Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 0xmilan

    addikt

    válasz llll #18357 üzenetére

    Ezt találtam, ami releváns. Nem akarom túlságosan elemezgetni, mert ahhoz valószínűleg több háttérinfo kellene, mint amivel rendelkezem. A nemek szerintem megmaradnak, de ezek szerint nem lesz meg ugyanaz a házastársi kapcsolat, mint most. A szexualitás mint olyan egy ajándék Istentől, ha a helyén van kezelve. Talán nem kell bizonygatnom, hogy jelen társadalmunkban nincs a helyén kezelve. Egyenesen isteni szintre lett emelve. Ebből fakadóan nyilván nehéz elképzelni, de a Mennyben, Isten jelenlétében bármilyen földi öröm valószínűleg elég erőteljesen elveszti ma betöltött szerepét. Képzeld el, hogy egész életedben csak szennyvizet ittál, de mivel szomjas vagy és beteg, ez egyáltalán nem zavar, egészen addig, amíg tiszta vizet nem kapsz. Utána a szennyvizet már undorítónak látod. Vagy érezted-e már egy-egy pornó session után, hogy 'komolyan ezt néztem? ezt láttam olyan szépnek?'. Azt hiszem már érthető mire gondolok.

    A 'mi a hiba meg mi nem, meg hogy a teremtés jó' c. köröket már elég sokszor lefutottad itt másokkal is, úgyhogy ebbe nem folynék bele.

    "úgy érted, hogy esetleg a pokolban fogok örökké élni?"
    Úgy, de ezt nem szeretném.
    "mert akkor te ezt hogy értelmezed:
    "A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába." ?
    "

    Gondolom arra gondolsz, hogy ezt a tanúk szeretik úgy értelmezni, hogy nem lesz pokol meg halál. Milyen király. De akkor milyen "örömhírt" hirdetnek? Vagy a Mennybe jutsz, vagy sehova? Lehet egyeseknek a "nemlét" még szimpatikusabb is, mint a Menny. :) Így lehet a poklot népszerűvé tenni. Azt mondod, hogy nincs, aztán adsz neki egy másik nevet.
    Itt sem árt megnézni a kiemelt vers környezetét.

    13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik õ benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik õ nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az õ cselekedeteik szerint.
    14 A pokol pedig és a halál vettetének a tûznek tavába. Ez a második halál, a tûznek tava.
    15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tûznek tavába vetteték.

    Előtte:
    10 És az ördög, a ki elhitette õket, vetteték a tûz és kénkõ tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

    Tehát:
    - az ördög megy a tűz én kénkő tavába, ahol a fenevad és a hamis próféta is van
    - a tenger, a halál, a pokol kiadja a halottakat
    - a halottak megítéltetnek a cselekedeteik szerint
    - a pokol és a halál is mennek a tűznek tavába - ez a második halál
    - aki nem találtatik beírva az élet könyvében, az megy a tűznek tavába
    (ahová ment korábban az ördög, a fenevad, a hamis próféta, a pokol és a halál, tehát ezekkel lesz egy helyen "és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké")

    Ebből számomra csak az nem tiszta, hogy a pokol miért adja ki a halottakat, akik ugye egyszer már oda kerültek, valószínűleg nem véletlenül, illetve miért lesznek még egyszer megítélve az ottani emberek is. De nem ez a lényeg.

    "akkor én EHHEZ fogok kapni 1 hibátlan testet?"
    Nem, az ultimate halál állapotban szerintem nincs szükség halhatatlan testre. :)

    "That you gon' live forever whether you want to or not
    Some of us gon' end up holy some of us gon' end up hot"
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák