- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
atas
csendes tag
válasz Wolfskin #6491 üzenetére
Most is szól az FM kütyüm, itt van a kezemben és szól az irodai rádiómon.
A bluetooth hangereje függ az szóbanforgó navigációs program sebességfüggő beállításaitól!!! A szóbanforgó navigációs program felülírja a Wayteq hangerő beállításait, ha megy a navi program.
Mondom mégegyszer. Százféle autóban használom, eddig jó a BT és az FM is. Mindig csekkolom a vonal másik végén lévővel, hogy mennyire hall jól vagy rosszul. Eddig pozitívak a vélemények, kb. 30ezer km alatt. Szívesen átadom bárkinek kipróbálásra a kütyüt, sőt lassan felesleges is lesz...
-
gabek_
tag
Nekem panaszkodtak néha a hívóim, de sokat matattam akkoriban a BT körül.
Meg szerettem volna oldani a DUN-t. (Ami egyenlőre szünetel... )Viszont mióta visszalááítottam gyáriba az "aligátorom", azóta kiváló! Semmi panasz...
(Ezzel a registery is vsszaált, gondolom ott volt valami "dupla csavar"...) -
Wolfskin
őstag
elhiszem, főleg, hogy ketten is állítjátok. csak furcsa. feljebb írtam, hogy szerintem miért lehet, nem hinném, hogy gyárilag más verzió. vagy lehetséges? (egyébként, ha úgyis el akarod adni, előtte el is cserélhetnénk - közben visszaolvastam a topikot, az enyém 920-as, lehet, hogy ebben gyárilag eltérnek??? )
a sebesség függő hangerő asszem ki volt kapcsolva (megnéztem, most ki van, de időközben állítgattam), de 150-160-nál már akkor is a maxot kéne adnia. de már 130-nál is ki vissza kellett vennem telefonra, mert nem hallottam semmit. a másik végén sosem panaszkodnak, a mikrofonja jó, csak én nem hallok semmit.
eddig az volt a megoldás, hogy a telefon lógott az aux kábelen, arról szóltak a zenék, ha hívás jött felvettem, addig az szólt a hangszóróban, majd lerakva folytatódott a zene. (csak a telefonon 2gb hely van és macerásabb navigálni is a számok közt).
összességében kár, hogy a telefon hangot se fm-en, se fejhallgatón nem küldi ki...
de lehet, hogy egyszer rászánom magam, és szétszedem, megnézem, hogy van bekötve a hangszóró. gyanítom, két külön forrás mehet rá, mert a zenéket leválasztja a fejhallgató, de a bt-t nem. tehát a bt jelét is keresztülviszem az aljzaton, vagyis átkötöm a másik jelre, akkor ELMÉLETILEG azt is kiküldi a fülesre. anno így tettem mikrofon bemenetet a sony d8-as kamerámra, hogy a beépített mic bekötését megszakítottam, és átküldtem egy aljzaton. ha bedugtam egy külső mikit, az leválasztotta a beépítettet
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
a telefonon nem lehet hangerőt állítani, amikor bt-n van, akkor "...nem érhető el a hangerő", azaz le van tiltva.
a másik: értem, hogy szoftveresen van letiltva, de a bt jele is dróton megy a hangszóróhoz. úgy gondolom, van egy (ill kettő) kábel, ami az összes hangot viszi, elmegy a füles kimenethez. ezt megszakítja a jackdugó, ha be van dugva.
a másik ugyanaz, plusz a bt jele, ez nem megy el a füleshez, hanem közvetlenül megy a hangszóróhoz. azt szoftveresen szabályozza, hogy melyiken megy és milyen a jel, de biztos, hogy a bt jele is dróton megy a hangszóróhoz. szerintem.
-
atas
csendes tag
válasz Wolfskin #6504 üzenetére
"elhiszem, főleg, hogy ketten is állítjátok. csak furcsa. feljebb írtam, hogy szerintem miért lehet, nem hinném, hogy gyárilag más verzió. vagy lehetséges? (egyébként, ha úgyis el akarod adni, előtte el is cserélhetnénk - közben visszaolvastam a topikot, az enyém 920-as, lehet, hogy ebben gyárilag eltérnek??? )
Szerintem ez a megoldás. A 920BT tudja, a 920 nem.
-
Wolfskin
őstag
szóval akkor a tiéd 820BT, az tudja, a 920BT az nem. csak azt kéne kideríteni, hogy DM43-nak mije van...
de akárhogy is van, akkor ez biztos szoftveres tiltás!
olyan deja vu érzésem van. most vagy állítottak a mátrixon, vagy volt már erről szó korábban, csak nem tudom, hogy hol és mikor...?
mi az a "airisem" ???
-
Wolfskin
őstag
akkor a 820bt-nek nem kell kábel az fm-hez, a 920bt-nak kell. szerinted ez szoftveres tiltás, vagy hardveres eltérés van a két gép közt?
Airis 920 PNA - ja, azt hittem, valami egzotikusabb dolog...
és mi a véleményed a BT kiküldése fejhallgatóra szoftveres engedélyezéséről?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #6504 üzenetére
Írtam a Wayteq-nek is, és nagyon korrektül, pillanatok alatt válaszoltak. Ezért nem lehet kihangosítani a Bluetooth-t:
"A Bluetooth kapcsolat továbbhangosítása az FM-transzmitter felé azért nem történik meg, hogy ne következzen be összegerjedés (az autórádió hangja a mikrofonon behallatszana, amit a készülék újra kihangosítana és ez gerjedést okozna)..."
------------------------------------
Meg kell azonban jegyeznem, hogy ugyanez telefon esetén problémamentesen működött (Nokia 3110c fejhallgató kimenete a rádió aux bemenetére kötve) a telefon saját mikrofonja tisztán vette a beszédet, és soha nem gerjedt össze a hangszórókkal (maximum visszhangként halkan visszahallotta magát a beszélgetőpartner)
Lehet, hogy frekvenciavágásokkal oldották meg (a telefon a bejövő hangot olyan frekvencián vágja, hogy a mikrofon ezt a jelet ne, vagy csak gyengén vehesse pl: a bejövő beszédhangot 1000Hz alatt vágják, azaz csak afölött szól, a mikrofon viszont csak ez alatt vesz). Vagy csak komplementer kisebb tartományokat vágnak ki egyikből is, másikból is, ez szerintem akár szoftveresen is megoldható (EQ).
De ott vannak az autós kihangosítók, amiknek saját mikrofonja van és szintén a rádión szólnak. Vagy a beépített bluetooth-os autórádiók.Summa summarum, nem egyszerű a dolog, lehet, hogy ez a kütyü tényleg gerjedne.
[ Szerkesztve ]
-
WindyJoe
aktív tag
válasz Wolfskin #6516 üzenetére
Ehh...
"a másik: értem, hogy szoftveresen van letiltva, de a bt jele is dróton megy a hangszóróhoz. úgy gondolom, van egy (ill kettő) kábel, ami az összes hangot viszi, elmegy a füles kimenethez. ezt megszakítja a jackdugó, ha be van dugva."
Hát ettől a kábelezős dologtól fölállt a szőr a hátamon... (:
Szal a hangszóró tutira csak 2 szál dróttal van bekötve, nincs olyan, hogy ezen a BT megy, emezen a navi, a harmadikon meg a többi...
Ennyi erővel a PC hangszóród meg mehetne 8 kábelen, 1-en a film, másikon a játék, harmadikon skypeolsz stb...
Elég morbid lenne.
A füles érzékelést nem csak úgy lehet megoldani, hogy bedugod, azt megszakítja a hang útját a hangszóróhoz, hanem vissza is lehet csatolni a megszakítást, és az elektronika érzékeli, hogy be van-e dugva, vagy sem...
Tehát jelen esetben minden szoftveresen történik.Elképzelhető, hogy a 920-asoknak lejjebb vették a sugárzási teljesítményét, vagy szimplán csak máshogy van a belseje elrendezve és emiatt gyengébbnek tűnik. Nekem se ment rendesen kábel nélkül, a hifinek rá kellett az antennájára fektetni a készüléket, hogy érzékelje, vagy az USB kábelt keresztbefektetni rajta. Autóban is ha eltávolítottam a töltőzsinórt a rádiótól akkor elkezdett sisteregni. De, az, hogy érzékelje, hogy van-e bedugva töltő, vagy USB kábel, az megint csak értelmetlenül hangzik... Már csak azért is, mert ha sima USB kábelt dugsz be, aminek a másik végén nincs semmi, akkor nem tudja érzékelni, hogy be van-e dugva, vagy nincs. (Gondolom nem építettek bele kábeltesztert...)
"A Bluetooth kapcsolat továbbhangosítása az FM-transzmitter felé azért nem történik meg, hogy ne következzen be összegerjedés (az autórádió hangja a mikrofonon behallatszana, amit a készülék újra kihangosítana és ez gerjedést okozna)..."
Ez meg egy marhaság... Akkor lenne értelme, ha azt a hangot amit belebeszélsz egyből ki is hangosítaná. Nade nem azt hangosítja ki, hanem azt, amit a partner mond. Akkor lenne gáz, ha a másik fél is kihangosítóval beszélne. Vagy a másik felet zavarhatná max, hogy visszahallja amit mond. Egyébként ezeket sztem szoftveres szűréssel ki lehetne küszöbölni...Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
Wolfskin
őstag
válasz WindyJoe #6520 üzenetére
"Hát ettől a kábelezős dologtól fölállt a szőr a hátamon..."
jó, igaz, lehet, sőt valszeg drót sincs, hanem rá van forrasztva a nyákra, és szerintem abban is igazad van, hogy mindent szoftveresen illetve elektromosan kapcsolgat, hogy hova milyen jel megy. akkor ez kilőve.
az usb kábeles dolgot nem értem. miért kéne tesztelnie, hogy mi van a kábel másik végén? pc vagy autó? vagy lehet egy üres kábel is. a lényeg, hogy drót legyen, amit antennaként használ. ha tehát be van dugva az usb-je, akkor van drót, ha nincs, bedugva nincs drót. nekem kábel nélkül annyira meg sem nyikkan, hogy szerintem nem gyenge a jel, hanem teljesen le is van tiltva (mint a telefonban a rádió, ha nincs bedugva füles). de ez csak egy ötlet volt, amúgy is elméleti a kérdés, mivel töltő nélkül sokat nem lehet használni.
"Akkor lenne értelme, ha azt a hangot amit belebeszélsz egyből ki is hangosítaná."
ez teljesen igaz, ez nekem is elkerülte a figyelmemet . az a térhangosításnál gond, hogy a saját hangod a hangszóróból egyből megy a mikrofonba és gerjed. úgyhogy továbbra sem értem, miért tiltották le."Egyébként ezeket sztem szoftveres szűréssel ki lehetne küszöbölni..." ez így is van, szerintem a telefonoknál van is erre egy valamilyen szűrés, mert ott alig lehet visszahallani
csak még mindig nem oldottuk meg a BT kihangosítását.
azt hiszem, azt fogom csinálni, hogy a telefont a rádió telefon bemenetére kötöm (azt még úgysem próbáltam ki), a navi meg marad az aux-on. a bt meg kihasználatlanul hever a parlagon.
[ Szerkesztve ]
-
WindyJoe
aktív tag
válasz Wolfskin #6524 üzenetére
"az usb kábeles dolgot nem értem. miért kéne tesztelnie, hogy mi van a kábel másik végén? pc vagy autó? vagy lehet egy üres kábel is. a lényeg, hogy drót legyen, amit antennaként használ. ha tehát be van dugva az usb-je, akkor van drót, ha nincs, bedugva nincs drót."
Na jó jó, de hogy érzékeli, hogy van rajta drót, vagy nincs, ha egyszer nincs a drót végén semmi? Az USB csatinak nincs olyan érzékelője, mint a jack aljzatoknak...
Azt akartam még az előbb írni, hogy ezt az elb@szást már csak azért se tudja a wayteq kimagyarázni, ezzel a dumával, mert más készülék ezt tudja, ha félnek attól, hogy bizonyos esetekben begerjedhet, akkor tesznek egy opciót a hangbeállításokhoz, hogy BT-t kihangosítsa-e vagy ne, ha valakinek volt már vele problémája, az nem hangosítja ki és kész...
(Amúgy meg ennyi erővel simán visszagerjedhet a saját kihangosítójától is...)Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
DM43
őstag
válasz WindyJoe #6526 üzenetére
Ebben neked teljesen igazad van. DE!!! Úgy tudom, hogy emiatt a dolog miatt késlekedett az x820bt piacra dobása. Valamit nagyon elcseszhettek hardveresen és ezért szoftverből letiltották ezt a funkciót. (és nyilván akkor derült fény a hibára, amikor le volt már gyártva kismillió készülék)
-
gabek_
tag
Nem lehetetlen, hogy egy config file-ban van ez a beállítás, bár kicsi rá az esély.
Ha nem lesz jobb dolgom, megpróbálom megkeresni.
Azért megmondom őszintén sokkal jobban izgat engem a file átvitel ás a DUN....
Hozzáteszem még azt is, hogy az FM-et leginkább zenehalgatásra használják sokan de arr nem igazán jó. Mondjuk ki, szarúl szól... Nomeg ahogy járod az országot, mindíg lesz valami ami megzavarja....
Én úgy zártam mindezt rövidre, hogy vettem egy cdtárként működő mp3 lejátszót. Pendrive, iphone, aux in van rajta, és a gyári hifi cdtárnak hiszi...
Gyönyörűszépen szól mutatja a kijelző, és még a kormányról is lehet "matatni"....
A legtöbb autó gyári hifijéhez van ilyen.
Némelyik márkához lehet venni gyárit is PL a Renault gyárt ilyet.
Más márkákhoz gyártanak BT "extensönt" is!Az FM mint "hifi" szerintem egy "alternatív" megoldás, szerintem csak akkor érdemes használni, ha végképp nincs más...
-
Wolfskin
őstag
na azé még esnek ki csontvázak a szekrényből itt is...
"szoftverből letiltották ezt a funkciót" ezt nagyon kemény dió újra engedélyezni? nem biztos, hogy fix a hiba, lehet, hogy csak a hiba % volt magas, és akkor akár működhetne is.@WindyJoe
"Az USB csatinak nincs olyan érzékelője, mint a jack aljzatoknak..."
ezt nem tudtam, csak feltételeztem. akkor bocs, visszavonom az antennát.@gabek_
teljesen igazad van, én is inkább kábelen kötöm össze a rádió aux bemenetével.
"vettem egy cdtárként működő mp3 lejátszót" az milyen? bár az én rádiómon van cd tár, kettőt nem hiszem, hogy rá lehet kötni. azért érdekelne. (link, vagy típus, ilyesmi, ami alapján meg tudom nézni)[ Szerkesztve ]
-
belgozhajo
csendes tag
Tegnap vásároltam egy WayteQ x820-as navigáciot.Abszólut tapasztalatlan vagyok, nem volt még sohasem.A problémám az, hogy a cím keresésnél a megadott utcaneveket nem ismeri fől,az ékezetes betűket nem találja.Minden módon próbáltuk a címkeresést. Milyen beállítás szükséges?
Ha tudtok megoldást, akkor légyszíves írjátok meg! -
Luissimo
veterán
válasz belgozhajo #6531 üzenetére
Sajnos nemismerjük a Sygic-et !!
-
gabek_
tag
Ha a "megyek" az alany, akkor keress úgy, hogy nem használsz ékezetet.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Nem értem a problémádat.
A billentyűzet alsó sorában van egy "á/!" váltógomb, azt megnyomod és megjelennek az ékezetes karakterek. Beírod hogy "Székes" és a "Település kiválasztása" listában megjelenik, hogy "Székesfehérvár" és "IV. kerület, Székesdűlő"
Ezekben elég rendesen van magyar ékezet. Akkor mi is a probléma?
-
belgozhajo
csendes tag
Megnéztem,de a billentyűzet alsó sorában nincs ilyen átváltó funkcio! Csak a betü és a szám közti átváltó van.
Ez a program verziója: Sygic DRIVE
Verzio7.71 Változat:6807 D
RAM:89260Kb
Térképverzió:7.80
Készülékkód:AZB7A5DG17
(c)2009 Sygic, Tele Atlas -
Wolfskin
őstag
-
Luissimo
veterán
válasz Wolfskin #6540 üzenetére
jajaja, és mit ad isten (majdnem) pont egy ilyet vettem , pont ennyiért, pont itt , pont 2 éve.
Hivatalosan volt rajta egy 8.0, ótvar térképekkel.
(ez mikori szórólap, mikori akciokkal ??)
kb. 3 hónap után engedte frissíteni a naviextras, akkor adott 3-4 térképet, néhány poi-t, de nemadott magasabb verziot, pedig akkor is volt más néhány.
Azóta néha próbátteszek de semmi siker.
igy az eredeti kártya a sifonérfiokban pihen, várva a jobb időket és van benne egy másik színá kártya.VISZONT A KÜTYÜ , EZ A TILBORG, EZ NAGYON JÓ, blututit, FM Transzmittert tud.
érdemes beleruházni.Illetve mostnézem jobban, ennek a nagyobb testvére, a GP900i ami nekem van és tudja, ebben csak az egyik van, asszem az FM van benne és a blututi nincsen .
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz paroczi #6538 üzenetére
Igazad van, az előbb mikor próbáltam elütöttem, mert "Szekes" helyett "Szeks"-ot ütöttem, ezért adta fel Szekszárdot.
belgozhajo
Neked is igazad van, csak mi nem egyről beszéltünk.Wolfskin
Nagyon sok PNA-hoz gyárilag van iGO (vagy valamilyen más néven, de ugyan az), viszont a Wayteq-hez meg nincs! Nem veszik meg hozzá. Majd a tulaj úgy is rávarázsolja. Ez ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
A madaras tescoban kapható jogtiszta Igoval ellátott PNA , többféle tipusu , többféle TILBORG is !!
Ez tényálladék !!
Ellenben , nagynémetországban egyetlen navigácios készüléken sem található Igo, van tomtom, meg egyebek, de ekkora piacot kihagyni több mint bűn szerintem. EZ HIBA !!!
-
Wolfskin
őstag
azért ezt megnézném fogyasztóvédelmileg, hogy rendben van-e. veszel egy vasat, legális szoftverrel. a vas tönkremegy, veszel egy másikat, de azon már nem használhatod a szoftvert. (pl. előtelepített om windows. ha gépet cserélsz, újra meg kell venned?)
ez olyan, mintha vennél egy zenei cd, azt meghallgathatod hordozható kütyün, de nagy hangfalon már nem, mert az nem legális. vagy az adobe deklarálná, hogy a photoshop amd-s gépeken futhat, de intelesen nem. a szoftver megvásárlása egy használati jog. ha kakukkos órán használom, akkor azon használom. szerintem. de nem vagyok jogász.
megnéztem a snowdog linkjét, és tényleg az egyiken legális, a másikon nem...
akkor továbbra is XxxLuissimo a szórólap szerintem tavaly nyári, mert bringa van benne, meg pólók, de az elejét már nem tudtam megnézni. az már lobogott a cserépkályhában...
[ Szerkesztve ]
-
harmik123
csendes tag
Wayteq 820-om nem jelzi akusztikusan a sebességmérőket.Ha valaki segitene megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest