Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Воланд #7915 üzenetére

    Miért nem bírják azt megoldani, hogy három év alatt - ami ugye rendelkezésre áll egy OS fejlesztésére - nem adnak új külsőt asz összes lényeges programnak?

    A Disk Management, ugyanígy nézett ki Windows XP-n is 11 évvel ezelőtt, aztán 6 évvel rá Windows Vistán is, újabb három évre rá Windows 7 -en is és most a 8-asban is. Ez azért fura, mert:

    1. azt szajkózzák, hogy fontos megújulni, új dizájnt adni az operációs rendszernek, mert nem lehet mindig ugyanazt eladni.

    2. Nem igaz, hogy a DM-et például csak így lehet elképzelni, meg kell nézni a többi Partíció kezelő szoftvert, ahány féle annyi kinézet.

    A Feladatkezelőt most megújítják, de egyébként XP-től Win 7-ig nagyjából ugyanúgy nézett ki.

    Persze a fő megújulást a Vistában kellett volna bevezetni, hiszen az készült 6 évig...

    Az egy dolog, hogy lecserélik a BootScreent, a Welcome Screent, minden alkalommal, illetve fabrikálták a start menüt, bevezették az Aero-t, amely igazából csak a 7 -esben tudott kiteljesedni, mert Vista progiknál teljes képernyőn megszűnt létezni...

    Mert ugye Vista idején az volt a sláge, hogy teljesen megújult vizuálisan a Windows, ami viszont abban kimerült, hogy kapott egy új átlátszó keretrendszert, tálcát, de maguk a programok ugyanúgy néztek ki. Ok a Windows Explorer-ben is volt egyedi színes mappák, külön a letöltésnek stb...

    de mit ér az egész dizájnosdi, ha az elindított programok jelentős része ugyanúgy néz ki ?:)

    Ott van a Paint, az XP-n is pont úgy nézett ki mint Vistán, aztán a 7-esben megkapta a Ribbont... tehát a 7-esnél már létezett a Ribbon mégsem kapta azt meg az egyik legfontosabb komponens a Windows Explorer.

    Kicsit olyan, mintha Vistánál elkezdődött volna szép lassan a programok új kinézettel való ellátása - és itt nem a keretre gondolok, hanem a menürendszerére és magának a programnak a kényelmi funkciókkal ellátására -, de olyan lassan haladnak vele, hogy amint az látható a Vistát követő harmadik Windows kiadás is hemzseg olyan programoktól, amelyekről ha levágjuk a keretet, és összehasonlítjuk egy szintén a keretétől megfosztott XP-s verzió képével, azt megmutatva teszt jelleggel az embereknek nagy eséllyel azok nem látnák a különbséget. Nem tudnák eldönteni melyik az XP-s verzió és melyik a 8-asé :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák