Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #8628 üzenetére

    "ismet leszogezem: nem csak a te istenednek vannak olyan tanitasai amikrol szo volt. ez tenykerdes. masfelol meg szerintem sokkal bolcsebb tanitasokat is olvashat az ember mint ami az istenedtol jon."

    Szerintem pedig pont az hogy ilyen tanítások nincsenek más vallásokban. Ha minden vallás ugyan azt tanítaná (a szeretet parancsolatát), akkor nem lennének vallási viták, de ezt te is belátod, hogy nincs így.

    Elég meredek kijelentés ez a mese habbal dolog, mikor nem ismered a Bibliát. És a keresztyénség (zsidóság) története és kora, fenn maradása történelmi tény, bármennyire is kényelmetlen. De ha tudsz felhozni más vallásokból Jézus tanításaihoz hasonló tanításokat szívesen elolvasnám.

    Egy érdekes téma, hogy a "tudományos" világ miért nem támadja más egyéb vallások hitét, teremtéstörténetét stb. Ugyan ennyi erővel bele lehetne kötni az iszlám és buddhizmusba is.
    A nyugati terjedésben igazad van. Helycserés támadás folyik. De nem meglepő módon a Biblia ezt is leírja.

    "kerlek irjal 5 olyan emberi cselekedetet amely nem a szaporodast, a tulelest vagy a "fajtarssal" szembeni elonybe kerulest szolgalja. oszinten kivancsi vagyok. azert gondold at elotte alaposan."

    Nyilvánvaló, hogy az állatok és az emberek ugyan azt a parancsolatot kapták Istentől: Szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be a föld színét. Tehát bizonyos viselkedés formák azonosnak kell lenni (életben maradás és fajfenntartás) és ahogy szépen le is írtad, lehet hogy ebben némelyik állat előrébb van, jobban végre hajtja ezt a parancsolatot.
    De miben más az ember mint az állat: képzőművészetek (már csak ezzel megvan az 5), Istenhit (vágyódás a transzcendens világ felé), temetés, elvont fogalmak használata (test, szellem, lélek fogalmak megvannak minden népnél), fórumozás :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák