Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz kymco #8725 üzenetére

    „Tehát te állíthatod az elefántról, hogy vérengző ragadozó, mert láttad a tv-ben, hogy megöl egy embert... de ettől még nem lesz az... Szvsz sokkal hitelesebb információhoz lehet jutni attól, aki az egész életét közöttük tölti és jól ismeri őket....”
    Jól látod. Én is „elefántok” között élek. Jómagam nem vagyok „elefánt” mégis nap mint nap többet tudok meg az „elefántokról”. ;)
    „Szvsz jelentős különbség van a "valamin nem gondolkodik", és a "hülyeséget beszél" között, az első feltételezés, a másik igazolható....”
    Ez is igaz. Viszont aki nem gondolkodik az gyakorta beszél hülyeségeket.
    „Elmondhattad százszor, engem mégsem győztél meg... az ateizmus is egy hit szvsz... egy olyan hit, ami nem szereti ezt a címkét.”
    Felőlem annak nevezel aminek akarsz. Nevezhetsz „egyszarvú hívőnek” is, engem nem érdekel. :P Egyszerűen rosszul látod. Az ateizmus igazából csak egy szó azokra, akik nem hisznek holmi istenekben. Persze ezenfelül még többet is jelenthet, de nincsen semmi amiben hinni kell. Még abban sem kell hinni, hogy nincs Isten. Ha hiszel Istenben akkor csak annyi történik, hogy nem hívnak többet ateistának. Nem fog a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú eltiporni. :D
    „Az, hogy valamivel nem értek egyet, még nem jelenti azt, hogy tagadom a létét, és még azt sem, hogy nem tudhatom a motivációit, következményeit stb értelmezni...”
    Létezik-e lélekvándorlás (lásd pl. buddhizmus), vagy létezik-e más isten mint a tied (lásd pl. hinduizmus)?

Új hozzászólás Aktív témák