- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenssz
csendes tag
Sziasztok! Nagy kérdés! Ki lehet e cserélni a virtualbox-on lévő rendszert az alap rendszerrel? Az alap rendszert pedig betenni virtualbox-ba és utánna törölni? Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
-
margithid
veterán
Következő gondom lenne:
Az egérmutatóm beragadt a virtuális gépbe, magyarán az alaprendszeremet nem tudom használni. Hogy lehet ezt feloldani?
Köszi -
krealon
veterán
Jol ertem, hogy a host es a guest rendszereket szeretned felcserelni?
Ha igen, akkor a valasz, hogy ez nem egy egyszeru mutett, tekintve, hogy a virtualis gep es a valodi gep teljesen eltero "hardver" elemeket tartalmaz, igy a driverek kolcsonhatasabol sok disznosag ki tud sulni.
Egyebkent felfoghato az egesz, ketto darab muveletkent. Eloszor is a virtual to phisical (v2p) muvelettel a vendeg rendszert alakitod at, utana pedig egy p2v -vel a regi fizikait. Mindez persze feltetelez egy masodik vasat (ez lehet akar egy disk-image mentes), amire ideiglenesen at lehet koltoztetni az eppen nem atalkitas alatt levo rendszert.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Win 8 alatt fut egy virtuális XP.
Feltelepítettem a Guest Additions-t, beállítottam a megosztott mappákat, de mégsem látom a Hálózati helyek alatt, pedig elvileg minden stimmel.
Mit kellene még csekkolni? -
zetecR
addikt
Hm. Jobb egérgombbal hálózati meghajtó csatlakoztatásával sikerült betűjelhez rendelni a megosztott mappát.
Pedig auto-mount be van pipálva; na mindegy, lényeg, hogy működik.
Kérdés, hogy minden alkalommal mountolni kell-e, vagy tudom valahogy "fixálni".Köszi.
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Adott egy VirtualBox 4.3.20 Windows 7 x64 Professional hoston. Van benne egy Debian 7, Host only Adapterrel konfigurálva.
A Windows megkapta a normál, 192.168.56.1-es IP-t, a guest fix IP-re van konfigurálva, 192.168.56.101-re.
A Debian-ban fel van telepítve az openssh-server, el van indítva, ennek ellenére a Windows-ból az SSH (Putty) nem működik. A tűzfal logok szerint az SSH átmegy a tűzfalon, de nem érkezik meg a Debian-ba (tcpdump semmit nem mutat), a ping a Debian-ból a 192.168.56.1-re szintén átmegy a tűzfalon visszafelé, de nem érkezik meg.Ergó a csomagot valahol a Virtualbox eszi meg....
Valaki látott már ilyet?
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Aethelstone #1661 üzenetére
Solved.
A céges VPN elcseszte a route-kat, azért nem működött.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
zetecR
addikt
Újabb kérdés.
Az USB-s LPT portot minden alkalommal fel kell csatlakoztatnom. Ezt lehet valahogy automatizálni? Tehát hogy ne kelljen minden alkalommal jobb egérgombbal bepipálni.
-
-
újraregelt
tag
Tippet kérnék, hátha látott már valaki ilyesmit...
Win7 64bit host, debian alapú (debian, ubuntu mutációk stb) linux guest. Hálózat: wifi adapteren bridged módban.
Internet 50Mbps (digi), a wifi kapcsolatom a szokásos helyemen, két szobányira a routertől, 70-120Mbps között ingadozik a windows-os driver szerint.A jelenség: gond nélkül működik a hálózat úgy 20-40Mbps sebességgel ha a speedtest.net-et nézem (ha odaülök a router mellé, akkor 5GHz-en csatlakozva simán jön az 50Mbps), de a guest alól a különböző letöltések (magyar és osztrák szerverekről egyaránt) csak 2-300Kbps sebességgel jönnek lefelé.
Ha ugyanazt a szervert "megtámadom" wget-tel a routerről (tomato és openwrt egyaránt), akkor közel 50Mbps sebességgel tölt lefelé.Ez mi a bánat? Mintha valahol a virtualboxban lenne egy QoS szolgáltatás, amiről nem tudok...
Vagy ezzel a kérdéssel is magamra maradok? -
brd
nagyúr
válasz újraregelt #1666 üzenetére
Milyen hálókártya van beállítva a Guest-nek? Guest Additions telepítve? A (jól működő/beállított) QoS egyébként nem okoz sebességcsökkenést, pont az a lényege, hogy igyekszik mindennek annyit adni, amennyit lehet, kivéve, ha nagyobb prioritású kapcsolat akar hozzáférni a hálózathoz.
The only real valuable thing is intuition.
-
újraregelt
tag
QoS... lehet, hogy keverem a szezont a f...l?
Na mindegy, szóval helyenként gyanús, hogy van valami, ami a nem böngészőből indított letöltéseket korlátozza.Most épp Intel PRO 1000MT Desktop van beállítva. Guest additions természetesen fenn van (igaz, az OSE verzió, ami az ubuntu-val jön, nem a virtualbox sajátja, de korábban is ezzel ment és nem volt ilyen gond vele)
Azért ez furcsa: most nézem, hogy a VBoxManage kapott egy bandwidthctl parancsot is, ki tudja mikor... Bár a problémás gépeken nincs korlát beállítva, de... hmmmmmm... Na ennek még utána kell nézni.
szerk: azért arra jól emlékeztem, hogy a QoS (például a routeremen) képes fix maximumot is beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz újraregelt #1668 üzenetére
Próbáld meg átállítani ún. virtio-ra (Paravirtualized Network) a hálókártyát. Elvileg a Linux-okban van ehhez kernel modul (Windows-zal is működik, csak ott külső driver kell, innen indulva letölthető). Így egy olyan hálókártyát kapsz, amely nem emulálva van, hanem lényegében csak I/O műveletek történnek rajta keresztül.
QoS: persze tudsz vele korlátozni is, de erre vonatkozott a "jól beállított" kitétel.
Ha nem 64 bites a Guest: a CPU virtualizációs opciója (AMD-V v. VT-x) be van kapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
újraregelt
tag
No várj... itt az a furcsa, hogy a guestben futó firefox ugyanazt az eredményt produkálja a speedtest.net-en, amit a windows hoston futó.
Csak a wget/apt-get install és hasonlók csinálják ezt. (és nem, nem a szerver lassú, mert ugyanazt a routerről, wget-tel normál sebességgel tudom letölteni) -
brd
nagyúr
válasz újraregelt #1670 üzenetére
No' és a hostról indított wget mit csinál? A speedtest.net több szálon forgalmaz, lehet, hogy pl. csomagveszteség, vagy hasonló bottleneck van, de az így még gyors tud lenni, míg egy egy szálas letöltés már szenvedni fog.
-
margithid
veterán
Klónoztam az ssd-m egy másik ssd-re. Kérdésem az lenne, hogy arról az ssd-ről tudom-e használni a virtualboxot ami csak klónozva van, tehát amit éppen nem használok. (nem arról tölt be a rendszer)
-
krealon
veterán
válasz margithid #1677 üzenetére
A virtualis gepek konfig faljai nehany kilobajtosak mindossze. A sok helyet a virtualis disk image-ek foglaljak.
Ezeket a "Virtual Media Manager"-rel at tudod tenni masik meghajtora.Where VirtualBox stores its files
Meginkabb ajanlott az Oracle VM VirtualBox User Manual olvasgatasa.
-
krealon
veterán
válasz margithid #1681 üzenetére
"A telepítés az oké, csak az image fájl átrakása nem."
Rendkivul bonyolult muvelet az image fajl athelyezese.
- a virualis gepbol el kell tavolitani a kerdeses HDD-t
- a Virtual Media Managerben torolni a diszket a fajl megtartasaval
- a VDI fajlt at kell mozgatni a celhelyre
- a VMM-ben fel kell venni az uj helyre mozgatott VDI-t
- a virtualis gephez rendelni a virtualis HDD-t.Vagy thin-provision hasznalta mellet:
- az uj helyen letrehozni a VMM segitsegevel egy uj virtualis HDD-t
- klonozo proram (pl Win7+ eseten Macrium Reflect) segitsegevel a virtualis gepben atkoltoztetni a rendszert az uj HDD-re
- a regi virtualis disk-et torolni -
ORCA58
addikt
1,5 éve használom a VirtualBox-ot Win7 64 alat. Több Xp ill. Win7 virtuális gépekkel. Mondván biztos jobb az újabb, mindig frissítettem, ha újabb jelent meg. Jelenleg a 4.3.24 van fent.
Most egy meglévő Virtuális géphez hozzákapcsoltam egy korábban eltett, és használt szintén létező tárolót (virtulis HDD-t), de az indítás után nem látja. Anno ezzel nem volt gond, de fogalmam sincs melyik verzió volt fent akkor. Más tapasztalt hasonlót?
Megpróbáltam a 4.3.26-ra frissíteni, de az használhatatlanná teszi a gépemet, eltűnik a net, és nem is tudom, hogyan lehetne visszacsalogatni.
Van ajánlott verzió, amely hibátlannak mondható? -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
A VirtualBox kezelőben egyértelműen nincs betű jele, mivel ott csak azt írja, hogy IDE Primary Master, IDE Primary Slave. stb. Betű jelet csak a DVD-nek ad. pl d:
Magam megosztott mappáknak adhatok betű jelet.
Fogalmam sincs miért nem látja, a fájlkezelő, saját gép stb. pedig mindenhol ahol meg lehet nézni jelzi, hogy az adott Virtuális géphez csatolva van. Ami működik, ott nem merem próba miatt kivenni, mert félek, ha újra kapcsolom, nem fogja látni.
Azért használom, mert van olyan program ami XP-n megy tökéletesen, ill. különböző szűz rendszereken tesztelem a munka eredményét.
Mikor feltettem a Win 7-et először az Microsoft Virtuális XP-jét próbáltam, csak után ismertem meg a jelenlegit. Akkor a Microsoftos Wirtuális lemezt is simán látta, most azt sem, pedig semmi nem változott rajta.
Nagyon dühít, mert sokat segítene a munkában, ha menne. -
ORCA58
addikt
Addig kísérletezgettem, míg az üres WinXp telepítésem elindíthatatlan nem lett. Felvillan egy kék ablak, de nem lehet elolvasni mi a bánata.
Egy másikon kitöröltem a CD-t akkor látja az új meghajtót, de a CD-t hiába kapcsolom újra, már nem látja.
A diskmgmt.msc sem segít, mert az is csak azokat a meghajtókat látja, ami a saját gépben is megjelenik.
A VirtualBox természetesen látja, és jelzi is a tárolók között, hogy csatolva van. Ha fut, ha nem a Virtuálius gép látszik a tárolóban.
A korábban (hónapokkal ezelőtt) csatoltak természetesen mindenhol mennek .[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Nem, de XP esetén meg van a bűnös. Az windows eszközkezelőben az eszköz típusát be kell állítani automatikus felismerésre. Hogy most miért kell ezt csinálni, nem tudom, de korábban 100%, hogy nem állítgattam ezt. Most is ha átállítom, egy újraindítás után visszaáll Nincs-re, ha nem kapcsolódik hozzá meghajt.
Win7 64 esetén ha hozzákapcsolok egy IDE meghajtót, el sem indul. FATAL: INT18: BOOT FAILURE feliratot jelenik meg. Ha SATA, akkor minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Két hálózati kártya van a gépemen, egy alaplapi és egy pci-e tp-link.
A virtualbox lát egy realtek pcie gbe family controllert és egy ugyanilyet csak utána ott van egy 2-es.
Sajnos a tp-link driverét nem tudtam feltenni, de akkor ez valószinű az lesz és müködni is fog? -
margithid
veterán
Na most a sima alaplapi LAN-nal próbálkozok csatlakozni a netre, virtuális xp alatt,
Hiba 678-at ír ki. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest