Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RJ45

    junior tag

    válasz fulton #2898 üzenetére

    Nem a kedved akarom elvenni, csak szerintem érteni kell, hogy akinek már megvan a lemezgarázs és az teljesen zárt, tehát nem hagytak pár centit lent/fent, hogy át tudja szellőztetni a szél az kvázi egy telepítési hiba. Úgy értem akkor, ha annak ellenére ilyen, hogy nem lehetett fa alá telepíteni és emiatt nyáron telibe tűzi a nap. Ha fa alatt van, akkor semmi gond. Ha nincs nagy fa, akkor viszont szükséges szigetelni, mert anélkül 50 fok van benne nyáron, amikor telibe tűzi a nap és ettől megdöglik az akksi a kocsiban.
    Mivel az újabb autókban lévő start-stop rendszerek más felépítésű, jóval drágább akár százezres értékű akkumlátorokat igényelnek, emiatt ilyenkor nagyon hamar megtérül a „befektetés”. Télen is számít persze valamennyit, de ez a történet alapvetően nem a fagymentes fűtött garázsról szól.
    Lehet próbálkozni házi barkács, simán lehet fagymentes eredménye, de úgy is kell akkor azért hozzáállni, hogy nem ott fogadod majd a pápát rendszeresen ránézni és bármi felmerülő problémákat menet közben egyből meggányolni amíg ki nem alakul. Egy ponton nem szabad gányolni. Áram. Aljzatnál, különösen, de mindenhol úgy gondold végig, hogy mi van, ha vizes lesz. Nem számít, hogy fedett. Találkoztam már olyan helyzettel, hogy a vezetéket vezető gégecsőben folyt végig a lecsapódott pára és folyt rá az aljzatra a víz. Instant életveszély. Nem játék dolgok ezek. Van amivel lehet játszogatni, az árammal ne! Használj inkább kültéri, esőálló holmikat. Lámpa, aljzat és minden és bármi, ami bedugva marad 200% biztos legyen, hogy száraz marad.

Új hozzászólás Aktív témák