Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz exabit #18680 üzenetére

    Sztereotípia: (idegen szavak és kifejezések szótára)
    Felszínesen általánosító vélemény. Negatív, pozitív vagy semleges elképzelések és előítéletek együttese.

    Elfogadom, és igaznak tartom, hogy az embereknek muszáj használni a rendszerezéshez. De amikor csak a "felszínesen általánosító vélemény" rész domborodik ki egy vitában, amihez a vitapartner, mint axiómához ragaszkodik, nos ekkor kezdem kritizálni csak a sztereotípiát. Ugyanis az axiómává érett sztereotípia vaskosan előítélet.
    Nem igazán élek a vitában a sematizmussal. Mert a merev sematizmusok lehetetlenné teszik az értelmes vitát. Ha van megtapasztalásom, akkor tudok érvelni, de ha csak úgy vélek valamiről valamit, az nem jó vita alap. Tudottan felszínes ismeret birtokában vitatkozni a vitapartner megsértése szvsz.

    Nekem nincs bajom az ismeretszerzés általad említett módjaival. De egy vitában többre van szvsz szükség az érvelésnél, mint hogy egy ismeretterjesztő műsorban hallottam, hogy.... Főleg, ha ez által az információ által megbélyegezhetünk embereket, népcsoportokat.

    Én azért hoztam fel példának a kereskedelmi tv-k gyakorlatát, mert félelmetes, amit ők csinálnak ismeretterjesztés címén. És ebben vaskosan benne van a Natgeo is. Ezek tények. Félelmetesen manipulatívvá vált a média. No nem gondolnám, hogy ez egy nemzetközi összeesküvés egyik eleme lenne, de ma a média a különböző érdekek manipulációs eszközévé vált. Vannak, akik szavazatokat akarnak, vannak akik nézettséget a reklámokhoz, vannak akik a pénzünkre pályáznak.

    Szerintem nem a hívő emberek manipulálhatók könnyen, hanem pont fordítva van. De ezen nem vitatkozom. Ti manipulációnak élitek meg a hitünket, szívetek joga, én pedig a hitem által jobban látom, hogyan manipulál pld a média.

    Sztereotípia, hogy a hívő ember jobban manipulálható. Nem manipulálható jobban, mint más ember, max van egy plusz érzékszerve, a hit, ami által talán védettebbé válik pont a manipulációkkal szemben, ha hallgat rá.

    Nem az a bajom, hogy valaki nem a Bibliából idéz, hanem másból... de azt bajnak tartom, hogyha valaki úgy kritizálja, hogy minimálisan sem ismeri.

    Az alapfelállás, hogy huma, iq szegény, retardált embereknek tartja a keresztényeket, akik pszichiátriai esetek, károsak a világra. Ez egy olyan rosszindulatú sztereotípia gyűjtemény, ami axiómaként verseng a rasszizmus előítéletének súlyával. A rasszizmust pedig azért csúnya dolognak tartjátok ti is... majdnem olyan csúnyának, mint a vallásosságot... :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák