van egy photo story nevű app az MS-től, de ott neked kell kézzel összedobni a sztorit, nem automatikus. És ha holnap az általad használd funkciókat kukázzák, akkor is tapsolsz hozzá?
-
törölt tag
Megnéztem a Microsoft bemutatót, hát a Lumiákat lezavarták gyorsan. Ez inkább Surface bemutató volt.
A 950 jól néz ki (Microsoft feliratot leszámítva) csak hiába ver köröket a i6s-re hardveresen, ha a rendszer és az appok... bár ígérték majd lesz új univerzális Fb, Instagram, szokásos majd egyszer. Win10-t is csak decemberben kezdik kiadni mobilra.
Continuum témát a demo után se értem milyen élethelyzetben használható igazán.
Egyik oldalról technikailag nagyon összerakták, jobb kijelző, jobb kamera, jobb akku, hűtés a processzornak, több memória, bővíthető tárhely, iris scanner, cserélhető hátlap, Qi töltés tényleg jobb mindenben mint az Apple. Csak másfelől mostohán kezelik. Nem csak az appok, nem véletlenül nem beszéltek szolgáltatókról, elérhetőségről. USA-ban csak AT&T-vel fog rajtolni. Az Apple a 6s bemutatón meg letett egy kedvező részletfizetési és upgrade programot mind a 4 szolgáltatóval együttműködve és az új ios már letölthető. 2-3 hét alatt megoldották. (persze akkora piaci részesedéssel könnyű)
Továbbra is aggasztó a platform jövője. USA-n kívül olcsóbb kategóriában persze jó lesz, 550 és 750 fogyni fog simán kompromisszumokkal is appok terén, mert a rendszert azért csak megcsinálják előbb-utóbb a késések ellenére is. (bár a rendszer is kérdéses sokaknak, mert elhagyták a metro design-t) Flagship szinten a Lumia marad a különcök játékszere, fejlesztők és szolgáltatók érdektelensége miatt nem fog piacot elvenni az Apple-től vagy Nexus-tól, Samsungtól. Szerencsénkre a Microsoftnak van bőven pénze finanszírozni, lélegeztetőgépen tartják a platformot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem pusztán hardveresen messze jobb a Lumia. Röviden 950 vs 6s:
A szubjektív része: méret és súly kb. egyforma, forma nálam Lumia, AMOLED vagy IPS megszokás kérdése. Touch ID vagy iris scanner: előbbihez kell a hely alul, a másik még gyerekcipőben, majd a következő verzió gyorsabb lesz, cserébe annyival nagyobb a kijelző. A 950 processzor melegedése majd kiderül az új hűtéssel, a 930-nál erre panaszkodtak sokan, láthatóan foglalkoztak a problémával.
Az objektív része: (amire alapozom a véleményem)
Több RAM, jelentősen nagyobb felbontás, glance screen, jelentősen nagyobb akku ami cserélhető, Qi töltés, induló tárhely iphone flagship szinten nevetséges 16 GB-hoz képest 32 GB + SD kártya, kameránál több megapixel ami önmagában még nem nagy ügy, de a 6s-ben nincs optikai stabilizátor se, cserélhető hátlap, dedikált kameragomb, árban is jobb a Lumia. Ezek miatt szerintem nem kérdés csak hardvert nézve melyik a jobb, a Lumia egyszerűen sokkal több lehetőséget, kényelmi funkciót kínál. Bár nem vitatkozni akarok, csak szerintem le a kalappal a Microsoft előtt. Biztos majd a Surface Phone is ütni fog, ha lesz egyszer. Érdekes szoftveróriás létükre mostanában hardverben alkotnak nagyot és a szoftverrel van nagy gond. (és a marketinggel) -
törölt tag
Így van ez süketelés. Ők reklámozták unlimitedként. Nem mondhatják ki nyíltan az Office365 csomag felé akarják terelni a népet. Írták akinek 5 GB-nál adata van fent, annak felkínálnak majd 1 év Office 365 előfizetést.
Törölték a 100 és 200 GB verziót is, 50 GB-os csomag maradt a felhőben gyengének számító Apple iCloudhoz képest dupla áron. Röhej. Az Office365 tényleg megéri, de ezek után egy év múlva bejelentik elnézést az emberek túl sok dokumentumot írnak ezért emelik az árát. Ráadásul lábon lövik magukat, mert a 15 GB Onedrive tárhely volt a Lumia telefonok egyik fő reklámja, plusz a további 15 GB camera roll a fotóknak és videóknak. Azért 30-ról levágni 5-re elég durva kicseszés a hűséges WP használókkal, akik kitartottak a sok szarakodás közben is ami a platformmal történt és történik még mindig. Már a placeholder feature eltörlése is kicsapta a biztosítékot.
Ballmer se volt piskóta, de Nutella kész kabaré: megszűnő Lumia appok, kiadták bétaként a Windows 10-et nyáron az alpha Edge-dzsel defaultként, béna Metro appok, iOS-en és androidon jobbak az MS appok mint WP-n. Folyamatos csúszások és irányváltások, majd egyszer ígéretek. És mindennek tetejébe ami véletlenül jó volt azt megszüntetik, tönkreteszik. Eddig a Onedrive volt a legjobb felhő, most csak egy lesz a piacon. Egy lépés előre, kettő vissza.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #05304832 #72533 üzenetére
15 GB helyett 5 GB lesz a tárhely, a 15 GB fényképes camera roll rész megszűnik. Tehát 30-ról 5-re vágják. (Az egyéb bónuszokat nem érinti ez a mostani bejelentés, nekem is van valami promo miatt ingyen +100 GB egy évre, majd jövőre jár le.)
2016 elején fokozatosan küldik az üzenetet. Elvileg ha 5 GB-nál több adatod van kapsz egy ajánlatot egy évre ingyen Office 365 1 TB hellyel, ami a második évtől fizetős ha nem mondod le. Kérdés ez az ajánlat minden régióra érvényes lesz, vagy csak USA.
Az adataid nem törlik rögtön csak nem tudsz már feltölteni újat, amíg nem szabadítasz fel helyet. Erre kapsz 1 év haladékot.
-
törölt tag
válasz lugosi #72663 üzenetére
Pont bosszankodom a megvett TV show app hetek óta nem működik. Időjárás appot éppen nem hiszem vennék magyar éghajlaton. Tegnap jó idő volt, ma jó idő volt, holnap jó idő lesz. Holnapután is. Ezt tudja a beépített is. Furcsállom a fejlesztők miért a 235. időjárás appal próbálkoznak. Millió weather app van már, fizetni kell az adatokért szóval nehéz piac.
Írjon valaki inkább olyat ami megadott profilok alapján automatikusan változtatja időpont alapján a fehér-fekete témát, hangerőt, stb. Nekem jó lenne ha a telefon csatlakozik az otthoni wifire akkor magától levenné a csengetési hangerőt, este 9 után váltson fekete témára, vegye le a fényerőt, a kontraszt legyen warm, aztán reggel vissza. Ne nekem kelljen állandóan nevelgetni ezt a buta okostelefont. Adnék érte 500 forintot. -
törölt tag
Aki már használja a Win10-et, megmondaná a naptárba az események felvétele még mindig körülményes?
8.1 alatt plusz jel után a tárgy mezőre nem fókuszál magától, tehát még egy tapi hogy feldobja a billentyűzetet
Dátumnál a mai nap mellett még elférhetne holnap, holnapután és más és csak utóbbira tapizva dobná ki a félkarú rablós dátumválasztót
Emlékeztetőt is akarok egy órával előtte az megint felesleges plusz tapi a részletek gombra, miért nincs egyből ottKínomban egy ideje úgy csinálom kitűztem Cortana Remind Me funkcióját, ott legalább plusz jel után rögtön írhatok. Csak ott meg arra kell figyelni pl. "Esemény 5 órakor" és 4-re állítom hogy jelezzen egy órával előtte. Egyszer elfelejtettem "hazudni" neki és szépen jelzett 5-kor hogy most rögtön 5-kor hol kéne lennem.
Hiába szeretem a WP-t, egyre jobban kiábrándulok mert nincs átgondolva csomó dolog. Szép a start screen csak mikor tényleg használni szeretném...
-
törölt tag
Appok miatt úgyis kénytelen lesz frissíteni az ember, mert magára hagyják a 8.1 változatot. Az igaz, hogy 10-nél csak kör alakú (brrrr) fotóval lehet kitűzni XY-t és nincs az a fapados Facebook integráció sem, ami 8.1-nél még megvan?
-
törölt tag
válasz Nooeca #76449 üzenetére
Eléggé lejjebb adták az iphone temetés óta.
És ugye nem csak a riválisoktól maradtak el a Lumiák, hanem a 2-3 évvel ezelőtti önmagukhoz képest is, ahogy elvett sok mindent az MS. -
törölt tag
válasz Nooeca #76461 üzenetére
Emiatt szoktam panaszkodni én is, mert az USA piac alapján dogma lett teljesen halott a WP, miközben Európában még a Nokia hatás miatt sok országban tisztességes a részesedés. Ehhez képest a helyi appok (közlekedés, bankok, szórakozás stb.) helyzete hát... Unicredites vagyok, WP app nincs, a mobil honlap is hetekig állt valami hiba miatt, de már újra jó. Cseheknél, szlovákoknál van app, nyilván otthon olaszoknál is, talán nálunk is egyszer. De már nem is érdekel, megoldom ahogy eddig böngészőből, de az tényleg durva hogy a nagy népszerű appok nincsenek jelen a platformon évek óta. Egyik a másik után mondta az MS-nek bocs nem. Ami pedig van, az olyan is. Fényévekre a másik kettőtől. Facebook, Instagram, Twitter, Spotify stb.
Másfelől az MS volt a legnagyobb vétkes, az UWP hányadik változás 7 óta? (design, kód)
2-3 éve még nyugodt szívvel ajánlottam ismerősöknek az akkori Nokiákat az akkori droidokhoz képest hardver és ár/érték arány miatt. Ma már nem ez a helyzet. Flagshipnél talán elfogyott a fényképező előnye, és annyi pénzért miért tesztelje valaki a béta rendszert appok nélkül, amikor a másik két táborban jobb az összkép. Középkategóriában eltűntek az egyedi jellemzők, design, kameragomb, szoftverből kihalt a Metro, Rooms kuka, olyan gyári appok mint storyteller szintén, stabilitás resuming ügyek (a HR legyen velünk), a lutri ébresztő, az érthetetlenül Cortanához kötött funkciók, az egész Here cirkusz hónapokon át, Skype katasztrófa, Win10 halogatás, a Store tele szeméttel, a kevés jó indie appnál sose tudni mikor adja fel a fejlesztő (volt pár füstbe ment vásárlásom), és már az MS cuccok is jobbak a másik két táborban. Most így hogy ajánljam? Amikor én aki szerette a Nokia és Metro vonalat is csak frusztrált vagyok már.
Itt van ez a 650 is, 75 ezer pénzért nagyon nem. 80-ért ott a Sony Xperia nem jut eszembe a típus, új droid megy rá most és létező appok. Azt hiszem csak a tárhely gáz azzal a telefonnal, amúgy miért ne. 50 ezer körül kéne árulniuk már most a 650-et, hogy versenyképes legyen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nooeca #76487 üzenetére
Ha alig használod az appokat úgy persze "kifogástalan".
A Messenger eléggé eszi az akksit, ha kicsit hosszabb üzenetet írok laggol (!) backspace is gyakran "megszalad" és azt is törli amit nem kéne, hanghívás sincs benne. 520 és 735 is 8.1-en. (különben bárcsak nálunk is ingyen lenne az sms mint jobb helyeken, tiszta vicc 3-4 külön akksizabáló szar chat appot kell tartani, vagy sose értettem emailje mindenkinek van, miért nem azt használja a tömeg néha szoktam röhögni élő embertől alig kapok pár emailt, mindenki csak fészel, csetel)
A sima Facebook app is elég fapados, fantom értesítések és gyakran összeomlik még a news feed előtt, néha 2-3 próbálkozás mire elindul. Outlook app sok hírlevelet nem tud helyesen megjeleníteni, rossz a tördelés, belenagyítva nyitja meg. Ez azért mert a Word motorját használja böngésző helyett. A Viber gyakran nem értesít, a Skype minőségéről ne is beszéljünk. Amennyit a Win10 integrált Skype-ról olvastam attól sem remélek sokat.
A játékok lehet sok embernek fontosak (nekem nem), de szerintem elsősorban azért nem vesznek WP-t az emberek, mert alapvető dolgokat nem tud rendesen évek óta és nem azért mert hiányzik a legújabb játék.
YouTube, Instagram szép dolog van rá jó (sőt jobb) alternatíva, én is megvettem a mytube-ot... de mind azon múlik az egyszemélyes WP fan fejlesztő meddig csinálja, mi van ha a Google elzárja a csapot. Volt már ilyesmire példa.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ecology_83 #76750 üzenetére
A HERE az MS-re mutogat:
“In the last few months, we made the HERE apps compatible with Windows 10 by using a workaround that will no longer be effective after June 30, 2016,” HERE’s Pino Bonetti writes. “To continue offering the HERE apps for Windows 10 would require us to redevelop the apps from the ground up, a scenario that led to the business decision to remove our apps from the Windows 10 store.”
Valamilyen MS korlátozás miatt nem működnének rendesen a HERE programok, nulláról meg nem akarják újraírni. 8.1 alatt maradni fog a HERE, csak a 10-re szól ez a hír.
Újabb szög a koporsóba...már ott elcseszte az MS, hogy a Nokia üzlet során nem vásárolta fel a HERE részleget. De szép lesz amikor sok millió ember OTA frissít és rájön fele dolog nem fog működni.
Sorra vesznek el a dolgok amiért anno Nokia Lumiát választottam:
Lumia design, kameragomb, színek, formák
integráció, hub, pivot téma, stabil rendszer
HERE Maps, Drive, Transit -
törölt tag
válasz Francia91 #76764 üzenetére
De nem csak az autós navi miatt szopás a hír. A Transit évek óta megszokott app nálam is.
Azért egyre kalandosabb a WP user élete. Eddig volt az, hogy adott app csak ios és droid. Most már házon belül is fasza dilemma lesz maradni 8.1-en vagy frissíteni 10-re, rendesen egyik se lesz támogatva.
-
törölt tag
Amennyire átfutottam a cikkeket lényegében az MS az insider feedback panaszokra nem azt mondja oké még csiszolnak rajta, hanem ó túl sok a panasz inkább ne adjuk ki régebbi készülékekre hiába ígértük. Soon soon soon NEVER WP userek kb. 40% így járt, vajon hányan fognak új Lumiát venni és hányan váltanak platformot? Tekintve az x20 idejében még igaz WP/Lumia ár/érték előny mára eltűnőben, mert vannak már jobb droidos készülékek is. Engem nem érint, de sajnálom akik pl. jó pénzért 925, 1020 Lumiát vettek és most az MS beintett nekik, miközben egy 435 megkapja. Legalább valami akciót csinálnának ennyi várakozás után a béna platformjuk hűséges használóinak: bocs nem tudtuk megcsinálni, hozd be azt az 520-at, 720-at aztán kapsz egy 550-et, 640-et köszi a hűségért.
-
törölt tag
válasz #97246720 #77190 üzenetére
"szerintem marketing fogás miatt nem adják ki régebbi Lumiákra, hogy a userek vegyék meg az újabb Lumiákat"
Szerintem egyszerűen csak képtelenek megoldani az optimalizálást két magra és 512MB-ra. (Elment az idő az IOS MS appok fejlesztésére. ) Már a 8.1 resuming edition se volt olyan fürge a sima 8-hoz képest. Desktop Win10-nél is sok csúszás, bug, hiányosság van. (redstone-nal lesz nyáron kb. olyan amilyennek tavaly nyáron kellett volna kiadni)
Különben nem is a rendszer miatt kéne a frissítés a régiekre, csak ugye az app helyzet. Abandonware múzeum már így is a 8.1 store. Rettenetes MS kommunikáció és marketing, felelőtlen ígéretek. A sok 520, 620 tulajból kinézem marad Lumiánál úgyis ideje váltani alapon 640, 650 azért ott van, de aki 925-ért fizetett jó pénzt és most két szék között a pad alá esik, ennyi szívás után miért vegyen megint Lumia flagshipet? Ők menni fognak iphone-t venni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #97246720 #77198 üzenetére
Nézd még novemberben is azt kommunikálták minden Win8 készülék megkapja a Win10-et. Januárban még egy kicsi soon, itt a március végre, erre benyögik bocs mégse. El tudom képzelni sok 820, 920, 1020 tulaj most anyázik egyet, hogy Microsoft soha többet. (főleg úgy egyedi dolgok is eltűntek közben amiért sokan megszerették anno a WP-t)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz hroberto #77221 üzenetére
Passz. Galaxy S4? Lehet csak lollipop a rendszer de legalább használható appok vannak rajta. Nem is feltétlenül az új rendszer miatt várták sokan a Win10-et, mert valljuk be egy rakás megkülönböztető funkció eltűnőben, rooms, hub, pivot, integráció, metro design kuka stb. de az UWP appok miatt mégis várták hamburgerestül és kör alakú people névjegyekkel együtt. Egy Lumia 925 W8.1 milyen minőségű appok vannak? 2013 karácsonyára árult 3 flagship ma:
iphone5s új rendszer, jó appok
galaxy s4 előző rendszer, jó appok
lumia 925/1020 se új rendszer, se jó appok
(mindezt sok MS hülyítés és várakozás után benyögve) -
törölt tag
válasz hroberto #77234 üzenetére
Igazad van, biztos csak én álmodom a napi híreket milyen funkció nem lesz tovább mert csak Win10/UWP témára koncentrálnak... arról nem is beszélve 8.1 és a hiányos appok vs előző droid és appok használhatósági meccs milyen. Jöhetnek a smiley-k meg a menjek droidra/szifonra dumák attól még sok-sok hűséges korábbi flagshipet vásárolt usert palira vett az MS, elég szétnézni redditen, vagy a WC-n haha. Hát engem idegesít pedig személyesen annyira nem érint. (735 és 520 a családban, 650 kinézve ha lejjebb megy az ára) Szerencsétlen ismerősöm is Lumia 800 után vett 920-at, szerinted? 4 év alatt két flagship de igazán egyiket se lehetett normális okostelefonként használni az MS miatt.
-
törölt tag
válasz Ricardo #77238 üzenetére
Hát amíg az MS ígért fűt-fát és egy 435, 550 a piacon Win10-zel, akkor szerintem a korábbi flagship vásárlók joggal kérdezhetik WTF? Ne csinálj úgy mintha az x20 széria csak az öregharcos 520-ból állna.
(már nem tudom offként jelöljem vagy sem mert végül is nem az, de elég flame már a vita, óriási katyvaszt csinál az MS évek óta)
-
törölt tag
válasz Pearce #77248 üzenetére
Hát alsó- és középkategóriában még elfogadja az ember a kompromisszumokat, de flagship árért nem jöttek az appok éveken át egyáltalán vagy csak fapados minőségben, MS maga is lelőtt saját appokat, és közben még egyedi funkciók vesztek el a rendszerből is, design terén is... elhiheted két bukta után most nem 950-ben gondolkozik. Meg tudom érteni. Pár hete beszélgettünk még az egyik fő selling point, a live tile témával se kezdett semmit az MS évek óta. Oké jól mutat a start screen. Ez a varázs egy idő után elmúlik aztán csak lesi az ember minek várjon míg vált egyet, ha annyi idő alatt beléphet az appba megnézni rendesen mi van és amúgyis jön értesítés is. Miért nem lehet megadni pl. sport appnál X téma érdekel akkor ne rakja ki Y-t. A naptár miért csak egy eseményt jelez, amikor elférne 2-3 is. Mást is javíthattak volna még: Miért nem lehet időpont és wifi alapján if then módon automatizálni bizonyos dolgokat, csengetési hangerő, fényerő, téma váltás. Miért van Cortanához kötve a quiet hours. Miért pattog a zene seek közben. Miért csak képet lehet levélíráskor csatolni. Ilyenek.
-
törölt tag
válasz Ricardo #77247 üzenetére
"Valamikor be kell fejezni."
Ennek is megvan a normális módja. Kommunikáció és marketing.
Helyette 2014 végétől folyamatosan ígérték cikkekben, tweetekben. Még szerencsétlen kis 520-at is kiemelték:
Hey all: we ARE working on Win10 for 512MB, including 520. Our ambition is to make #Win10 available for these devices but features may vary
There will be Windows 10 upgrades for all Lumia Windows Phone 8 devices
2015 novemberében se szóltak hogy nem lesz. 2016 januári bejelentéskor sem. Most meg magyarázhatják annyira dolgoztak 2 éven át az 512MB optimalizáláson hogy az 1-2GB korábbi flagshipekre se jó, de szívesen ajánlják a 435, 550 párost. -
törölt tag
válasz Nooeca #79020 üzenetére
Azért kihagytad
1) az MS hitegette a népet a frissítéssel a kommunikációs katasztrófával amit műveltek.
2) Korábbi flagship vásárló 920/925/1020 tulajok is hoppon maradtak ez azért más tészta mint egy sima telefonnak használt olcsó 520.
3) Nem elsősorban azért várták a frissítést mert de jó új Windows, hanem az appok ígérete miatt végre. Lehet a kitkat, lollipop droidot nem tudod frissíteni marshmallow-ra de van hozzá használható app, a win8.1 store viszont temető.
4) Egy új funkcióra kettőt elvett az MS, sokan kiábrándultak a régi Nokia Lumia és Metro WP design iránytól való eltérés után.
5) Sok embernek egyszerűen a folytonos várakozásból, bétatesztből lett elege.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nooeca #79030 üzenetére
Ismétlem magam nem a rendszerfrissítés mivolta a lényeg, nem a rendszer neve hanem az appok hogy majd az UWP megváltja a világot csak várni kell. Eleve nem érkeztek normális minőségben 8.1-re, aztán az új rendszer bejelentése utáni évben pláne.
Bétateszt alatt én nem az Insider dolgot értem, hanem a hivatalos kiadás béta valójában lásd akár az asztali Win10 is hogy került ki tavaly nyáron, hát siralmas. -
törölt tag
Látom itt is már agyvérzés határán vagy. Kezd beteges lenni amit csinálsz, higgadj már le.
Inkább válaszolj egyszerűen, Win10/Edge alatt tudsz böngészéskor swipe gesztussal visszalapozni mint 8.1/IE alatt, igen vagy nem? Mi ebben a félrevezetés?
Win10 Térképekben tudsz adott tömegközlekedési eszközt kiválasztani (pl. csak villamos, csak busz) mint 8.1 Here Transitban? Mert én nem találtam ilyen opciót és a design is más tehát nem ugyanaz a két app, csak hasonló ezt írtam, ki vezet félre?
Fel tudod ébreszteni a 650-ed dupla tapival, mert ezt se találtam.
Win10 alatt mezei rendszerappoknál mint ébresztő és számológép felesleges várakozás splash screen miatt UWP módra, 8.1 bedobja azonnal.Költői kérdések, személyeskedésen kívül nem várok mást tőled, csak a többieknek írom ilyen botrányos félrevezető dolgokat mertem kérdezni de sajnos MS fanboy barátunk lelkébe gázoltam valahogy. Sorry
-
törölt tag
válasz Nooeca #79456 üzenetére
A design ízlés kérdése. Szerintem átláthatóbb a Transit. Ez olyan mint a kapcsolatoknál a négyzetes vs kör valakinek rossz ránézni az újra. Az egész csak egy példa volt, mert én azt írtam a 8.1-ről váltóknak hogy Here csomag nincs, csak hasonló. Tehát aki a régi Lumiák miatt direkt selling point Here csomaghoz hozzászokott, csak figyelmeztetésként leírtam Win10 alatt nincs. A kolléga habzó szájjal nekem esett hogy félrevezetem a népet mivel "ugyanaz" az új Térképek. Én erre csak annyit mondtam a forrásadat ugyanaz a Here-től, a tálalás más és mondtam egy konkrét funkciót ami Transitban van, az újban nincs de azt elkerülte mflex mert cáfolat helyett inkább személyeskedik. Te normálisan leírtad ez hiányzik valóban.
-
törölt tag
válasz Nooeca #79459 üzenetére
Nem elegáns, de muszáj magamat idézni: "én azt írtam a 8.1-ről váltóknak hogy Here csomag nincs, csak hasonló."
Ott van hogy _hasonló_ nem volt lezárva a mondat. Ez olyan mint aki megszokta a Storyteller appot, ugyanolyan nincs max. csak hasonló. Ahogy az új Health is más kicsit mint a régi. Én nagyon remélem fejlődni fog az MS Maps, de ugyanúgy igaz ha a Here kap valami új funkciót, arról mi ezen a platformon lemaradunk mint annyi másról...
(#79460) mflex
Nem tudom mit nem értesz azon univerzális appok vannak, tehát amin hisztizel azt nem a mobil rövid nyomkodása alapján állítottam. Tavaly nyár óta számítógépre kiadott Win10 UWP számológépre is egy SSD számítógépen is 1-2 másodpercet várnom kell a számológép elindításakor, mert az MS úgy döntött előbb egy splash screent kell nézegetnem és ezt nem gondolták hibának tavaly július óta. Mindenki megnyithatja a régi vezérlőpultot is, azonnal bejön az ablak, az új settings nem azonnal mert meg kell nézni a szép fogaskereket előbb. Éljen az UWP. Reggeli bekapcsoláskor a start menü első megnyitásakor várni kell míg átfordul a mai napra a naptár csempe, mert ugye túl logikus lenne bejelentkezés után háttérben automatikusan frissíteni.
Én is befejeztem, elnézést nem vagyok elájulva a Win10/UWP témától sem gépen, sem mobilon, menjünk inkább sörözni.
-
törölt tag
válasz confuser #79546 üzenetére
Beszédes a sztorid. Offba teszem mert nem a mobilhoz kapcsolódik, csak a Win10-hez de hát végül is majdnem egy kutya:
Tavaly nyár óta (asztali Win10) nem értem ezt a hozzáállást Win10 kapcsán, amit te is most leírtál. Most komolyan azt várják feedbackben kérjen a nép minden eddig éveken át megszokott alap dolgot? Ők nem használják, nem hiányzik nekik sok dolog? Pl. nyáron 3 hónapon át kérték sokan Edge-ben ha sok tab van nyitva és már picik a fülek akkor egér hover írja ki a cikk címét és az url-t, mint az IE és minden más böngésző ezer éve. Thresholddal beletették nagy újításként azt a bélyegkép nézetet hoverre, ami semmit nem ér mert annyi eszük már nem volt szöveggel is írja konkrétan mi az az oldal és mi a link. De legalább a tálcaikon se lehet látni az oldalakat, mint IE-nél. Tehát pl. egy diák dolgozatot írna, megnyit egy témáról 10-20 Wikipedia fület, olvasgat cikkeket és az Edge-ben nem tudja azonosítani egér hoverrel melyik micsoda. És Threshold óta eltelt hány hónap, az MS ezzel az ősszel berakott semmire se jó bélyegképpel elintézettnek tartja a dolgot. Egyszerűen nem hiszem el ilyen alap dolgot feedbackelni kéne és reménykedni 1 év után a hányadik frissítéssel talán megcsinálják jól.
Sajnos ez onnan ered a saját belső tesztelő csoportjukat leépítették, mert azt hitték az önkéntes insiderek majd megmondják, de még maga a feedback app is káosznak tűnik inkább. Szervezetileg káosz az egész. Sok ellentmondás design (UI amit először lát az ember) és funkciók terén, lásd pl. Skype összevissza. Win8 idején ők nyomatták a touch témát, touch egerek, touch laptopok, tabletek erre a Win10-ből kiheréltek csomó érintős swipe gesztust. Én is az érintős Logitech egeremmel ha néha rávetemedek az Edge-re gépen, a back gombot kell kattintani bal gombbal mint az ősemberek egy laza érintős vissza mozdulat helyett, amit a Metro IE és minden más böngésző tudott mióta. Vagy ez: beállítod megnyitáskor folytassa azokkal a lapokkal amit legutóbb néztél. Most nincs nyitva az Edge, de intézőben megnyitsz egy PDF-t. Ugye default PDF olvasó az Edge. Elolvastad, bezárod. Akarsz netezni, indítod az Edge-t és akkor ne a PDF-t tekintse utolsó elemnek folytatásként, hanem a normál weblapokat. Ilyen alap hibák 3-4 nap alatt kiderültek tavaly nyáron és azóta se lett jobb. -
törölt tag
válasz #65388800 #79687 üzenetére
Amerikában kifutó igen, és nem is volt befutó. Árazás miatt és eleve nem rajtolhatott jól karácsony előtt sem úgy, hogy kiadták béta rendszerrel és ígérettel majd nyárra jönnek az appok. A sajtó nem is fogadta jól: unalmas külső (pluszban kell költeni rá a MOZO-nál), hiányzó appok, continuum és iris scanner inkább gimmick mint kiforrott dolog. Átlag amerikai azt nézi az iphone stabilan és gyorsan működő ujjlenyomat azonosításával és mögötte az ecosystem tud fizetni a mobiljával egy Subway szendvicsért és tudja használni a legtrendibb appokat. A régi egyedi Lumia külső eltűnése mellett már a kamerával se nagyon lehet külön reklámozni egy Lumiát. A régi exkluzív Lumia dolgok pedig már elérhetők ios alól is, néha még jobbak is. Plusz az MS sem reklámozta agyon a 950-et, csak egy kötelező kör volt a régi 930 flagship után és 2017 Surface Phone előtt. Vagy Panos Phone, kinek hogy tetszik a neve.
Természetes, hogy nem fogyott és ilyen készlet kiszóró akciókat csinálnak. Kár, csak Amerikában. Ha jól olvastam még kombinálni is lehet, beviszed a régi 9xx telefont beszámítani és még az egyet fizet kettőt kap.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Medical #79695 üzenetére
Mondjuk inkább úgy mesterséges kómában vagyunk.
A levélből: We believe in this product's value to business customers...Beszédes. Most ez a mániájuk, az üzletemberek a hotelben continuummal mobilWordözzenek, egyedül ettől a cégek használják az MS szolgáltatásokat dologtól a platform egésze még nem lesz versenyben a riválisokkal.
-
törölt tag
Csak mert valaki nem szereti a Twittert, egy igazolt account ugyanolyan kommunikációs csatorna mint egy céges email, telefonszám. Mit várnál pecsételt papirusz tekercset személyesen Tywin Lannistertől?
MS alkalmazottak direkt információt adtak saját vagy Lumia fiókból. Írták úgy is tervezik minden Lumia megkapja, úgyis minden 8-as (nem 8.1!) és úgyis dolgoznak az 512MB optimáláson. Nem a világ összes tech oldala talált ki magától meséket. 2014 vége és 2016 eleje közt ment az ígérgetés. Idén derült ki mégse és ami a legviccesebb márciusban a hivatalos kiadás után is csendben kellett cserélni MS Store oldalakat mert redditen, blogokon kiszúrták még árultak olyan készüléket Win10 ígérettel, amiről közben már mondták nem kapja meg. Viszonteladóknak is úgy küldték a leírást. Hogy technikailag miért nem kapja vagy hogy insiderezni az most mindegy, a kommunikáció a téma. Az pedig pocsék. Az MS többnyire előbb ígér, aztán visszakozik ha úgy van. Vagy csak csönd. Készülékek, oprendszer, appok, szolgáltatások, funkciók, design minden területen volt valami így meg úgy lesz aztán mégse, egy lépés előre kettő hátra cirkusz az elmúlt években.
Nagyon sokat kellene javítaniuk a kommunikáción, marketingen. Lehet az a baj túl nagy szervezet, nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb. Nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen