- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz FattyDove #6700 üzenetére
A drótos kapcsolat esetében, ha az teljesen passzív, nem működik az onboard DAC/DSP, itt valószínűleg a DSP hiánya miatt lényeges a különbség.
A két különböző BT eszköz esetében valószínűleg más a SW (player + system), ill. a kodek is eltérhet. Itt egy SBC vs. aptx/LDAC pl nyilván hallható is lehet. -
tag
Sziasztok!
Vezetéknélküli fejhallgatót szeretnék vásárolni, jelenleg egy Steelseries Arctis Pro+Gamedacom van, teljesen megvagyok vele elégedve, egyedül a kábel zavar, ezért szeretném lecserélni. Mai napon vásároltam hardverapróról egy vezetnékülit ebből, de sajnos nem felelelt meg a leírásnak sem, és recseg/sistereg is a hangja, így kicsit el is ment a kedvem a steelseries vonaltól.
Fontos lenne számomra a könnyen tölthetőség (pl steelseriesnél, cserélhető akkumulátor, Astro 50-nél, tölti a stand). Illetve a hangminőség lehetőleg ne legyen rosszabb a jelenleginél. Keret kevésbé számít, ha valami nagyon jó, akkor lehet drága is.
Illetve a jelenlegi Arctis Pro ÉPPENHOGY pici rám, ha 1-2 mm-rel nagyobb lehetne, az pontosan jó lenne rám, szóval ennél kisebb méretűt nem szeretnék, az már mindkettő fülcimpámat kizárnáFőleg játékra/zene hallgatásra használnám (PUBG,WOW, youtube, ha számít).
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz anonymus89 #6698 üzenetére
Pont pár napja számoltam össze, az elmúlt 2,5 évben 12 pár párnát rendeltem. Ebből az alisokkal semmi probléma nem volt, az egyetlen pár Brainwavz adta meg magát idő előtt. Az nagyjából annyiba került, mint 3 pár alis.
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy vezetéknélküli fülhallgatót.
A jelenlegi setupom úgy néz ki hogy van egy Sound Blaster Z hangkártyám és egy Hyper X Cloud fülesem (vezetékes).
Alapvetően mindenre használom a fülest: játék, zenehallgatás, filmnézés, hanghívások.
A mostani fülessel elégedett vagyok kényelem és hang szempontjából is, viszont szeretnék vezetéknélkülire váltani.Ha jól értem, akkor a vezetéknélküli fülesek nem a hangkártyát használják, hanem van saját "hangkártyájuk".
Van olyan vezetéknélküli füles ami tud legalább annyit mint a mostani Sound Blaster Z + Hyper X Cloud kombó? Van esetleg olyen vezetéknélküli füles ami tudja használni a Sound Blaster Z hangkártyát? -
csendes
őstag
Vezetéknélküli fejhallgatókból sokféle van.
Vannak még analóg típusok, amik IR, infravörös (HiFi-hez) vagy FM/URH (főleg régi tévékhez fejhallgató kimenettel) frekvenciákat használnak, ezeknek az adóját össze kell kötni az analóg kimenettel, jellemzően ezek csak fejhallgatók, nincs mikrofon.
Vannak szabvány Bluetooth-t használó típusok, ezek alapvetően mindenhez jók (BT-os tévé, Android és iOS okostelefon, PC), kivéve a játékot. Játékhoz vannak a gamer vezetéknélküli fejhallgatók saját adapterrel és szintén 2.4GHz-es, de nem BT szabvány szerinti adatátvitellel, ami gyorsabb (kisebb késleltetésű) és jobb kétirányú (duplex) minőségű, mint a BT.
Vannak olyan BT, illetve gamer fejhallgatók, amik analóg vagy digitális vezetékes módban is működnek, illetve van olyan gamer fejhallgató, ami BT-t is tud, hogy mobilhoz is lehessen használni.
Válaszolva a kérdésedre, a drágább gamer wireless-ek között keress. Minden olyan vezetéknélküli tudja használni a hangkártyádat, amin van vezetékes analóg csatlakozó is, illetve a fenti analóg vezetéknélküliek. De a gyakorlatban a válasz az, hogy nincs szükség a hangkártyára, mivel a BT és gamer fejhallgatóknál is digitális a vezetéknélküli adatátvitel és a fejhallgatóban van adó-vevő, demodulátor, dekóder és a DA átalakító.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
1amCerb
csendes tag
Sziasztok. Vezeték nélküli fejhallgatóra pályázom, a javaslatok szűkítéséhez a kábeles [link] topik kérdés sorát vettem kölcsön
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, nagyrészt zajmentes környezetben, de azért akadnak kivételek, ezért elsősorban ANC-s fejhallgatót szeretnék.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főként zene, néha film/játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
80k max.
4.) Új vagy használt?
Is-is
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumarual
6.) Zárt vagy nyitott?
ANC miatt gondolom csak zárt jöhet szóba, de javítsatok ki, ha tévedek.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Passzolom. Eddig egy hyperx cloud 2 volt a referenciám zenére(lol), de tavasszal vettem egy sztereo szettet [link] , ami azért masszívan szebben szól. Kb hasonló hangzásbeli ugrás lenne a cél a leendő fejhallgatómmal is.8.) Honnan vásárolnál?
Belföld9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Bluetooth-al iphone 12mini-ről(spotify), kábellel pc-ről(torrentezettflac) eleinte integrált hangkártyáról, de tervben van valami jobb kártya vásárlása. Illetve az erősítőre is rátudom dugni elvileg(Harman Kardon HK3700)Találtam egy-két lehetséges opciót, de mivel vakon vagyok teljesen, ezért meggyőzhető vagyok bármi másról.
Az egyik: [link] Erről azt írta valaki, hogy szűk, ami nem túl jó hír.
A másik: [link] Ennél meg a mély tartományt hiányolják.
Szóval egyik sem győzött meg igazán.Köszi szépen előre is
-
malagutif122
tag
Sziasztok!
Asmr videó hallgatáshoz keresek vezetéknélküli fejhallgatót,
találtam is kettö tipust AKG hearo 777 , Sennheiser Hd-120 mi a véleményetek róluk? -
Gzula[HUN]
őstag
válasz malagutif122 #6708 üzenetére
Csak rádiós jöhet szóba?
-
CragON
aktív tag
Használ valaki Sony XM4-et Samsung tv-vel?
Film nézéskor egy idő után elcsúszik a hang, ha leválasztom és újra csatlakozom megjavul. Ez ilyen sz*r lenne?Előtte sennheiser fülest használtam, ilyen gondom sosem volt. AirPods is simán tartja a stabil kapcsolatot.
-
csendes
őstag
MIlyen Samsung tévével?
Az, hogy egy idő után csúszik szét a hang, inkább akkor fordulhat elő, ha internetről stream-elsz valamit vagy esetleg rosszul kódolt vagy nem tökéletesen támogatott média file-t játszo le, nincs köze a fejhallgatóhoz.
A legtöbb tévé csak SBC BT codec-et támogat, ennek valóban van néhány tizedmásodperc késése, de ezt az A/V szinkronnal lehet eltüntetni a tévé beállításoknál.
Semmiképpen nem * az XM4. Az igaz, hogy mivel nem támogatja az aptX BT codec-eket, ezért általában olyan eszközökhöz ajánlott, ahol van LDAC vagy AAC BT codec támogatás, de pont a tévéknél ez általában mindegy, mert csak SBC támogatás van.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
CragON
aktív tag
válasz csendes #6711 üzenetére
2 éves 75-ös qled tv.
Tv saját média lejátszó külső külső HDD-ről etetve.Azt nem értem, hogy más fülesnél ez nincs csak a sonynál.
Néha olyat is csinál, hogy a hang elkezd "berezonálni", nehéz leírni, gyors gépi pattogó hangon megy tovább és az sem seígt ha pl kilépek a lejátszásból és újra indítom a filmet.[ Szerkesztve ]
-
CragON
aktív tag
Most kipróbáltam úgy hogy átállítottam a beállításokban hogy a kapcsolat legyen prioritás ne a hangminőség és leválasztottam a telefont hogy csak egy kapcsolata legyen a fülesnek de sajnos ugyanúgy elkezdett szaggatni a hang.
Tudja valaki ha szervizeltetést kérek akkor javítják vagy cserélik komplett?
Még próbálok rájönni mi lehet a gond mert pl telefonról zenét hallgatva nincs gond. Viszont a tv más fülessel meg jól működik. -
Ganzer
aktív tag
válasz Lali-213 #6713 üzenetére
Sosem volt xm3-am, és xm5-öm sem. Annó úgy választottam hogy jókat hallottam az xm4ről, illetve számomra nem ad annyi plusz az xm5 hogy megérje nekem a felárat, illetve kinézetre sem tetszett az xm5.
Viszont midnight blue-ban az xm4 pazar szerintem. 😁CragON: nem tudom mi lehet a gond nálad, illetve a szervízben sem tudok segíteni.
Ha a Sony központi szalon weboldaláról vetted ahogy én, gondolom van mögötte egy tisztességes szervíz.[ Szerkesztve ]
-
CragON
aktív tag
Van egy régebbi kb 5 éves samsung tv-nk is, kipróbáltam most azon is és ott semmi probléma nincs.
Így ezek szerint a nappaliban lévő tv nem tud stabil kapcsolatot fenntartani a fülessel.
Ennek tudatában hagyom itt hogy aki Sony WH-1000XM4 fülest akar venni az jól gondolja át mivel akarja használni. Én befürödtem ezzel, mert nem tud stabil kapcsolatot a 700e Ft-os samsung tv-vel (QE75Q). Elég elszomorító.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Tudnátok fülpárnát ajánlani Hyperx Cloud Flighthoz? Gúgliban nem találok semmit hozzá.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
contaxg
veterán
Sziasztok, Strapabíró BT fejest keresnék nem túl nagy méretben, normális hangzással, nem mély-domináns hangképpel Xiaomi Mi9t telefon mellé. Van esetleg valakinek ötlete? Nekem volt régebben Avento Wireless annak jó hangja volt, de egyrészt drága, másrészt nálam az sem bírta ki az egy évet. Akinek kellene a fejes annál ez kb fél évet jelentene.
Köszi a segítséget előre is!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
csendes
őstag
válasz contaxg #6721 üzenetére
Az a Beyerdynamic jó drága on-ear és inkább otthonra való
Androidos telefonhoz a lényeg az aptX támogatás, meg az, hogy kényelmes legyen, vagyis fel kell próbálni.
Kérdés, hogy mennyire fontos az ANC és on-ear vagy over-ear legyen.
Nehéz olyan aptX-es BT fejhallgatót ajánlani, ami nem basszus hangsúlyos. A Sennheiser Momentum 3-at kifutó típusként lehet most jó áron venni. Vagy még olcsóbban HD 450BT, de az nem biztos, hogy kényelmes.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Gzula[HUN]
őstag
-
contaxg
veterán
válasz Gzula[HUN] #6723 üzenetére
Sajnos nagy! Úgy döntöttem, hogy on-ear lesz. Egyelőre a Jabra Elite 45h-val szemezgetek.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
MadKet
tag
válasz RedCactus #6626 üzenetére
Esetleg TV-vel filmezésre is próbáltad? Nekem is pc játék + filmezésre kellene. PC -vel meg tudnám oldani a kábeles összekötést (ha lehet vele ilyet), de tv-nél sokkal kényelmesebb lenne a vezeték nélküli kapcsolat, ha élvezhető minőséget tud nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
L@co
aktív tag
válasz csendes #6705 üzenetére
Sziasztok!
Utánanéztem és két jelöltet találtam:
- HyperX Cloud Alpha Wireless
- SteelSeries Arctis Nova 7Nagyjából 70-80k környékén van mindkettő.
HyperX bevált, viszont a Steelseries-nél tetszik hogy bármivel tudom párosítani. Melyik ajánlanáltok? Vagy esetleg másik modellt? -
CragON
aktív tag
Volt pár levélváltásom a Sony-val és azt írták ha a fejhallgató más eszközzel jól működik akkor kizárható, hogy hibás lenne. Azt nem tudják garantálni, hogy minden eszközzel jól működik a fejhallgató.
A tv viszont más fej/fülhallgatóval tökéletesen működik, így a konklúzió az, hogy szimplán csak a Sony nem kompatibilis a tv-vel.
Egy bluetooth adapterben gondolkozom, használ valaki ilyet?
Egy ismerősöm mondta, hogy egy jó füles [egy ilyen adapter] nélkül olyan mint egy félkarú óriás.
-
contaxg
veterán
válasz csendes #6722 üzenetére
Bocs, most láttam, hogy írtál Te is!!!
Az Aventho-val egy ismerősöm egy kanadai kajaktúrát nyomott le én bringázáshoz használtam rendszeresen az Amiron wireless az ami nem igazán való utcára.
Próbáltam nézni milyen kódeket használnak készülékek, de elég szűkszavúak a leírások ebben a tekintetben.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
Iphone12-höz szeretnék fejhallgatót utcai használatra (a zajszűrés annyira nem fontos azért jó ha hallom a környezetem).
egy Audio-Technica ATH-M40x -et nyüstöltem sokáig -most telefonváltás miatt muszáj a wireless ugye - és kb ez az a minőség amiből nem szeretnék lejjebb adni
az Audio-Technica ATH-M50XBT -et néztem
esetleg a JBL CLub One (most kifutó)köszi előre is
-
csendes
őstag
válasz Adirotor #6731 üzenetére
Audio-Technica ATH-M50XBT2 akkor már inkább.
Iphone-hoz fontos az AAC BT codec támogatás.
Zajszűrésről azt írtad, hogy nem kell és a JBL Club One-nak ez egyébként nem is erőssége, amellett, hogy AAC támogatás sincs.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
válasz Adirotor #6733 üzenetére
A sima BT aptX-et támogat és AAC-t, a BT2 aptX-et nem, viszont AAC-t és LDAC-t igen, és ha jól értettem, te iPhone-nal használnád, tehát az AAC a lényeg, ilyen szempontból mind a kettő megfelel.
Itt megtalálod a karakterisztikákat: [link][link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Adirotor
tag
Köszönöm szépen a segítséget!!
-
csendes
őstag
válasz Gzula[HUN] #6735 üzenetére
A BT2 is enyhén V, de a mélynél a sima BT hangsúlyosabb.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Van valaki akinek gondja lett volna egy Samsung frame tv összepàrosìtàsàval? Leginkább a Sony xm4 -re lennék kíváncsi.
Arra gondolok hogy szakadozik a hang, nincs igazi mély, olyan fullgagyi ipari szutyok.A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
csendes
őstag
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Adirotor #6736 üzenetére
Esetleg egy dedikált BT adapter az M40X-re? (Mondjuk elégé drágállom a szállítást hozzá.)
[ Szerkesztve ]
-
CragON
aktív tag
válasz csendes #6741 üzenetére
Köszi, megnéztem és elég meggyőző, de az alábbitól félek amit megjegyzésként írt.
Megjegyzés: Bluetooth vevő és optikai DAC módban is előfordult kisebb-nagyobb ajakszinkron késés. A hang néha láthatóan késett a képhez képest, ami nem mindenkinek zavaró, de játékosok vagy mozifanatikusok számára nem árt észben tartani.A tv-n csak hdmi kimeneten lehet csak finomhangolni az ajakszinkron késést.
-
csendes
őstag
Nem használnád DAC módban és nem BT vevő lenne, hanem transzmitter (vagyis vezetéken jönne a digitális jel, és azt adná tovább a BT fejhallgatónak). De így is valóban van codec-tól függöen késleltetés, SBC-nél ez akár 0.4s is lehet.
-
csendes
őstag
válasz Gzula[HUN] #6742 üzenetére
Az mondjuk nem igazán nyerő, egyrészt "using advanced SBC codec", vagyis nincs AAC. Másrészt max. 6 órát bír egy töltéssel.
-
CragON
aktív tag
Ha úgy döntök, hogy inkább lecserélem a Sony XM4-et mit érdemes helyette venni 160e-ig?
Olyan kellene ami tudja ezt a minőséget amit az XM4 és szeretem ha van minimum elegendő de sok mély. A zajszűrés is kellene.
Korábban Sennheisereket használtam, azokkal nem volt semmi gond, lehet maradnom kellett volna a márkánál. -
csendes
őstag
Az attól függ, hogy mihez, mire akarod használni. De nyilván a Momentum 4, illetve a kiárusított Momentum 3 szóba jöhet, vagy PXC 550-II is. Bose fejhallgatók inkább iPhone-hoz valók, mert nincs aptX. Shure Aonic 50 mindent tud [link], de inkább otthonra való. Az Audio-Technica ATH-M50xBT2 jól szól, de nincs ANC és nincs aptX codec.
De az XM4/XM5-öt én nem cserélném le, ha már megvan...[ Szerkesztve ]
-
CragON
aktív tag
válasz csendes #6747 üzenetére
Köszi az ajánlásokat!
Igazából sajnálnám lecserélni az XM4-et, mert a hangzással stb elégedett vagyok, de nagyon bosszant, hogy a tv-vel nem kompatibilis.
60%-ban filmezésre, 40%-ban zenehallgatásra iPhone-ról (otthon + nyaraláskor) használom.Most négy utat látok magam előtt ezzel kapcsolatban:
- Veszek egy másik fejhallgatót amiben reménykedem hogy nem lesz rosszabb mint az XM4
- Veszek egy fejhallgató erősítőt és bízom benne, hogy ezzel megoldódik a bt probléma
- Veszek egy olyan belépőszintű házimozi erősítőt ami tud "kimenő" bt kapcsolatot (ha van ilyen egyáltalán) és azzal párosítom a fejhallgatót.
- Veszek egy fejhallgatóvezetéket és azzal használom az XM4-et. (Úgy van kialakítva a nappali, hogy a tv-től a kanapéig a padló alatt tudom odavezetni a kábelt, így fixen ott maradna, bár kellene kb 10 méter)Mindenhogy költenem kell az már fix, de még rágódom rajta melyik megoldás legyen.
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Audio-Technica tulajoktól szeretnék segítséget kérni. Van egy ATH-SR50BT-m és nem tudom iOS alatt az applikációt sehogy sem működésre bírni. Apple Music-kal szépen megy, ezzel nincs gond. De az app valahogy nem megy. Jól gondolom hogy ez nem egyedi probléma? -
anorche1
őstag
Nem tudjatok veletlenul, hogy pesten hol tudnek kiprobalni egy momentum 4 -et es egy xm5 -ot? Valamelyik media markt -ban nincs veletlenul kirakva?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest