Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz vlevi #1049 üzenetére

    Hát ott még nem tartok.

    Én eddig mindig úgy csináltam, hogy festés után matrica azt csók. Úgy voltam vele, hogy a tankokat se lakkozták le, meg a repülőket se, tehát az az élethű ha csak festék és kész. Itt egy Fiat G55 álőben, ez sincs lakkozva:

    Persze használtam ilyen matricafeszítőt is, Gunze. Meg gondosan körbevágtam a matricát, ha kellett, nem lettek csúnyák a matricák.

    Ha jó minőségű a matrica akkor szerintem nem kell alá fényes lakk, most nem azért, de említettem a talán egyetlen makettem ami félresikerült a JU-88, na azt ecsettel lakkoztam és fullra sikerült elrontanom, mai szemmel biztosan azért mert ecsettel nem lakkozunk, illetve túl vastagon hordtam fel, így hetekig tartott míg megszáradt és beleragadt a por

    Szóval azóta félek a lakkoktól, igaz a Macchinál muszáj volt, kellemes meglepetés volt hogy sikerült nem elrontani, sőt egész jó lett.

    Ami még aggaszt ebben hogy ha mindent úgy csinálunk ahogy kell, szóval alapozunk, lefestjuk, utána ráfesjük a terepszínt, utána fényes lakk, utána matrica, utána félfényes/matt lakk. Szóval az sok réteg, nem-e tömíti el a panelvonalakat?? Tehát én kihagyom az alapozást és a fényes lakkot.

    Bár most meghozta a kedvem a lakkozáshoz a Macchi, szerintem leporolom az öreg Tamiya 1/48 Lancestert, és le fogom lakkozni, hogy szép legyen, kb ezt várom: [link]

    A Tamiya matricáit dicséri hogy kb 18-19 éve raktam fel őket simán félfényes festékre és nem potyogtak le, vagy pöndörödtek fel, pedig párszor lemostam szivaccsal a nagy porfogót, de szerintem érdemes lesz lelakkozni, hogy maradjanak is a következő 20-30 évre :D

    Tök jó makett egyébként a Tamiya 1/48 Lancester, egy mestermű makett, öröm elkészíteni, ajánlom. Bár egy kicsit régi, talán régen kiemelkedőnek számított, ma már annyira nem.

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák