Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Horka1 #12809 üzenetére

    Az a baj az okfejtéseddel, hogy szemezgetsz a neked tetsző irodalomból, és elfogadod érveiket, miközben ugyanazon érvek alapján el is utasíthatnád, ami alapján pld a tudományos megállapításokat elutasítod.
    Nálad mi alapján hiteles valami? Vsz személyes szimpátia alapján. Elveted a tudományt, mert a történelemtudomány a mesemondás tudománya, és közben olyan mesékkel etetsz, amiket szinte csak te kezelsz tényként, és nincs tudományos alapja.
    A három bölcs esetén majdnemhogy életrajzzal jössz, miközben te is általad idézett Biblia csak három napkeleti bölcsről beszél, és még csak nem is személyesíti, hogy ki mit hozott. A mirha, tömjén és arany egy sima felsorolás. Csak az bizonyos belőle, hogy a három bölcs ajándékaiban ezek voltak. De hogy ebből valaki többet is hozott, esetleg mindháromból vagy egyesével... ez már csak elképzelni lehet.
    Ez még nem is baj, csak hát te közben minősíted a fórumtársakat, minősíted a keresztényeket, minősíted a történelemtudományt... miközben te magad csak saját vagy mások elképzelését hozod válaszként.
    Ugye nem gond, hogy ezeket a válaszokat pedig én minősítem?
    Új arcát mutatja minden, amennyiben hozzáképzelünk dolgokat, így születnek meg pld a mesék. Egy ólomkatona új arcát mutatta meg pld Andersen meséjében, és a legkisebb fiú szerepe is másnak látszik a magyar népmesékben... Amit te a keresztényekkel, a történelemtudománnyal szemben felhozol ez eddig mese....

    Akkor miért beszélsz baromságokat? :)

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák