Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz gyulavezir #20355 üzenetére

    Ne eroltesd a dolgot, teljesen legalisan es jogosan szamlaztak neked magyar AFA-val es attol sem kell tartanod, hogy nem kapja meg a magyar allam az afat, mert megkapja. A teljesites helye szerinti AFA mertekenek hasznalatat a "2008/8/EK Tanács Irányelv" szabalyozza. Volt errol korabban egy cikk az itcafe-n, hogy hogyan is mukodik ez a dolog.

    Pont az a lenyeg, hogy a regisztraciokor megadott cim alapjan allitja ki a szamlat a teljesites helye szerinti orszag afa-javal, majd azt befizeti a sajat orszaga adohivatalaba, aki atutalja azt a te esetedben a NAV-nak. A legtobb nyugati orszag lehetoseget biztosit arra, hogy a cegek, akik mondjuk europa szerte ertekesitenek (legyen az aru vagy digitalis szolgaltatas), ne kelljen minden orszagban adoszamot kerniuk, hanem havonta lebontva jelentenek a sajat adohivataluk fele, hogy melyik orszagba mennyi AFA-t kell megfizetniuk. Ha meg csak egy-ket orszagban tevekenykedik a ceg, akkor kell kernie azokban az orszagokban adoszamot.

    Erdemes szetvalasztani a maganszemelyek es a cegek reszere kiadott szamlakat, ill. azt, hogy aru vagy szolgaltatas volt-e amit igenybe vettel, elhagyta-e az aru az orszagot vagy sem, stb.

    A himi-humi szamlara csak annyit, hogy Nemetorszagban, Ausztriaban excel-ben is keszithetsz szamlat, ha az ottani adohivatal eloirasainak, formai kovetelmenyeinek megfelel, akkor az a szamla rendben van.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák