Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • girion

    csendes tag

    válasz reelc #1155 üzenetére

    Lényegében erre céloztam. Valójában nem politikailag korrekt, de azokat a feltételeket nyugodtan tudja teljesíteni amiket a "PC" nevében megkövetelnek. Ha fekete karakter kell, akkor az lesz. Ha agyon tetovált, tollakkal és harci festéssel ékített katona kell, akkor azt kapnak. (Ilyet tudok mutatni a 40k-ból) Ha pánszexuális transzgender apácák kellenek akkor meg azt. (Ilyet nem, de el tudok képzelni.)

    Az idézet mű a The Emperor's Gift, 2012-ből.

    Szerintem nem kellenek a mariskák, sőt nagyon is rossz ötlet lenne őket szerepeltetni. Tanulni kell a könyvekből, a mariskákat 99%-ban elszúrják. Nagyon nehéz írni őket. Vagy túl távoliak, túl szürkék, vagy túl emberiek, túl erősek vagy gyengék, a legtöbbször pedig túl sokak.

    Viszont Eisenhornnal sem vagyok különösebben kielégedve. Ő, akárcsak Abnett legtöbb karaktere, egy unalmas kiscserkész, lapos dilemmákkal és kisstílű ellenfelekkel, kisstílű környezetben. Ha jó messzire elrugaszkodnak a trilógiától történetben és jól megírt sztoriban/sztorikban valódi kihívások és morális döntések elé állítják, akkor jöhet, de ezt valahogy nem remélem.

    Amit szívesen látnék az mindkét oldal bemutatása. Nagyon rosszul viselném ha csak a jó fiúk sekélyes világképét kapnánk. Már az is elég lenne ha a túlsó térfélen radikálisabbak lennének. Persze az igazi mondjuk egy xeno, vagy Káosz hívő nézőpont lenne. A BL mostanában úgyis nagyon belejött a működő, normális, de Káosz hívő kultúrák ábrázolásába. Már a Gaunt sorozatban is egészen jól kinőtte magát a Blood Pact - Sons of Sek banda a nyálfröcsögős hordából, de vannak ennél sokkal kiforrottabb káoszhívő civilizációk is. Főleg a gyerekbetegségeit lassan maga mögött hagyó Age of Sigmarban lehet velük találkozni.

Új hozzászólás Aktív témák