- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
Hibernálás kikapcsolásával egyet értek SSD-től függetlenül Win 6 nél gyakran használtam de esetembe Win 10-nél lassabb azz éledés. Ha csak nem valami munkament folytatása miatt hibernál valaki.
Én nem szoktam semmit lehúzni. Ha egy nem perticionált területet adok a telepítőnek. Szépen megcsinálja a neki szükséges partíciókat. Ha partícionált területet kap akkor szinte biztos, hogy a boot részt a régi meghajtóra teszi, ekkor feltétlen lehúzandó a régi.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz ro_bert17 #52534 üzenetére
Erre a problémára MS már az ősidőkben kiadott agy kis progit. wushowhide.diagcab. Szedd le MS oldaláról és ezzel el lehet távolítani a hibás drivert és el lehet rejteni, hogy ne b.... ki veled megint. Ettől kezdve a jó driver megléte a te feledatod lessz.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Kikapcsolható!
Gépház, Eszközök ......, A windows kezelje az alapértelmezett nyomtatót Ki.
Ha be van kapcsolva akkor a legutoljára használt eszköz lessz az aktív. Kikapcsolt állapotba megmarad a beállításod.
Egyébként a Win 10-nek is van pdf nyomtatója.[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz gyuribácsi88 #52894 üzenetére
Zavarni nem zavar semmit, a veszteség sem sok. Össze lehet vonni de rámegy egy csomó idő. Nembiztos, hogy megéri.
-
raidx
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #52962 üzenetére
Sajnos ez Win 10 featör. Egyes noti gyártók adtak ki erre segédprogramot. Ez az ára a gyorsindításnak ami sok akkus gépnél nem igazán nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Debilon #52958 üzenetére
Az eltávolítható meghajtó lehet alaplapfüggő is. Nekem a QC5000 ITX lapnál két Sata vezérlő chip vaan és az egyikre dugott HDD eltávolíthatóként jelenik meg BIOS-ba meg nem állítható. Szívtam is vele, mert figyelmetlenségből nem az USB-st távolítóttam el.
-
raidx
őstag
MS megint kitett magáért!
Tegnap engedtem a frissítést és az lett a vége, hogy alapállásba is 40-60% között dolgozott a proci. Rendszer és tömörített memória tekert észnélkül. Az lett a vége, hogy csináltam egy rendszervisszaállítást az előző lemezképből. Sajna nem jegyeztem fel a csomag azonosítót, hogy elkerüljem legközelebb. Ez még 1511 mert a szülinapi is ugyanezt csinálta!Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Ha valakinek kis kapacitású öreg gépre kellene egy pillekönnyű Linux:
PC-re és Macre is elérhető a Raspberry Pi PIXEL: [link]
-
raidx
őstag
válasz Mukucs #53196 üzenetére
A win sara+gép függő. Ébredéskor nem tölti újra a drivereket és azok hibásan működnek.
Próbáld ki az MPCHC-t vagy a Potplayert. Ha azokkal is így csinál lehet érdemes egy tiszta telepítést csinálni. Nekem a régi alaplapomnál voltak ilyenek (Brazos).
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz Fred23 #53342 üzenetére
Működni fog a Win de az eredmény egy katyvasz lessz. Ugyanis megpróbája összehozni az új alaplanak megfelelően, de a régi driverek is ott maradnak.Én géphiba miatt kényszerültem ilyenre és mikor visszajött az eredeti gép, tiszta telepítés lett a vége. Az aktiválásra nem tudok nyilatkozni mert az én licencem hordozható. Vagyis nem kötődik a géphez, ezért nálam aktivált maradt.
-
raidx
őstag
Tévedés. a Win nem áll le. Ha feszültség alatt marad a gép az bizony időnként bekapcsol, hogy van e valami frissítés.De más ügyleteket is intéz. Áramtalanítás a megoldás. Enbergiagazdálkodásnál is lehet tiltogatni de MS távolról feléleszti ha akar valamit.
-
raidx
őstag
Ez mi akar lenni? Az slmgr -dlv adja.
-
raidx
őstag
válasz BullKoxa #53484 üzenetére
Visszaállítási mentést csinálja a rendszer oda lehet mást is pakolni?
Igen! Mentésből neked kell a visszaállítást kezdeményezni ha gond van a rendszerrel.
Gépház, Frissítés és biztonság, Biztonsági mentés, Biztonsági mentés és visszaállítás segédprogram megnyitása (Windows 7).
-
raidx
őstag
válasz CirrMee #53590 üzenetére
Már másodszor cseréltem alaplapot a Windows 10 alatt. Most annyi volt a gond, hogy a bugos Crimson drivert lekelett cserélni és a DirecX pakkott újrahúzni. Retail licencem van így az aktiválás is rendben.
-
raidx
őstag
válasz marquuard #53620 üzenetére
A Crimson elég bugos! A 15.7.1-es Catalist jó! Most raktam össze egy ASRock AM1B-ITX+Athlon 5370-es masinát és a Crimsonnal szívtam is. A Végén nehezen letakarítottím és ment helyette a jól bevált Catalist 15.7.1. Azóta flottul működik a masina.
[ Szerkesztve ]
-
-
raidx
őstag
válasz abteam2008 #53760 üzenetére
Tőltsd le Ms-től a wushowhide.diagcab appot. Ha legközelebb feltelepül a nemkívánt driver elindítod az appot, vársz türelmesen, maj kijelölöd az eltávolítandó drivert. Többször nem rakja fel. A továbbiakban neked kell gondoskodni a frissítéséről a felrakott drivernek.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz [CS]Blade2 #53780 üzenetére
Nekem a VGA driver okozott hasonlókat.
-
raidx
őstag
válasz MasterDeeJay #53789 üzenetére
Próbáld meg. Lehúzol minden USB eszközt majd az eszközkezelőbe eltávolítod a drivereket. Majd reboot és lehet próbálkozni. Amúgy valami gubanc van a ggépeddel mert a Felkiáltjeles sárga háromszögek hibát jelentenek.
-
raidx
őstag
Elkiabáltam! Gondolt egyet és semmi képet nem hajlandó megnyitni. Azt írja, a fájl túl nagy vagy sérült. Egyéb progik rendben megnyitják a képeket! A régi képnézegetőt használnám.
-
raidx
őstag
válasz ImpersonatoR #54017 üzenetére
Ha a legfrissebb MCT-t használod igen! Ha régebbi letöltésű akkor az annak megfelelő verzió jön le.
-
raidx
őstag
válasz -=RelakS=- #54106 üzenetére
Az van, de frissítő telepítés nincs. Azt csak a futó Win alól lehet indítani. Lásd quailstorm fórumtárs korábbi hozzászólását.
"W10 telepítőn is van "Javítás" funkció" alatt isa ugyan azokat éred el mint a gépházból indítva.
-
raidx
őstag
válasz King Unique #54131 üzenetére
Mivel a Win 10 telepítője ingyen és legálisan letölthető MS-től miért kell kerülő megoldás? Jobb ha esetleg más is van benne? A virágbolti licenc már más kérdés.
-
raidx
őstag
válasz csadi0011 #54184 üzenetére
Alvó állapotban a mentés memóriába történik. Hibernáláskor HDD-re, ezért lehet áramtalanítani és ezért lassabb is a visszatérés. A hibrid alvást nem minden gép tudja, Esetleg nem fog tudni felébredni belőle és csak a ki be kapcs segít. Az meg már normál boot.
-
raidx
őstag
Egy próbát megér. Eszközkezelőbe eltávolítani az összes USB-t majd reboot. Ilyenkor a Win újra pakolja a kütyük vezérlőjét. Van amikor megoldja a gondot. Ha nem segít akkor marad a reinstall.
-
-
raidx
őstag
válasz tordaitibi #54273 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt, ahol is választ kapsz a problémádra.
Mindenesetre célszerű egy 8 gigás pendrivot vagy kártyát előkészíteni a helyreállító eszköz előállításához. Ha a rendszerfájlokat nem kéred 512 megás eszköz is elegendő. Ha az eszköz nem üres, nálam nam mutatta a választhatók között. Pedig újra formázza!
A shift+ újraindítás működik! Nem kell a gépházba kóborolni.
-
raidx
őstag
válasz quailstorm #54284 üzenetére
Vagy készítesz egy helyreállító lemezt vagy USB-s esszközt, majd arról bootolsz.
Működő rendszer alól Shift+újraindítás és máris megvan a menű. Ez akkor is működik, ha csak a bejelentkező képernyőig jut el a rendszer. Ott is van újraindítási lehetőség.
-
raidx
őstag
Időnként a fájlkezelőbe a hálózatnál megjelenik valami mobiltelefon ami nincs a géphez csatlakoztatva. Sehol máshol nem látható, de van, hogy napokig nincs. Név és mac címen kívül semmit nem tudni róla. Mi a fene lenne ez? Mióta vin 10 van a gépen előfordul. De tiszta telepítés utánn is volt. Win eredeti Retail 7-ről frissített 10-es.
Most ez volt.
-
raidx
őstag
válasz makoss #54426 üzenetére
A KM fejlesztése megszünt. Helyette a potplayert fejlesztik. Mind két javasolt lejátszó tud magyarul és mindent lejátszik. a Potplayer még a 3 d-t is.Nem kell hozzá semmi pakk. minden bevan építve a lejátszókba.
Ha proci erőből kell lejátszani a filmet abba az MPC-HC jobb egy kicsit.CClener megy a tizesen is. Én használom néha.
-
raidx
őstag
válasz TheShow #54497 üzenetére
Keresd fel ezt az oldalt: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Hátha sikerül a megfelelőt letöltened. Az eszköz letöltése utánn azt válaszd, hogy másik gépet akarsz frissíteni. Akkor tudsz válogatni. Biztos jó a licenced?
A Win valamiért nem megfelelő drivereket pakol fel akkor sokat molyol. Első körbe bízd a Winre a VGA-t is. Vagy egy régebbivel próbálkozz.
-
raidx
őstag
válasz qwertly #54523 üzenetére
Sajna nincs semmi varázsbillentyű a csökkentett módhoz. Ha a a bejelentkező ablaknál van újraindítási opció akkor Shift+újraindítás és Előjön az a rész ahol a csökkentett módhoz eljutsz. telepítőről indítva a nyelvválasztás utánni képernyőn is van lehetőség eljutni a csökkentett módba. Vagy hejreállítási lemezről indítva a rendszeret.
ezt érdemes elolvasnod: [link]
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz qwertly #54531 üzenetére
csak a telepítések szünnek meg. A programokat újra kell telepíteni. Az adatok megtartása hosszabb futamot jelent. erre készüljél. A windos alaphelyzetbe állítására gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
-
raidx
őstag
válasz petya1985 #54546 üzenetére
A numlock BIOS beállítástól függően kapcsol be vagy nem. Azért a késés. Egérrel tudsz navigálni telepítés közben? A billentyűzethez esetleg tartozik driver? Lehet, nem jó meghejtót rendel alapból a rendszer hozzá.
Mivel a hiba fennáll PS/2 és USB-s esetén is. Nem tudok mit mondani.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest