- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
Félig off:
Ha egy laptopon le van tiltva a bluetooth (policy), akkor ha jól sejtem segítség lehet egy USB Bluetooth adapter.
Nem igazán vagyok tisztában van a codecekkel, de ha jól sejtem ezt maga a dongle tudja, és emiatt olyant kellene venni, ami pl tudja az aptx-et? -
csendes
őstag
Ha policy-val le van tiltva a BT, akkor esélyes, hogy a BT USB adapter sem fog menni.
Egyébként a sima USB BT adapter nem kezel semmiféla codec-et, így csak olyan codec-ek lesznek elérhetők, amit az oprrációs rendszer vagy az arra telepített harmadik feles szoftver (driver) támogat. A USB-s BT audio transzmitter ezzel szember külső hangkártyaként működik, így ennél valóban figyelni kell, hogy milyen BT codec-et támogat, és természetesen ez drágább is, mint egy sima USB BT adapter. Viszont itt is kérdéses, hogy a policy mit enged. mondjuk az USB portot töltésre, egérhez, billentyűzethez lehet használni, de adathordozót vagy éppen külső hangkártyát már nem engedélyez.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Dudee
senior tag
usb, telepítéssel nem lesz gond (másnál láttam működni)
Végül ilyet vettem, mert occsó, és többen hivatkoztak már rá:
[link]Viszont érdekes, hogy QC3040-es chip van benne, és a Qualcomm honlapján írják, hogy tudja az aptx-et. Na ezt csak arra, hogy akkor a dongle-nek tudnia kell-e vagy sem. De persze kínai cucc, akármit is írhatnak
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Sennheiser HD 450BT mennyire ajánlható, ha a lenti anker q45-től jobb hangminőségre, és használható ANC-re vágyik az emberfia az 50eFt körüli kategóriában?
-
-
aujjobba
addikt
-
Dudee
senior tag
válasz csendes #7407 üzenetére
Jajó. Na de akkor ez kell nekem?
Mi egy BT dongle és egy audio transmitter között a különbség? nem igazán értem.Ha mondjuk analóg jelet kap bemenetként, azt AD konvertálja, majd azt sugározza BTn, akkor értem (pl TVkhez is lehet ilyet kapni). De ez direktbe USBbe megy.
Szóval akkor mi ez?
Vagy egyszerre mindkettő? Mert most figyelmesebben megnéztem, és tényleg ott figyel rajta egy analóg input is.2. kérdés: mi akkor a nem kínai noname?
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
A BT "dongle" (adapter) tudja a BT szabványú eszközöket kezelni (BT egér, billentyűzet, stb), ez nem. Viszont egy sima BT adapter önmagáában nem támogat BT audio profilokat, codec-eket, ezeket szoftveresen kell megoldani.
Ez a transzmitter egy külső hangkártya USB (digitális audió) és AUX (analóg audió) bemenettel, és BT audió kimenettel, aptX adaptive támogatással. Maga a BT audio chip Qualcomm QC304 (az aptX a Qualcomm tulajdona). Ami kérdéses, az a tervezés, összeszerelés. Szinte mindent Kínában gyártanak.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Dudee
senior tag
válasz csendes #7412 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ! egy próbát megér.
Már csak egy fejhallgató kéne hozzáEz már kevésbé off:
tudom, hogy az ANC legjobban a prediktálható természetű hangokat tudja jól csillapítani, és az emberi beszéd tipikusan nem ilyen. Ennek ellenére megkérdezem, hogy van-e valakinek tapasztala open office-os teremben, ahol mondjuk egyszerre 5-8 ember is különböző hangerőn fecseg, zsizseg, ott egyáltalán nem segít az aktív zajszűrés, vagy az már statisztikailag inkább a kiszűrhetőbb jelek közé tartozik?Köszi!
-
rizso
addikt
válasz aujjobba #7410 üzenetére
Én egy ideje most Jabra Elite 85H-t nyúzok, baromi jó az anyaghasználat, szépen szól, és a zajszűrés is hatékony. Tök jó benne, hogy gombnyomásra lehet váltani ANCon/ANCoff/hearthrough módok között, mikor fókuszálnom kell valamire, akkor ANC be, ha akarom hallani a környezetem, akkor hearthrough. Továbbá van rajta mikrofon némító gomb, és a kollégák is nagyon dicsérték, hogy tisztán hallanak telefonálás közben. Ja és az, hogy kifordítással bekapcsol és kb 2mp-en belül már használni lehet, nagyon kényelmessé teszi a használatot.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
philoxenia
MODERÁTOR
Keresővel nem találtam...
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e hasonló kialakítású bluetooth fejhallgató?
Nem szeretem, hogy melegszik a fülem a fejhallgatóban. -
Dudee
senior tag
válasz philoxenia #7416 üzenetére
Nyitottakban kevésbé vagy nem izzad be az ember füle, viszont nyitottból nem túl sok wireless van. Talán azért, mert a wirelessek ahogy nézem eléggé összeforrtak a noise cancel témával, ahhoz meg egyáltalán nem jó a nyitott.
A másik oka az lehet, hogy a nyitott fejhallgatók általában inkább a felsőbb kategóriákban jelennek meg, már ami az árat és a hangminőséget érinti.
Na most erre összehozni egy veszteséges tömörítéses bluetooth átvitelt. Vélhetően nem vonz nagy piacotEttől függetlenül van 1-2 modell, ez is olyan, csakhát nem olcsó
https://gradolabs.com/headphones/wireless/item/137-gw100x -
Nem tudom mennyire foglalkozik ez a topic a "gagyi" kategóriákkal is, de hátha valakinek segítség amit most leírok.
Ma érkezett meg a BlitzWolf BW-HP5 fejhallgatóm amit Bangood-ról rendeltem potom pénzért.
Na végre kijavították az összes hiányosságát a HP2-nek ami előtte volt/van gondoltam én... de milyen rosszul gondoltam.
Valóban sok javulás történt, kapott zajszűrést ami kifejezeten jól működik, megnövelt üzemidő, 4 hangszóró, kényelmesebb viselet és még minőségi anyaghasználat is fellelhető rajta.
Először felveszem a HP2-t, hogy emlékezzek a hangjára.
Hmm oké nem rossz magas és mély is van bőven.
Na akkor nézzük milyen lett a HP5 és itt fagyott arcomra a mosoly...
Olyan szinten förtelmes lett a hangja főleg ami a közép és magas hangokat illeti, hogy az valami kriminális... azt hittem először rosszul hallok... mintha bedugult volna a fülem.. a magas hang az nincs. Vedd szó szerint NINCS.
Csak akkor tudok előcsalni valamiféle magasat ha a PowerAmp-ban a Magas hangot feltekerem legalább 90%-ra. De ez ugye nem működik olyan progiban ahol nincs EQ mint pl a YT Music amit sokat hallgatok.
Óriási nagy csalódás ez a HP2 hangjához képest...
A poén az, hogy ANC-vel még jobb a hangja mintha nem lenne bekapcsolva.
Hát ezt a vásárlást jól megszívtam még csak vissza sem tudom küldeni 14 napon belül.De tudjátok mi a legidegesítőbb az egészben?
Hogy a tesztek és vélemények vertek át... a Magyar teszt oldalakon szinte meg sem említik ezt a szörnyen rossz magas hangot és a Bangood review-ok is mind 4-5 csillagosak ahol DÍCSÉRIK a hangját. Hát ezek kajak nem hallottak még jó fülest ha ez nekik jó.Szóval aki ilyet tervez venni az ne tegye nagyon rossz tompa a hangja.
Ilyet tervezek helyette: [link]
Erről van valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Huh ne is mond... jelenleg max 60k-ig nézegetek és olyan szinten telített a piac, hogy ihaj.
Próbálok keresni számomra megfelelőt ami mindent is tud de mégsem drága na meg a kikötés, hogy legyen ANC és jó legyen a hang is.
De egyszerűen annyira változatosak a vélemények hogy nem bír az ember dönteni.
Külföldi neves oldalon az egyik legjobbnak ebben a kategóriában a Sennheiser HD 450BT-t hozzák ki győztesnek aztán a kommentekbe meg oda van írva hogy annál még a csávó Soundcore Life Q30-a is jobban szól.Ami talán a legjobb lenne az a JBL Tune 760NC, de ott meg állítólag nagyon gyenge az ANC pont ami a lényeg lenne.
A OneOdio A10 nem is rossz ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
aujjobba
addikt
válasz AuraSync #7421 üzenetére
A “jobban szól” objektív fogalom a kommentelők között.
A kommersz zenét kedvelők inkább a V karakterisztikát találják “jónak”, erős basszus kiemeléssel stb.
Na a HD450 ahhoz képest inkább neutrális, úgy tudom.
Azt néztem ki magamnak egyébként, de mindenhol írják hogy kicsi a füle, rákérdeztem konkrétan belül a legnagyobb szélesség 3cm.
Abba az én fülem nem fér bele az tuti. -
senior tag
válasz AuraSync #7421 üzenetére
A "szarul szól" könnyen korrigálható parametric EQ-val. Így a legtöbb fejhallgató (értsd, mindegyik, amelyik nem sávlimitált és nincs túl nagy torzítása) kb. egyforma frekvenciamenetre hangolható. Hogy mi legyen a target, az persze ízlés dolga.
Ez annyiból ajánlott is, hogy nincs két egyforma fej/fül forma, amelyre ugyanúgy illeszkedne egy adott fejhallgató, márpedig az illeszkedés alapvetően határozza meg a hangzást.
Vannak olyan pluginek is, amelyekkel bármelyik (támogatott) fejes bármelyik másikra "áthangolható". Nem fog ugyanúgy szólni, mint a másik (elsősorban pont az eltérő illeszkedés miatt), de a hangzásprofil nagyon hasonlóra alakítható. -
csendes
őstag
Sajnos az olcsó BT fejhallgatókban használt membránok a viszonylag nagy érzékenység mellett eléggé zajosak is. Nem véletlenül veszik visszaa frekvenciaválaszt bizonyos helyeken, hanem mert a torzítás már érezhetően kellemetlen lenne. A másik kritikus elem a DAC.
Bármennyire intelligens is egy hangszínszabályozó, nem tud egy olcsó BT fejhallgatóból minőségi hangzást kihozni.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
senior tag
válasz csendes #7424 üzenetére
A DAC maga sztem kevésbé izgalmas (100 dB SiNAD-ot mindegyik megugorja manapság ezred százalékos torzítással, ennél többet nem életszerű "fogyasztani"), a BT kodek hatása tipikusan nagyobb (pl. LDAC best quality SNR is bőven benéz 70 dB alá multitone tesztekben). Az akku mérete / kapacitása viszont erősen behatárolja a használható teljesítményt, ami főleg a basszus tartományban kritikus.
Wired fejeseknél 100 EUR körül vannak már klasszik stúdió monitorok, szóval lehet olcsón is normális drivert gyártani. Persze kinek mi az olcsó én személy szerint ~150-200 EUR alatt rá sem nézek egy BT fejesre, ennél jóval olcsóbb termék esetén nem reális jó minőséget elvárni. Sz@*ból soha nem épül vár, de a hangképen általában érdemben lehet javítani.Amúgy nyilván ha a membrán (driver) hulladék, abból semmi jó nem sülhet ki, de ezért is írtam a kitételt: "amelyik nem sávlimitált és nincs túl nagy torzítása".
-
"könnyen korrigálható parametric EQ-val"
Az oké hogy te ezt vágod de én nekem full új ez a dolog szóval miről is van szó?
Mi ez a parametric EQ dolog és hogy kell használni?
Mert egy weboldalt találtam róla, de ott nem jutottam előbbre, hogy mit is kéne csinálnom.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
csendes
őstag
Nem vezetékesről volt szó nyilván. Nem az akku kapacitás a baj kis frekvenciánál, hanem a membrán mérete. Mélynyomóknál ez minimum 200 mm, fejhallgatókban kb. 30-50 mm.
Lehet kapni 10 ezer Ft körül is használható BT fejhallgatót. A BT DAC pontosan a codec miatt lényeges: [link]
Összességében persze lehet játszani a hangszínnel, főleg grafikusan, de azért ez sokat nem fog javítani egy fejhallgatón, inkább ront.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
senior tag
válasz csendes #7427 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de pár dolgot másképp látok.
A vezetékes füleseket azért említettem, mert ott tudnak jó frekvencia menetet csinálni (kis impedanciával is) viszonylag olcsón is, tehát nem igaz, hogy az olcsó driverek feltétlenül torzítanak. Magyarán, nem biztos, hogy egy olcsó fejesben mindenképp gagyi a driver...
Ami azt illeti, nemigen láttam még 40mm alatti driver átmérővel fejest, bár nem is ismerek sokat, úgy látom, ez kb. egy standard, elterjedt méret - és ahogy írod is, ez basszus szempontból is elegendő lehet általánosságban.
Feltéve, hogy a driver OK, a basszus minősége szempontjából fontos, hogy a legnagyobb meghajtási teljesítményt pont a mélytartomány igényli (azonos SPL eléréséhez, mivel a frekvencia kb 100-ad része a magas tartományénak, jóval nagyobb amplitúdóval kell mozognia a membránnak, ami jóval nagyobb áramot, áramlökéseket igényel). Azonos technológia / felepítés esetén a maximálisan leadható áram arányos az akku kapacitásával, ezért ha két fejes hasonló paraméterű (impedancia, mágnesek erőssége) driverekkel rendelkezik, a nagyobb akkuval bíró tovább bírja árammal (más szóval nagyobb pillanatnyi teljesítmény leadására képes), ez pedig pont a basszus esetében lesz limitáló tényező.
Ami a DAC-ot illeti, lehet, hogy csak szóhasználati különbség van köztünk, nem véleménybeli. Az én fogalmaim szerint a BT codec a BT receiver chip jellemzője, a DAC/DSP pusztán a D/A konverzióért felel.
Saját tapasztalat: a félprofi stúdió interface-ről (PreSonus 68c) hajtott zsinóros profi stúdió monitor fejes (Sony MDR-7506) azonos (Harman) targetre hangolva kb. ugyanúgy szól, mint az amúgy borzalmasan túltolt basszussal hangolt WH-1000XM3 BT fejes. Nem mondanám, hogy az egyik lényegesen jobb vagy tisztább lenne, mint a másik. Persze nem én találtam ki a pontos PEQ beállításokat, megmérték mások pro eszközökkel és módszertannal. Pl. Oratory1990 reddit másról sem szól, és a fejesek többsége 100/100-ra hangolható (egy objektív Harman metrika szerint, ami a targettől való eltéréseket méri).
A 10k HUF fejesekről nem tudok nyilatkozni, de igazán jó minőséget nyilván nem ebben a kategóriában érdemes keresni...
-
senior tag
válasz AuraSync #7426 üzenetére
A parametric EQ (PEQ) lényege kb. az, hogy egészen pontosan "meg lehet rajzolni" a korrekciós görbét. Tipikusan stúdióban / DAW (zeneszerkesztő) szoftverekkel használják, általában VST plugin formájában - ezekből vannak jó ingyenesek is. Sok PC/mobil player is tartalmaz PEQ funkciót, illetve PC-n az említett VST pluginek is bevethetők adott esetben DAW nélkül is.
Persze ez onnantól érdekes, hogy sok fejhallgató típus átvitelét megmérték már, és ez alapján meghatározták bizonyos "szabványos" (pl. Harman) targetekhez szükséges PEQ korrekciókat. Itt érdemes PEQ beállításokat beszerezni:
[AutoEQ]
[oratory1990]
Én oratory1990 presetjeit használom androidon az USB Audio Player Pro (fizetős lejátszó) PEQ pluginjével, ami egy pro stúdió EQ (Toneboosters EQ4) mobil változata.[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
"én személy szerint ~150-200 EUR alatt rá sem nézek egy BT fejesre, ennél jóval olcsóbb termék esetén nem reális jó minőséget elvárni."
és felette mikre mondanád azt, hogy jó minőségű? Értem, hogy 'rajzolatható' a karakterisztika, de melyik modelleket mondanád hozzá jó alapnak?
[ Szerkesztve ]
-
Végül ezt rendeltem meg:
Az Rtings szerint ennyi pénzért ezzel kapom a legkiegyensúlyozottabb hangot legalább is a többi teszthez képest ennek voltak a legjobb pontszámai.
Hát majd kiderül, ha nem fog tetszeni akkor ezt legalább vissza tudom küldeni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
senior tag
Saját tapasztalat kevés, csak Sony termékekkel van: Sony WH-1000XM3 tartós, kényelmes, minőségi, akku is jól bírja, párnák szintén. ANC is jó. Kb. 300 EUR kategória, ha legalább fél évvel megjelenés után nézzük. Most az XM4 ilyen, az XM5 még drágább, nem is összehajtható.
WH-XB910N egy kategóriával lejjebb, hasonló hangzás, pár funkció korlátozottabb, kevésbé minőségi anyagok, de szintén rendben van. 150 EUR kategória. De a Sony inkább drága kategórián belül a többi márkához képest.
Hasonló közép- és felsőkategóriás termékek szerintem a többi "elismert" gyártótól ugyanilyen jók lehetnek (Bose, Shure, Audio-Technica). Párat meg kell nézni, review-kat olvasni, árakat vadászni. Kategórián belül nem lesznek hatalmas különbségek, a hangkép nyilván ízlés dolga.
Ugyanilyen jók lehetnek a feltörekvő márkáktól (pl. Anker, Edifier stb.) az egy árkategóriával lejjebb található termékek (~70-150 EUR), de nyilván van, amiben gyengébbek (kodek, ANC, tartósság, szavatosság, support). Más audio termékek (nem fejhallgató) révén pl. jó tapasztalatom van Anker és Edifier cuccokkal, de személy szerint szívesen fizetek 50-100 EUR többletet egy elismert gyártó (felső) középkategóriás termékéért.
Sony mellett pl. konkrétan biztosan nem lő nagyon mellé az ember egy Audio-Technica ATH-M50xBT2 vagy Shure Aonic 50 darabbal. Ezek 150-250 EUR között vannak tipikusan, nyilvan érdemes figyelni az akciókat, ilyenkor kb. 50 EUR-t lehet spórolni a normális árhoz képest.Még egyszer: simán lehet, sőt valószínű, hogy 100 EUR körüli Anker/Edifier stb. szintén jó és tartós, de hogy minden szempontból ugyanolyan jó legyen, mint a fentiek, arra szerintem kisebb az esély, mint a bejáratott gyártók esetében. Sokkal olcsóbb termékeknél (50 EUR körül) pedig egyszerűen nem racionális elvárni, hogy minden téren ugyanolyan jó legyen, mint egy két kategóriával drágább cucc. Ugyanakkor ha a driver nem nagyon rossz (és tipikusan nem kellene annak lennie pl. 50-100 EUR között), akkor a hangképen sokat lehet javítani megfelelő EQ-val.
EDIT: Még valami - fejhallgatónál a kényelem szerintem az egyik legfontosabb szempont, és ezt kipróbálás, ill. pár nap használat nélkül lehetetlen megítélni, úgyhogy én mindenképpen olyan helyről venném, ahol van elállás (nálunk 14 nap, amazon esetében 30)!
[ Szerkesztve ]
-
"fejhallgatónál a kényelem szerintem az egyik legfontosabb szempont"
Hát én pl fűnyírásnál is fogom használni szal nálam nem annyira szempont.
Bent a szobában nem használok fülest max éjjel játéknál, de arra van másik gamer JBL Kvantum 810.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
csendes
őstag
Például a Sony WH-CH710N a középkategória aljáról 30 mm driver-t használ: [link], a belépőszintő JBl T5**BT -ben 32mm-es a driver. [link]
De, egy olcsó fejesben olcsó a driver is, logikusan. A BT fejhallgatóknál a vezeték nélkülii impedancia amúgy sem mond semmit, mindegyik 32 Ohm.
Be lehet állítani bármit a hangszínszabályzóval, valódi basszus attól nem lesz. A kis frekvenciák távol vannak a membrán rezonancia frekvenciájától (minél kisebb a membrán, annál inkább), és ezért valóban nagyobb teljesítmény kellene adott hangnyomás szinthez, meg adott esetben az ember füle is érzéketlenebb, ezért nagyobb hangnyomás (amplitúdó) kell. Ha valaki kísérletezni akar a hangszínszabályozóval, akkor jó esetben eljut egy szintig, ahol az egész elkezd recsegni.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
A parametrikus EQ meg a Digital Audio Workstation hangmérnököknek, zenészeknek meg audió ... rajongóknak van, normál zenehallgatáshoz a grafikus hangszínszabályozók sokkal egyszerűbbek és a legtöbb célra elég jók [link], vannak előre beállított profilok és menthetőek a beállítások. A legtöbb lejátszónak van saját EQ-ja, például a VLC-nek is: [link].
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
senior tag
válasz csendes #7435 üzenetére
Ebben nem fogunk egyetérteni. A grafikus EQ-k a legrosszabbak, a sima bass/treble control sokkal konzisztensebb; a parametrikus valóban a másik véglet, de már mindenki számára elérhető (és nem muszáj mélyen érteni hozzá, ahogy fentebb írtam, kész konzerv beállítások vannak az interneten tucatjával). A grafikus valóban intuitív, csak nem igazán alkalmas arra, amire intuitív módon hiszi az ember. De hát viragozzék minden virág!
Hozzáteszem, én mindig faragok (csökkentek) a basszusból, a népszerű hangolások bőven túl sokat tartalmaznak az ízlésemhez (még a "standard" Harman profilokhoz) képest...
Amúgy szerintem ez is intuitív, csak itt oda teszi az ember a kiemelést/csillapítást, ahova akarja, nem csak előre meghatározott fix értékekre:
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
A Sony wh-1000xm4 mennyire ajánlható a kategória társaival összevetve?
ANC fontos (itthon mosógép, gyerekek, tv és mindenféle zaj van, munkában meg openoffice).
Továbbá minél természetesebb tisztább hangzás.
Eddig csak vacak minőségű basszus-túlhajtott cuccaim voltak.
Azt hiszem a Bose qc45, momentum4 wireless az ellenfelei, bár mintha a Sony picivel olcsóbb lenne. -
válasz aujjobba #7437 üzenetére
Hát pedig az is pont olyan lesz mint amiket felsoroltál.
Idézet az Rtings-ről:
"A Sony WH-1000XM4 megfelelő basszuspontossággal rendelkezik. A reakció felerősödik, ami intenzív dörömbölést, ütést és bummot eredményez, amely alkalmas olyan műfajokhoz, mint az EDM és a hip-hop. Az olyan dalokban, mint Kendrick Lamar King Kunta című száma, a megnövelt mély basszus túlságosan dübörgővé és dübörgővé teszi a keveréket, ami elsárosítja a kórus énekhangját."
Ennél még a 760NC amit most rendeltem is jobb:
Azt hittem csak TV-kkel meg SoundBar-okkal foglalkozik ez az oldal de nem.
Nem is értem miért nem itt nézelődtök, még mindig jobb ez a tesztelősdi mint a "szerintem" kommentek.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
aujjobba
addikt
válasz AuraSync #7439 üzenetére
Több helyen nézem, kérdezek.
A soundguys szerint nem túlzó a mély kiemelés, legalábbis másokhoz képest, és a szöveg, a közép és a magas tartomány is tisztán hallható.
The more neutral-leaning frequency response in the lows translates to a sound that doesn’t get a huge bass boost as you’ll find on some other headphones. While it isn’t for everyone, most people won’t have a problem here. If you do want more low-end emphasis, you can always just change the EQ preset in the app.Lows, mids, and highs
As is, the bass is perfect for subtle performances like Bach’s Violin Partita No. 2 in D Minor by Hilary Hahn, where the low notes hit at just the right volume. The rumbles at the beginning of Pixel Empire by Madeon also sound great, and you can hear the variations in the rumbles throughout the intro. That same attention to detail carries over to the mids.
The lyrics in Constellations by Darwin Deez are clearly audible throughout the entire song regardless of what’s going on. Cymbals, shakers, and claps throughout the song also benefit from the slight increase in volume. In short, these sound great. -
aujjobba
addikt
Egyszerre kell néznem az ANC jóságát és a hangminőséget, ez a probléma.
Lehet a JBL jobb hangban, de azt írjak az ANC az alsóbb tartományban nem az igazi.
Néztem az Anker Q45-öt, ott jó az ANC, de a hangkép erősen V.
Az Anker Q35 talán jobb hangú, de annál az ANC ki/bekapcsolt állapotban megváltozik a hang és van egy kis súgása.
Mi lenne ami mindkét fronton jó?
Annyi tesztet néztem már azt se tudom melyik melyik. -
válasz aujjobba #7442 üzenetére
És a poén, hogy minél több tesztet és kommentet vagy értékelést nézel annál jobban belebonyolódsz az egészbe.
Én most az Rtings alapján kiválasztottam egyet és ha nem tetszik megy vissza.
Sajnos a hangeszközöket csak úgy tudod értékelni ha meghallgatod őket.
Rendelj meg több darabot is aztán próbálgasd ki őket ennyit tudok mondani.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
senior tag
válasz aujjobba #7442 üzenetére
A Sony-nak is változik picit a hangzása, ha ki/bekapcsolod az ANC-t. Pici susogás is van, én még nem hallottam olyan ANC-t, ahol ne lenne.
Mindenesetre az ANC jellegével nem sokat tehetsz, de sok (a legtöbb?) BT fejesnek van saját appja, amiben tipikusan van EQ is, tehát a hangképen lehet finomítani. Próbálj ki egyet-kettőt, ahogy @AuraSync is írja, ha máshogy nem, akkor elállás révén.Én az ANC-t priorizálnám, és igény szerint finomhangolnám a hangzást.
+1 @csendes javaslatára is, a kodek támogatás is fontos, és nem tudsz vele mit kezdeni, az adott modell meghatározza. Mondjuk ha Apple-höz veszed, akkor csak az AAC-re lesz szükséged, azt pedig a legtöbb termék támogatja.
Még egy: az ANC nem fog mindent kiszűrni: jármű / légkondi / mosógép / utca / irodai háttér zaját jobban, közeli beszédet, TV-t, emberi hangokat kevésbé. Ne számíts tökéletes "buborék" effektre...
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Az airpods pro (első generáció) nem sziszegett.
Csak sajnos nem bírta sokáig, folyton jött elő probléma, 2x ki lett cserélve gariban, de már végképp megadta magát, 2 év kb.
Az elődje (sima 1st gen airpods) is így járt.
Most egy új pro-ért 125ezret nem fogok kiadni, hogy 2 évig használhassam, pedig az eszköz váltást imádtam laptop / telefon / appletv box között (bedugtam, eszköz megkérdezte akarom-e csatlakoztatni, igen -> kész szól is).
Néztem emiatt a beats füleket (h1/w1 chipes), de azok már tényleg nagyon V hangú basszusbombák.Jah tényleg, azt hiszem AAC támogatás fontos lenne az almás cuccok miatt.
A JBL hogy viszonyul ehhez?
Nem találtam infót róla sajnos.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Elerhetoek a legtobb fejeshez mobilos appok, amiben lehet EQ-t allitani.
Ez a beallitas akkor is ervenyesul, ha a fejest nem a telefonnal hasznalom?
Tehat valamifele permanens beallitas ez, amit a fejes megjegyez? -
aujjobba
addikt
Talaltam egy videot "valos" ANC tesztrol, itt: [link]
XM3, XM4, XM5, 1More Sonoflow, Anker Q45, Airpods Max.
A legutobbi eleg durva teljesitmenyt mutat, alig jon at valami.
Az Anker nem gyozott meg, eros a mely bugas.
Ez alapjan en az XM4-et itelnem az alma utan a legjobbnak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- A fénynél gyorsabban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bestbuy játékok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest