Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Matthew #7603 üzenetére

    Azért van behúzva, hogy elő legyen készítve, ne akkor kelljen kivezetékezni, amikor ténylegesen beadod az igényt a "H" tarifához.

    Tény hogy szerencsésebb lenne, jobban átláthatóbb ha a jobb oldali mérőórához tartozó nulla-PE jobb oldalt jönne le, valamiért így vezetékezték elő gyárilag. Ez le van plombálva, ha majd bővítést kérsz meg lehet kérdezni, de nem szükséges.

    Ugye régebben a üzemi nullát "keresztül" vitték a mérőórán, de valójában erre sose volt kifejezetten szükség, a mérőórának kell adni nullát mert elektromos fogyasztó, de a fogyasztó elosztóját ellátó nulla vezetéket már külön kell vezetni.

    A jelenlegi szabályok szerint a fogyasztói üzemi nulla és a védőföldet nem is kötelező plombált területről indítani, sőt, a védőföldet kifejezetten plombán kívüli területről kell indítani.

    Tehát a jelenlegi rendszerben igazából az a kívánatos hogy alul ahol beérkezik a földelő szonda, ott kap egy föld sínezést(sorkapcsot), ahonnan a plombált területre csak a potenciálrögzítő földeléshez viszik a vezetéket, de minden védőföldelést erről a kívül lévő sínezésről indítanak tovább. Persze vannak érvényben olyan vezetékezési rajzok is, ahol "körbe kell" húzni a plombált területen, csak azért hogy körbe legyen húzva...

    Szóval a 2021 szeptemberben bevezetett "le-egyszerűsített" " egységes" rendszer, csak káoszt és szerteágazó értelmezéseket okozott.:D

    UI.: látom meg van a 10 cm távolság a mért és méretlen kábelek között. :D

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák