- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz zeon.hu #29905 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, ahol szar a térerő, ott a voip vagy nem megy, vagy szakad, vagy valaki nem hallja a másikat.
Ezért örülök, hogy Magentában ingyen hívom az asszonyt is, mert a kecskeméti Auchanban ilyen téren fos a voip, és csak felbacom magam rajta. Így már nem kell voip hívni, hogy mi kell még, vagy hogy láttam valamit, annyiért kell-e.Amúgy alapból a legjobb voip hangminőséggel a fizetős skype hívás, meg az 5 fontért korlátlan rebtel remekelt.
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #29914 üzenetére
Nálam megy a Reenger most. Kapok emailt a trunk státusz változásról és általában éjszaka többször kiesik majd pár perc múlva újra regisztrál. Legutóbb tegnap délután 18.49 és 19.07 között állt. Akkor nem szokott menni nálam, ha új VPS - re költözök néha és az IP tartomány blokkolva van náluk. Ilyenkor írok a rendszergazdának és beenged.
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
zeon.hu
nagyúr
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #29919 üzenetére
Ahogy írtam neked, a megoldás mindenképp egy PBX. Vagy privát vagy a pbxes. A hálózat váltások nem a voip szervert terhelik. Voip szolgáltató és pbx között fix IP kapcsolat az a biztos. Utána hogy Te hogy mész fel a pbx-re azt te magad tudod megoldani és ha valami gond van akkor nem kell a szolgáltatót pingelni. Biztos macera de többszörösen behozza a befektetett időt.
Szerk : Reenger működik most volt bejövő hívásom rajta.[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz zeon.hu #29919 üzenetére
Tudom, hogy ez rajtad nem segít, de a Fritzbox-om log-jában nincs semmi probléma a Reengerrel okt. 10-e óta, és elég gyakran is használom, nem tapasztaltam hibát.
Én egyébként egy ideje rendszeresen használom a Domino kártyához aktiválható 300perc-7napra-600Ft-ért bekapcsolható opciót. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Sokkal stabilabb a GSM hívás, mint bármilyen IP alapú hívás (én Viberrel mostanában nagyon sokat beszélgetek Telenoros korlátlan nettel mozgó járművel). -
Andras3
csendes tag
válasz 4Grider #29923 üzenetére
Egész nap állítgattam a Zoiper beállításait. De felesleges volt. Akkor a Reenger-nél volt valami gond.
[ Szerkesztve ]
-
zagloba
aktív tag
Rebtel úgy látom rendbe jött! Küldi a számomat a hívottnak!
-
4Grider
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz zeon.hu #29929 üzenetére
Attól hogy másik klienssel működik, attól még a reenger oldalán lesz a hiba. Egy normálisan beállított sip szerver jól működő háttér-adatbázissal minden sip-es eszközről auth után azonnal elérhető. Ha már játszani kell a protokollokkal (UDP vs TCP), portokkal, az már régen rossz.
-
whbear
senior tag
válasz 4Grider #29930 üzenetére
Reenger csak UDP-n megy az 5060 porton. Dellmont is csak UDP-n, ott vannak alternatív portok. CWU megy TCP-n. Minimális az előnye a TCP-nek, ha nincs push akkor kevesebb a készenléti áramfelvétel talán. Viszont nagyobb a lag. Médiára az UDP-t célszerűbb használni.
Szerk: Ez a "no route to host" hibaüzenet nem DNS vagy NAT hibára utal? Adatbázis hiba esetén azt reklamálná hogy no username on this server vagy ilyesmi. Esetleg az internet szolgáltató blokkolta az 5060 portot?
Sajnos a Reengert nem lehet pingelni így elég nehéz megállapítani.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
64 bytes from gogolak.nordtelekom.hu (213.134.7.220): icmp_seq=20 ttl=56 time=7.24 ms
Most lehetett pingelni. Mikor nem megy akkor szerintem érdemes megpingelni, mert akkor kiderül hogy a szerver áll vagy az adatbázis halt le.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
zeon.hu
nagyúr
válasz < CyberBob > #29931 üzenetére
Hazafelé út közben (egyedül voltam, unatkoztam ) próbáltam mindenféle beállítást.
Mikor töröltem és feltettem a régi verziót, egyből jó lett.
Nem állítom, hogy feltétlen összefüggés van, de minimum megvan az esélye.#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Reenger kérdés:
"Sikerült" a gyerek jelszavát eltökíteni (amivel a Zoiper-be lehet bejelentkezni).
Hogy lehet ezt pótolni?
(Sms sajnos nincs már meg)[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
neopeti
tag
Rebtel is elkezdte az angol/román számküldést saját helyett.
Másnál is van, vagy csak én szopok?
-
ACE-
addikt
válasz herdsman12 #29897 üzenetére
Akkor Te sem tudsz erre megoldást? Senkinek nem tűnt még ez fel?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ElFeo
tag
válasz zagloba #29941 üzenetére
Nálam a használat megkezdésekor jó volt. Kb. egy hete folyamat más számot jelez ki, ezért sokan fel sem veszik, mikor hívom őket. Írtam az ügyfélszolgálatnak, azt válaszolták, hogy a "végződés" helyi szolgáltatón keresztül zajlik, ezért attól függ, hogy mit jelez ki a teló. Ez szerintem nettó hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
kicsit off:
varicobooster nevű visszérkrémet akar eladni egy panamai cég... zaklatnak folyamatosan engemet és másokat is.. a megjelenített telefonszám különböző bp-i és vidéki hotelek vmilyen telefonszáma.. a csalók valódi száma titkos, de ezen kéne őket visszahívni:
06 1 4088090a telekom állítása szerint tehetetlen, pedig ez sztem bűncselekmény.. valami netes hívó programot használnak nyilván, amely bárki nevében tud hívni... mit lehet tenni szerintetek? rendőrség itt esélytelen sztem... égetik a hoteleket rendesen ezzel a csalók..
a csalók honlapja:
http://hu.thevarboosterlb.com/?c=huha alul megadod a számod, perceken belül visszahívnak vmi magyar hotel számáról látszólag...a voip szolgáltatójuk a brüsszeli voxbone (a truecaller szerint) ... nekik írjak szerintetek? vagy egyből a brüsszeli rendőrségnek?
[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
ha téged nem zavar, hogy egy cég valaki más telefonszámával visszaél, akkor vedd úgy, hogy nem tőled kérem a tanácsot :)
zaklatás: kéretlenül hívogat, akkor is ha nem adtad meg a számodat nekik korábban, anyámat konkrétan este 8 körül hívták kéretlenül, de engem is hívtak, s ekkor kezdtem nyomozni utánuk
sokan csak egy bejövő hívást látnak egy hotelportáról, vagy akár fel is veszik, s próbálják nekik eladni a bóvlit, de ha visszahívnád őket, a hotelporta megrökönyödve közli hogy ők nem hívtak téged, sőt semmi eladnivalójuk nincs.. főleg nem visszérkrém... a csalók tehát még egyes magyar hotelek rossz hírét is keltik, akiknek a számait jogosulatlanul használják a voip alapú hivásaikhoz...annyi biztos, hogy a voip szolgáltatójuk a brüsszeli voxbone és főleg magyar hotelek számaival élnek vissza...
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz tsteve #29945 üzenetére
Mikor felhívnak, ember vagy gép beszél?
ha élő személy, akkor mondd nekik hogy rögzíted a hívást, hozzájárulnak-e,
Közlöd: Minden személyes adatodat töröljék az adatbázisukból, és bejelentéssel fogsz élni a hatóság felé kéretlen reklám telefonhívások miatt.
E-mailben kérj tájékoztatást hogy milyen adataiddal rendelkeznek, és törlést is erősítsék meg.Hívásblokkoló már jó néhány androidba alap, feltéve hogy ugyanarról a telefonszámról többször hívnak.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
tsteve
senior tag
ez csak az én esetemben ad megoldást... a sorozat attól még folytatódik... ennek a megállítása érdekelne...élő női operátor hív.. többen is dolgozhatnak egy teremben, hallani a háttérben a többieket is.. nagyban űzik a csalást...jó párszor beszéltem már velük
ezzel pont kikerülik a hívásblokkolót.. mindig másik hotel számáról hívnak ugyanis.. pont ez az egyik cél itt szerintem.. a hívásblokkoló kikerülése.. többek között
[ Szerkesztve ]
-
-
tsteve
senior tag
sajnos kizártnak tartom hogy a brüsszeli voxbone esetében a magyar rendőrség eljárhat.. mert valószínűleg ők az igazi hunyók... a panamai cég természetesen tud erről, a hotelek zaklatják is őket emiatt, (nejem pl. pont ilyen hotelben dolgozik, ők is elszenvedői ennek) de ez a cég leszarja ezeket a hoteleket is és a voxbone voip szerződésre hivatkozik...de sztem minimum tettestárs a voxbone mellett...a gvh-nak már jeleztem egyébként a sztorit.. de sajnos nem magyarországon bejegyzett cégek ezek :(
arra viszont van pénze a cégnek, hogy Magyarországon több emberes ügyfélszolgálatot tartson fenn.. mekkora lehet a haszna ezen a bóvlin?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Yettel topik
- Lightyear - befektetési app
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs